Digidexo.com

Hva får folk til å få vekt?

Hva får folk til å få vekt?


Vektøkning kan være forårsaket av en rekke faktorer som kanskje ikke er så opplagt som du kanskje tror. Mangel på mosjon og feil kosthold er bare to av grunnene til at folk legger på seg. Selv når du får nok mosjon og holde seg til et sunt kosthold, er det fortsatt andre faktorer som kan gjøre deg få ekstra pounds. Stoppe vektøkning ved å finne ut hva som forårsaker det.

Dietter

Dietter er vel å få deg ned i vekt, men hvis du går på en diett som drastisk begrenser kalorier, vil du ikke lykkes i det lange løp. Ved å begrense kalorier, varsle deg kroppens overlevelsesinstinkt som bremser ned stoffskiftet og nekter å gi slipp på fett, i frykt for sult. Ifølge Marilyn Glenville hjemmeside, mister mer enn 2 kg. per uke er usunn og betyr at du ikke mister vekt fra fett, men vekt fra muskler og vann. Etter slanking, når du går tilbake til å spise normalt, har stoffskiftet bremset ned. Noen matvarer du forbruker vil forbrenne sakte eller mest sannsynlig bli lagret som fett og føre til vektøkning.

Reseptbelagte medisiner

Når du arbeider med et medisinsk problem du kan få foreskrevet medisiner som forårsaker vektøkning. Ifølge Muscle and Fitness hjemmeside, antidepressive medisiner som Paxil og Elavil føre til vektøkning. Andre mulige medisiner som kan føre til vektøkning er de som behandler migrene, diabetes og beslag. Enkelte p-piller også føre til vektøkning. En lege vil kunne komme med forslag til hvordan å kontrollere vektøkning avhengig av din medisinske tilstand eller han kan foreskrive andre medisiner som ikke gjør deg opp i vekt.

Stress

Cortisol, også kjent som kroppens stresshormon, kan være ansvarlig for vektøkning. Når du opplever høyt stress nivå, sender du hjernen en stress signal, også kjent som "fight or flight response" som utløser frigjøring av kortisol og adrenalin. Kortisol er assosiert med vektøkning hovedsakelig rundt midten. Ved å kontrollere stressnivået i livet ditt, kan du redusere vektøkning. Praktisere meditasjon eller puste dypt kan hjelpe. Stress kan også føre til vektøkning fordi noen mennesker slår til mat for komfort. Det samme gjelder for andre følelser, som angst, depresjon, sinne og skyldfølelse.

Hypotyreose

Den skjoldbrusk, som ligger på undersiden av halsen, er et organ som produserer hormoner som regulerer forbrenningen, kroppstemperatur, hjertefrekvens og proteinproduksjon. Hvis skjoldbruskkjertelen er under-aktiv, kan du ende opp med å få vekt og føler seg sliten og kald. Legen kan ta en blodprøve for å bekrefte hypotyreose og han kan foreskrive muntlig medisiner for å bekjempe den. Å ta medisinen kan reversere noe av vektøkning.