Digidexo.com

Hva er Direct HDL?

Direkte HDL er en laboratorietest som bestemmer nivået av high-density lipoprotein (HDL) kolesterol ved å måle direkte i humant serum, forkorting behandlingstid og spare lønnskostnader, ifølge en studie publisert i "Clinical Chemistry".

Betydning

En direkte HDL test kan utføres som en del av en lipid-profil, som sjekker for HDL, lav-tetthets lipoprotein (LDL) kolesterol og triglyserider, i henhold til MayoClinic.com. Kolesterol tester er ofte utført for å bestemme risiko for hjertesykdom.

Kolesterol Test

Ifølge studien i "Clinical Chemistry", den direkte HDL-testen er et homogent assay, et laboratorium kjemisk analyse utformet for å teste en homogen organisk prøven, noe som betyr at det har en jevn sammensetning og trenger ikke å bli separert i spesifikke forbindelser. Dette forenkler HDL testing, ifølge det vitenskapelige tidsskriftet.

Beløp

Direkte HDL måler bare HDL, som bærer omtrent 1/4 til 1/3 av kolesterolet. HDL, LDL, triglycerider og av kolesterol annen type kalles Lp (a) gjøre opp en total kolesterol teller.

"Godt" kolesterol

HDL kolesterol kalles "gode" kolesterolet fordi den bærer kolesterol vekk fra blodårene og tilbake til leveren, hvor det er brutt ned og fjernet, ifølge American Heart Association.

HDL Levels

Gjennomsnittlig HDL kolesterol nivåer varierer fra 40 til 50 mg / dl for menn, ifølge American Heart Association. For kvinner, de varierer fra 50 til 60 mg / dL. Et nivå av 60 mg / dL eller høyere er gunstig for både kvinner og menn, ifølge foreningen. Jo høyere nivå, jo bedre, MayoClinic.com informasjons stater.