Digidexo.com

Grunner for en mangel på energi

Når du føler mangel på energi, er det bedre å vite den eksakte årsaken til det, i stedet for bare bare pop piller eller helle kaffe inn i munnen din. Bortsett fra å være en helsefare, kan mangel på energi også skape problemer i våre profesjonelle og personlige liv. Å gjennomgå noen form for terapi, er det viktig for oss å vite årsaken til mangel på energi, som kan variere fra søvnløshet til dårlig kosthold eller hormonelle ubalansen.

Betydning

Det er mange grunner for en mangel på energi eller utmattelse. Fatigue er ikke en sykdom eller en sykdom, og det er definitivt ikke noe som skjer på en enkelt dag. De fleste som går til lege som klager på mangel på energi eller utmattelse rådes god hvile, riktig kosthold og fysisk aktivitet heller enn noen medisiner. Dette er nok til å få de fleste av dem tilbake på sporet i løpet av kort tid.

Misforståelse

Trøtthet kan påvirke alle i alle aldre, selv om den vanlige oppfatningen er at det hovedsakelig påvirker eldre og kvinner. Mangel på fysisk aktivitet kan også føre til en mangel på energi. Man skulle tro at det å jobbe på kontoret eller hjemme er fysisk aktivitet, men det er det ikke. Fysisk aktivitet inkluderer ikke kjører eller sitter på en stol hele dagen lang. For energi som skal produseres i kroppen din du må flytte den i alle retninger og det er det trening vil gjøre deg gjøre.

Fakta

En god grunn for en mangel på energi er mangel på søvn. For en kvinne, kan hormonell ubalanse og overgangsalder være en faktor. Hormonell ubalanse forårsaker nattesvette og hetetokter, som i sin tur føre til rastløshet og mangel på søvn. Det påvirker også riktig funksjon av visse kjertler som skjoldbruskkjertelen og bukspyttkjertelen, som er direkte eller indirekte knyttet til energinivået i kroppen. Uriktig søvnmønster kan også føre til tretthet. Feste hele natten, spise et tungt måltid rett før sengetid og økt stress og spenning nivåer kan føre til søvnapné.
Stress er en annen viktig årsak til mangel på energi. Vår nåværende livsstil havner spenninger og øker stressnivå. Over en periode stresset bygger seg opp og tar bort fra din energi. Utilstrekkelige mengder adrenalin hormoner som bidrar til å avlaste stress i kroppen legge til tilstanden.
Feil kosthold er en annen grunn for mangel på energi. Kroppen vår trenger et komplett kosthold for å fungere skikkelig. Det må ha tilstrekkelige vitaminer, mineraler, karbohydrater, proteiner og fett selv. Mange starter en diett uten å vite det grunnleggende av en komplett ernærings måltid. En lav fett høy karbohydrat diett kan gi deg en plutselig salve av energi. Som diett plan fortsetter og mangel på fett begynner å påvirke kroppen din, vil du føle deg kjedelig og trøtt hele tiden.

Advarsel

Når vet du at du lider av utmattelse? Er du lider av en mangel på energi når du føler deg sliten etter å ha jobbet i over åtte timer kontinuerlig? Kroppene våre trenger hvile og mat med jevne mellomrom for å gjenvinne den tapte energien og den har forskjellige måter å vise oss ineffektivitet. Slapphet, trøtt, sliten hele tiden, svak og følelsen som du vil passere ut, vertigo, svimmelhet og hjertebank er alle tegn på en mangel på energi.

Forebygging / løsning

Se kritisk på hva du spiser. Du trenger ikke å overleve bare på grønnsaker eller "sunn mat." Bare sørg for at du forsyne kroppen din med alle nødvendigheter, inkludert anbefalte mengder fett. Sørg for at du opprettholde en livsstil som inkluderer fysisk aktivitet som å gå, spille, svømming eller bare gym eller gulvøvelser. Gi kroppen tilstrekkelig hvile, minst åtte timers søvn hver dag for å hjelpe den hente sin tapte energi. Kroppen er i stand til å generere sin egen energi med riktig mengde hvile, mat og fysisk aktivitet .