Digidexo.com

Fakta om grapefruktkjerneekstrakt

Mange forbrukere i dag er interessert i å finne alternativ medisin og healing agenter fra naturlige matvarer. Grapefruktkjerneekstrakt har blitt populært for sine multipurpose bruk for folk i alle aldre.

Identifikasjon

Grapefruktkjerneekstrakt (GSE) bør ikke forveksles med grapefruktjuice eller grapefrukt eterisk olje. Ekstraktet fremstilles ved å ta frøene, masser og hvite membraner av en grapefrukt og behandle dem i en kjemisk syntese.

Typer

Grapefruktkjerneekstrakt kommer i flytende form og ofte kan kjøpes i helsekostbutikker eller vitamin butikker. Hjemmelaget GSE er laget ved å slipe juiceless papirmasse og frø deretter blande glyserin til stoffet. Væsken er sterkt konsentrert; Derfor er det alltid anbefalt at det skal fortynnes med vann.

Historie

Selv spiser grapefrukt er svært verdifull når det gjelder ernæring, er det mange motstridende argumenter som til hvor gunstig GSE er, og hvis det er noen skadelige bivirkninger. Når GSE først dukket opp på slutten av 1980-tallet, ble det ansett som kosttilskudd. Snart skjønte folk forbindelsene i frøene hadde kraftige infeksjonsbekjempende egenskaper og evnen til å kontrollere virus, bakterier og mugg.

Dagens Funksjon

I dag, folk bruker GSE å kurere gjær infeksjoner, fotsopp og selv dårlig ånde. Topikalt, ekstraktet brukes til å forbedre hudsykdommer som rynker, kviser, blemmer og munnsår. Det kan også helbrede sår eller kutt. Noen bruker det som en "grønn" alternativ til rengjøring benkeplater og vask frukt og grønnsaker.

Advarsel

Forbruker grapefruktkjerneekstrakt er ikke anbefalt for personer med allergi mot sitrus. Den største bekymringen er at det må være riktig fortynnet med vann. På grunn av sin høye nivå av surhet, kan det irritere følsomme vev i tarmen eller huden.

Kontroversen

Striden oppstår fra ordet "organisk" og "naturlig". Selv om GSE kan virke som et naturlig biprodukt, ifølge US Department of Agriculture National Organic Program, er det syntetisk per definisjon: "Et stoff som er formulert eller produsert av en kjemisk prosess eller ved en prosess som kjemisk endrer et stoff utvunnet fra naturlig forekommende planter, dyr eller mineralkilder. " I USA, er det ingen spesifikk lov eller juridisk definisjon av ordet "naturlig"; derfor kan noen selskap bruke ordet som en del av sin beskrivelse for bruk.

Konklusjon

Striden fortsetter som selskaper presse de ulike fordelene med GSE og forskere fortsette å forske. Men nyere studier innsendt til Journal of Agricultural Food Chemistry i 2005 oppgir at grapefruktkjerneekstrakt kan være mer skadelig enn nyttig: "Tilstedeværelsen av benzalkoniumklorid i et kommersielt produkt beregnet for intern og ekstern bruk av menneskelig er problematisk i lys av sin toksisitet og allergenisitet. "