Digidexo.com

Hvordan administrere Digoksin

Digoksin er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle ulike hjertesykdommer, inkludert atrieflimmer, atrieflutter og hjertesvikt. Det er markedsført under merkenavnene Lanoxin, Lanoxicaps og DIGITEK. Stoffet virker ved å gjøre hjertet slå sterkere og mer regelmessig. Det er viktig å bruke digoksin bare som foreskrevet. Dosering eller lidelse digoksin toksisitet kan føre til nyre (nyre) problemer.

Hvordan administrere Digoksin

Hvordan administrere Digoksin

Før dette stoffet kan administreres, snakk med legen din om tidligere medisinsk historie og gi en fullstendig oversikt over alle medisiner du er i dag og eventuelle ubehandlede symptomer du har opplevd.

Din lege vil foreskrive digoksin ved enten pille, injeksjon eller IV.

Dosene digoksin vil være tatt med alvorlighetsgraden av tilstanden og alderen og vekten til pasienten. Legen din vil avgjøre om en pille eller en injeksjon som fungerer best for deg (med serum som spenner 0,8 til 2,0 ml).

Hint

  • Ta medisinen din med jevne mellomrom, selv om du føler deg vel. Ikke slutt å ta digoksin plutselig; alltid snakke med legen din om å bytte medisiner. Ta digoksin på samme tid hver dag. Ta digoksin med et fullt glass vann. Unngå å bli overopphetet eller dehydrert mens du tar digoksin, som en overdose kan oppstå lettere hvis du er dehydrert.
  • Ikke ta for høy dose av digoksin. Det er spesielt viktig at digoksinnivåer nøye mens du bruker den. Ikke ta denne medisinen hvis du er allergisk mot digoksin, eller hvis du har en hjerterytmeforstyrrelse relatert til ventrikkelflimmer. Fortell legen din dersom du har "AV-blokk" eller andre hjertesykdommer. Fortell legen din dersom du har nyresykdom eller skjoldbrusk problemer, samt en elektrolytt ubalanse. Varsle legen din hvis du har noen allergiske reaksjoner, er gravid eller planlegger å bli gravid.