Digidexo.com

arteriell propp I hjernen

Problemer knyttet med et hull mellom hjertekamrene

Problemer knyttet med et hull mellom hjertekamrene


Det finnes ulike typer hjertefeil, de fleste som er medfødt (dvs. tilstede ved fødselen). Disse betingelsene er relativt vanlig, med American Heart Association estimering at medfødte defekter kan være til stede i så mange som 1,3 millioner mennesker. En feil som oppstår ofte er et hull i septum av hjertet, vevet som skiller hver hjertekammeret. Disse defekter kan ha alvorlige potensielle bivirkninger.

Arytmier

I en arytmi, ikke hjertet ikke slå i en konstant rytme. I stedet kan det slå langsommere eller raskere eller enda kan hoppe beats. Når det er en septum defekt, kan den ekstra blod som blir pumpet mellom hjertekamrene strekke deler av hjertet. Dette strekker forstyrrer den rytmiske presisjon av hjertet.

Pulmonal arteriell hypertensjon

The Internet Encyclopedia of Science forklarer at septum defekter noen ganger føre til pulmonal arteriell hypertensjon (PAH), eller høyt trykk i blodårene i lungene blod. Ifølge Mayo Clinic, høyre nedre kammer i hjertet pumper blod til de pulmonære arterier. Blodet deretter reiser til lungene, der karbondioksid utveksles for oksygen. Den oksygenrikt blod seg så tilbake til venstre side av hjertet, hvor hjertet pumper det gjennom legemet. Når det er en septum defekt, har hjertet til å jobbe ekstra hardt fordi ekstra blod pumpes til feil kammer av hjertet og oksygenrikt og oksygenfattig blod bland sammen. Over tid fører dette til at cellene i lungene arteriene endre, og flere arterielle vev former, innsnevring arteriell åpning og heve lunge blodtrykk. Dette belaster i hjertet og kan føre til hjertesvikt over tid. Det er alvorlige.

Stroke

Normalt en blodpropp i den høyre side av hjertet ikke reiser i hele kroppen, fordi det ikke er i stand til å bli pumpet gjennom hele kroppen. I et hjerte med en septum defekt, kan imidlertid propper krysse de naturlige barrierer kammer og kan gå noe i det arterielle system, inkludert hjernen, hvor de kan blokkere blodstrømmen.

Vekstforstyrrelser

The Internet Encyclopedia of Science påpeker at septum defekter øke mengden energi som trengs av kroppen fordi hjertet må jobbe hardere enn normalt. Hvis en person ikke er i stand til å kompensere for denne ekstra energibehovet, vil de ikke ha energiressursene for å vokse og utvikle seg normalt.

Hjertesvikt

Septum defekter selv øke mengden av arbeid hjertet må gjøre, hvor skatter hjertet. I tillegg, tilstander relatert til septum defekter (f.eks PAH) kan forverre problemet ved å endre arterielle betingelser. Over tid kan disse stammene få hjertet til å mislykkes.

Symptomer på Blodpropp

Viktig for tilheling av sår, er en blodpropp en halvfast opphopning av klebrige blodceller og fibrin tråder som danner hvis en blodåre er skadet. Klumpen er ment for å forsegle det skadede blodkar, holde blod fra å lekke ut. Når fartøyet helbreder, bør blodpropp oppløses. Imidlertid kan en blodpropp blokkere strømmen av blod gjennom en vene eller arterie. Hindret blodstrøm kan føre til potensielt dødelige komplikasjoner, inkludert hjerteinfarkt eller hjerneslag. Blodpropp kan deles inn i kategorier. En trombe er en blodpropp i hjertet eller festet til innerveggen av et blodkar. En embolus clot ikke forblir i fartøyet hvor den danner men beveger seg gjennom blodstrømmen. Når en embolus blodpropp ankommer et blodkar for lite til å passere gjennom, blir det sittende fast, forårsaker plutselige, alvorlige komplikasjoner. De spesifikke symptomer eller effekter av blodpropp avhenge av hvor de seg fast.

Arterielle Blodpropper

En blodpropp som hindrer flyten av oksygenrikt blod gjennom en arterie kan forårsake alvorlige organ og vev skade. Disse blodpropp kan få store konsekvenser, avhengig av hvor de er. For eksempel kan en blodpropp dannet i øyet føre til irreversibel blindhet. Utilstrekkelig blodstrøm betyr at området er ute av oksygen (kalles iskemi). Smerte er vanligvis det første symptomet, men tap av funksjon av det berørte området kan til slutt føre til.

Arterielle blodpropp i hjernen

Propper blokkerer blodstrømmen, og i sin tur oksygentilførselen til hjernen kan forårsake slag. Symptomer på denne type koagel er vanligvis mer akutt på den motsatte side av legemet. Av denne grunn, tap av følelse eller lammelse i den ene siden av ansiktet, kan et ben eller en arm oppstå. Talevansker er et sannsynlig resultat dersom blodpropp er på venstre side av hjernen. Andre symptomer inkluderer svakhet, hodepine, synsforstyrrelser og forvirring.

Arterielle blodpropp i hjertet

Klumper hindrer blodstrømmen til hjertet ofte resultere i hjerteinfarkt, som den delen av hjertet som mangler oksygen kan dø. Det første symptomet er smerter som begynner i brystet og reiser til armer, rygg og kjeve. Uregelmessig hjerterytme, økt puls og tetthet i brystet videre varsle om et hjerteinfarkt. Andre symptomer inkluderer kortpustethet, kvalme, oppkast og besvimelse.

Arterielle Propper i magen

Blodpropp i magen vil bli ledsaget av intense magesmerter, diaré og oppkast. Hvis et område av tarmen er fratatt oksygen, kan diaré være blodig.

Arterielle propper i lungene

Kjent som en lungeembolisme, kan en blodpropp blokkere lungearterien i lungene. Hvis embolus er liten, vil kortpustethet sannsynligvis være det eneste tegnet. Symptomer på lungeemboli tendens til å dukke opp plutselig og ofte likne et panikkanfall, med rask pust og generell uro i tillegg til besvimelse eller svimmelhet. Prøver å ta et dypt åndedrag kan resultere i skarpe brystsmerter. Noen med pulmonal infarkt, når lungevev har begynt å dø, vil trolig ha en feber, opplever alvorlige brystsmerter og hoste opp blod. Symptomer på lunge infarkt kommer på saktere enn de av lungeemboli, som vises i løpet av noen timer til et par dager.

Arterielle Propper i beina

Som med andre arterielle blodpropper, plutselig smerte og ømhet er det første tegn på en blodpropp i et ben eller arm. Denne smerten kan være lokalisert, bare litt over en blodåre. En kjedelig bankende kan også forekomme. Lem kan bli varm og hoven, og ta på seg en blå-hvit nyanse. Svakhet, tap av følelse eller lammelse er også mulig.

Venøs blodpropp

Venøse blodpropper hindre blodet i å komme tilbake til hjertet. Disse oftest forekommer i bena og forårsake smerte, hevelse, varme og rødhet. Når blodpropper dannes dypere i venene (vanligvis i bena), kalt dyp venetrombose, er de mer farlige fordi de kan bli emboli og flytte til hjertet eller lungene. Overflaten årer kan bli betent hvis de blir hindret av en blodpropp. Dette kan føre til smerter, men de er neppe til å bli emboli og forårsake alvorlige komplikasjoner i andre organer.

Tegn for blodpropp

Blodpropp hjelper reparere skadet fartøy. I visse tilfeller er imidlertid blodpropp dannes når kroppen ikke trenger dem, noe som kan føre til alvorlige konsekvenser og i verste fall død. De hyppigst dannes i de dype venene i bena, men kan dukke opp i andre områder. Dyp vene blodpropp kan også bryte ut og flytte til hjertet, lungene og hjernen. Kjenne tegn og symptomer på blodpropp kan bidra til å redde livet ditt. Hvis du mistenker at du har en, bør du søke hjelp med en gang, da det er ansett som en medisinsk nødstilfelle som krever umiddelbar behandling.

Venøse Propper

Venøse blodpropper oftest vises i ben og armer. De oppstår når blodklumpen forhindrer blodet fra å vende tilbake til hjertet. Symptomer inkluderer rødhet og varme i det berørte området, hevelse, smerte og ømhet. The Mayo Clinic bemerker smertene ofte føles som kramper som oppstår når du får en "charley horse."

Arterielle Propper

Arterielle blodpropper hindre oksygen fra å komme til det berørte området. Dette kan manifestere seg som smerter, tap av funksjon av det berørte området, hjerteinfarkt, hjerneslag, hvit, svake lemmer, tap av følelse og blodig diaré hvis tarmen har blitt berørt.

Lungeemboli

Lungeemboli oppstår når en blodpropp i de dype vener bryter unna og reiser til lungene. Tegn og symptomer på en lungeemboli inkluderer problemer med å puste selv når i ro, en brystsmerter som vanligvis forverres når du tar et dypt pust, hoste opp blod, rask hjerterytme, svakhet, svimmelhet og blått skjær i huden på grunn av tap av oksygen.

Brain Clot Symptomer

Hjernepropper utgjør ca 87 prosent av slag. Clotting går ubemerket av pasienter før siste advarsel skiltene er observert av venner og familie. På denne tiden, har hjernen allerede blitt fratatt oksygen og permanent skade oppstår. Det mange ikke vet er at hjertesykdom er den viktigste bidragsyteren for blodpropp i hjernen. Kjenne tegn og symptomer bidrar til å redusere sjansene for permanent slagskade, men et sunt kosthold og fysisk aktivitet holder et hjerte sterk og blod pumpe til hjernen.

Hjerneinfarkt

Iskemisk hjerneslag er den vanligste typen av hjernepropper sto for 87 prosent av slaganfall. De klumper oppstår i de arterielle grener av hjernen som bringer næringsstoffer og oksygen til cellene. De klumper er normalt emboli fra pasienter med arteriosklerose (kalsium buildup i arteriene i hjertemuskelen). De fleste iskemisk slag skje om natten eller tidlig om morgenen. Pasienter kan ha "mini-slag", som er advarsel tegn på en større motgående hjerneslag. Mens disse signalene er lik en vanlig slag, de bare vare i minutter og deretter avta.

Varselskilt

Advarsel tegn på slag er fysiske representasjoner av obstruksjon av oksygen til hjernen. Det første faresignal er nummenhet i ekstremiteter eller i ansiktet. Pasienten kan bli forvirret eller ikke forstå enkle samtaler eller kommandoer. I tillegg kan pasienten ha en plutselig migrene hodepine med svimmelhet og tap av balanse.

Hva å gjøre

Den første reaksjonen for alle som vitner en slagpasient er å ringe 911. Det er viktig å ta oppmerksom på den tiden, slik at du kan videresende informasjonen til medisinsk personell. Det er begrenset tid til å reagere. Hvis pasienten får medisinsk behandling innen tre timer, har fremskritt i anti-clotting prosedyrer gitt medisinsk behandling som raskt reduserer blodpropp. Vevsplasminogenaktivator (TPA) er en US Food and Drug Administration (FDA) godkjente akutt behandling for hjernepropper, og det sparer pasienter fra permanent skade forårsaket av et slag.

Forebygging

Når en pasient har en slaglengde, er han i fare for en annen. Ernæring og kosthold er de første skritt til hjerneslag forebygging. Fordi hjernen blodpropp er vanligvis emboli fra åreforkalkning, en sunn lav-fett diett og senket kolesterolet hjelp eliminere risikoen for hjerneslag. For det andre fører fysisk aktivitet til et sunt hjerte og grenser hjerneslag sjanser. Bare 30 minutter en dag med lav innvirkning aktivitet reduserer risikoen for en fremtidig hjerneslag. Til slutt er det viktig å holde regelmessig legen avtaler å holde nøye observasjon av din helse. Sørg også for å følge legens ordre for medisinering og kosthold for et lengre liv uten frykt for å oppleve et slag.

Hva er Indikatorer av et hjerneslag?

Hva er Indikatorer av et hjerneslag?


The UCLA Stroke Senter anslår at 750.000 amerikanere lider slag årlig. Under et hjerneslag, hjerneceller begynner å dø i løpet av minutter, ifølge Mayo Clinic. Et slag forekommer når blodtilførsel til hjernen er betydelig redusert eller avbrutt, idet oksygen og næringsstoffer bort fra hjernevev. Men fortsatt krever akutt legehjelp, trenger amerikanerne ikke dø av slag så ofte som i det siste på grunn av fremskritt i behandling av hjerneslag risikofaktorer, som for eksempel høyt blodtrykk og forhøyet kolesterol.

Symptomer

Umiddelbart før et slag, kan en pasient føler svakhet ledsaget av nummenhet eller lammelser, særlig på den ene siden av kroppen, ifølge University of Tennessee Medical Center (UTMC). Du kan oppleve synsproblemer, for eksempel dobbelt syn eller fullstendig tap av synet. Andre plutselige symptomer inkluderer problemer med å snakke og forstå språket, uforklarlig hodepine, svimmelhet og tap av balanse, spesielt hvis ledsaget av andre slag symptomer. The University of Chicago Medical Center (UCMC) påpeker mindre vanlige hjerneslag symptomer som kvalme, oppkast, feber og tap av bevissthet, fra besvimelse til koma.

Risikofaktorer

The Mayo Clinic beskriver flere mulige avanserte indikatorer på hjerneslag. Disse risikofaktorene inkluderer en familiehistorie med slag eller hjerteinfarkt, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, diabetes, hjerte- og karsykdommer og fedme. Sigarett røykere og personer 55 år og eldre er mer sannsynlig å oppleve et slag. P-piller og hormonterapi er også medvirkende faktorer. Mayo Clinic eksperter advarer om at overstadig eller tung drikking og bruk av stoffer som kokain kan utløse et slag.

Mini-Strokes

Forbigående iskemiske anfall (TIA), eller mini-slag, peker på muligheten for en fremtidig fullverdig slag. TIA presentere de samme symptomene som et slag, men de vare i bare noen få minutter, forårsaker ingen hjerneskade, ifølge Mayo Clinic. TIA er alvorlige, men som 1/3 av mennesker som opplever dem vil ende opp med å ha et hjerneslag, rapporterer UTMC. Mens en TIA ikke foran alle slag, Mayo Clinic eksperter advarer om at hvis du opplever disse episodene, bør du søke legehjelp. TIA indikerer at en arteriell passasje til hjernen blir smalere eller blokkert, noe som øker risikoen for hjerneslag.

Stent for perifer arteriell sykdom

Perifer arteriell sykdom, innsnevring eller blokkering av arterier i ekstremiteter som ben og føtter, blir ofte behandlet ved innføringen av stenter i det berørte arterien. Disse små enheter gjør sitt beste for å sikre riktig blod flyte.

Betydning

Personer som lider av perifer arteriell sykdom (PAD) har ofte en stent satt inn for å permanent rekvisitt åpne blokkert arterie. Angioplastikk er prosessen med å åpne opp tette arterien med en liten ballong, og en stent sikrer det fortsatt åpent.

Typer

En stent er et lite metallrør. The Radiological Society of North America beskriver to typer: nakne stenter er av netting variasjon; dekket stenter er også referert til som stent grafts.

Prosedyre

Stenten er falt sammen til en liten diameter og satt over et ballongkateter i henhold til American Heart Association, og ved oppblåsing stenten ekspanderer og låses på plass. På kort tid, slimhinnen i arterien vokser over stent.

Restenose

I noen tilfeller, selv med en stent, blir arterien lukkes igjen - referert til som restenose. For å redusere behovet for gjentatte prosedyrer, kan en lege benytte et medikament tent som er belagt med medisiner for å hindre re-lukking.

Medisinering

Aspirin og stoffet klopidogrel vil typisk være organisert som blodfortynnende midler i et forsøk på å holde en blodpropp fra forming rundt stent. Propper har potensial til å utvikle enda mer enn et år etter stenting.

Arteriell hjertesykdom

Arteriell hjertesykdom, også kjent som koronararteriesykdom, oppstår når plakk bygger seg opp i arteriene som tilfører oksygen til hjertet. Hjertemuskelen kan bli svekket over tid, forårsaker problemer som hjertesvikt og arytmier. The National Institutes of Health hevder at arteriell hjertesykdom er den vanligste typen av hjertesykdom og er nummer én årsak til død hos både menn og kvinner i USA.

Risikofaktorer

Det er mange faktorer som øker sannsynligheten for å utvikle arteriell hjertesykdom. Røyking er en hovedbidragsyter, som det strammer og skader blodkar og hindrer den riktige mengde oksygen fra å nå vev i kroppen. Farlige kolesterolnivået er en annen risikofaktor. Mennesker med høy low-density lipoprotein (LDL, eller dårlig) kolesterol nivå og en lav high-density lipoprotein (HDL, eller gode) kolesterolnivå har større risiko for å utvikle koronar hjertesykdom, som er personer med høyt blodtrykk. Diabetikere og folk som er resistente mot insulin er også en økt risiko, samt personer som er overvektige eller fete. Andre risikofaktorer inkluderer en familiehistorie med hjertesykdom, høy alder og mangel på mosjon.

Symptomer

Symptomene på arteriell hjertesykdom varierer sterkt fra person til person. Noen mennesker kan oppleve noen symptomer før de har et hjerteinfarkt. Andre kan oppleve angina smerter eller ubehag i brystet på en mild, moderat eller alvorlig grad. Folk kan føle en klemme smerter eller trykk i brystet bak brystbenet eller i skuldre, kjeve, nakke, armer eller rygg. Å bli kortpustet lett er et annet vanlig symptom assosiert med arteriell hjertesykdom. Brystsmerter som kommer og går med jevne mellomrom og fører bare mildt ubehag kan også være et symptom.

Komplikasjoner

Flere medisinske problemer kan resultere fra ubehandlet uoppdaget eller arteriell hjertesykdom. Hvis en blodpropp blokkerer blodstrømmen til hjertet, vil et hjerteinfarkt oppstår. Et hjerneslag kan følge hvis arteriene som fører til hjernen bli tett, begrense riktig blodstrømmen. En aneurisme kan forekomme i forskjellige deler av kroppen, forårsaker indre blødninger hvis den sprekker. Perifer karsykdom er en annen komplikasjon av arteriell hjertesykdom og er et resultat av utilstrekkelig blodtilførsel nå armer og ben. Til slutt, er plutselig hjertestans en ødeleggende komplikasjon av arteriell hjertesykdom og kan føre til plutselig død.

Behandling

Det er viktig å behandle arteriell hjertesykdommer så raskt som mulig for å forhindre ytterligere skade på hjertet, og til og med død. Fokuset i behandling av denne sykdommen er å redusere symptomene, stoppe eller reversere plakk i blodårene, reduserer sjansen for blodpropp som forårsaker hjerteinfarkt, og utvide eller bypass arterier som har blitt tettet. En kombinasjon av medisinske prosedyrer, medisiner og endringer i livsstil kan brukes til å behandle arteriell hjertesykdom. Angioplasti er en medisinsk behandling som vanligvis anvendes i pasienter med blokkerte arterier. I denne fremgangsmåten, blir et tynt rør med en oppblåsbar enhet på enden inn i den tette arterien, og blir deretter blåst opp, noe som tvinger plakk mot veggen av arterien. Dette gjør at arterien større og normal blodstrøm er i stand til å sirkulere gjennom arterien. Koronar bypass (CABG) er type kirurgi som er utført for å omgå de tilstoppede arterier ved å utnytte arterier fra andre deler av kroppen. Dette vil øke blodstrømmen til hjertet og bidra til å hindre at et hjerteinfarkt.

En rekke medikamenter kan bli brukt til å behandle koronar arteriesykdom. Noen av medikamentene er å redusere blodtrykket og kolesterol, mens andre brukes for å lindre symptomer forbundet med arteriell hjertesykdom. Andre medisiner er tilgjengelige for å redusere risikoen for blodpropp, og for å bidra til å redusere sjansene for et hjerteinfarkt eller plutselig død.
Å gjøre visse endringer i livsstil i tillegg til ovennevnte behandlingsmetoder kan være nødvendig. Slutte å røyke, å miste vekt og trene kan alle hjelpe deg å begynne gjenopprettingsprosessen.

Forebygging / løsning

Selv om ikke alle tilfeller av arteriell hjertesykdommer kan forebygges, er det flere tiltak du kan ta for å redusere risikoen for å utvikle denne sykdommen. Kjenn din familie medisinsk historie om hjerteproblemer og informere legen din. Ikke røyk eller bruke produkter som inneholder tobakk. Det er nesten 5000 kjemikalier i tobakksrøyk og mange av dem kan skade hjertet ditt. Trene regelmessig, fortrinnsvis mellom 30 og 60 minutter fysisk aktivitet de fleste dagene i uken. Begrense mengden mat du spiser som er høy i mettet fett og kolesterol. En diett rik på omega-3 fettsyrer har vist seg å redusere risikoen for utvikling av hjertesykdom. Til slutt, holde deg oppdatert på helseundersøkelser ved å få kolesterolet sjekket hvert femte år, og blodtrykket kontrolleres annethvert år. Sørg for å fortelle legen din dersom du opplever noen av de vanligste symptomene på arteriell hjertesykdom, som tidlig oppdagelse og behandling er avgjørende for å opprettholde helsen til ditt hjerte.

Symptomer på arteriell blokkering

En arteriell blokkering er slutt oppbygging av plakk i arteriene. Dette bygger opp uunngåelig påvirker blodstrømmen, og bringer med seg en rekke symptomer som kan variere, avhengig av området der blokkeringen har dannet.

Brystsmerter

En av de vanligste symptomene på arteriell blokkering, spesielt i tilfeller av koronarsykdom, er noen grad av smerter i brystet.

Hjerteproblemer

Symptomer på en arteriell blokkering kan manifestere seg som hjertebank, uregelmessig hjerterytme eller rask puls.

Kvalme

Noen folk som arbeider med en arteriell blokkering kan oppleve kvalme eller en følelse av dårlig fordøyelse. Dette er på grunn av den virkning den arterielle blokkering har på hjertet.

Svimmelhet eller svimmelhet

Av og til kan en arteriell blokkering forårsake episoder med svimmelhet eller ørhet. Dette ville igjen være på grunn av den virkning den har på blokkeringen av hjertet, noe som reduserer oksygennivået i kroppen.

Slurring

Hvis en arteriell blokkering har forårsaket carotisar sykdom, kan sløret tale utvikle.

Mobilitet Problemer

Hvis arteriell blokkering begynner å påvirke hjernen, som ville bli sett i carotisar sykdom, kan pasienten oppleve problemer med armer og ben. Likevel, i tilfelle av perifer arteriesykdom, det kan også manifestere seg som smerter i bena. I koronarsykdom, kan det rett og slett komme på som en uventet svakhet, noe som vil uunngåelig påvirke mobilitet.

Hvordan behandle kroniske Propper Med Trellis System

Hvordan behandle kroniske Propper Med Trellis System


Blodpropp, slik som dyp venetrombose (DVT), er farlige og kan være livstruende. Dette er fordi slike klumper kan brytes opp og sende mindre klumper gjennom hele blodbanen. De kan da blokkere en blodåre og kuttet av blodstrømmen til hjertet, lungene eller hjernen. Behandlingen for denne tilstanden har tradisjonelt vært medisiner for å hindre flere klumper, og levre seg selv er igjen alene. Nå nyere alternativer er tilgjengelige som faktisk kan ødelegge blodpropp. En av disse behandlingene er Trellis-systemet.

Bruksanvisning

•  Diskuter Trellis system med legen din hvis du er diagnostisert med blodpropp. Fordi det er et relativt nytt alternativ, må du kanskje argumentere for prosedyren. Du kan fortsatt bli gitt de tradisjonelle medisiner (blodfortynnende) som den første bestillingen av behandlingen. Hvis du fortsatt har propper, vil dokumentasjon av dette hjelpe deg å gjøre ditt tilfelle for bruk av Trellis enheten.

Utdanne deg selv om prosedyren. Teknikken anvender to ballonger som er plassert over og under koagelen. Dette gjør at medisiner for å bare gå der det trengs. Doctor Vasco Marques (som rapportert i Tampa Bay Times) rapporterer at medisinen myker blodpropp og gjør at den kan bli støvsugd ut. Vær oppmerksom på at blodpropp vil bli støvsugd ut. Dette kan være en uvanlig og forvirrende erfaring, men det bør ikke være smertefull.

Ordne for prosedyren. Det vil ta omtrent en halv time. Den totale tiden, inkludert forberedelse og gjenoppretting, bør ta omtrent to timer. Minimal smerte er forbundet med gitter prosedyre, men den er fremdeles utføres under lokalbedøvelse.

Be om informasjon utvinning og retninger før prosedyren. Følg din medisinske leverandørens anvisninger. Flertallet av Trellis enhets intervensjoner gjort som polikliniske kirurgiske prosedyrer, slik at ingen oppfølging overvåking i et sykehus er nødvendig.

Legge til rette for transport hjem etter inngrepet.

Tips og advarsler

  • Ingen store bivirkninger ble observert med denne prosedyren. Men vær oppmerksom på at noen medisinsk prosedyre kan forårsake blåmerker og hevelser. Være i kontakt med din lege for å overvåke helsen din etter Trellis intervensjon.

Hvor lenge kan hjernen overleve uten oksygen?

Den menneskelige kroppen trenger oksygen for å opprettholde seg selv. Reduksjonen av oksygen til minst ett kroppsdel ​​er kjent som hypoksi. Den totale mangel på oksygen som er kjent som anoksi. Hjerneceller er ødelagt etter 4 til 6 minutter uten oksygen. Når flyten av oksygen til hjernen er helt avskåret, vil en person mister bevisstheten i løpet av 10 sekunder. Utvidet hypoksi fører til hjerneskade og til slutt død.

Årsaker

Hjernen er kroppens største bruker av oksygen, selv om det gjør opp mindre enn fem prosent av kroppsvekten. Hjernen forbruker 20 prosent av kroppens behov for oksygen. Cerebral hypoksi er mangel på behov for oksygen til hjernen. Ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag, er det flere årsaker til cerebral hypoksi, og de fleste er relatert til ulykker eller helsemessige komplikasjoner. Disse inkluderer røyk innånding, hodeskade, choking, kullosforgiftning, drukning, overdose, slag og kvelning.

Symptomer

Symptomer i tilfeller av mild cerebral hypoksi er uoppmerksomhet, dårlig beslutningstaking og uncoordination. I alvorlige tilfeller av hypoksi, vil en person ikke svarer og faller i koma, slutter å puste og ikke reagere på lys. Når det bare er blodtrykk og et hjerteslag, kan personen være hjernedød.

Komplikasjoner

Mangelen på oksygen til hjernen kan føre til en person går inn i en vegetativ tilstand hvor personens kroppsfunksjoner som pust eksisterer fortsatt, men personen er ikke svarer. Flertallet av pasientene som kommer til denne tilstanden ofte dør innen ett år, ifølge Shands Healthcare, som er tilknyttet University of Florida Health Science Center. Hvor lenge en person overlever etter å ha fått oksygenmangel varierer etter hvor mye behandling er gitt for å hindre andre medisinske problemer. Komplikasjoner kan også inkludere liggesår, lungebetennelse og utvikling av vein propper.

Forebygging / løsning

Siden hypoksi ofte oppstår uventet, er tilstanden vanskelig å avverge. Forebygging ofte er avhengig av hva som forårsaker tilstanden. Men utføre HLR umiddelbart på en person som lider av hypoksi kan være en livreddende behandling. Hvis noen lider av hypoksi, få medisinsk behandling umiddelbart ved å ringe 911.

Prognose

Utsiktene for noen som har lidd av oksygenmangel, avhenger av hvor lenge personen gikk uten oksygen, og om hjerneskade inntraff, sier National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Folk kan vanligvis foreta en full gjenoppretting hvis de var bevisstløs et øyeblikk. Jo mer tid en person bruker i en bevisstløs tilstand, jo mindre er sjansen for en full gjenoppretting. Mens utvinne, kan en person lider av psykiske og nevrologiske skader, blant annet hukommelsestap, hallusinasjoner og muskelspasmer.

Hva er Tegn og symptomer på en blodpropp i hjernen?

Blodpropp i hjernen kan føre til slag. Det finnes fire typer slag. To er ikke relatert til blodpropp og er forårsaket av blødning fra et blodkar eller arterie (subarachnid eller hjerneblødning). De to andre typer slag er forårsaket av blodpropp. Disse kalles cerebral trombose og cerebral emboli. Ett slag er fremskyndet av en trombe (blodpropp) som dannes i arteriene som stopper eller bremser ned blodstrøm til hjernen. Den andre er skapt når et embolis, som er en vandrende clot fra en annen del av kroppen, hytter i en arterie, og forårsaker redusert blodstrøm. Siden slag kan forårsake permanent skade, er det viktig å være utdannet på symptomene på blodpropp i hjernen.

Trombose

Cerebral trombose (hjerne blodpropp) er den vanligste årsaken til slag. Det forekommer ofte når blodtrykket er lavt. Mange ganger det skjer om natten eller tidlig om morgenen, fordi blodtrykket er som regel lavere da.

Propper vs. Strokes

Symptomer på blodpropp er lik symptomene på slag. Ofte er det ingen symptomer før tidspunktet for hjerneslag, eller "hjernen angrep." Ett symptom som kan oppstå før et hjerneslag er en hodepine som ikke går bort eller er mer alvorlig enn noen du har hatt i det siste.

Andre symptomer

Symptomene på blodpropp i hjernen er hodepine og svimmelhet. Disse kan være ledsaget av visjon endringer. Det kan være tale endringer eller til og med talevansker. Lammelse av noen del av kroppen kan også være et tegn på en blodpropp eller hjerneslag. Vanskeligheter med å gå, selv om det ikke er paralyse kan bemerkes.

Forbigående iskemiske anfall

Noen ganger er disse symptomene er erfarne for en svært kort tid, kanskje bare noen få minutter. Dette kan betegne det som kalles en forbigående iskemisk anfall (TIA). Det er en "mini-slag" som kan føre til en full blåst slag. Derfor, selv om symptomene raskt spre, bør en person med disse symptomene motta øyeblikkelig legehjelp.

Advarsel

Siden blodpropper blokkere strømmen av blod og kan føre til slag når i hjernen, er de meget farlige. Problemet er at celler dør raskt uten blod til hjernen, som er hvordan permanent skade kan oppstå. Jo tidligere behandlingen skjer, jo mindre sjanse for langsiktig permanent uførhet på grunn av hjerne-celledød.

Hva er årsakene til Defekte blodårer i hjernen?

Hva er årsakene til Defekte blodårer i hjernen?


Tilstanden av defekte blodårer i hjernen, kjent som cerebrovaskulær sykdom, utgjør en alvorlig trussel mot liv og helse. Skadede blodkar forstyrre blodstrømmen til hjernen. Svake flekker i blodkar-Caled aneurismer-kan sprekke. Å vite årsakene til denne sykdommen gir deg muligheten til å hindre eller begrense skade på cerebrale arterier samt blodkar i andre områder av kroppen din.

Hypertensjon

Høyt blodtrykk er en av de viktigste årsakene til skade blodkar. På sin nettside, Severehypertension.net, beskriver Dr. Alexander Davidyan hypertensjon bidrag til defekte blodkar. Høyt blodtrykk streker arteriene, reduserer sin elastisitet og forårsaker sprekker i arteriell plakk bygget opp over en levetid på dårlige kost valg som inkluderer store mengder mettet fett. Kroppen din reagerer på skadene til blodårene med samme behandling gis til en ekstern skade-blodplater rush til området for å skape en sel-eller blodpropp. I tid, opphopning av blodpropp slutt blokkerer blodstrøm, forårsaker et slag.

Diabetes

I mai 2010, nettstedet Cell Metabolism publisert en rapport om forskning ved Christian Rask-Madsen av Joslin Diabetes Center i Boston, et al. Gruppen undersøkte cellulære funksjon av insulinrespons i signaleringsprosessen som hjelpemidler i forebygging av arteriell oppbygging av fettholdige plakker. Undersøkelsen konkluderte med at den reduserte insulinfølsomhet hos diabetikere ikke klarer å beskytte mot cellulær blodkar aterosklerotiske skader og bidrar til akselerasjonen av sykdommen.

Fedme

Overflødig kroppsvekt er en betydelig risikofaktor i hypertensjon og diabetes, to kjente årsaker til defekte blodårer og åreforkalkning. Ifølge en studie rapportert i American Heart Association Journals i januar 2010, omfanget av fedme "var en betydelig risikofaktor for iskemisk hjerneslag, uavhengig av kjønn eller rase." En av årsakene til en iskemisk hjerneslag er en blodpropp blokkerer en defekt cerebral blodåre forårsaker blodstrømmen til å opphøre.

Høy Kolesterol

På sin hjemmeside, Department of Biological Sciences i Santa Barbara City College siterer høyt kolesterol som den viktigste årsaken til åreforkalkning, en degenerativ sykdom i blodårene. Kolesterol akkumulerer innenfor veggene i blodårene, noe som skaper en fet plakk som får dem til å bli tykkere og hindrer blodstrømmen. Okklusjon-eller nedleggelse-av en cerebral arterie forårsaket av aterosklerose er en av årsakene til hjerneslag.

Røyking

Ifølge SevereHypertension.net, kjemikalier inhalert av røykere-nikotin og karbonmonoksyd-skade blodårene i hele kroppen og skaper en fysiologisk reaksjon som ligner på den av hypertensjon. Røyking er en ledende bidragsyter til tilstander som hjerte- og karsykdom, lungesykdom og kreft, samt å cerebrovaskulær sykdom.

Åreforkalkning

Sammen med den normale aldringsprosessen, alle de risikofaktorene som er beskrevet ovenfor hypertensjon, diabetes, fedme, høyt kolesterol og røyking-satte scenen for utvikling av aterosklerose. Ifølge American Stroke Association, begynner utviklingen av aterosklerose i barndommen, fortsetter gjennom hele livet, og er på sitt verste hos eldre. Plakk dannet av fett, kolesterol, kalsium, blodplater og cellerester som reiser gjennom blodet samler seg i blodårene. Oppbygging av plakk fortsetter, til slutt sprekker og skader blodåreveggene.

Virkningene av Anesthesia på hjernen

Virkningene av Anesthesia på hjernen


Anestesi blir brukt til å blokkere nerveimpulser, slik at kroppen og hjernen kan være ufølsomme for smerte. Legemidler som brukes i anestesi er referert til som smertestillende. Typer analgetika inkluderer Ether, Choloroform, Insoflurane, Succinylcholine, Curare, dekametoniumbromid og gallamin. Visse legemidler som Ether og Choloroform er inhalert. Andre stoffer, for eksempel novacaine, er lokalisert smerte blokkere som brukes med en injeksjon eller kjemisk dråpe. Fordeler fra å bruke anestesi er vidtrekkende. Som med alle medikamenter, har fremgangsmåten bivirkninger.

Typer Anesthesia

Lokalt, regionalt og generelt er de tre grunnleggende typer anestesi. Lokalbedøvelse er mest brukt under tannbehandling som tanntrekking og fyllinger. Prosedyren isolerer lammende eller blokkering av nerveimpulser som sender og mottar data fra kroppen til hjernen på enkelte områder. For eksempel, hvis du har tann utført arbeid, lokalbedøvelse ville bare blokkere nerveimpulser i munnen. Fremgangsmåten blir brukt når nerver er lettere å nå via en nål injeksjon eller et inhaleringsmiddel, eller ved påføring av anestesi direkte til en liten del av kroppen.

Regional anestesi blokkerer nerveimpulser som kommuniserer data til og fra kroppen og hjernen over en større del av kroppen. Stoffet injiseres i bunter av nerver rundt den delen av kroppen som kommer til å bli operert på, eller som kan ha oppstått ekstrem smerte. Spinal og epidural er to av de mest brukte former for regional anestesi. Regionale prosedyrer brukes under keisersnitt ledd fødsler og hippe eller rygg operasjoner.

Generell anestesi påvirker hele kroppen. Pasienter blir tatt inn i en tilstand av bevisstløshet. Narkotika er lagt inn i kroppen gjennom en nål injeksjon eller ved at pasienten inhalerer medisinske gasser. Etter at medikamentene blir mottatt av hjernen, kroppen og hjernen begynner å dempe. Tilstanden er referert til som styres bevisstløshet. Det kan ta så lenge som en time for å gjenopprette eller helt våkne opp fra narkose.

Hvordan Anestesi Works

Anestesi fungerer på sentralnervesystemet. Tenk på det sentrale nervesystemet som en telefonkonsoll. Nerveceller i hjernen er som å trykke på knapper på konsollen for å sende og motta meldinger. Ved hjelp av telefonkonsoll eksempel holder anestesi nervene i kroppen din eller hjernen fra å berøre knappene på konsollen for å sende og motta meldinger. Dette er grunnen til at en kirurg kan utføre en intensiv drift på kroppen din uten at du føler eller tilbakekaller operasjonen. Anestesi medikamenter eller smertestillende også slappe av kroppslige muskler. Mer spesifikt, og ved bruk av generell anestesi, medikamenter hemmer nevroner i sentralnervesystemet fra overføring av informasjon til andre nerveceller. Over tid, bremser denne prosessen ned hjernens nerveceller og skaper kontrollert bevisstløshet.

Visjon

Fordi anestesi effekter hjernens nerveceller, kan prosedyren forårsake uklart, delvis eller fullstendig synstap. Sniffe anestesi er generelt sett på som å være tryggere enn injeksjoner fordi det kan føre til mindre vasodilatasjon, eller forstørring av blodårer som glatte musklene slappe av. Som blodkar utvides, blodstrømmen gjennom skipenes øker, kan som forårsaker problemer. Pasienter som har en allergisk reaksjon på anestesi narkotika kan oppleve tap av syn hvis væske emboli blokkerer en arterie.

Kognitiv Impact

Vanligvis effekten av anestesi på det menneskelige hjertet var av bekymring. Det og andre effekter av anestesi på hjernen og kroppen er grunnen til at en lisensiert anestesilegen fortsatt med pasienten før operasjonen gjennom utvinning. Studier fortsette å bli gjennomført for å måle effekten av anestesi på pasientens kognitive hjernefunksjoner. Pasienter har opplevd problemer med fokus eller konsentrere seg etter en anestesiprosedyre. Noen studier har bemerket at anestesi kan øke antall amyloid plakk i dyr, som har vært knyttet til Alzheimers. Som med alle medisinske prosedyrer, melder ubehag eller endringer til din lege. Vanligvis effektene av anestesi slites av i løpet av en time til flere dager etter at legemidler administreres.

Delirium

Det er generelt forstått at delirium er forårsaket av lave nivåer av nevrotransmittere, hendelsen som skjer med administrasjon av smertestillende midler. Pasienter som allerede opplever utbruddet av delirium eller demens kan ha nytte av å diskutere smertestillende alternativer i tilfelle at de har kirurgi. Arteriell hypoksemi, som er forårsaket ved en lungearterien blir blokkert, kan initiere starten av delirium eller agitere en eksisterende tilfelle av sykdommen. Mangelen på oksygen fra arterien til hjernen under operasjonen kan føre til postoperative medisinske tilstander som delirium som påvirker hukommelse og humør.

Bevisstløs Tilbakekalling av Kirurgiske Hendelser

Generell anestesi plasserer pasienten i en tilstand av kontrollert bevisstløshet. Men hvis ikke riktig administrert eller hvis pasienten har en allergisk reaksjon på medisiner, kan han huske deler av kirurgi hvis nervecellene i hjernen hans fortsette å sende informasjon til hverandre. Hvis dette skjer, kan pasientene oppgir at de husker å se lys, høre lyder eller plukke opp dufter fra driften rommet. Det har også vært rapportert tilfeller av bevisst smerte bevissthet under bruk av regional anestesi, for eksempel når en kvinne føler smerte under et keisersnitt.

Perifer arteriell sykdom Post OP Care

Perifer arteriell sykdom (PAD) viser til blokker eller skader av arteriene som er ansvarlige for levering av blod over hele kroppen. Det er vanligvis forbundet med benene, men kan finnes i andre områder som tarm, nyre eller nakke. Den primære årsaken er åreforkalkning (arteriosklerose). Postoperativ pleie for PAD avhenger av hvilken type operasjon utført.

Bypassoperasjoner

Abdominal aortic kirurgi brukes til å omgå en aneurisme i aorta. Mesenteriske bypass omdirigerer blod i arteriene i tarmen. Femoropoplitiale bypass omdirigerer strømning av hoved lår arterie eller arterier popliteal bak kneet, mens tibioperoneal bypass omdirigerer den av tibial arteriene i den nedre delen av benet.

Postoperativ omsorg for mage og tarmens operasjoner inkluderer midlertidig bruk av en gastrointestinal tube. Ett til tre dager vil bli brukt i et sykehus intensivavdeling (ICU), etterfulgt av tre til fem dager i standard behandling. Postoperativ omsorg for en femoropoplitiale eller tibioperoneal bypass kun krever standard sykehusinnleggelse for to til fem dager.

Når utgitt, kan noen aktiviteter innskrenkes eller stoppet for tre til seks uker. Dusjer er tillatt, men bad bør ikke tas før operasjonssåret er grodd. En eller flere oppfølgings sjekker med en lege vil være nødvendig.

Endarterectomi

Denne fremgangsmåten fjerner plakk fra carotis, som kontrollerer blodstrøm til hjernen, for å forebygge hjerneslag. Postoperativ inkluderer en til tre dager på sykehus.

Når slippes, vil visse aktiviteter innskrenkes eller stoppet for opptil tre uker. Dusjer er tillatt, men bad er ikke før den kirurgiske ville blir helbredet. En eller flere oppfølgings lege sjekker vil være nødvendig. En blod-tynnere eller en aspirin diett kan være foreskrevet.

Stenting og Angioplastikk

En liten stent er satt inn i halspulsåren for å hindre blokkering. For angioplastikk, blir en ballong anvendes for å fjerne blokkeringer i bena. Nedsatt angioplastikk med stent kombinerer de to prosedyrene for å fjerne en nyrearterien og sikre riktig blodtilførselen til nyrene.

Postoperativ omsorg for disse minimal invasiv kirurgi krever minst en overnatting sykehus opphold. Når utgitt, er normale aktiviteter gjenopptas innen en ukes tid. Drikkevann er imidlertid viktig å fjerne eventuelt fargestoff som gjenstår fra røntgen.

Livsstil endringer

Etter operasjonen, er det livsstilsendringer anbefalte. Disse inkluderer å kontrollere blodtrykket og diabetes; eliminering av røyking; mosjon og kosttilskudd endringer.

Røyking fører arteriell innsnevring, noe som resulterer i skader som kan starte eller eskalere PAD. Mosjon styrker styrker den generelle kroppen og stimulerer oksygen distribusjon. Endring i kostholdet kan bidra til lavere blodtrykk og kolesterol. Dietter bør også være rik på omega-3 fettsyrer og fiber. Cutting tilbake eller eliminere trans fett og natrium anbefales.

Forsvarlig behandling av føtter og ben er også viktig. Vask dem daglig og bruke en fuktighetskrem. Klippe tåneglene regelmessig. Se for gnagsår, kutt, sår og andre problemer. Alltid bruke sko og sokker. Velge de som passer og ikke holde på fuktigheten. Se en podiatrist hvis problemene blir oppdaget, spesielt soppinfeksjoner eller fotsopp.

Hva skjer med hjernen under en migrene?

Hva skjer med hjernen under en migrene?

Hva er en migrene

Hundrevis av millioner av mennesker verden over lider av migrene (se Ressurser), som er uutholdelig hodepine på den ene siden av hodet. Foruten å føle kvalm, de fleste migrene lider er følsomme for lys, høye lyder og sterke lukter. I ekstreme tilfeller kan folk som lider av migrene selv midlertidig mister sin visjon. Selv om de er ansett som hodepine, de skiller seg fra andre hodepine i at de er en nevrologisk lidelse. Det er flere teorier om hva som skjer i hjernen under en migrene. Medisinske forskere pleide å tenke det var på grunn av blodårene i hjernen begrensende som forårsaket smertene. Men nå er det sett mer som en forstyrrelse i hjernens funksjon i stedet for bare en lidelse i cerebrale blodkar.

Vaskulær Theory

Den vaskulære teorien er basert på blodårene i hjernen sammentrekkende. Når blodårene trekker seg sammen, blir strømmen av oksygen reduseres, produsere auraen oppleves av noen migrene ofre. Som de trange blodkar utvides, prøver å få mer oksygen, er smerte resultater som kjemikalier kjent som prostaglandiner (som øker smerte) utgitt. Men noen forskere tviler på om dråpene i cerebral blodstrøm under aurafasen er nok til å forårsake andre aura symptomer som synsproblemer knyttet til migrene. Hva mer, ikke denne teorien ikke hensyn til ømhet og hodet hevelse tilhørende migrene.

Seretonin Theory

En nyere teori foreslår at migrene er forårsaket av en kjemisk forandring hjernen på grunn av kroppens uregelmessig bruk av serotonin, som bidrar til å administrere blodkar sammentrekkende og strekke. Når serotonin blir misbrukt, kan en bankende følelse føre. Misbruk av serotonin resulterer også i andre migrenesymptomer. Foruten serotonin, endret nivåer av andre nevrotransmittere som stresshormoner og dopamin er også knyttet til migrene smerte.

Cortical spreading depression Theory

Det kortikale spreading depression teori er basert på ideen om at en midlertidig bølge av depolarisering sprer seg over hjernens overflate. De bølge beveger seg fra occipital området, som er baksiden av hjernebarken, og fortsetter mot fronten med en hastighet på omtrent 3 til 5 mm (0,12 til 0,2 inches) per minutt. Den elektriske erfaring kan gjøres i dyr ved hjelp av skadelige stimuli og er kjent i litteraturen som "spreading depression av Leao."

Trigeminusnerven Theory

Trigeminusnerven teorien mener betennelse i hjernens blodårer er et resultat av hjernens trigeminusnerven slippe et bestemt stoff, sto for smerter på den ene siden av hodet. Den trigeminus går fra skallen sentrum og over øynene og deretter til pannen. Selv om smertesensorer i nerve er utløst, er det usikker på hvordan det skjer. Stimulert fibre slipper et stoff som kalles nevropeptider som gjør at blodkar dilatasjon, forårsaker smerte for hvert hjerteslag.

Integrated Theory

Den integrerte hypotesen prøver å kombinere ulike teorier som det klargjør flere forklaringer knyttet til migrene smerte. Denne teorien hevder at triggere inkludert blending, støy, stress og andre faktorer kan sette av visse særlig hjernestammen sentre som locus cereleus, som fører til endringer i nivåer i adrenalin. Rygg raphe kjerne er et annet senter som påvirker serotonin hjernen nivåer.

Endringer i hjernen på grunn av Migrene

Migrene er en type av forstyrrelse i hjernen, som endringer i hjernen er både årsak, og resultatet av migrene. Noen forskere med vise migrene som et symptom på en potensiell hjernesykdom.

Oksygenmangel

Når en migrene treff, hjernens kjemiske balanse endringer og krever mer oksygen for å korrigere det. Skjønt arteriene åpne for mer blod, blir deler av hjernen fortsatt uunngåelig ute av oksygen.

Hjerneceller

Når fratatt oksygen, hjernecellene er ikke lenger i stand til å fungere, forårsaker en nedbryting av cellenes signal evner - det samme som skjer når en person lider av en liten slag.

Tykk Somatosensoriske Cortex

Migrenepasienter har tykkere somatosensoriske cortexes enn andre. Denne del av hjernen som er involvert i sensorisk informasjon, og det kan enten føre til migrene eller være en endring som forekommer for å kompensere for disse.

Cerebellum

En studie av Mark Kruit ved Leiden-universitetet i Nederland og Lenore Launer, Ph.D., ved US National Institute on Aging, avslører at lider av migrene ledsaget av auraer, som er sensoriske sensitiviteter, er 14 ganger mer sannsynlig å ha døde hjerneceller i lillehjernen - hjernen området ansvarlig for motorisk kontroll - enn andre.

Små hjerneskader

Ifølge Kruit og Launer, gehørmigrenepasienter har en tendens til å ha flere små hjerneskader enn andre.

Virkningene av kreft i hjernen

Mer enn 17.000 personer i USA er diagnostisert med hjernesvulst hvert år, ifølge en rapport fra University of Maryland Medical Center 2009. Mens noen av disse er diagnostisert som godartet, er en rekke funnet å være kreft. Brain kreft er en alvorlig sykdom, og berørte enkeltpersoner oppleve en rekke fysiske og emosjonelle effekter. Disse effektene kan være mild til invalidiserende, avhengig av hvor langt kreften har kommet.

Pain

Smerte er noe de fleste personer med kreft i hjernen vil oppleve. Alvorlighetsgraden av smerte, vil avhenge av hvor kreft i hjernen er spesifikt, og dens progresjon. Om smerte er akutt eller kronisk, vil leger arbeide med sine pasienter til å ta smerten og hjelpe dem med å administrere den. Mild til alvorlig hodepine er en type smerte som hjernekreftpasienter kan oppleve. Fordi kreft i hjernen påvirker nervesystemet, kan enkeltpersoner oppleve andre typer smerte også.

Sykdom

Personer som arbeider med kreft i hjernen kan oppleve ulike typer sykdommer. Kvalme og oppkast er ganske vanlige bivirkninger av kreft i hjernen, som er døsighet. Ifølge Yale hjernesvulst Center, en av de mest vanlige effekter av kreft i hjernen er anfall. Disse anfallene kan påvirke hele kroppen eller ulike deler av kroppen, for eksempel rykninger i bena eller armene. Du kan styre noen anfall gjennom medisinering.

Nevrologiske effekter

Fordi kreft påvirker hjernen din, kan du oppleve en rekke nevrologiske effekter. Hukommelsestap og forvirring er blant disse, samt vanskeligheter med koordinering, tale og øyebevegelser. Brain kreftpasienter også kan oppleve endringer i tale, hørsel, personlighet eller minne.

Depresjon

Personer med kreft i hjernen kan oppleve depresjon, som er et vanlig symptom. Enten det er forårsaket av kronisk smerte eller bare et resultat av situasjonen, kan depresjon være svært vanskelig å håndtere. Legen din kan forskrive medisiner for å hjelpe deg å håndtere din depresjon, avhengig av alvorlighetsgrad. Mange kreftpasienter avtale med klinisk depresjon, som kan påvirke deres sjanser til å overleve, ifølge legene ved University of Michigan Health System, Ann Arbor, Michigan.

Support Systems for hjernen kreftpasienter

Den beste støttegruppen en pasient kan ha inkluderer hennes familie og venner. Men tilbringe tid med andre som har opplevd eller som opplever tilstanden kan hjelpe også. The National Brain Tumor Society gir mye informasjon og hjelper pasienter få kontakt med andre på en støttende måte gjennom sitt nettsted på www.BrainTumor.com. Det er mange online støtte grupper og enkeltpersoner kan finne lokale støttegrupper i tillegg (se Ressurser). Lener seg på en sunn støttegruppe kan hjelpe deg å finne svar, tips, forslag og styrke til å fortsette å kjempe.

Tegn og symptomer på Fluid på hjernen

Tegn og symptomer på Fluid på hjernen


Hydrocefalus, også referert til som "fluid" eller "vann på hjernen", er en tilstand hvor for mye cerebrospinalvæske har bygget seg opp i skallen. Økningen av spinalvæske tar opp plass i skallen og setter press på hjernen som forårsaker symptomer som manifesterer på forskjellige måter avhengig av offerets alder. Vanligvis omgir spinalvæske og pute i hjernen og ryggmargen levere næringsstoffer og kompenserer for trykkendringer på grunn av volumet blod i hjernen.

Årsaker

Hydrocefalus oppstår når en tilstand hindrer den normale strømning eller blokkerer opptaket av fluidet. Hydrocephalus kan påvirke nyfødte. Hos nyfødte er det også kalles medfødt hydrocephalus, noe som skyldes for tidlig fødsel, unormal fosterutvikling eller en arvelig genetisk egenskap. Ervervet hydrocephalus kan oppstå som følge av sykdom, som hjernehinnebetennelse eller skade.

Typer av denne tilstanden som normalt påvirke voksne er hydrocephalus ex-vakuum og normalt trykk hydrocephalus. Hydrocephalus ex-vakuum skjer etter et slag eller skade skader hjernen. Normalt trykk hydrocephalus kan ikke ha en årsak, men kan skyldes hodeskader, infeksjon, svulster, subaraknoidalblødning eller komplikasjoner av kirurgi.

Baby Symptomer

Symptomer på hydrocephalus hos spedbarn er annerledes enn ungdommer eller voksne fordi de leddene som forbinder bein i skallen ikke har lukket som gir mer fleksibilitet i skallen. Tegn på hydrocephalus i et spedbarn inkluderer en rask økning i hodet størrelse, oppkast, søvnighet, irritabilitet, kramper og "lveld" skilt der øynene ser ut til å se nedover med den hvite delen av øyet mer synlige enn de fargede eller mørke deler av øyet.

Ungdom eller voksen Symptomer

Symptomer på hydrocephalus hos voksne og barn kan presentere som kvalme, oppkast innledes med en hodepine, dobbel eller tåkesyn, "lveld" skilt, ustø balanse, problemer med koordinasjon, problemer med å gå, urininkontinens, tretthet, sløvhet, endringer i personlighet eller evne til å tenke, fornuft og huske.

Normal hydrocephalus Symptomer

Symptomer på normalt trykk hydrocefalus kan etterligne andre forhold, slik som Parkinsons sykdom, Alzheimers sykdom og Creutzfeldt-Jakobs sykdom. Tegn og symptomer på denne type hydrocephalus kan inkludere progressiv mental svikt og demens, problemer med å gå og dysfunksjon av blærekontroll. Personer med normalt trykk hydrocephalus kan klage over langsomme bevegelser.

Diagnose og behandling

Legen vil diagnostisere hydrocephalus basert på en nevrologisk eksamen som tester hjernen, ryggmargen og nervefunksjon. Legen din kan også bestille imaging tester for å se etter uregelmessigheter i strukturen i hjernen din. Ikke alle testene vil bli indikert for hver person.

Behandlingen omfatter innsetting av en shunt-system eller en tredje ventriculostomy. En shunt, som generelt er den første behandling, er et fleksibelt rør som omdirigerer cerebrospinalvæsken til en annen del av kroppen for absorpsjon. En tredje ventriculostomy er en alternativ prosedyre indisert for personer over seks måneders alder, de som har forsøkt behandling med en shunt og folk med en viss type hydrocephalus som en hindring blokkerer flyten av spinalvæske.

Om Kjemisk ubalanse i hjernen

Kjemisk ubalanse i hjernen antas å forårsake emosjonelle nød. Det kan føre til angst, depresjon og ADHD (attention deficit disorder). Den nøyaktige link har ikke blitt funnet, men mange kliniske studier og medisinske observasjoner identifisert kjemiske uoverensstemmelser som rapporterer symptomer relatert til disse lidelsene. Det er ofte vanskelig å diagnostisere, behandle og identifisere årsakene for kjemiske ubalanser i hjernen.

Disorders

Noen av de lidelser som er tenkt å være forårsaket av en kjemisk ubalanse i hjernen er --- ADHD, bipolar lidelse, panikk, angst, fobier, posttraumatisk-stress lidelse, tvangslidelser, schizofreni, lærevansker og demens.

Årsaker

Kjemiske ubalanser er antatt å være forårsaket av en redusert tilgjengelighet av serotonin, dopamin og noradrenalin. GABA og acetylcholin, som er nevrotransmittere i hjernen, kan også forårsake kjemiske ubalanser. Dessverre er det ingen avgjørende svar på hva som forårsaker kjemiske ubalanser i hjernen. Mange studier har vært gjort --- men resultatene er sjelden konsekvent.

Behavior

Hormoner, neurotransmittere, og aminosyrer er produsert, frigjøres og absorberes som et resultat av hva som skjer i hjernen. Fly eller kjempe syndrom fører til en kjemisk utgivelse som vil gi oss ekstra energi til å enten bo og slåss eller løpe vekk. Nevrotransmittere er kjemikalier ut i hjernen når dette skjer.

Diagnose

Det er ofte vanskelig å diagnostisere kjemisk ubalanse i hjernen. Tester kan kjøre for å identifisere noen lidelser, men vanligvis et kurs av spørsmål som er identifikatorer brukes til å finne fellestrekk i symptomene på mange pasienter.

Ledelsen

Reseptbelagte medisiner er ofte brukt til å behandle kjemiske ubalanser som er knyttet til emosjonelle lidelser. Noen kjemiske ubalanser i hjernen kan styres ved å identifisere tankemønstre og hva som utløser dem. Påfør positive tankemønstre og atferd. Når du forstår at noen av disse lidelsene kan kontrolleres ved hjelp av pusteøvelser og endre dine oppfatninger av hva som kan skje, vil du være i stand til å ta kontroll over noen av resultatene. For eksempel, hvis du lider av angst, og du vet at du kommer til å være i en stressende situasjon, ta litt tid før du går inn i det å gjøre noen dype pust og andre avspenningsteknikker.

Vann på hjernen Symptomer

Vann på hjernen, også kalt hydrocefalus, er en oppbygging av fluider i hjernen. Buildup oppstår ofte når den normale flyten av hjernevæsker blokkert. Dette skaper press i hodet som kan skade den skjøre hjernen vev og i noen tilfeller føre til døden.

Fakta

Vann på hjernen symptomer varierer avhengig av alderen på den berørte person, og alvorlighetsgraden av tilstanden.

Spedbarn

Tegn på vann på hjernen hos spedbarn kan inkludere brekninger, døsighet, kramper, irritabilitet og forsinket utvikling. Hodet øker ofte i størrelse og øyne kan synes å fokusere nedover.

Eldre barn og voksne

Eldre barn og voksne kan oppleve kvalme, hodepine, oppkast, tretthet, hukommelsestap, koordineringsproblemer og tåkesyn.

Komplikasjoner

Hjerneskade og fysiske funksjonshemninger er sannsynlig å skje hvis tilstanden er allerede avansert ved fødselen.

Behandling

Vann på hjernen behandles vanligvis ved kirurgisk å sette inn en drenerende system, kalt en shunt, inn i hjernen. Den shunt dirigerer fluid fra hjernen til et sted hvor det er bedre absorbert som magen eller hjerte.