Digidexo.com

Levocarnitine bivirkninger

Levocarnitine er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle nyresykdom. Det er også ofte brukt som et kosttilskudd hvis du ikke har nok karnitin. Levocarnitine er et aminosyre-derivat som er nødvendig for energimetabolisme, så vel som passende fett bruk. Som med noen form for medisin, det er mulige bivirkninger som kan oppstå fra å ta Levocarnitine.

Vanlige bivirkninger

Flere vanlige bivirkninger er generelt ikke ansett for å være farlig, som de pleier å avta når kroppen din blir vant til legemidlet. Imidlertid, hvis bivirkningene vedvarer eller intensivere, kan lege være nødvendig. Disse bivirkningene er magesmerter, moderat svakhet i musklene, ubehagelig smak i munnen, kvalme, diaré, oppkast og dårlig kroppslukt.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger er også mulig med Levocarnitine. Med alvorlige bivirkninger, er det avgjørende å slutte å ta medisinen umiddelbart og søke akutt medisinsk hjelp. Den mest potensielt skadelig bivirkning av Levocarnitine er anfall.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er også ansett for å være alvorlige bivirkninger av Levocarnitine. I tilfeller av allergisk reaksjon, må du søke legehjelp så snart som mulig. Noen tegn på allergisk reaksjon på Levocarnitine inkluderer tetthet i brystet, hevelse i munn, lepper, tunge og ansikt, problemer med å puste, hudutslett og bryte ut i elveblest.

Tips

Når det eksisterer en konsistent mengde Levocarnitine i blodet, har medisinen en mye mindre sjanse for å bringe ved ubehagelige bivirkninger. Gjennom hele dagen, ta doser på jevnt fordelt ganger, vanligvis et minimum på tre til fire timers mellomrom.

Gravide og ammende kvinner

Gravide og ammende kvinner bør utvise forsiktighet hvis du tar Levocarnitine. Forskning har ikke blitt gjennomført på medisiner, selv om det ikke er kjent for å forårsake fosterskader hos barn. Det er usikkert om legemidlet passerer over i morsmelk, som også kan potensielt føre til at noen skade for barnet.