Digidexo.com

Hydrogenert vegetabilsk olje & Peanut Allergi

Hydrogenert vegetabilsk olje & Peanut Allergi


Ifølge en internasjonal studie av astma og allergier i Childhood (ISAAC) artikkel i Lancet, store epidemiologiske studier hos barn antyder at trans fettsyrer i kosten øker risikoen for allergi og andre atopiske sykdommer, inkludert astma. Eksperter ved Mayo Clinic tyder på at peanøttallergi, en vanlig allergi hos barn, er en av de vanligste årsakene til anafylaksi, et medisinsk nødstilfelle.

Hydrogenert vegetabilsk olje

Hydrogenert vegetabilsk olje er en flytende olje som har blitt omdannet til en fast fett ved tilsetning av hydrogenatomer i sine molekyler. Når en olje er behandlet for å bli delvis hydrogenert, er trans-fettsyre (usunn fett) laget og forblir i oljen.

Delvis hydrogenerte vegetabilske oljer har en konsistens som smør, men de er mye billigere å produsere enn smør. Disse brukte produkter inkluderer margarin, oleo og forkorting. De er også lagt til mange snack og rask mat.

Peanut Allergi Severity

Ifølge allergi ekspert Dr. Anna Feldweg, professor i medisin ved Harvard Medical School, noen individers allergier er så alvorlig at selv eksponering for spor av peanøtter er farlig. Puste luft som inneholder peanut rester eller spiser mat med et redskap som har vært brukt med peanøttsmør kan forårsake en allergisk reaksjon.

Selv stekt peanøtter kan forårsake en reaksjon, som koke ikke ødelegger alle de allergener.

Allergener

Dr. Feldweg forklarer at enkelte personer med peanøttallergi er også allergisk mot soya, grønne bønner og kidneybønner, som inneholder tilsvarende allergener til de i peanøtter. De kan være allergisk mot tre nøtter som mandler eller cashewnøtter. Personer med matallergi er også mer sannsynlig å ha andre typer allergier, for eksempel høysnue.

Risikoene forbundet med vegetabilsk olje

Dr. Feldweg sier at selv svært sensitive mennesker som er allergiske mot peanøtter ikke vil reagere på raffinert peanøttolje eller vegetabilsk olje, som disse produktene består utelukkende av fett. Proteinene som forårsaker allergiske reaksjoner har blitt fjernet under produksjon.

Men de med alvorlig peanøttallergi kan reagere på kaldpressede eller uraffinerte (råolje) peanut oljer, da disse kan inneholde små mengder av peanøtt allergener.

Forebygging / løsning

Ifølge Dr. Feldweg, bør barn og voksne med peanøttallergi unngå uraffinert peanut oljer og andre matvarer (for eksempel nøtter) de kunne være allergisk mot. Raffinert flytende vegetabilsk olje (for eksempel maisolje) er trygt å konsumere; Men spesialitet oljer, for eksempel sesamfrø og valnøtt, er ikke raffinert og kan inneholde spor av nøtter eller frø som sensitive personer kan være allergisk mot. Se etter etiketter som sier "jordnøttolje," en annen betegnelse for peanøttolje.

Alle, inkludert de med peanøttallergi, bør minimere forbruket av delvis hydrogenert vegetabilsk olje, som inneholder usunne transfettsyrer. Ikke kjøp produkter med "hydrogenert" eller "transfett" oppført blant ingrediensene. Unngå frityrstekte matvarer når du spiser ute.