Digidexo.com

Uforklarlig vekttap

Selv om en viss grad av svingninger i vekten er normal, signifikant eller vedvarende vekttap kan signalisere tilstedeværelse av underliggende faktorer som påvirker din generelle helse. Ifølge Mayo Clinic, vekttap i løpet av seks til 12 måneder beløper seg til 10-pluss pounds eller mer enn 5 prosent av kroppsvekten din fortjener en videre etterforskning i dens årsaker.

Kosthold og mosjon nivå

Den gjennomsnittlige personen kan brenne alt mellom 1500 og 3000 kalorier per dag. Dette betyr at endringer i kaloriinntak eller aktivitetsnivå kan være en hovedfaktor i uforklarlig vekttap. Trening kan øke daglige utgifter med 400 kalorier eller mer, mens vedta en lav-fett, kan dietter med lavt sukker redusere kaloriinntaket dramatisk.

Medisinering Bruk

Noen over-the-counter og reseptbelagte medisiner kan føre til vekttap, for eksempel antidepressiva eller p-piller. Hvis du tar medisiner regelmessig, bør du lese pakken nøye for å avgjøre dets bivirkninger og søke råd fra legen din hvis situasjonen fortsetter å forverres.

Hypertyreose

Hypertyreose er en tilstand som henviser til en overaktiv skjoldbruskkjertelen, som produserer overskudd av hormonene tyroksin, triiodthyronine eller begge deler. Fordi skjoldbruskkjertelen er viktig i regulering metabolic rate, den hastigheten som kroppen din expends energi, kan en endring i sin tilstand føre til rask og vedvarende vekttap. Hypertyreose kan diagnostiseres av legen din gjennom fysisk undersøkelse og blodprøver.

Infeksjon

Kroniske infeksjoner, som tuberkulose eller en AIDS-relatert sykdom, kan føre til vektreduksjon gjennom tap av kroppsvæsker - for eksempel gjennom oppkast. Videre kan tarminfeksjoner som Giardiasis, som er en mikroskopisk parasitt som forårsaker diaré, også føre til vekttap. Giardiasis kan bli funnet i forurensede vannkilder, som innsjøer, elver og bekker. Drikkevann behandlet vann og grundig vaske alle frukter og grønnsaker kan betydelig redusere risikoen for å pådra innvollsparasitter.

Kreft og Digestive Diseases

Ifølge en funnet helse artikkel på uforklarlig vekttap, tykktarmskreft, lungekreft, leukemi og andre kan være en årsak til vekttap på grunn av sin evne til å påvirke måten næringsstoffene blir absorbert inn i kroppen gjennom tarmen. Kroppen kan også bruke mer energi, viet til å bekjempe disse langvarige sykdommer, som kan føre til vekttap hvis matforbruk ikke ble økt tilsvarende.

Mental Helse

Selv om sammenhengen mellom psykisk helse og kroppsvekt ikke er godt forstått, har depresjon, angstlidelse, anoreksi og bulimi vært knyttet til vekttap på grunn av måten de påvirker kosthold valg av dem som lider av disse forholdene. Hvis du føler at din mentale helse kan påvirke matvaner, innsats for å redusere stress, angst og depresjon i ditt daglige liv kan hjelpe deg å gå tilbake til normal vekt.