Digidexo.com

hvordan oppdage mrsa

Hvordan oppdage Lyme sykdom hos et barn

Hvordan oppdage Lyme sykdom hos et barn


Lyme-sykdom er en type av infeksjon forårsaket av en gruppe av bakterier kjent som Borrelia burgdorferi. De er vanligvis funnet i dyr som hund, mus, eller hjort. Flått bebor dyr infisert av disse bakteriene, lever av deres blod, tar langs bakterier i deres system. Når flått fester seg til menneskelig hud og bite det, er at når de overfører bakterier som kan føre til Lyme sykdom. Noen (inkludert barn) som er i nær kontakt med kjæledyr befengt med flått, er sårbare for denne disease.Some leger henviser til Lyme sykdom som en imitator siden det etterligner symptomer på andre sykdommer som gjør det vanskelig å diagnostisere. Det reagerer også med behandling og kan lett bli forhindret. Men når venstre ubehandlet vil føre til alvorlige komplikasjoner, inkludert hjerteproblemer og skader på nervene. Å kjenne tilstedeværelsen av Lyme sykdom her er måter på hvordan du kan oppdage symptomene.

Hvordan oppdage Lyme sykdom hos et barn

Hvordan oppdage Lyme sykdom hos et barn

•  Sjekk huden til barnet ditt for noen utslett. Utseendet til en sirkulær utslett kalt erythema migrans er vanligvis det første tegn på infeksjon. Dette utslettet har en karakteristisk trekk kjennetegnes ved en fast red sirkulær lapp, er omgitt av en klar hinne, som så blir innkapslet i et større rød ring. Det i utgangspunktet ser ut som en liten dart bord med en rød blinken på midten. Noen ganger vil det bare vises som en ekspanderende sirkulære røde lapp. Det kan være varmt å ta på og kan noen ganger være smertefulle eller kløende. Dette utslett kommer ut i løpet av 1 til 2 uker med infeksjon, og kan også dukke opp 30 dager etter flåttbitt. Selv om dette tjener som en identifiserbar form for utslett for Lyme-sykdom, ikke alle infiserte individer har den.

Legg merke hvis barnet opplever ekstrem svakhet. Fatigue er et typisk symptom som kan enten være mild eller alvorlig. Barnet vanligvis føler seg utslitt og sover betydelig mer enn vanlig.

Be barnet ditt om noen eksisterende smerte. Hodepine, er ledd-og muskelsmerter vanlig og er vanligvis ledsaget av hovne lymfeknuter. Disse symptomene har mulighet til å helbrede seg selv. Men noen ganger, det blir alvorlig og kan påvirke ulike områder av kroppen. Når muskel-og leddsmerter står ubehandlet i flere uker, det øker og er preget av en skyte type smerte.

Sjekk barnets temperatur. Lavgradig feber og frysninger kan forekomme og er assosiert med nattesvette og en sår hals. Barnet kan også føle seg kvalm og ikke interessert i å spise.

Legg merke til om det er noen tegn på en opprørt ansikts nerve. Dette blir vanligvis betraktet som en alvorlig symptom på Lyme-sykdom. En forstyrret ansikts nerve er preget av eksistensen av ansikts lammelse eller barnet kan klage over å ha en kriblende følelse eller nummenhet i ansiktet.

Se etter noen mer alvorlige komplikasjoner som uvanlige humørsvingninger, og har problemer med visuelle eller auditive funksjoner. Barnet kan ha økt følsomhet for lys og lyder. Dette er typisk i løpet av de nevrologiske faser av Lyme-sykdom.

Prøv å observere om barnet ditt noen gang opplevd hyppige besvimelser (synkope) eller hvis hodepinen er ledsaget med nakkestivhet. Dette er komplikasjoner som kan tyde på alvorlige problemer.

Hint

 • Hvis noen av disse symptomene er til stede, må du kontakte lege umiddelbart. Tidlig ledelse vil hindre at tilstanden utvikle alvorlige komplikasjoner.
 • Bortsett fra bebor dyr som hunder, hjort, eller mus; flått også bor på fuktige og skyggefulle steder som er dekket med høyt gress eller busker. Så hindre barnet fra å spille sammen disse områdene.

Hvordan gjenkjenne MRSA Symptomer

Hvordan gjenkjenne MRSA Symptomer


Å vite hvordan å gjenkjenne MRSA symptomer kan spare deg fra lidelse for lang og muligens redde livet ditt. MRSA er en sjelden staph infeksjon. MRSA kan gjøre deg ulykkelig, og kan være dødelig i ekstreme tilfeller. Du kan ikke engang vet du har det, mange mennesker feil det for en edderkopp bitt av hudinfeksjon.

Hvordan gjenkjenne MRSA Symptomer

En hudinfeksjon - Se etter eller legge merke til en hud infeksjon som kan vises som en edderkopp bitt. Huden kan bli irritert, kløende, røde, hovne, fylt med puss og veldig smertefullt. Denne typen staph infeksjon er lett spres ved hud til hud kontakt eller ved å berøre noe som nylig ble rørt av en annen.

I noen sjeldne tilfeller hudinfeksjon kan være veldig fort sprer seg, er dette en god indikator på MRSA.

lungeinfeksjon - Se etter indikasjoner på at du har en MRSA lungeinfeksjon. Symptomer kan være influensalignende symptomer som hoste, feber, frysninger, kortpustethet og smerter i ekstremiteter. Dette staph infeksjon kan også føre til lungebetennelse.

Urinveisinfeksjon - Se etter symptomer på en urinveisinfeksjon. MRSA kan føre til en urinveisinfeksjon hvis den kommer inn i området.

MRSA i blodet - Se etter symptomer på MRSA i blodet ditt. Du kan ha generell tretthet eller en følelse av hele smerte.

Hvis du har noen av disse symptomene se en lege umiddelbart. Hvis du blir behandlet for MRSA, og du får ikke bedre eller du blir verre i løpet av fire dager, bør du oppsøke lege igjen.

Hvis du trenger mer informasjon, se i Resources nedenfor. Du kan gjenkjenne MRSA symptomer hvis du vet hva du skal se etter.

Hvordan oppdage Glukose

Kroppene våre gjør glukose som en del av fordøye visse matvarer, for eksempel karbohydrater og raffinert sukker. Det er mange matvarer som produserer glukose i oss. Glukose er energiforsyning som gjør oss i stand til å fungere og å være aktiv. Insulin fra våre organer senker glukose når vi har for mye i vårt blod stream. Diabetikere kan være insulinresistent, forårsaker kroppen til å ha høye blodsukkeret. Andre kan ha problemer med å foreta nok insulin til å håndtere glukose. Det er viktig å detektere glukosenivåer tidlig å diagnostisere og kontrollere eksisterende diabetes. Mange diabetikere bruker en glukosemåler for å oppdage glukose hjemme.

Hvordan oppdage Glukose

Hvordan oppdage Glukose

•  Sett ut forsyninger (unntatt såpe og vann). Vask og tørk hendene med såpe og varmt vann.

Åpne teststrimmelen flaske. Slå på blodsukkermåleren. Følg produsentens instruksjoner for å sette inn teststrimmelen meter chip eller for å legge inn strimmelen koden i glukose meter. Blodsukkermålere variere på hvor denne prosessen er ferdig. Slå på blodsukkermåleren.

Åpne lansetten pennehetten. Fjern lansett beskyttelseshette. Load lansett inn lansetten penn. Bytt lansetten pennehetten. Sett lansett penn velgeren til riktig antall for inntrengningsdybde.

Tørk fingertuppen med alkohol pad.

Plasser teststrimmelen til glukose meter, i henhold til produsentens instruksjoner. Hold hånden under hjertenivå. Klem fingertuppen for å slå den røde. Hull på fingertuppen. Påfør en liten dråpe blod på teststrimmelen.

Tørk fingertuppen med alkohol pad. Losse lansett penn (baksiden av trinn 3) og riktig kast Lancet.

Les glukose meter. Skriv ned glukose nummeret i loggboken. Fjern strimmel. Slå av glukose meter. Kast resten av elementene. Returnere glukose meter og testing forsyninger til glukose bæreveske. Oppbevar på et tørt, temperert sted.

Hvordan oppdage Tourettes syndrom

Touretteâ € ™ s syndrom er en nevrologisk tilstand som kjennetegnes av fysiske og vokale tics, eller ukontrollerbare handlinger. Det manifesterer seg i barndommen, ofte forlater foreldre og omsorgspersoner postkassa som til årsaken til disse atferdsproblemer. Denne tilstanden påvirker så mange som 11 barn per hver 1000. Det finnes ingen kjent årsak, men spotting Touretteâ € ™ s syndrom kan hjelpe foreldrene og barnet lærer å takle tilstanden. Den tidligere Touretteâ € ™ s syndrom oppdages, kan jo før barnet får hjelp og lære å leve med tilstanden.

Bruksanvisning

Hvordan oppdage Tourettes syndrom

Merknad hvis barnet utvikler en fysisk tic. Tics varierer i intensitet, men de er karakterisert ved korte, plutselige bevegelser som vanligvis er repeterende i naturen. Ukontrollert blunking, for eksempel, er en vanlig tic.

Se for vokale tics også. Barn kan grynte, hyle et merkelig ord, eller fjerne strupen ukontrollert når lider av Tourettes syndrom.

Legg merke til eventuelle komplekse tics. Hopping eller hopping, for eksempel, med ingen åpenbare formål kan være en tic. Skriv ned de tics du legger merke til, slik at du kan diskutere dem med medisinske og psykiatriske fagfolk.

Ta oppmerksom hvis tics ser ut til å bli verre når barnet er spent eller urolig, deretter avta når barnet er rolig og fokusert på en aktivitet.

Ta opp frekvensen av tics å diskutere med legen. De fleste leger vil ikke diagnostisere Tourettes syndrom inntil tics er tilstede i ett år.

Tips og advarsler

 • Husk at barn med Tourettes syndrom kan kjefte ord som ikke er sosialt akseptabelt, for eksempel banneord. Dette er en type tic kjent som coprolalia, og barnet har liten kontroll over ordene talt.
 • Å gi støtte og oppmuntring til et barn med Tourettes syndrom er viktig å hjelpe dem vokse til en godt balansert voksen.
 • Straff aldri et barn som lider av tics på grunn av Tourettes syndrom. Mens barnet kan lære å kontrollere tic noe, er trangen alltid til stede, og unnlater å følge gjennom med trangen vil skape økt spenning og føre til en eksplosjon av tics på et tidspunkt i fremtiden.

Hvordan oppdage Alzheimers Early

Til tross for fremskrittene som er gjort i Alzheimers sykdom forskning, er det fortsatt bare én definitiv måte å diagnostisere din kjære med denne mind-lammende sykdom - og det er med en obduksjon. Det høres kanskje dystre, fordi jo raskere din familiemedlem eller venn er diagnostisert, jo mer effektive hans løpet av behandlingen være. Det finnes imidlertid en rekke nye metoder utviklet for å detektere Alzheimers. Selv om ikke 100 prosent nøyaktig, de har en sterk track record av nøyaktig forutsi AD.

Bruksanvisning

Hvordan oppdage Alzheimers Early

Note endringer i din kjære. Alzheimers Association har identifisert 10 varseltegn, som kan bli funnet på alz.org, inkludert humørsvingninger, tilbaketrekning fra de tingene din kjære en gang elsket og utslett beslutninger. Vanligvis skillet mellom AD og hva som er en "normal" endring i atferd er i varigheten og graden av symptomene - hvis din kjære ens kognitive problemer er å forstyrre hans liv og gradvis blir verre, er det på tide å se en lege.

utelukke andre årsaker. Når du tar din kjære til legen, er det første de vil prøve å gjøre utelukke andre årsaker til dette problematisk atferd - og det er et helt register av symptomer som synes Alzheimers-lignende, inkludert emosjonelle problemer som depresjon. Måten de vil gjøre det på er gjennom å gjennomgå familiens historie, en blod og urin test og klinisk eksamen, og en vurdering som vil sette din kjære en erkjennelse på prøve gjennom øvelser som å bli bedt om å huske kjente personer eller navngi vanlige gjenstander .

•  Prøv ordet tilbakekalling. The National Institute on Aging innført denne test tiår siden, og det er fortsatt ansett som en nøyaktig prediktor dag. Disse testene består typisk av 10 ord. Din kjære vil få beskjed om å huske ett ord om gangen, og vil deretter bli forsettlig bli distrahert med en annen oppgave. De vil deretter bli bedt om å senere huske det ordet. Ifølge Harvard Mental Health Letter, mer enn 80 prosent av pasienter med forsinket tilbakekalling over et visst nivå utviklet AD innen et tiår.

Be om en spinalvæske evaluering. Store fremskritt har blitt gjort i å detektere det som kalles bio-markører, slik som tilstedeværelse av proteiner som antas å bidra til dannelsen av AD, i blod og spinalvæske. Faktisk en studie fant at å måle nivåene av disse unormale proteiner i spinalvæsken var nesten 90 prosent nøyaktig i å identifisere de pasientene som til slutt ble diagnostisert med AD. Det kan tenke at disse proteinene ville være til stede ved høye nivåer, men i tilfelle av AD det røde flagg er proteiner som er tilstede i lave nivåer i spinalvæske, fordi det er antatt at disse proteinene faktisk samles i unormale strukturer kalt plakk i hjernen.

Få en hjerneskanning. En annen lovende område i tidlig påvisning er bruken av en MR til å peke til uregelmessigheter i hjernen er knyttet til Alzheimers sykdom. På et tidspunkt MRI ble bare brukt til å oppdage avvik som svulster, men for AD, kan MRI brukes til å skanne hjernen og finne ut om vevet kontrahering. Det er antatt at hippocampus, regionen av hjernen assosiert med langtidshukommelse, er en av de første områdene å bli påvirket av AD - og det er antatt at området faktisk krymper i AD hjerner. Studier har funnet at hjernen med Alzheimers er en tredjedel mindre enn sunn seg.

Hvordan forstå MRSA Bakterier

Staphylococcus aureus er en bakterie som vanligvis finnes på huden din og i nesen. Ifølge Mayo Clinic, er staph vanligvis ufarlig inntil bakterier kommer inn i kroppen via et kutt eller sår. MRSA (methicillin-resistent Staphylococcus aureus) er en type av staph bakterier som er resistente mot penicillin og penicillin-relaterte antibiotika. De fleste tilfeller av MRSA-infeksjoner manifest i helsevesenet innstillinger, men tilfeller forekommer hos friske individer i det som er kjent som CA-MRSA, eller community-ervervet MRSA. For å forstå MRSA, vel vitende om symptomer, tegn og hvordan sykdommen er fanget kan hjelpe i forebygging.

Hvordan forstå MRSA Bakterier

gjenkjenne symptomer på MRSA. MRSA begynner som røde kvise-lignende støt. Ettersom infeksjonen fremskritt, kan humper se ut som edderkopp biter som danner i smertefulle abscesser.

Dekk eventuelle abscesser og berørte huden med sterile bandasjer hvis tegn på MRSA vises. Umiddelbart kontakte legen din.

Gi en kultur prøve tatt fra infeksjonen nettstedet. Som indikert av Centers for Disease Control and Prevention, identifisere hvilken type staph du har er viktig før tildelingen av antibiotika.

Ta antibiotika som foreskrevet av legen din. Avslutt hele løpet av antibiotika, uansett om du begynner å føle deg bedre. Re-infeksjoner fra MRSA kan skje.

Varsle legen din hvis familiemedlemmer i husstanden blir smittet. Dine familiemedlemmer vil trenge antibiotika for å kontrollere spredningen av MRSA.

Etablere et rent miljø i ditt hjem. Overflater som er kontinuerlig berørt av huden din bør rengjøres grundig med desinfeksjonsmidler.

Hint

 • Vask hendene for å hindre infeksjoner fra å utvikle og spre seg.
 • Bruk et rensemiddel når du ikke kan vaske hendene.
 • Pus fra infiserte sår inneholde MRSA-bakterier. Holde sår dekket inntil såret leger hindrer spredning av bakterier.
 • Vask og tørk sengetøy, klær og håndklær på den varmeste innstillingen hvis du har sår eller sår.
 • Unngå kontakt med andre hvis du har MRSA. MRSA-infeksjoner kan spres lett til andre gjennom hudkontakt.
 • Ikke del personlige ting som barberhøvler.
 • Alltid dusje etter en sportsbegivenhet, når hud-til-hud kontakt oppstår.
 • Aldri renne en abscess. Dette kan føre til spredning av smitte til andre områder av kroppen din og til andre.

Hvordan behandle MRSA hos barn

MRSA er en forkortelse av en infeksjon som kalles meticillinresistente Staphylococcus aureus, en stamme av staph bakterier som er resistente mot vanlige bredspektret antibiotika. Denne smittsomme bakterier pleide å være ganske begrenset til sykehus og ofte funnet i post-kirurgiske pasienter, men disse dager MRSA er å dukke opp mer i offentligheten enn i helsesentre. Lære å identifisere og behandle MRSA hos barn vil bidra til å forhindre spredning.

Hvordan behandle MRSA hos barn

•  Sjekk barnet ditt etter tegn på MRSA eksponering, som kan inkludere utseendet av små, røde, kvise-type humper på hudens overflate. Disse kan fort bli åpne sår med drenering. Huden kan være varm å ta på, og utslippet kan ha en dårlig lukt. Hvis du oppdager slike tegn hos barnet ditt, bør man oppsøke lege umiddelbart.

Følg legens instruksjoner om tester og diagnose teknikker. Legen vil be om nasale sekreter eller en vevsprøve for å teste for tilstedeværelse av bakterier. Mens du venter på resultater, holde barnet isolert fra andre og sørge for at andre familiemedlemmer ikke bruker de samme håndklær eller klær som barnet.

Gi medisiner som anvist av legen. Vancomycin er ofte foreskrevet for MRSA. Kombinasjon medikamentbehandlinger kan også anvendes.

Oppmuntre alle i familien til å vaske hendene regelmessig og gjennomføre en alkohol-basert, antibiotika Håndvask gel med deg når du forlater hjemmet. Dette er en av de beste tiltakene for å hindre spredning av MRSA.

Hold kutt og skraper dekket hvis barnet ditt har MRSA og er skadet på noen måte. Dette vil hindre spredning av MRSA-bakterier og oppmuntre healing.

Hint

 • Sørg for at barnet tar hele kurset av antibiotika selv om han begynner å føle seg bedre før det er fullført. Dersom forholdene ikke bedre innen noen få dager starter på et antibiotikum, ta kontakt med barnets lege. Når et barn i husholdningen har MSRA, ikke dele personlige elementer som hårbørster eller tannbørster eller vaskekluter. Klær og sportsutstyr heller ikke bør deles, som MRSA er svært smittsom og kan spre seg gjennom alt som kommer i kontakt med spytt, svette, nyse eller hoste dråper av den infiserte barnet.
 • MRSA kan bevise spesielt farlig for små barn og eldre.

Hvordan utrydde MRSA

MRSA står for meticillin-resistente Staphylococcus aureus, en bakteriell infeksjon som er resistent mot de fleste vanlig brukte antibiotika. På grunn av økningen i svært smittsom tilfeller av MRSA ikke bare i sykehus, men i allmennheten, bør individer forstå det grunnleggende for forebygging og sikkerhet for å bidra til å utrydde MRSA gang for alle.

Hvordan utrydde MRSA

Vask hendene ofte, i hjemmet, på skolen og på jobb. MRSA er meget smittsom og spres gjennom kontakt med slimhinnene, nys og hostedråper og noen ganger til og med å puste, avhengig av typen av MRSA. Noen MRSA er funnet i urin, mens andre er respiratoriske og noen er viklet basert).

Følg universelle forholdsregler for sanitær. For de i pasientbehandling relaterte jobber, bør hendene vaskes før og etter pasientbehandling. Hansker må brukes for direkte kontakt med en pasient med MRSA, samt kjoler og masker (hvis pasienten hoster), for å hindre spredning.

Pass på å følge riktig protokoll med infeksjonskontroll. Alle drenering sår må dekkes med en steril bandasje når det er mulig, og tilsølte klær kastes i riktige beholdere. Bedding av personer diagnostisert med MRSA bør skilles og vaskes separat.

Samle forsiktig urin fra kateterposer hvis slitt av pasienter. Følg vanlige forholdsregler. Pleiepersonell bør bytte ut inneliggende urinkateter som nødvendig og vaske hendene grundig etter prosedyrer for å ta vare på eller endre kateter.

opplyse deg om MRSA. Forstå hva det er og hvordan det er spredt. Utrydde MRSA er alles ansvar. Vaske hendene er fortsatt betraktet som en av de beste måtene å forebygge spredning av MRSA i enhver situasjon.

Hint

 • Vær nøye med å følge og forholde seg til universelle forholdsregler når omsorg for noen med MRSA.
 • Venstre ubehandlet, kan MRSA føre til sykdom og svekket immunforsvar.

Hvordan oppdage problemer på en X-Ray

Hvordan oppdage problemer på en X-Ray


Leger bruker røntgen for å bidra til å diagnostisere helseproblemer. X-stråler er en enkel, smertefri prosedyre for pasienter, og de bekrefte om bein og vev er sunt. Hvis du tar hjem kopier av røntgenbilder, kan du finne deg selv forvirret om hvordan å lese dem. Det er noen vanlige tegn på problemer selv amatør øye kan oppdage på X-Ray film.

Hvordan oppdage problemer på en X-Ray

•  Forstå hvordan X-Rays arbeid. Når X-Ray stråler treffer et stykke film, de produserer et bilde. Bones absorbere mye av røntgenstråler og ser hvitt på film. Muskler og organer absorbere mindre av røntgenstråler og fremstår som forskjellige nyanser av grått. Noen plass ikke er opptatt av vev eller ben er svart.

Hold X-Ray mot et vindu eller annet område med sterkt lys. Lys gjør bildet mer gjennomsiktig og mørkere områder lettere å se.

Inspiser røntgenundersøkelse for lommer av luft, væske eller fremmedlegemer. Fremmedlegemer lett å få øye på bildet fordi de skiller seg ut. Væske i lungene ikke kontrast ikke på en X-Ray. Se etter områder hvor det er vanskelig å se grensene for lungene når du ser etter væske. Store deler av luft som blokkerer vev eller organer vil bli svart.

Kontroller for kalkavleiringer i bryst x-stråler. Kalkavleiringer vises som hvite flekker. De hvite flekker kan være i et stramt eller løst klynge.

Se for ujevne eller grå områder på bein X-Rays. Disse områdene betegne et problem, for eksempel et brudd eller brudd. Rene pauser viser en del av beinet som stikker ut eller forskjøvet. Hårfine sprekker ser ut som fin grå linjer som kjører lengden av bruddet.

Snakk med legen din dersom du tror du øye på et problem de savnet eller har bekymringer. Hvis du ikke er fornøyd med ditt første lesning, får en ny leser gjort av en annen radiolog.

Hint

 • Denne informasjonen er ikke en erstatning for medisinske råd eller diagnose.

Hvordan oppdage Heart Failure

Hjertesykdom angrep mange amerikanere. Menn er på et høyere risiko for å kontakte hjertesykdom enn kvinner. Forstå at det er visse faktorer som du kan ta for å unngå hjertesykdom. Regelmessig mosjon regelmessig og riktig kosthold er bare noen få forebyggende tiltak. Nye fremskritt innen medisin er under utvikling for å finne en bedre, billigere, måte å oppdage hjertefeil ganske raskt. Mens disse er under utvikling, leger må stole på de andre metodene. Les videre for å lære mer om hvordan medisinske fagfolk oppdage hjertesvikt.

Hvordan oppdage Heart Failure

•  Vurdere endringer i din helse og evner. Hvis det blir mer og mer vanskelig å klatre en trapp eller gå opp en leges, kan dette være tidlige tegn på at det er et problem. Smerter og kortpustethet er også et problem.

Vurdere risikofaktorer. Dette kan gjøres av legen din, og bestemmes av en rekke faktorer. Høyrisiko folk blir behandlet umiddelbart og aggressivt, mens mellomliggende risikopasienter er stadig å bli en bekymring for leger. Middels risiko betyr at pasienten har om en 10 til 20 prosent sjanse for å utvikle hjertesykdom i de neste 10 årene. Faktorer som går inn å bestemme hvor høy er din risiko er inkludere familiehistorie med hjerteproblemer, kjønn (siden menn er på et høyere risiko enn kvinner), alder, røyking, høyt blodtrykk, høye nivåer av dårlig kolesterol og diabetes.

Komme innledende evaluering gjort. Dette skjer også i legekontoret. Du vil bli bedt om å oppgi din medisinske og familiens historie, gi blod og har en rask fysisk.

Ha kolesterol sjekk regelmessig. Dette er spesielt viktig for menn som er høy eller middels risiko.

Få en kalsium CT eller MR-undersøkelse gjort. Denne teknologien er raskt blitt populært når du prøver å oppdage hjerte disease.Doctors ønsker en måte å se etter blokkeringer i koronararteriene. Hva ble brukt i det siste, og blir fortsatt brukt, er svært dyrt og / eller invasiv. CT og MR skanner er ikke veldig effektiv når det gjelder pasient som er høy-risiko.

Ha en stresstest gjort. Disse testene blir utført ved at pasienten gå eller jogge på en tredemølle. Intensiteten er stadig økt mens overvåking av hjertet. Denne testen har gode på å identifisere folk som er risiko, men hadde ikke mange faktorer som ville ha gjøre dem høyrisikopasienter.

Hint

 • Lipitor er et stoff som kan bidra til lavere dårlige kolesterolet (LDL).
 • Leger ser på en måte å heve gode kolesterolet (HDL).
 • Hvis det er en historie med hjertesykdom i familien, spille nøye med å ta vare på din kropp og ditt hjerte.

Hvordan oppdage en Heart Attack

Over en million mennesker i år vil lide et hjerteinfarkt, og dessverre, vil nesten 40 prosent av dem ikke overlever. Å vite hvordan du kan oppdage et hjerteinfarkt og få hjelp i den første timen i stor grad øker sjansene for en full gjenoppretting. Følgende informasjon er laget for å hjelpe deg å lære hvordan du kan oppdage et hjerteinfarkt.

Hvordan oppdage en Heart Attack

Oppdage en Heart Attack

Ikke misdiagnose brystsmertene. Knusing smerte, trykk, eller tetthet i brystet kan være en indikasjon på et hjerteinfarkt. Hvis du opplever brystsmerter, ikke skriv det ut som fordøyelsesbesvær, stress eller tretthet. På den annen side, hvis du opplever andre symptomer på hjerteinfarkt uten brystsmerter, søke hjelp umiddelbart. Noen hjerteinfarkt ofre, særlig kvinner og de med diabetes, kan ikke oppleve noen brystsmerter i det hele tatt. Faktisk noen ofre aldri oppleve noen symptomer på hjerteinfarkt. Slike tilfeller kalles "stille" hjerteinfarkt.

Legg merke til noen endring i respirasjon. Kortpustethet og pustevansker kan være tegn som kan varsle deg om at et hjerteinfarkt er oppstått eller er i ferd med å skje.

Ta hensyn til smerte i øvre halvdel av kroppen. Under et hjerteinfarkt, noen mennesker opplever smerte som strekker seg fra brystet til kjeven eller fra brystet til venstre arm eller skulder. Noen smerter eller nummenhet i øvre del av ryggen, kunne armer, hender og ansikt signalisere et hjerteinfarkt.

Se nøye for andre faresignaler som er noen ganger oversett under et hjerteinfarkt, men kan være din eneste symptomer. Hvis du føler en klump i halsen, erfaring kvalme, oppkast, rask puls, eller uregelmessig hjerterytme alene eller sammen med noen av de ovennevnte symptomene må du søke legehjelp umiddelbart.

får hjelp umiddelbart hvis du selv mistenker at du kan ha et hjerteinfarkt. 50% av hjerteinfarkt ofre som ikke overlever ikke søke legehjelp i løpet av den første timen etter deres hjerteinfarkt. Søker hjelp i løpet av den første timen kan bety forskjellen mellom liv og død. Selv om du ikke er sikker på at du har hjerteinfarkt, bør du søke hjelp.

Hint

 • For mer informasjon om hjertesykdommer, se ressurs nedenfor.
 • Ta aldri sjanser når det kommer til din helse. Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du opplever noen av de ovennevnte symptomene, selv om du ikke er i smerte.
 • Hvis du er sterkt overvektig, lider av diabetes, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, eller hvis du bruker narkotika eller alkohol i overkant-your hjerteinfarkt risiko øker dramatisk. Gjør hva du kan for å redusere risikoen nå, før permanent skade kan gjøres til ditt hjerte. Snakk med legen din om hvordan du kan redusere risikoen for hjerteinfarkt.
 • Silent hjerteinfarkt forekommer ofte uten symptomer. Hvis du har noen av risikofaktorer for hjerteinfarkt, se din lege regelmessig for en fullstendig fysisk.

Hvordan oppdage Diabetes

Med millioner av amerikanere lever med udiagnostisert diabetes, er det viktig å vite hvordan du kan oppdage denne tilstanden. Da forblir ubehandlet, kan diabetes føre til alvorlige helsemessige bekymringer. Og personer med en familie historie bør være spesielt ivrig om oppdagelse siden de har høyere risiko.

Hvordan oppdage Diabetes

•  Vurdere tørsten mønstre. En av de mest bemerket symptomer på diabetes er økt tørste. Det kan ikke skje over natten, så vurdere om tørsten har økt i løpet av flere måneder.

Du blir sulten oftere. Personer med diabetes rapport økt sult med utbruddet av tilstanden. Hold en logg over spisingen å legge merke til hvis du synes sulten oftere.

Du merker en økning i vannlating. Hvis du begynner å tisse oftere du bør gjøre en avtale med legen din. Selv om dette kan være symptomatisk for mange forhold, er det spesielt vanlig med diabetespasienter.

Du har episoder av tåkesyn. Disse episodene bør rapporteres til legen din umiddelbart. Ikke bare er dette et symptom på diabetes, kan det være helsefarlig mens du kjører eller gjør andre aktiviteter.

Gjør en avtale med legen din. Diabetes er en tilstand som krever pågående medisinsk behandling. Gjør en avtale med legen din for testing.

Hint

 • Søk hjelp hos en kostholdsekspert. Måltid planlegging er en stor del av å kontrollere diabetes. En registrert kostholdsekspert kan vurdere din nåværende kosthold og bistå i å gjøre endringer som vil kontrollere tilstanden din.
 • Utvikle en behandlingsplan. Den type og alvorlighetsgrad av diabetes du opplever vil bestemme din behandlingsplan. Arbeide med din lege for å lage en tilpasset plan.

Hvordan oppdage hjernesvulst faresignalene

Hvordan oppdage hjernesvulst faresignalene


Hjernesvulst varseltegn presentere seg på unge og gamle. Selv om de fleste aldri vil oppleve denne tilstanden, er det svært alvorlig når det forekommer. De fleste symptomene er ellers godartet når vist en om gangen, men når alle ting skje sammen, er det grunn til bekymring. Her vil du lære hvordan du kan oppdage hjernesvulst faresignaler.

Bruksanvisning

Tenk på din nyere medisinsk historie. Har du hatt en økning i mengden av hodepine du har opplevd. Dette er en av de hjernesvulst faresignaler.

Vurdere eventuelle anfall du har opplevd som en av hjernesvulst faresignaler. Spesielt når ledsaget med plutselig oppkast, kan dette være svært alvorlig.

Vær oppmerksom på din muskelfunksjon. Hjernesvulst faresignaler inkluderer tap av styrke i et lem eller et tap av balanse. Også, hvis du er lett trøtt eller ofte sliten, kan det være et tegn.

Vær oppmerksom på eventuelle normale kroppsfunksjoner eller handlinger som du nå har vanskelig oppnå. For eksempel. De med hjernesvulst faresignaler kan finne det vanskelig å svelge eller har en ny talevansker. Dessuten kan synet bli midlertidig svekket eller uskarpt.

Hint

 • Hos spedbarn noen ganger kan man merkbart se en endring i størrelsen av hodet. Det blir større.

Hvordan oppdage blyforgiftning

Hvordan oppdage blyforgiftning


Med alle historier i nyhetene om blyforgiftning, du lurer på om du kan ha blitt utsatt for bly. Du vet bly er vanskelig å oppdage, så du kan ikke kjenne eksponeringen før du har mye av det i kroppen din. Bruk disse tipsene for å oppdage blyforgiftning og sette bekymring bak deg.

Bruksanvisning

gjenkjenne kortsiktige virkninger eller tidlige tegn som anemi og magesmerter. Gjenkjenne virkninger ved langtids eksponering for eksempel hørselstap, etterretningsproblemer, oppmerksomhetssvikt og hyperaktivitet. Bly kan også skade vev, enzymer og nervesystemet.

Vit hvor du kan finne bly som i gammel maling, malingspann, gamle produkter, gass og gamle rør. Innse at selv elementer som ikke lenger er i bruk kan gjøre oss syke, fordi de er gravlagt i deponier.

Forstå hvordan du får bly i kroppen din. Du kan drikke ledelse om det er i vannet; fordøye det hvis det er i bakken eller i forurenset mat og inhalerer det i støv og maling sjetonger.

Få testet på 12, 24 måneder og 3 til 6 år. Svar screening spørsmål om eksponering hvis du tror dine barn har blitt utsatt for. De kan bli utsatt hvis du bor i en eldre hjemme eller tilbringe tid i nærheten av alle som arbeider med bly. Blyforgiftning påvirker barna mest fordi de er fortsatt økende. Det kan påvirke deres intelligens og hvordan de gjør på skolen.

Kjøpe et hjem testing kit for å teste for bly. Du kan teste objekter som kan inneholde bly ved å holde objektet nær tester og se på fargen. En farge betyr trygg og en annen måte å lede.

Få en blodprøve hvis du tror du har blitt utsatt for bly. Testing kits viser bly i et miljø, men ikke ledelsen som er i kroppen din. Du trenger en medisinsk test for å vise hvor mye bly i kroppen din. Ring din lokale helsestasjon eller gå til en medisinsk laboratorium.

evaluere resultatene av blodprøver. 10 mcg av bly eller høyere betyr at du har grunn til bekymring, og må gjentas testing. Ethvert beløp over 45 mcg er farlig. Nivåene av mcg betraktet som farlig kan endre seg fra stat til stat eller provins til provins så sjekk med din lokale helsestasjon.

Hvordan oppdage eggløsning

Du har Har et ønske om å bli gravid, men er ikke sikker på når man skal begynne å prøve? Det er gøy å jobbe med å bli gravid, men kan bli frustrerende hvis det endelige målet av svangerskapet ikke er nådd måned etter måned. En måte å hjelpe deg bli gravid før er ved å være i stand til å oppdage når du har eggløsning og tidsplan samleie rundt det å optimalisere sjansene for å bli gravid. Ikke bare kan du bruke din eggløsning kunnskap for å øke sjansene for å bli gravid, men du kan også bruke den som et middel for prevensjon og unngå samleie eller bruke beskyttelse under den tiden. Her er noen måter å hjelpe deg å oppdage når du vil eggløsning.

Bruksanvisning

•  Hva er eggløsning? Eggløsning er når et egg, og noen ganger mer enn en, frigjøres fra eggstokken. Dette er den mest fruktbare tiden av måneden for en kvinne. Hver måned modnes et egg og vokser inne i en av eggstokkene, og når den når en viss størrelse, er det slippes ut i egglederne og beveger seg mot livmor.

Være kjent med menstruasjonssyklusen. Du kan finne og bruke en eggløsning kalkulator på nettet for å bidra til å bestemme tidsperioden for når du vil eggløsning. Bestemme når din neste menstruasjon, og telle tilbake 12 til 16 dager. Dette er når du vil mest sannsynlig eggløsning. Kvinner som har en 28-dagers syklus ofte eggløsning på den fjortende dag.

En endring i slimet i livmorhalsen. Som du kommer lenger inn i syklusen din, og østrogen nivået stiger, endrer slimet i livmorhalsen tekstur og øker i volum. Du er mest fruktbar når slimet i livmorhalsen kan sammenlignes med en eggehvite - klar, stretchy, og glatte. Denne økningen i slim og endring i tekstur gjør at sædcellene å komme gjennom livmorhalsen til å møte opp med den frigjorte egg.

Få termometeret ut. Når du har eggløsning, vil kroppstemperaturen stige med 0,4 til 1,0 grader. Når din eggstokk utgivelser et egg, de progesteron nivået øker og kroppstemperaturen stiger. Du blir ansett for å være mest fruktbare i de to eller tre dager før kroppstemperaturen når sin høyeste punkt. Hold et øye ut for økningen i kroppstemperatur.

Noen kvinner kan fortelle når de har eggløsning av ubehag de opplever i nedre del av magen. Disse kvinnene sier de føler aktivitet som mild achiness til korte øyeblikk av smerte. Dette kan vare fra noen få sekunder til noen få minutter.

6. Bruk en ovulation Predictor kit. Du kan kjøpe en over disk til enhver dagligvarebutikk eller stoff butikken. Ovulation Predictor kits oppdage økningen i LH (luteiniserende hormon) i urinen rett før eggløsning, vanligvis 12 til 36 timer før eggløsningen. Følg instruksjonene som finnes i settet.

Når du vet hvordan du skal oppdage eggløsning, vil du ha en bedre idé om når sjansene dine er optimale for unnfangelsen eller når man skal holde seg borte fra samleie, bruker det som en metode for prevensjon. Uansett er det alltid nyttig å forstå hva kroppen din gjør og hvorfor!

Tips og advarsler

 • Følg instruksjonene i test som tee slik at du får best mulig resultat.
 • Ikke avhengige av å bruke eggløsningspåvisningsmetoden for å være en idiotsikker metode for prevensjon. Det er ikke 100 prosent effektiv.

Hvordan oppdage arsenikkforgiftning

Hvordan oppdage arsenikkforgiftning


Arsen er en kraftig naturlig forekommende stoff som brukes primært for å utrydde skadedyr. Leser denne artikkelen vil lære deg hvordan du kan oppdage arsenikkforgiftning.

Bruksanvisning

•  Få en hårsekken eksamen. Arsenikkforgiftning er best oppdages gjennom hårsekkene (hodehåret er best). Grunnen fagfolk vil sjekke hårsekken for å påvise arsen forgiftning er fordi arsen vokser med håret ditt. En toksikolog kan ta en prøve av håret ditt, og kan gå tilbake uker av gangen og se hvor mye arsen du har inntatt, og omtrentlig når du begynte inges arsen. Det anbefales at du ikke klippe håret ditt når du planlegger å få testet for arsenikk forgiftning.

Få testet for arsen-relatert kreft. Arsen kan ikke bare føre til sterke symptomer i kroppen som et resultat av å bli inntatt, men arsen kan også forårsake kreft. Inntar arsen over tid kan forårsake: lungekreft, scrotal kreft, leverkreft og hudkreft. Hvis du mistenker at du har blitt forgiftet med arsenikk over tid, etter håret undersøkelse, er det oppfordret at du blir undersøkt for kreft.

Vær oppmerksom på de viktigste symptomene på arsenikkforgiftning. Noen ganger arsenikkforgiftning vil vise symptomer, og noen ganger du ikke vil vise noen symptomer. Noen av symptomene på arsenikkforgiftning inkluderer: hodepine, forvirring, tretthet, kramper, diaré, oppkast, blod i urinen, kramper muskler, håravfall og magesmerter. Det anbefales at du umiddelbart oppsøke lege hvis du merker disse symptomene fordi hvis den forblir ubehandlet, kan arsenikk forgiftning føre til koma eller død.

Tips og advarsler

 • Noen ganger vil du ikke vil vise symptomer på arsenikkforgiftning. Hvis du er i en høy risiko området, for eksempel en kullgruve, kan det være lurt å få testet med jevne mellomrom og umiddelbart gjennomgå behandling.

Hvordan oppdage Mesothelioma

Hvordan oppdage Mesothelioma


Mesothelioma er en kreft i lungene først og fremst forårsaket av eksponering for asbest. Leser denne artikkelen vil lære deg hvordan du kan oppdage mesothelioma.

Bruksanvisning

•  Vær oppmerksom på pleural mesothelioma. Pleuralhulrommet er et kroppshulrom som inneholder lungene. Mesoteliom vil ofte angriper pleuralhulrommet først (fordi det er en type lungekreft). Symptomer på pleural mesothelioma inkluderer: kortpustethet, væske rundt lungene, tretthet og tungpustethet. Hvis du begynner opplever disse symptomene, bør du umiddelbart la legen få vite, slik at du kan gjennomgå behandling.

Vær oppmerksom på svulster som utvikler seg i bukhulen. Hvis denne kreften sprer noe før den er fanget, vil det vanligvis spre seg til bukhulen først. Hvis du har en svulst utvikler seg i magen, kan du oppleve følgende symptomer: magesmerter, væske i buken, vekttap, problemer med tarmfunksjon og en masse i magen. Hvis du begynner å legge merke til disse symptomene må du varsle legen din umiddelbart for å starte behandling og hindre videre spredning av kreft.

Kjøps symptomer i sene stadier av sykdommen. I flere kommet etapper, er det ikke mye du kan gjøre for noen kreft som går ubehandlet for lenge. Hvis mesothelioma har kommet til sluttfasen kan du oppleve følgende symptomer: blodpropp, alvorlig blødning i enkelte organer, gulsott, lavt blodsukker og lungeemboli (vanligste symptomet). Du bør la legen din vet om dine symptomer (særlig på dette stadiet), slik at han / hun kan begynne å fjerne så mye av kreft som mulig.

Tips og advarsler

 • Det er viktig å vite at mesothelioma er forårsaket av eksponering for asbest, og hvis du blir utsatt for asbeststøv i din arbeidsplass, kan du ha et krav med mange advokatkontorer. Hvis du utvikler mesothelioma, kontakt lege og juridisk hjelp med en gang.

Hvordan oppdage Fjærkre Allergi Symptomer

Mens det kan virke absurd, er om lag 5 prosent av den amerikanske befolkningen er allergisk mot fjærkre, så hvis du føler at du har bivirkninger av kylling, kalkun og andre fjørfe kjøtt, du er ikke gal. Men å oppdage symptomene på en fjærfe allergi kan være ganske vanskelig, ettersom symptomene varierer fra person til person. Et par tips kan hjelpe.

Bruksanvisning

En oppdage en fjærfe allergi raskt og enkelt ved å spørre deg selv hvordan du føler deg etter å ha spist fjærkre. Mange mennesker med fjærfe allergi vil begynne å ha mage kramper, kvalme og selv oppkast kort tid etter et måltid som inkluderer fjærfe. Hvis dette høres ut som deg, er det ikke matforgiftning, er det mest sannsynlig en fjærfe allergi.

Begynn med å eliminere alle fjørfeprodukter fra din vanlige diett i ca 2 uker, inkludert buljonger og pakket elementer som kan inneholde fjærfe kjøtt. Mange mennesker med fjærfe allergi lider symptomer som ikke er lett oppstår på allergi, som for eksempel astma, øre- og blære infeksjoner, eksem, utslett, tretthet, akne, søvnløshet, leddsmerter, elveblest, depresjon og migrene. Hvis du finner ut at eliminere fjærfe lindrer andre problemer, gratulerer, du har oppdaget en sikker fjærfe allergi.

Innføre fjærfe i dietten din hvis du fortsatt er usikker etter 2 uker, men bare for ett måltid. Etter å ha spist kylling, tar hensyn til hvordan du føler for de neste 24 timene. Hvis du legger merke til magesmerter, gastrointestinale plager, utbrudd av kviser eller andre hudsykdommer, oppkast, hodepine, tretthet eller kortpustethet, er det på tide å kutte fjørfeprodukter fra kostholdet ditt.

Få en full allergi workup å påvise en allergi mot fjærkre samt en rekke andre elementer. En allergi opparbeiding kan være dyrt, og dessverre er ikke alle allergier er garantert å bli oppdaget; men hvis du sliter med å peke ut kilden til allergi, det kan bare være den beste veien å gå.

Tips og advarsler

 • Merkelig nok, ikke alle mennesker med fjørfe allergier har lignende reaksjoner på egg; men noen gjør det, så vær forsiktig når du spiser egg hvis du har en fjærfe allergi i tillegg.
 • Mange mennesker med fjærfe allergi er allergisk mot kjøtt generelt. Hvis du føler dette er tilfelle, kan det være lurt å eliminere alle kjøttprodukter for en periode for å se hvordan kroppen din reagerer og for å oppdage ikke bare en fjærfe allergi, men en kjøtt allergi generelt.

Hvordan oppdage Forsømmelse eller misbruk av en omsorgsperson

Med så mange som 25% av amerikanske familier som trenger omsorg for eldre og kronisk syke kjære, er det viktig å se etter tegn på omsorgssvikt eller mishandling av en omsorgsperson. Det store flertallet av familiemedlemmer og profesjonelle omsorgspersoner gjør en samvittighetsfull og prisverdig jobb med tending til behovene til de som er i deres varetekt, men noen ganger jobben kan være overveldende, forårsaker utbrenthet, en ufølsom holdning og harme. Den som mottar omsorg kan ikke være i stand til å kommunisere et problem på grunn av begrenset evne til å snakke eller frykt for represalier fra pleieren i din fravær. Her er hvordan du kan oppdage omsorgssvikt eller mishandling av en omsorgsperson og hva du skal gjøre med det.

Bruksanvisning

•  Se etter endringer i personlighet eller oppførsel i personen under omsorg. Gråter, klynker eller en nektelse av å snakke eller på annen måte kommunisere, spesielt i noen som tidligere har vært i rimelig godt humør og responsive, kan tyde på en endring i måten en omsorgsperson behandler henne kostnad. En kjæres uflidd eller bustete utseende og dårlig personlig hygiene bør tipse deg om at pleieren kan forsømme sine plikter.

Kontroller elsket ens fysiske tilstand regelmessig. Uforklarlige skader, slik som blåmerker, skrubbsår, riper eller brannskader kan være tegn på hardhendt behandling, tvangsbehandling eller direkte overgrep. Trykksår kan indikere omsorgssvikt og unnlatelse av å få den elskede inn i ulike og mer komfortable stillinger i sengen eller mens du sitter i en stol i lange perioder.

Overvåk elsket ens vekt. Uforklarlig vekttap kan bety omsorgsperson holder tilbake mat eller bare ignorerer personens fôring tidsplan. Det kan også bety at pleieren ikke betaler oppmerksomhet til personens spesielle behov.

Se etter tegn på forvirring, desorientering eller overdreven sove. Disse symptomene kan tyde på at personen ikke får de riktige medisiner eller riktig dosering. I tilfelle av overdreven sove, sørg for at du er glad i ikke blir overdosert å holde henne rolig og bedøvet bare for medhjelperen fordel.

Følg kjærligheten ens stue. Familier ofte prøver å holde et eldre familiemedlem i sitt eget hjem så lenge som mulig. Vær oppmerksom på levekår. En skitten eller uorganisert boareal kan tyde på omsorgssvikt, men det kan også være et tegn på at pleieren er overveldet og har mer ansvar enn hun kan håndtere.

Tips og advarsler

 • Opptre så snart du har mistanke om omsorgssvikt eller overgrep. Waiting øker sjansene for mer alvorlig skade eller misbruk.
 • Start med å arrangere å ha noen andre på stedet når pleieren er til stede.
 • Hvis din kjære kan kommunisere, snakke med henne om hans omsorg når omsorgspersonen ikke er tilstede.
 • Møte med din kjære en lege for å diskutere fysiske endringer og medisiner. Vær sikker på at legen ser omsorg mottakeren ofte nok til å spore eventuelle endringer du observerer.
 • Kontakt sosiale tjenester hvis du ikke kan gjøre de endringer i omsorgspersoner eller levende situasjoner selv. Ring for en etterforskning, hvis det er nødvendig.

Hvordan oppdage Lymph Node Cancer

Lymfeknuter er viktige deler av en persons kropp, og de er faktisk brukes til å bekjempe infeksjoner og andre problemer. Når en lymfeknute blir hoven, kan det være noen plass til bekymring og muligheten for en lymfeknutekreft som lymfom. Å vite de riktige deteksjons trinnene kan bidra til å sikre tidlig oppdagelse.

Bruksanvisning

Finn de viktigste lymfeknuteområder. Disse områdene er i fronten og baksiden av halsen, under armhulene og den øvre lysken. Lysken er rett på innsiden av låret, og er et lite område å oppdage. Andre områder også inneholde lymfeknuter, men de er dypere i huden og vanskeligere å oppdage.

Feel rundt disse områdene for noen vekster. Noen vekster kan vokse helt plutselig uten at du vet, så den eneste måten å sjekke er å føle rundt området.

Sjekk for å se om veksten er under huden eller utsiden av huden. Hvis den er under huden, så er det mest sannsynlig en vekst på lymfeknute. Utvekster på utsiden av huden er vanligvis ikke lymfeknute vekster.

Prøv å flytte veksten rundt og se hvordan det føles å ta på. Mesteparten av tiden disse vekster vil være smertefri, men hvis de har klemt en nerve kan du føle deg svak smerte med kontakt.

Beregn hvor lenge de kunne ha vært der. Hvis du har vært syk nylig da de forstørrede lymfeknuter kan rett og slett være et tegn på en infeksjon. Lymfeknutene bygge opp og prøve å bekjempe infeksjonen. Hvis de er der for lengre perioder av gangen, du fortsatt beholde infeksjon eller har et annet problem.

Gjør en avtale med legen din. Legen vil kunne identifisere den nøyaktige plasseringen av vekst og om det er på din lymfeknute.

Planlegg en biopsi hvis du eller legen er bekymret. En biopsi vil fjerne vekst og tillater legen å undersøke det nærmere for å påvise kreft eller andre problemer. En biopsi er den eneste sikre måten å oppdage for lymfeknute kreft.

Rapport tilbake til legen din for å følge opp avtaler. Hold styr på dine vekster, og om noen nye opptre i nærheten av lymfeknuteområder.

Tips og advarsler

 • Andre tegn på lymfeknute kreft inkluderer vekttap, feber, brystsmerter og svakhet. Hvis noen av disse er erfarne med klumper så bør du kontakte legen din.