Digidexo.com

Et godt kosthold for en tenåring

Et godt kosthold for en tenåring


Fordi tenåringer er fortsatt økende, er det viktig for dem å få de næringsstoffene kroppen trenger for å sikre optimal helse og ernæringsmessig oppfyllelse. Tenåringer som trenger å gå ned i vekt kan være lurt å gå på en diett, men de bør være mest opptatt av generelle helse og vekst. Dette er en god tid til å lære om å gjøre de riktige valgene for å unngå uønsket vektøkning. Et godt kosthold for en tenåring innebærer å spise sunt og endringer i livsstil.

Metabolisme

Spis frokost hver dag så snart du våkner opp for å gi stoffskiftet en jump-start. En god frokost ville inkludere en proteinkilde som for eksempel to egg. En skive grov toast med en skvett av gelé er en god karbohydrat valg, og en 4-oz. glass appelsinjuice vil gi vitaminer for å gi deg energi. Spise flere små måltider i løpet av dagen for å holde stoffskiftet høyt og brenne kalorier hele dagen. Ta med en proteinkilde i hvert måltid som magert kjøtt eller soya. Spis kilder til komplekse karbohydrater som grønnsaker og frukt for å gi energi. Snack på nøtter eller popcorn for å øke fiber og redusere sult. Hold snacks til mindre enn en håndfull for å unngå overspising. Slutte å spise før 18:00 eller når du bremse ned for natten. Mindre kalorier er brent som du blir mindre aktive. Drikk 64 oz. vann daglig for å skylle fett og gir deg en følelse av fylde. I tillegg, drikke vann før hvert måltid for å unngå overspising.

Junk Food

Slutte å spise junk food helt. Ikke bare junk Maten har svært liten, om noen, næringsverdi, er det også vanligvis høy i kalorier og mettet fett. Junk food inkluderer bearbeidet mat som kaker, chips, kjeks, is og godteri. Hvis du ikke kan slutte å spise denne maten helt, begrense deg til et utvalg av én per dag som en godbit, og har en liten mengde av at maten. For eksempel, hvis du plukke chips som godbit, spiser bare fem chips. Sett maten på en tallerken slik at du ikke holde tilbake i posen for mer.

Fast Food

Ta bedre valg når du skal ut å spise. Hvis du går til fast food-restauranter, prøv salat eller grillet kjøtt i motsetning til pommes frites eller vibrering. Få en diett brus, i stedet for kalori-laden drikker også. Hvis maten er stekt, den er full av fett, så holde seg borte fra stekt mat valg.

Low Fat

Spis fettfattig mat som rå, dampede eller bakte grønnsaker og stekt, bakt eller grillet kjøtt. Limit sauser, oster og sauser å unngå å legge overflødig fett til måltidet. Season din mat ved hjelp av hvitløk, pepper og lav-natrium salt for å legge til smaken. Grill og biff sauser er ofte lite fett, men de kan være høy i kalorier, så legg disse for smaken i begrensede mengder.

Etiketter

Les ernæringsmessige etiketter for å finne ut hvor mange kalorier eller fett en matvare inneholder. Sørg for å lese porsjonsstørrelser for å sikre at du legger den ernæringsmessige informasjonen på riktig måte. For å finne ut hvor mye fett et produkt inneholder, dele fett kalorier inn i den totale kalorier. For eksempel, hvis det er 300 kalorier med 30 g fett, er fettet 10 prosent. Mettet fett bør være mindre enn 5 prosent av det samlede fettinntaket for optimal helse.

Kalorier

Se på hvor mange kalorier du forbruker å avgjøre om du er i den anbefalte kalori rekkevidde. Avhengig av deres aktivitetsnivå, kvinnelige tenåringer i alderen 13 til 18 som er stillesittende til aktiv bør ha 1600 til 2200 kalorier per dag, henholdsvis. Teen menn fra 13 til 18 som er stillesittende til aktive bør inntak 1800 til 3200 kalorier, henholdsvis. Hvis du holde et lavt aktivitetsnivå, holde kaloriene på den nedre enden av denne skalaen, og justere etter behov for vekttap, men holde seg innenfor disse kalori retningslinjene for å opprettholde helse. Hold styr på kaloriinntaket for en uke for å finne ut hva du tar inn, og du vil bli bedre kjent med hvor du trenger å begynne å kutte tilbake for å miste vekt. Det er 3500 kalorier i ett pund av fett, så å miste en kilo fett per uke, må du kutte ut 500 kalorier per dag. Bare gjøre dette hvis din kalori teller er for høy, men eller du kan utilsiktet eliminere nødvendige næringsstoffer. Ta en multivitamin under noen vekttap program for å sikre at du er møte ernæringsmessige behov.

Trening

Begynn en øvelse som vil holde din interesse. Prøv å gjøre ting som er gøy som sykling, svømming, tennis, fotball, basketball, kickboxing eller annen idrett du liker. Dette vil gjøre det føles mindre som et treningsprogram, men du vil fortsatt brenne overflødige kalorier. Prøv å få minst 60 minutter fysisk aktivitet daglig for å oppmuntre vekttap. Få dine venner involvert for ekstra støtte og oppmuntring.