Digidexo.com

Bivirkninger av Glucosamine på blodtrykket

Bivirkninger av Glucosamine på blodtrykket


Også kjent som chitosamine, er glukosamin en naturlig del av sunn brusk. Sin popularitet og rapportert sikkerhet som en kortsiktig behandling for leddgikt smerte bør ikke sky det faktum at det kan ha negative effekter på det kardiovaskulære systemet.

Formuleringer

Selv om kvalitet og innhold varierer sterkt, kosttilskudd generelt gi glukosamin i form av glukosamin sulfat eller glukosamin hydroklorid.

Kardiovaskulære bivirkninger

The Mayo Clinic rapporterer at glukosaminprodukter kan føre til en heving av blodtrykk og hjertefrekvens, og det kan også forårsake hjertebank.

Effekter Varighet

The Mayo Clinic tyder på at hypertensive effekter av glukosamin er midlertidige. Blodtrykket bør derfor gå tilbake til tidligere nivåer etter en slutter å ta kosttilskudd.

Glucosamine sulfat

Den Leddgikt og Glucosamine Information Center bemerker at glukosamin sulfat kosttilskudd inneholder ofte kaliumklorid eller natriumklorid, som er salter. Ifølge Cleveland Clinic, kan høy saltinntak føre til høyt blodtrykk.

Glukosaminhydroklorid

WebMD omfatter ikke høyt blodtrykk som en potensiell bivirkning av glukosamin hydroklorid.

Betraktninger

Ingrediensene i et glukosamin produkt synes å bestemme dens spesifikke effekt på blodtrykket. Også, ifølge National Library of Medicine, folk som er allergisk mot skalldyr eller jod bør ikke bruke glukosamin kosttilskudd.