Digidexo.com

Hvordan er Ear Wax fjernet?

Hvordan er Ear Wax fjernet?


Ørevoks er en gulaktig, voksaktig substans slippes inne i øret. Ørevoks beskytter ørene fra bakterier og virus. Et overskudd av ørevoks kan føre til opphoping inne i øret, forårsaker trykk inne i trommehinnen og negativt påvirke hørselen. Overskudd av ørevoks kan fjernes fra øret på flere måter. De minst anbefalte måter å eliminere ørevoks inkluderer q-tips eller bomullspinner og øre candling. En lege kan forskrive øre-voks disintegrating dråper eller klemme en sprøyte full av varmt saltvann i øret for å løsne ørevoks. Uansett hvilken metode du velger å bruke, gjør du ikke klart ørevoks fra ørene med mindre hørselen er nedsatt eller du opplever smerte. Ellers er ørevoks bedre igjen alene.

Betydning

Ørevoks er et beskyttende belegg som ligger i øregangen. Små barn lærer å aldri sette noe større enn albuen inni øret. Dette rådet gjelder for alle, inkludert voksne som lider av kløe eller smerte inni ørene. Den beste action ta er å ringe en lege og se hva de vil anbefale.

Typer

Det finnes flere ulike måter å fjerne ørevoks fra øret. Ear candling, hvor en konisk stearinlys er plassert i øret og deretter tent, voks tilveiebringe en sugekopp for å løfte ørevoks bort fra øret, stikker til konusen når den er fjernet. Ear candling er kontroversielt fordi det er ingen offisielle bevis på at stoffet stikker på stearinlys under fjerning er faktisk ørevoks. Ear candling er ikke anbefalt av leger.

Identifikasjon

For å se om du bør fjerne ørevoks eller bare la den være alene, her er noen punkter du bør vurdere: Er du opplever smerter eller kløe i øret? Har du problemer med hørselen? Har ørene føles mer smertefullt når du tar en dusj eller liggende? Hvis du opplever øresmerter, se en lege så snart som mulig. Ikke bruk q-tips i ørene, som de vil skyve voksen lenger inn. Hvis du opplever smerte eller hørselstap, må du kanskje ha din ørevoks buildup fjernet.

Time Frame

En lege kan bruke en sprøyte full av saltvann for å rense ut øret. Legen vil skyte sprøyten inn i øret fast for å løsne ørevoks. Han eller hun vil da legge et brett under øret for å samle opp ørevoks og saltvann som pours fra øret. Det kan ta noen dager for ørene dine til å føle seg normal igjen. Legen din vil trolig foreskrive øredråper i opptil tre uker å holde unna infeksjon og rydde vekk de resterende ørevoks.

Fordeler

Ridding ørene av ørevoks kan hjelpe din balanse og hørsel enormt. Får ørene ryddet ut når de er blokkert kan forhindre hevelse og infeksjon. IEar voks er skapt i ørene for å demme opp for infeksjoner og felle bakterier. En viss mengde ørevoks er helt frisk, og fjerne det kan være farlig. Så lenge du holder deg til kun å fjerne øret voks når du opplever smerte eller hørselstap, kan du opprettholde sunne ører.