Digidexo.com

Hvilke funksjoner av prostata?

Hvilke funksjoner av prostata?


Plassert i en manns lavere bekkenet, serverer prostata mange funksjoner. Prostata er omtrent på størrelse med en stor valnøtt og er en del av det mannlige reproduksjonssystemet. Det er en eksokrin kjertel, noe som betyr at det frigjør fluid utenfor kroppen, i motsetning til internt. Uten en sunn prostata, er en mann gjort impotent. Prostata er beryktet for å være utsatt for kreft, og for å svelling, på grunn av sin stilling tett kilt og form, noe som er mye som en smultring.

Semen produksjon og lagring

Den primære hensikten med prostatakjertelen er produksjonen av en del av sæd. Semen er en ugjennomsiktig, melkeaktig væske som transporterer og nærer sperm. Nesten en tredjedel av den flytende delen av sæd er produsert i prostata, prostata og utskiller flere antigener og midler som tillater sæd til å overleve den sterkt sure vaginalmiljø.

Pleasure

Prostata inneholder en betydelig mengde muskler som krampe på det punktet av seksuell klimaks, som produserer en stor glede. Siden prostata er svært sensitive, kan mange menn orgasme utelukkende fra massasje av det og nærområdet. De glatte muskelsammentrekninger som produseres under orgasme hjelp bevege sæden fra prostata urethra og til utsiden av kroppen.

Beskyttelse

Den mannlige urinrøret går rett gjennom prostata; transporterer det både urin og sæd utenfor kroppen. Som prostata begynner å utvise sæd via urinrøret, tetter den av inngangen til urinrøret fra blæren. Dette beskytter den delikate og følsomme sperm fra å bli skadet av urin. En ekstra væske som prostata utskiller holder sperm fra å dø en tidlig død i skjeden. Denne "superlim" av former gjør at sædcellene å holde seg til vaginal vegger uten å bli spist opp i det sure vaginal miljøet.