Digidexo.com

hovne lymfeknuter ved helvetesild

Hva er farene ved Helvetesild på Face?

Shigles, en tilstand forårsaket av en oppblussing av varicella-zoster virus (VZV) (som også forårsaker vannkopper), skjer for det meste på midtpartiet av kroppen. Imidlertid kan det også påvirke en nerve i ansiktet, som noen ganger kan føre til varige komplikasjoner.

Typer

Avhengig av hvilken del av ansiktet er påvirket av VZV, kan øyne, ører og musklene i ansiktet bli påvirket. Ifølge Mayo Clinic, kan noen mennesker selv utvikle hjernebetennelse, som er hevelse i hjernen.

Effekter

Ansiktshelvetesild kan føre til problemer med hørsel, balanse, syn, og svakhet eller tap av bevegelse i ansiktsmusklene.

Betraktninger

Ramsay Hunt er et beslektet ansikts infeksjon med VZV. Det kan føre til helvetesild-lignende utslett, smerter i det ene øret, problemer med å lukke det ene øyet, hørselstap, tinnitus (en ringelyd i øret), vertigo og endringer i smak, ifølge Mayo Clinic.

Identifikasjon

Folk som utvikler smerter og rødt utslett med blemmer på den ene siden av ansiktet burde søker rask legehjelp. Riktig behandling med antivirale medikamenter og kortikosteroider kan redusere symptomer og komplikasjoner.

Advarsel

For ansikts involvering av helvetesild, kan pasienten bli henvist til spesialister, slik som øyeleger (øye leger) som bedre kan behandle komplikasjoner av ansikts helvetesild.

Smerter i lymfeknuter Helvetesild

Smerter i lymfeknuter Helvetesild


Helvetesild (herpes zoster) refererer til en smertefull utslett forårsaket av en reaktivering av vannkopper-virus (varicella zoster). Du har større risiko for helvetesild hvis du er over 60 år, hvis du hadde vannkopper før du var et år gammel eller hvis du har et svekket immunsystem. Smertefull hevelse i lymfeknuter er ett av symptomene på helvetesild.

Tidlige symptomer

Ifølge eMedTV, hovne eller ømme lymfeknuter er blant de tidlige symptomene på helvetesild, og forekommer i de fleste mennesker to eller tre dager før utseendet på karakteristisk utslett. Kløende, kriblende huden og svie eller skyting smerter på den ene siden av ansiktet eller kroppen er andre tidlige symptomer. Andre, kan omfatte frysninger, feber, hodepine og mageproblemer.

Utslett

Utslettet starter som små, væskefylte blemmer som ligner vannkopper vises i et band, kalt en dermatone. Bandet går vanligvis rundt fra ryggen til brystet eller magen, ifølge MedlinePlus. Utslettet kan dukke opp hvor som helst, ofte rundt ansikt, munn, nese, øyne og ører, men blemmene er vanligvis begrenset til dermatone, sier eMedTV. Blemmer vanligvis bryte åpne, oser og skorpe over.

Årsaker til Hevelse

Lymfeknuter er en del av det lymfatiske system, en viktig del av kroppens immunsystem. Lymfeknutene som oftest sveller er funnet i halsen, under haken, i armhulene og i lysken, ifølge eMedicineHealth. Cellene i lymfeknutene inkluderer hvite blodceller som bekjemper infeksjoner. Når kroppen er angrepet av et virus, de hvite blodcellene i lymfeknutene multiplisere, forårsaker dem til å hovne opp.

Betraktninger

Hovne lymfeknuter oppstå med mange forhold, ikke alle som trenger legehjelp, ifølge eMedicineHealth. Hvis årsaken er en vanlig forkjølelse eller andre mindre infeksjon som ikke trenger antibiotikabehandling, kan de bli gitt inntil to uker for å løse før lege er søkt. I de fleste tilfeller hovne lymfeknuter er bare en bekymring når de vises med andre symptomer på en tilstand som trenger lege behandling.

Løsning

Smerter i lymfeknutene fra hevelse kan være et tidlig, pre-utslett symptom på helvetesild, selv om du ikke vil vite uten andre symptomer. Hvis du opplever symptomer på helvetesild bør du rådføre deg med lege.

Hva er behandlingen for Helvetesild på øyet?

Helvetesild i øynene kan være smertefullt med mange komplikasjoner. Med riktig behandling, kan disse symptomene bli kontrollert og innen 5 uker kan bli ryddet opp.

Eye Helvetesild

Helvetesild, også kalt herpes (zoster) varicella zoster virus, vanligvis påvirker folk som har hatt vannkopper. Vannkopper, et kjent virus, kan bli sovende i nerveceller og kan deretter gjenoppstod i helvetesild. Helvetesild reiser langs nerve og deretter begynner å påvirke huden. Eye helvetesild starter med røde flekker rundt øynene og deretter blir til blemmer. Helvetesild skader nerver, så det blir betent. Denne tilstanden kan bli svært smertefullt, selv etter at utslettet har forsvunnet, som kalles postherpetisk.

Årsaker

Det er ingen kjent grunn til at det oppstår helvetesild, selv om det er antatt at årsaken til helvetesild er når en person får vannkopper, og den vannkopper-virus legger latent i visse nerver. En reaktivering av viruset utvikler deretter, forårsaker helvetesild. Reaktive antas å oppstå når immunsystemet er svekket på grunn av stress eller tretthet. Noen medisiner eller sykdommer kan utløse en reaktivering slik som cellegift, kreft eller HIV.

Symptomer

Helvetesild oftest rammer ansiktet og bagasjerommet. Helvetesild starter som et utslett og deretter utvikler seg til blemmer. Symptomene på helvetesild er feber, kløe, kriblende følelse eller alvorlig brenning. Symptomer kan også omfatte hovne lymfeknuter. Når helvetesild oppstå i øynene, er det fra spredning av helvetesild langs baksiden, øre, ansiktet og pannen. Det ender opp med å komme inn i øyet, hvor mange erfaring trykk i øyet. Andre symptomer er hovne øyelokk, rødhet og smerter.

Behandlinger

Helvetesild ofte ikke krever behandling; i de fleste tilfeller, helvetesild klarner opp på egen hånd. Denne prosessen kan ta opptil to uker, og ofte ikke oppstår på nytt. For de fleste som tiltrekker helvetesild, er behandling nødvendig for å lindre symptomene. Hvis du har lesjoner som oser, isolere deg selv slik at du ikke smitter andre som er mer utsatt. For å lindre smerten, bruke en våt fille og suge den i utvannet eddik to ganger om dagen. Holde huden ren og aldri gjenbruke forurensede elementer. Når blemmene har tørket opp og begynne sprengning, bruk en liten mengde vaselin tre ganger om dagen.

Komplikasjoner

Noen mennesker som har øye helvetesild kan ha komplikasjoner som skade på øyne, permanent blindhet eller midlertidig blindhet. Noen ganger helvetesild i øynene kan føre til arrdannelse på hornhinnen. Etter hvert som du blir eldre, kan dette føre til grønn stær.

Helvetesild og magesmerter

Helvetesild og magesmerter


Helvetesild er et smertefullt utslett forårsaket av varicella-zoster virus, som også forårsaker vannkopper. Når en person har hatt vannkopper, forblir viruset i kroppen hans i en latent form og kan reaktivere senere. Den tekniske termen for helvetesild er Herpes zoster, selv om det ikke er knyttet til muntlige eller genital herpes.

Innledende Signs

Helvetesild begynner med kløe, prikking eller brennende smerte langs en nerve. Området vanligvis er plassert bare på den ene side av brystet, magen eller ansikt, eller på en del av en arm eller et ben.

Misforståelse

Fordi utslett ikke utvikler umiddelbart og huden kan føles smertefull og følsom, folk noen ganger feil tidlige tegn på helvetesild for andre lidelser. Når helvetesild påvirker magen, for eksempel, kan det virke som blindtarmbetennelse, som forklart av New York Times Health Guide på magesmerter.

Utslett og andre symptomer

Innenfor flere dager, vises et utslett langs nervebanen, med smertefulle, kløende røde blemmer. Andre symptomer kan være hodepine, feber, muskel- og leddsmerter, hovne lymfeknuter, magesmerter og kvalme.

Time Frame

Helvetesild utslett kan vare 2-3 uker, eller i sjeldne tilfeller enda lenger. Blemmer danner skorper og deretter falle av.

Behandling

Den primære behandling omfatter smertestillende midler. Legen kan forskrive en antiviral medisin i tillegg. De vanligste bivirkningene av antivirale medikamenter, ifølge American Academy of Family Physicians (aafp), er magesmerter, kvalme, hodepine og svimmelhet.

Hvordan finne Major lymfeknuter

Hvordan finne Major lymfeknuter


Menneskekroppen inneholder mellom 500 og 600 lymfeknuter. Lymfeknutene hjelpe kroppen bekjempe sykdommer og kan hovne opp når en person har en infeksjon. De store lymfeknuter er lokalisert nær halsen, armhulene og i innsiden av lårene. Følg disse trinnene for å finne de store lymfeknuter i menneskekroppen.

Bruksanvisning

•  Vit hva normal lymfeknuter føler for. Typisk normale lymfeknuter er omtrent 1 cm i bredde. De bør ikke føle seg øm eller hard å ta på, og de skal ikke føle festet til huden. Normale lymfeknuter skal være myk å ta på og føle at de kan bevege seg rundt under huden.

Finn lymfeknuter i nærheten av nakken og kragebeinet. Cervical lymfeknuter er plassert på begge sider av halsen. Finn den spesifikke plasseringen av livmorhalsen lymfeknuter ved palpating sidene av halsen med flate hender. Supraklavikulære lymfeknuter er lokalisert i nærheten kragebeinet på begge sider av kroppen. Du finner disse lymfeknuter ved å føle de åpne plasser i nærheten kragebeinet med hendene.

Finn de axillaris lymfeknuter plassert under armhulene. Disse lymfeknuter ligge på begge sider av kroppen direkte under og innenfor armhulene. Føler for aksillær lymfeknuter ved å trykke på disse områdene med hendene og fingrene.

Se etter de store lymfeknuter på innsiden av lårene. Her finner lymfeknuter på den øvre del av den indre lår (femorale lymfeknuter) og på den midtre del av innsiden av lårene (inguinale lymfeknuter). Du finner disse lymfeknuter ved å presse flate hender på innsiden av lårene på begge ben.

Tips og advarsler

  • Informasjonen i denne artikkelen er ikke ment som en erstatning for vanlig lege. Hvis du har noen bekymringer om dine lymfeknuter, ta kontakt med din egen lege.

Symptomer på Helvetesild i babyer

Helvetesild er forårsaket av samme virus som forårsaker vannkopper. Infeksjonen fører til en smertefull utslett. Det er usannsynlig at et barn vil ha helvetesild, men det er ikke umulig.

Bakgrunn

Når en person har vannkopper, varicella-zoster virus noen ganger forblir i systemet sitt. År senere dette viruset kan dukke opp igjen som helvetesild.

Risk Factor

Hvis en baby mor fanger vannkopper innen en måned før fødselen så er det sannsynlig at barnet vil bli født med vannkopper. Babyen kan deretter utvikle helvetesild.

Hvordan den starter

En feber og frysninger er ofte tidlige tegn på helvetesild. I tillegg kan du legge merke til diaré og hovne lymfeknuter. Men mange andre sykdommer starter på denne måten, så dette er ikke en garanti for at en baby har helvetesild.

Smertefulle blemmer

Et rødt utslett er det viktigste tegn på helvetesild. Imidlertid, helvetesild utslett skiller seg fra andre utslett i at de som regel skje på en side av legemet, og de er meget smertefull. Etter noen dager de smertefulle utslett ofte slå inn blemmer som lekker væske.

Følsomhet for berøring

Smerten fra helvetesild er ofte beskrevet som en brennende eller stikkende smerter. På grunn av det, kan en baby være svært følsom for berøring. Prøv ikke å holde barnet på en måte som ville irritere utslett.

Fakta

Hvis en baby ikke har hatt vannkopper da han ikke vil ha helvetesild viruset i sitt system. Babyer kan kontrakten varicella-zoster virus fra noen med helvetesild, men de vil ikke umiddelbart utvikle helvetesild. I stedet vil de utvikle vannkopper.

Hvordan redusere hovne ankler

Hovne ankler eller ødem, ikke bare skje med gravide damer, men kan påvirke hver og en av oss på ethvert stadium av livet. Det er mange grunner til at anklene hovne varierende fra for mye natrium i kosten, natrium retensjon, fedme, nevromuskulære sykdommer, tar p-piller eller hormonbehandling, avføringsmiddel misbruk, vanndrivende misbruk, allergiske reaksjoner, traumer eller dårlig kosthold / feilernæring og står for lang. Noen, eller alle av disse årsakene kan bidra til hovne ankler. Pinlige og upraktisk, hovne ankler kan forstyrre din livsstil og dine planer.

Hvordan redusere hovne ankler

Hevelse - milde og alvorlige; Kronisk Ødem

•  Drikk rikelig med vann: skylle systemet med massevis av vann; Jeg vet dette kan virke som det motsatte ting å gjøre når du beholde væske, men spyle væsken unna med mer vann er effektivt og du vil snart se en reduksjon i hevelse.

Hev bena over ditt hjerte: Sittende i en stol med den i fullt tilbakelent modus, vil gjøre underverker for dine hovne ankler. Hvis ingen recliner er tilgjengelig, deretter liggende flatt på sengen eller sofaen med føttene hevet over hjertet ditt på puter vil fungere like bra.

Kjøp en vanndrivende: Noen ganger diuretika kan hjelpe med problemet med hovne ankler ved å bli kvitt kroppen for overflødig vann. Du vil finne at du trenger å bruke badet mye mer enn du har gjort. Spis bananer mens du er på et kurs av diuretika som de kan rense kroppen for kalium samt væsker.

Wear støtte slange eller sokker: Mange ulike produkter er på markedet for å lindre hovne ankler og ben; gradert kompresjon sokker eller slange, noen open-toed for ekstra komfort (anbefales), vil bidra med venøs insuffisiens ved å bidra med blod retur. Du vil finne at du kan komme videre med ditt normale liv ved å bære komprimering sokker eller slange og redusere tiden du heve bena.

Gå rundt: Walking om kan hjelpe med blodstrømmen og redusere hevelse i ben og ankler, men alt med måte; ikke sitte eller stå på ett sted for lenge. Flytt tærne og bøy hælene med få minutters mellomrom for å forbedre sirkulasjonen.

Besøk din lege: Langvarig ankelen eller beinet hevelse kan være et signal om at det er en underliggende helseproblem som forårsaker hevelse. En avtale med din lege er kloke og vil sette tankene dine i ro.

Hint

  • Besøk din lege hvis hevelsen går videre enn knærne

Grunner Barn Få Helvetesild

Helvetesild er forårsaket av varicella-virus, det samme viruset som fører til vannkopper. Etter at en person kontrakter og er ferdig med en bout med vannkopper, synes den inaktive viruset å feste rundt inne i kroppen, og i noen tilfeller kommer tilbake til livet som varicella-zoster virus. Denne gangen, angriper viruset legemet i form av helvetesild. Ikke en vanlig foreteelse hos barn, ved helvetesild ikke vises, er det generelt ikke medfører noen alarmerende helse andre enn de typiske tegn på en rød utslett problemer og blemmer langs en side av kroppen. Selv om det ikke er akkurat kjent hvorfor viruset reaktiverer, er det noen situasjoner som kan føre til en bout med helvetesild.

Svak helse

Helvetesild kan forekomme hos barn som er i dårlig helse. Hvis kroppens immunsystem er svak, kan viruset vinne kroppens indre forsvar og bli aktiv igjen. Denne situasjonen kan oppstå hos barn som har fått AIDS, som går gjennom en tøff kamp med Hodgkins sykdom og andre former for kreft, eller som har andre svekkende sykdommer som resulterer i en svak kropp system. Kjemoterapi er rapportert å noen ganger forårsaker en reaktivering av viruset.

Ikke er vaksinert

Alle barn som ikke har fått varicella vaksine, eller Varivax, har en større sjanse for å pådra vannkopper først, og en senere bout med helvetesild. Etter at vannkopper fjernes, forblir viruset i barnets nerveceller og kan reaktivere til enhver tid. Å få barn er vaksinert mot entreprenørvannkopper i første omgang kan være en ekstra forsvar for å beskytte mot helvetesild. Selv om et barn har få vannkopper, kan effekten av vaksinen bidra til å minske alvorligheten av både vannkopper og helvetesild.

Chicken Pox Bout

Selv om helvetesild kan forekomme i alle barn som har hatt vannkopper før, har noen studier vist at risikoen for å få helvetesild er noe større hvis et barn hadde fått helvetesild før du slår 1 år gammel. Sannsynligheten for et barn å få helvetesild er veldig slank. Det forekommer hyppigst hos voksne og spesielt eldre. Det har blitt rapportert at bare 5 prosent av barn under 15 år kontrakt helvetesild.

Legemiddel

Visse legemidler som brukes til å behandle autoimmune sykdommer og med organtransplantasjoner, for eksempel azatioprin, klorambucil, cyklofosfamid, ciklosporin og kladribin, kan utløse et anfall med helvetesild. Disse stoffene kan brukes for ulike medisinske tilstander slik som diabetes, multippel sklerose eller Crohn 's sykdom.

Naturlige elementer

Noen sier at ekstrem solbrenthet eller eksponering for sterk vind kan utløse en helvetesild reaksjon, selv om dette er svært sjeldne.

Hva skyldes en kjertel i halsen blir hovne?

Infeksjon

En hoven "kjertelen" i halsen er faktisk ikke en kjertel, men er i stedet et eksempel på en hoven lymfeknute. Fordi lymfeknutene er små organer som er involvert i immunforsvaret, den vanligste årsaken til en hoven lymfeknute er en infeksjon. Den vanligste form for infeksjon som kan føre til en hoven lymfeknute er en virusinfeksjon, så som vanlig forkjølelse eller influensa. Andre smittestoffer kan føre til hovne lymfeknuter i tillegg, for eksempel strep hals, meslinger, kusma, mononukleose og ørebetennelser. Andre, mer sjeldne infeksjoner som kan føre til hovne lymfeknuter inkluderer cat scratch feber, noen seksuelt overførbare sykdommer (for eksempel syfilis), tuberkulose og toksoplasmose.

Immune lidelser

Fordi lymfeknutene er en del av immunsystemet, lidelser som involverer immunsystemet (kjent som autoimmune forstyrrelser) kan forårsake forstørrede lymfeknuter i tillegg. Autoimmune sykdommer er sykdommer hvor immunsystemet blir abnormt aktivert mot normalt sunt vev. Eksempler på autoimmune sykdommer som kan forårsake forstørrede lymfeknuter omfatter lupus (hvor immunsystemet angriper leddene, blodkar, og hud, så vel som hjerte og lunger), reumatoid artritt (immunsystem angriper vev som linjer leddene, kjent som synovium). Lymfeknutene kan også blitt oppsvulmet i respons til en HIV-infeksjon, som også påvirker immunsystemet.

Kreft

En mer alvorlig årsak til hovne lymfeknuter, er utvikling av kreft i lymfeknutene. En type kreft som kan påvirke lymfeknutene er lymfom, som er bokstavelig talt en kreft i lymfeknuter. Et annet eksempel er leukemi, som er en kreft i benmargen. Men fordi benmargen gjør celler som er involvert i immunforsvaret, kan kreft i benmargen føre til hovne lymfeknuter. Til slutt, fordi nesten alle vev i kroppen er koplet til lymfe-systemet (som lymfeknutene er en del), lymfeknutene er en felles side av kreft spredning (metastaser).

Kan du få Helvetesild Uten et utslett?

Helvetesild er en reaktivering av varicella-zoster-virus (VZV), viruset som også forårsaker vannkopper. Den presenterer med alvorlige smerter på den ene side av legemet med en herpetisk utslett som følger banen til de berørte nerve. Noen ganger, men sjelden, presenterer helvetesild uten et utslett i en tilstand som kalles zoster sinus hepete (Zsh).

Forekomst

Ifølge "Infeksjoner i sentralnervesystemet," redigert av W. Michael Scheld et al., Er antall tilfeller av helvetesild som oppstår uten utslett ukjent. Dette er på grunn av vanskeligheten med å diagnostisere tilstanden uten den karakteristiske utslett. Ifølge University of Maryland Medical Center, Zsh oppstår vanligvis hos eldre pasienter.

Symptomer

Personer som opplever Zsh fortsatt til stede med den karakteristiske unilateral smerte forbundet med helvetesild. De opplever også prodrom, de første symptomene på en herpesutbrudd som oppstår før et utslett; dette inkluderer en brennende eller prikkende følelse i området som vil bli berørt. The University of Maryland Medical Center rapporterer at andre symptomer på Zsh inkluderer nummenhet, hodepine, feber og kvalme.

Diagnose

Zsh er vanskelig å diagnostisere, men smerten oppleves av den syke kan bli gjenkjent av diagnosticians. Ifølge Scheld et al. Kan diagnosen være bekreftet ved tilstedeværelse av VZV-spesifikke antistoffer, så vel som VZV DNA polymerase kjedereaksjon (PCR) testing.

The University of Maryland Medical Center rapporterer at enkelte tilfeller av Bells parese kan faktisk være grunn til Zsh.

Behandlinger

Ifølge en studie av Y. Furuta et al., Ved Institutt for Øre ved Hokkaido University School of Medicine, folk med Zsh som fikk antivirale legemidler sammen med en kur med kortikosteroider, som er den primære behandling for helvetesild, også utvinnes fra utbrudd . Studien peker på at denne behandlingen er bare effektivt for folk som har blitt bekreftet gjennom PCR testing for å ha oppstått en gjentakelse av VZV.

Komplikasjoner

Komplikasjoner av Zsh er lik de generelle helvetesild og omfatter postherpetisk neuralgi, en tilstand der smerten ved helvetesild ikke passerer på samme tid som den utslett klarner opp. Andre potensielle komplikasjoner inkluderer spredning av sykdommen til andre deler av kroppen; dette skjer spesielt hos immunsupprimerte personer. De eldre og immunkompromitterte oftere oppleve komplikasjoner som følge av VZV tilbakefall.

Helvetesild hos mennesker

Helvetesild er en tilstand som hovedsakelig forekommer hos voksne over en alder av femti, selv om yngre mennesker kan bli berørt. Den er forårsaket av den tredje human herpesvirus (HHV-3), også kjent som varicella-zoster-virus (VZV); Dette er det samme viruset som forårsaker vannkopper.

Ventetid

Når symptomene på kopper klart, går varicella-zoster virus latent i en nervecelle. Som vannkopper rammer først og fremst barn og helvetesild primært aldrende voksne, kan VZV være latent i flere tiår. For helvetesild å utvikle seg, må en person allerede har hatt vannkopper.

Årsaker

Det er ikke fullt ut forstått hvorfor et gitt individ opplever en oppblussing av VZV når han gjør. Men to kjente risikofaktorer inkluderer et svekket immunsystem og utvikling av alder.

Symptomer

Det første symptomet av helvetesild er smerte, alt fra mild til alvorlig; denne smerten følger banen av nerve der viruset er aktivt, vanligvis langs den ene side av stammen av kroppen. Senere et rødt utslett med blemmer utvikler langs samme nerve banen.

Behandling

Antiviral behandling (med acyclovir, Valacyclovir eller famciclovir) for helvetesild bør begynt så snart som mulig etter at symptomene utvikler seg. I kombinasjon med antivirale midler, kortikosteroider og topiske og orale smertestillende midler anvendes av leger for å redusere smerten ved helvetesild, og, i tilfellet med kortikosteroider, for å redusere sjansene for komplikasjoner.

Komplikasjoner

Den vanligste komplikasjon av helvetesild er postherpetisk nevralgi, en tilstand av kronisk smerte som varer etter helvetesild utslett går unna. Dette behandles primært med trisykliske antidepressiva og antiepileptika samt med kortikosteroider, narkotiske smertestillende og lokale aktuell smertelindring.

Forebygging

Det er en tilgjengelig vaksine for helvetesild som er anbefalt for voksne over en alder av seksti. Selv om det ikke kan hindre helvetesild oppstår, har vaksinen vist seg å redusere alvorlighetsgraden av symptomer samt å redusere sjansene for å utvikle postherpetisk nevralgi.

Hva er risikoen ved å Dental Debridement?

Hva er risikoen ved å Dental Debridement?


Dental debridement brukes som en måte å rense tunge plakk og tannsten buildup fra tennene. Det er noen risiko forbundet med dental debridement, selv om de fleste ikke er alvorlige.

Identifikasjon

Dental debridement er utført av en tannlege, som gjør ham eller henne til å utføre en muntlig eksamen mer grundig.

Forberedelse

Dental debridement kan være smertefullt, og noen mennesker kan trenge medisiner til nummen munnen. Noen tannleger bruker et skudd eller lystgass for sedasjon. Dette gjør fremgangsmåten mye mer behagelig.

Risiko

Det er noen risiko forbundet med dental debridement. Dette kan omfatte blødning i tannkjøttet, følsomhet for varme eller kulde, og smerte. Infeksjon er en mulig risiko etter dental debridement, selv om det forekommer sjelden.

Funksjon

Formålet med dental debridement er å kvitte tennene av overflødig tartar og plakk. Oppfølging behandling kan inkludere root høvling, skalering eller periodontal kirurgi.

Advarsel

Etter dental debridement, er det viktig å ta kontakt med tannlegen din hvis du har vedvarende blødning, infeksjon, hevelse eller drenering, eller hovne lymfeknuter. Dette kan være tegn på en alvorlig tilstand.

Eteriske oljer brukes for lymfeknuter

Eteriske oljer brukes for lymfeknuter


Essensielle oljer er organiske væsker som stammer fra naturlige materialer så som planter, urter, krydder og bark. Selv om oljer er spesielt brukt i parfyme, skjønnhetsprodukter og håndverk prosjekter, de er også brukt i alternative helsebehandlinger. Essensielle oljer som brukes som en anti-viral behandling kan bidra til å redusere svelling i lymfeknutene. Virus og sopp som festes til en menneskelig vert celle og sprøyter genetisk materiale inn i kroppen kan forbli sovende i uker eller måneder før forårsaker negative effekter.

Organiske Medisinske behandlinger

Eteriske oljer kan føre til en kjemisk interaksjon med motstanders viruset som reduserer hevelse i lymfeknuter og hindrer viruset i å spre seg. Spesifikke grønnsaker antas av enkelte forskere og aroma terapeuter for å inokulere det menneskelige legeme fra visse sykdommer. Spising tomater for å forhindre infeksjon fra SARS-viruset er et vanlig eksempel på styrken av ikke-kommersielt konstruerte medisinske behandlinger. Eteriske oljer utnytte organiske næringsstoffer som finnes på innsiden av planter i flytende form som skal brukes til en rekke helsemessige bruksområder.

Immune System Health

Eteriske oljer som støtter et sunt immunsystem kan også redusere hevelse i lymfeknuter. Økologiske oljer som vanligvis brukes til å øke lymfeknute helse omfatter basilikum, røkelse, bay laurbær, peppermynte og kvann. Peppermint øker bevegelse av lymfe væske og skyller infeksjon ut av kroppen. Bay laurbær. basilikum, engleaktige og røkelse også stimulere kroppens immunsystem og øke generell helse av lymfesystemet. Bay laurbær er antatt å øke dannelsen av lymfocytter og stimulere regulering av lymfesystemet. Eteriske oljer kan brukes lokalt med en varm komprimere til lymfeknute området av halsen.

Endokrine systemet Helse

Humane lymfeknuter er første trinn i "forsvarslinje" mot virus i menneskekroppen. Lymfesystemet styrer drenering av vann, væskebalanse og protein absorpsjon fra interstitiell væske. Kroppens endokrine systemet samhandler med lymfesystemet og øker den generelle helsen til menneskers immunforsvar. Kommunikasjon mellom de to systemene utløser metabolske responser nødvendige for aktive lymfeknute funksjoner. Eteriske oljer anses gunstig i å stimulere endokrine funksjoner for å fremme lymfeknute helse omfatter Vitex, fennikel, rose, geranium, myrt, Helichrysum og myrt. Oljene hjelpe til å balansere det endokrine systemet samtidig som den tilfører kroppens immunsystem og avlede infeksjon.

Lymfeknute Hevelse

Ideelt sett vil bruke eteriske oljer som et forebyggende å opprettholde et sunt lymfesystemet. Hvis du allerede opplever hovne eller infiserte lymfeknuter, er det essensielle oljer som antas å målrette problemer med lymfeknuter på kort sikt. Å styrke filtrering eller drenering fra hovne lymfeknuter, prøv essensielle oljer avledet fra grapefrukt, ravensare, sypress, cajeput, sitron, furu, regnvær og einer. Forkjølelsessår på leppene eller rundt munnen kan være et tegn på en møtende forkjølelse eller infeksjon. Prøv sort pepper, kardemomme, bergamott eller Cassia essensielle oljer for å bekjempe eksterne olje sår.

Om lymfeknuter

Om lymfeknuter


Lymfeknute er en viktig del av lymfesystemet. Lymfeårer kjøre gjennom kroppen i mye den samme måten blodkar gjør. Kapillarene i sirkulasjonssystemet lekke plasmaet og næringsstoffer inn i vevene i kroppen til å mate de enkelte celler. De fleste av at fluid blir ikke returnert til sirkulasjonssystemet, men i stedet forblir i mellom vevslag som interstitiell fluid. Denne væsken blir filtrert inn i lymfekar og reiser tilbake mot hjertet, hvor den vil bli sendt tilbake til sirkulasjonssystemet. Når interstitiell fluid kommer inn i lymfesystemet fluidet kalles lymfe. Lymfeknuter ligge på bestemte steder langs lymfekar og utføre vitale funksjoner for kroppens immunsystem.

Geografi

Mange lymfeknuter ligger nær regionen rundt leddene. Bevegelsene av lemmene bidra til å virke som en pumpe for å bevege den gjennom lymfen systemet. De er plassert i klynger rundt kneet, lysken, albuer, skuldre og nakke. Lymfeknutene er også funnet i den sentrale mage- og brystområdet for å bistå med lymfedrenasje rundt vitale organer.

Funksjoner

Hver lymfeknute har afferente og efferente fartøy. Afferente fartøy er fartøy som fører inn i noden. Efferente fartøy er de fartøyer som fører tilbake ut av knutepunktet på den konkave side kalt hilus. Noden i seg selv er bare om side og formen på en bønne. Den ytre overflate av knutepunktet kalles kapselen. Inne i noden er det en cortex og medulla en. Den ytre cortex har follikler som er opprettet ut av B-celler. Den indre del av cortex inneholder T-celler. Medulla omgir cortex og gir bihulene som tillater lymfen til å strømme gjennom knutepunktet. Bihulene av medulla inneholde makrofager.

Funksjon

B-celler, T-celler og makrofager i lymfeknutene er alle typer spesialiserte hvite blodceller som er utviklet for å bekjempe infeksjoner. Disse cellene er i høy konsentrasjon i lymfeknutene å rense patogener fra lymfe som ble oppsamlet fra vevet før fluidet lymfen føres tilbake til sirkulasjonssystemet. På denne måte lymfeknuter er en viktig del av immunsystemet.

Betraktninger

Lymfeknutene kan bli hovne av flere grunner. Når en infeksjon invaderer kroppen, kan flere hvite blodceller flom i lymfeknutene å bekjempe antigenet. Hvis det er inflammasjon i området av lymfeknute, kan de betente celler inn i noden, og få den til å svelle. Ondartede kreftceller kan infiltrere node, forårsaker den til å ekspandere. Lymfom og leukemi også kan føre til svellede noder, forårsaket av formering av kreft lymfocytter.

Advarsel

Å ha hovne lymfeknuter av seg selv er ikke nødvendigvis en grunn til bekymring. Leger anbefaler søker medisinsk råd og testing dersom hevelsen ligger i nedre del av halsen nær kragebeinet. Hvis huden over nodene er rød og betent, kan det være et tegn på en infeksjon som krever behandling. Noder som blir hardt, vokser raskt eller synes fast til huden krever oppmerksomhet. Hvis vekttap, nattesvette, langvarig feber eller tretthet er forekommende og lymfeknutene er hovne i over to uker en alvorlig infeksjon eller tilstand kan eksistere.

Forebygging / løsning

Manuell lymfedrenasje er en type massasje. Det stimulerer flyten av lymfe i det lymfatiske kapillærer og myker fibrotiske vev. Det bør ikke utføres på alle med cellulitt, feber eller kreft uten legens godkjennelse. Det er en veldig lett massasje som kan bidra til å tappe lymfeknuter, forbedre lymfesystemet funksjon og redusere hevelse i lymfeknuter. Den ble utviklet i Paris på 1930-tallet av Dr. Emil Vodder.

Lymfeknute Cancer Cure Valuta

Hvis du eller noen du elsker har blitt diagnostisert med lymfeknute kreft, ellers kjent som Hodgkins lymfom eller Hodgkins sykdom, er dette en av de kreftformer du kan oppfordret om prognose og behandling. Dette kreft angriper lymfesystemet i kroppen og ble oppkalt etter mannen som oppdaget det i 1832, Thomas Hodgkin. Lymfom har en av de høyeste overlevelse, på over 90 prosent når diagnostisert og behandlet tidlig.

Symptomer

Lymfeknute kreft har to relativt høye perioder med forekomst hos unge voksne mellom 15 og 36 og voksne over 55 år oftere funnet hos menn enn hos kvinner og kaukasiske, er to tredjedeler av symptomene lagt merke til og fanget i de tidlige stadier. Hovne lymfeknuter i halsen, armhulene eller lysken, kløende føtter og smerte fra alkoholforbruk er noen av de vanligste symptomene. En blodprøve og en biopsi brukes til scenen progresjon av sykdommen.

Diagnose

Når det blir identifisert hvor mye kreft har invadert legemet, et behandlingsregime av stråling og / eller kjemoterapi er foreskrevet. Iscenesettelse er identifisert fra I til IV, og A er ikke-symptomatisk og B er symptomatisk. For eksempel, Stage IIIB identifiserer at sykdommen er i flere lymfeknuter og kroppen viser symptomer på nattesvette og ryggsmerter.

Prognose

Utgangspunktet stråling ble brukt til å behandle denne sykdommen, men forbedringer i kjemoterapi narkotika har ført overlevelsesraten til 98 prosent for tidlige stadier av behandling (I-III) og 85 prosent for Stage IV lymfom. Standarden regime i USA er ABVD og Stanford V, som inkluderer en strålebehandling komponent, og BEACOPP brukes i Europa. Disse legemiddel cocktails administreres av en lege eller kreftsykepleier på et sykehus eller kontor innstilling over en periode fra tre til seks måneder.

Når kan du si kurert?

Mitchell Smith, MD, og ​​direktør for lymfom service på Fox Chase Cancer Center i Philadelphia, sier "De fleste vil være komfortabel med å kalle deg kurert i fem til ti år," og det er fordi 95 prosent av pasientene er sykdomsfrie etter fem år.

Survivor

Survivor prisene øker med mer raffinerte behandlingsregimer. Kun legen din kan finne det beste løpet av handlingen for å bruke i behandling av sykdommen. Med mange pasienter som bor utover fem år, onkologer ser mindre på muligheten for en gjentakelse av den samme sykdommen. Imidlertid betyr dette ikke eliminere muligheten av en annen type kreft som forekommer.

Tegn og symptomer på kreft i lymfeknuter

Tegn og symptomer på kreft i lymfeknuter


Lymfeknute er et organ som normalt feller forurensninger i menneskekroppen og er selv indikatorer på nærvær av kreft andre steder i menneskekroppen. Likevel er det flere typer kreft som påvirker lymfeknutene direkte, alt som involverer den primære symptom på hevelse på et av nettstedene til noder. Mange svulster som påvirker lymfeknutene er godartet eller ikke ennå kreft, så en lege omsorg er nødvendig for å avgjøre den mest fordelaktige løpet av behandlingen.

Uforklarlig vekttap

Å miste mer enn 10 prosent av den opprinnelige vekt uten åpenbar årsak er karakteristisk for lymfeknute kreft, som er feber, tretthet og nattesvette.

Hovne lymfeknuter

I Hodgkins lymfom, noder i nakke og skuldre er ofte store og gummiaktig, men hevelsen er smertefri for pasienten. Små knuter som kan føles like under huden er et vanlig tegn på non-Hodgkins lymfom, som kreft inflames disse lymfeknuter og gjør dem mer synlige.

Back Pain

Generelt ryggsmerter som ikke har noen åpenbar årsak, og at pasienten ikke kan fastslå er rapportert i enkelte personer med Hodgkins lymfom.

Itchy Skin og Rødhet

Ødelagte blodkar under huden, kløende områder og skjør hud som bryter og blør lett er et vanlig symptom på lymfom fordi de hvite blodnivå teller er betydelig redusert og kan ikke reparere huden skikkelig.

Magesmerter og kvalme

Kreft i lymfeknuter i mageregionen kan forårsake intestinal hevelse eller væskeansamling, noe som gjør bestått av avføring vanskelig og smertefull. Den økte størrelsen på de andre fordøyelsessystemet organer kan også redusere pasientens appetitt.

Hovne Chest eller problemer med å puste

Hvis lymfeknutene inne i brystet er påvirket av cancer, kan den etterfølgende inflammasjon begrense bevegelsen av blod til hjertet. Vanlige tegn på denne tilstanden omfatter hevelse i brystet, armene eller hodet, pustevansker eller tap av bevissthet. Denne utviklingen er alvorlig og bør behandles i en legevakten umiddelbart.

Hodepine, nedsatt kognitiv evne eller Svakhet i visse kroppsdeler

Hvis kreft påvirker lymfeknutene i hjernen, kan det påvirke både kognitiv funksjon og evne til å kontrollere resten av kroppen. Hodepine, problemer med å fokusere, personlighetsforandringer, kramper og svakhet i visse områder av kroppen er alle symptomer på hjerne lymfom.

Farene ved silikonproteser

Brystimplantater er en type protese som endrer form, størrelse og struktur av brystet. Forskjellige typer brystimplantater omfatter saltvann og silikon, og prosessen med å plassere implantater i bryst kalles brystforstørrelse. Mange farer og komplikasjoner assosiert med brystforstørrelse, og mange av disse problemene angår bruken av silikon.

Om Silikon

Det er fem generasjoner av silikon som brukes i brystforstørrelse. Den første generasjonen av materialet ble opprettet i begynnelsen av 1960-tallet og var en tykk viskøs gel substans, stappet inn en konvolutt laget av silikongummi. Generasjonene som kom etter den første, forbedret på metoder og materialer som brukes i prosedyren, som hindrer implantater fra skiftende malplassert og kvaliteten på materialene som brukes i prosedyren. Den tredje, fjerde og femte generasjoner av silikonimplantater bare gjort små endringer i materialkvalitet og tekstur av silikon. På 1970-tallet silikon gel innenfor implantatene ble mer væske-aktig og naturlig følelse. Saltvann implantater ble oppfunnet rundt samme tid som silikon, og mange debatter har eksistert om hvilket materiale er tryggere.

Kapselkontraksjon

En kapselkontraksjon er en komplikasjon i arrvev av brystet. Alle kvinner som gjennomgår brystforstørrelse har denne interne arrvev, og når det strammer rundt implantatet det kan bli smertefullt og vil kreve kirurgi for å reparere den. Dette skjer med både silikon og saltvann implantater. Symptomer på en kapselkontraksjon er smerter i brystene og misdannede bryster, eller de vil føle hardt og rund. Tilstanden ikke leges på egen hånd og oftere enn ikke det vil skje igjen, selv etter kirurgi for å fikse det.

Rupturer

Selv i saltvann implantater, er det ytre lag av konvolutten er laget av et silikonmateriale, noe som kan briste dersom opplever bryst traumet. Traumer kan være forårsaket av en utilsiktet kutt under slike operasjoner, grov spill under dag-til-dag liv eller slitasje som implantatet aldre. Dette kan føre til at implantatet i begge bryst for å slippe ut luften og føre til at brystene sag eller synes misdannet. Hvis silikon lekker inn din brystvev, kan det spre seg til andre deler av kroppen hvor det kan bli umulig å hente. Det kan også føre til at du må gjennomgå en mastektomi som silikon skader brystvev. Den knuste implantatet bør fjernes umiddelbart som det kan føre til ekstrem smerte, hevelse, utslett og infeksjoner.

Infeksjon

Med alle kirurgi, kan smitte skje, men med brystforstørrelse sjansene for smitte er større. Når implantatene er satt inn i brystet, vil de miste sin sterilitet og kan til slutt vokse mugg, sopp og andre skadelige bakterier. Symptomer på en infeksjon kan inkludere hovne lymfeknuter, feber, utslett og en følelse av ubehag. Stedet av infeksjon kan også hovne opp og ser ut til å være rød.

Interferens

Silikon brystimplantater kan forstyrre mammogram undersøkelser fordi silikon i implantatet danner en barriere som røntgen ikke kan trenge inn. Dette gjør det vanskelig å diagnostisere eventuelle kreftsvulster bak implantatet og innenfor brystvev. Implantater kan også sprekke og brast fra trykket som er administrert under brystundersøkelse.

Lite kjent Statistikk

Ifølge US Food and Drug Administration, har 35 prosent av kvinner som har fått silikonimplantater måtte gjennomgå en ny operasjon i løpet av tre år. Av disse kvinnene gjennomgikk 25 prosent av kirurgi for å fjerne silikonimplantater. Dødeligheten forbundet med silikon brystforstørrelse er egentlig 0 prosent. Men anslagsvis 5 prosent av kvinner som har silikonimplantater oppleve morbide bivirkninger fra kirurgi og anestesi. Sykelighet er når negative effekter er erfarne etter silikonpupper som misdannelser og andre bivirkninger.

Den raskeste måten å bekjempe Helvetesild

Helvetesild (herpes zoster) er en hud infeksjon forårsaket av varicella zoster, et virus som også forårsaker vannkopper. Det er preget av en smertefull utslett eller blemmer som oftest strekker seg rundt den ene siden av ryggen til brystbenet. Hvis venstre ubehandlet, vil en helvetesild smitte vanligvis forsvinne av seg selv i løpet av noen uker. Men tilstanden kan styres mye raskere gjennom rask bruk av visse medisiner.

Rapid Helvetesild Behandling

Ifølge det amerikanske National Library of Medicine, bør helvetesild behandlingen starte innen 24 timer etter at du først føler noen symptomer som smerte eller en brennende følelse. Hvis det er mulig, kontakt lege før eventuelle blemmer på huden din. Legen din vil vanligvis starte behandling med en gruppe stoffer som kalles antivirale midler, som vil lette din ubehag og forkorte den totale lengden på utbruddet. Vanlige alternativene inkluderer orale doser med famcyclovir, acyclovir og valacyclovir. Som regel vil du få mye større mengder av disse medikamentene for helvetesild enn du ville gjort for utbrudd av genital herpes eller herpes simplex. Du kan også motta antiviral behandling gjennom en IV (intravenøst) i stedet for i muntlig form. I noen tilfeller kan bruk av antivirale midler hindre utseendet på en smertefull post-helvetesild komplikasjon kalles postherpetisk nevralgi. Rask behandling kan også forhindre arrdannelse i huden din ved helvetesild-relaterte blemmer.

Lettelser Helvetesild bivirkninger under behandlingen

Hvis du får rask behandling for en helvetesild utbrudd, kan du forvente dine symptomer for å lette i løpet av 2-5 uker. For å lette din smerte i løpet av denne tiden, kan legen forskrive en rekke medisiner, inkludert trisykliske antidepressiva (amitriptylin), narkotika (oksykodon, kodein) eller antiepileptika slik som gabapentin. Du kan få ytterligere smertelindring ved bruk av kjøle komprimerer. Hvis du har helvetesild-relaterte kløe, kan legen anbefale en aktuell eller muntlig antihistamin produktet. Du kan også lette kløe med Calamine lotion eller bad som inneholder kolloidalt havremel.

Ekstra Betraktninger

I tillegg til rask behandling, kan du være i stand til å unngå helvetesild helt gjennom riktig vaksinasjon. Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) har godkjent bruk av medisinen Zostavax for dette formålet. Hvis du er 60 år eller eldre og har hatt vannkopper, spør legen din for mer informasjon om dette alternativet.

Visse helsemessige faktorer kan redusere din evne til å komme seg raskt fra en helvetesild utbrudd. Du kan være i denne kategorien dersom du har en aktiv hiv-infeksjon, gjennomgår en organtransplantasjon eller motta immun-undertrykke medisiner som en del av kreftbehandling. Mens du har helvetesild, kan du spre tilstanden til alle som ikke har hatt et tilfelle av vannkopper. Spør legen din hvordan du kan unngå denne muligheten.

Symptomer på Helvetesild Regelmessighet

Helvetesild er en gjentakelse av de vanligste barnesykdom som kalles vannkopper. Selv om virus som forårsaker vannkopper og helvetesild ble antatt å være atskilt, er helvetesild fra samme mikrobe kalt varicella-zoster virus. Når en person er smittet med viruset, oppstår vannkopper. Imidlertid kan viruset også ligge sovende i nervesystemet og nåværende symptomer år senere i form av helvetesild. Det er typiske tegn og symptomer på en tilbakevendende helvetesild episode.

Stages

Helvetesild tilbakefall vanligvis skje hos voksne. Et fellestrekk ved helvetesild er at det vanligvis skjer på kun en side av kroppen. Under et utbrudd, er det noen vanlige symptomer som skjer for de fleste pasienter. Skyting smerter er vanlig, som er den første advarselen tegn på et utbrudd. Den neste fasen bringer ut aktive virus symptomer. For noen pasienter, en tredje stadiet oppstår også kalles postherpetisk nevralgi. En liten prosentandel av mennesker har også utbrudd som bringer smerte uten tilstedeværelse av et utslett.

Prodrom

Prodrom er den første fasen av en helvetesild utbrudd, og det er preget av smerte symptomer på stedet av der utslett utvikler. Smerten er en skarp, spiss, piercing følelse som ligner på et elektrisk støt. Noen ganger utvikler kløe eller rødhet i løpet av smerte, og noen pasienter oppleve muskelsmerter. Smerte symptomene vanligvis vare i opptil fem dager før utslettet viser seg. Men noen pasienter opplever smerter i månedsvis.

Aktive Helvetesild

Etter smerte, symptomer på et utslett utvikle seg i området. Normalt helvetesild utbrudd oppstår på brystet, ansiktet eller tilbake. Hvis et utslett utvikler i ansiktet, kan det spre seg til øyet forårsaker skade. Blemmer form som ligner vannkopper, men de til slutt gro etter flere dager. Smerte er et vanlig symptom også under denne fase av helvetesild.

Postherpetisk nevralgi

Postherpetisk nevralgi er et symptom som oppstår i noen helvetesild pasienter. Den er preget av kontinuerlig smerte selv etter at utslettet avtar. Det forekommer i om lag 10 til 20 prosent av helvetesild pasienter. Smerten kan vare i flere måneder.

Zoster Sine Herpete

Zoster sinus herpete er en tilstand der smerte utvikles under en helvetesild tilbakefall utbrudd, men ingen utslett er til stede. Det er vanlig hos eldre, og det har også symptomer som oppkast, hodepine, feber og frysninger. En av de vanligste symptomene på dette stadiet er Bells parese, noe som fører til ansiktet for å bli lammet på den ene siden.

Hvordan identifisere årsakene til Hovne lymphnodes i Neck

Alle får hovne lymfeknuter (også kjent som hovne kjertler) i sin nakke og hals fra tid til annen. Her er hvordan du vet hva som kan være årsaken til dine hovne lymfeknuter.

Bruksanvisning

•  En tanninfeksjon, tannkjøttbetennelse eller abscess kan føre til hovne lymfeknuter i halsen og under haken. Oppsøker en tannlege hvis du opplever hovne lymfeknuter i halsen eller under haken ledsaget av smerter i munnen, tannkjøttet eller tennene.

En virusinfeksjon kan føre til hovne lymfeknuter i under haken, i nakken og halsen. Mononukleose, influensa virus, herpes, Epstein-Barr-virus, HIV og andre virus vil føre til hovne lymfeknuter i hals og nakke.

Bakterielle infeksjoner inkludert ørebetennelser, strep hals og betennelse i mandlene kan føre til hovne lymfeknuter under øret, under haken, i nakken og halsen.

Bakterielle infeksjoner kan trenge antibiotika som amoxicillin å rydde opp infeksjonen så det er en god idé å søke lege hvis du har vært utsatt for strep hals eller betennelse i mandlene og opplever hovne lymfeknuter.

Kreft er en mulighet, men er vanligvis ikke tilfelle av forstørrede lymfeknuter i nakke og hals.

Hint

  • Det er generelt en god idé å søke medisinsk råd fra legen din når det gjelder å hovne kjertler eller lymfeknuter i nakken for diagnose.
  • Denne artikkelen er ikke ment å erstatte medisinsk rådgivning, og er bare en informativ for nysgjerrige sinn.