Digidexo.com

High Protein vegetabilsk kosthold

Protein er en nødvendig del av et sunt kosthold. Den primære kilde til protein er kjøtt eller animalsk fett. Du trenger ikke å spise kjøtt selv om å få protein. Grønnsaker, hele korn og bønner har tilstrekkelig proteininnhold slik at når kombinert, kan du gi avkall på dyre-baserte matvarer og likevel oppfylle din personlige daglige behov av proteiner.

Daglig Krav

Hvor mye protein trenger du i kostholdet ditt? Når du har nådd tenårene, trenger du ca 50 gram protein per dag. For kvinner er 46 gram om dagen er tilstrekkelig der menn kan trenge så mye som 56 gram om dagen.

Grønnsaker

En kopp kokt brokkoli inneholder nesten 5 gram protein. En kopp kokt spinat har litt over 5 gram protein. Mange grønnsaker, når kokt, har mindre enn 3 gram protein per kopp. Var du å prøve og få alle protein fra bare grønnsaker, ville du ha å spise 5 til 10 kopper grønnsaker om dagen.

Korn og bønner

To skiver av hele korn brødet har ca 5 gram protein, som gjør en kopp kokt brun ris. En kopp kokt hel-hvete spaghetti har 7 1/2 gram protein og 1 kopp quinoa har 11 gram protein. Bønner er høyere i protein enn hele korn, med en kopp kokte svarte bønner kommer inn på over 15 gram i proteininnhold.

Kombinasjoner

Ved å kombinere grønnsaker med fullkorn og bønner, kan du nå ditt daglige behov av proteiner for et sunt kosthold. For eksempel, du var å spise en 1/2 kopp brokkoli med 1/2 kopp ris og to skiver av hele korn brødet du ville forbruke ca 10 gram protein. Bytt ut risen for quinoa og du øke det til ca 13 gram.

Oppfylle kravet

Å spise slike kombinasjons måltider tre til fire ganger om dagen, i proporsjoner som står i forhold til din appetitt og vekt, kan gi deg en tilstrekkelig mengde protein for å møte dine daglige behov. Inkludert slike matvarer som soyabønner, som har et proteininnhold på nesten 29 gram per kopp, i kosten vil sikkert øke protein inntaket. Snacking på en håndfull peanøtter eller inkludert en siderett av vegetariske bakte bønner med tofu hot dog bidrar til din protein teller også. Tofu har ca 20 gram protein per 1/2 kopp.

Vegetarianer eller veganer

Hvis du følger et vegetarisk kosthold, kan det være lurt å inkludere slike matvarer som egg og ost, som disse har protein også. Hvis du velger en vegansk diett, kan du likevel opprettholde proteininntaket ditt ved å kombinere grønnsaker med helkornprodukter og bønner.