Digidexo.com

Helse Fordeler med Pomegranate

Helse Fordeler med Pomegranate


Granateple er en frukt innfødt til subtropisk Asia. Over tid ble frukten introdusert til Midtøsten, Middelhavsregionen, og California i Nord-Amerika. Kvalitetene har blitt hyllet i dikt, mytologi, kunst, og selv Bibelen. I tillegg til sin tilknytning til fruktbarhet, håp og velstand, har granateple også en rekke varige helsemessige fordeler.

Næringsrik frukt

Granatepler er en rik kilde til fiber. Arils (enkelte frukter, ofte feilaktig omtalt som frø) i granateple inneholder ca 5 gram fiber per 1/2 kopp servering. Granat er også en utmerket kilde til kalium, et næringsstoff forbundet med energiproduksjon og blodtrykkskontroll.

Antioksidanter

Granatepler er rike på tre typer antioksidanter: tanniner, anthocyaniner og ellaginsyre. Antioksidanter bidra til å fjerne frie radikaler fra kroppen, beskytter celler mot skader og reparere skadede celler.

Hjerte-helsemessige fordeler

Flere publiserte vitenskapelige studier tyder på at inntak av ren granateple juice bidrar til å redusere risikoen for hjertesykdom, senker LDL (dårlig) kolesterol nivåer og forbedrer blodstrøm ved å hindre blodplater klumper sammen.

Anti-kreft fordeler

En studie sponset av POM Wonderful juice utført av forskere ved University of California-Los Angeles indikert at inntak av granateplejuice kan ha en positiv innvirkning på menn som lider av tilbakevendende prostatakreft. De mennene som daglig drakk åtte gram av POM Wonderful juice over en periode på to år viste en tregere progresjon av sykdommen enn de menn som ikke drakk granateplejuice.

Anti-inflammatorisk fordeler

Foreløpige undersøkelser utført av forskere ved Case Western Reserve University og publisert i Journal of Nutrition indikerte at granateple ekstrakt kan bidra til å redusere betennelsen i forbindelse med leddgikt.