Digidexo.com

Medisinering for divertikulitt

Divertikulitt er hevelse eller infeksjon i diverticula. Disse små poser kan dannes hvor som helst i hele fordøyelseskanalen fra spiserøret til tarmen og kan aldri forårsake et problem. Når de blir betent eller infisert, symptomene er smerter i nedre venstre side av magen, kvalme og oppkast, diaré eller forstoppelse og feber. Selv divertikulitt kan oppstå hvor som helst i hele tarmkanalen, er det mest vanlig i tykktarmen. Milde tilfeller blir behandlet med antibiotika. Mer alvorlige tilfeller kan kreve kirurgi.

Amoxicillin / clavulanate

Denne kombinasjonen antibiotika, også kjent under merkenavnet Augmentin, er førstevalget for behandling av mild divertikulitt. De mest vanlige reaksjoner er diaré, hudutslett, kvalme og soppinfeksjon. Alvorlige reaksjoner som anemi, kramper og leverskader. Dette antibiotika reduserer effekten av p-piller. Det bør ikke brukes av hvem som helst med en penicillinallergi. Typisk er selvfølgelig en pille hver åttende time for en uke.

Ciprofloxacin

Ciprofloxacin er en primær behandlingsalternativ for de som ikke kan ta penicillin-basert antibiotika. Vanligvis selges som Cipro, kan dette antibiotika forårsake svimmelhet, tåkesyn, kvalme og oppkast, angst og økt Søn følsomhet. Sjeldne alvorlige bivirkninger inkluderer psykose, hallusinasjoner og ødelagte sener. Denne medisinen er vanligvis tatt en gang hver 12. time for en uke til 10 dager. Det er gitt sammen med metronidazol.

Metronidazol

Metronidazole, også kjent som Flagyl er et antibiotikum / antiparisitic medisiner som brukes med ciprofloksacin å behandle divertikulitt. Vanlige bivirkninger er kvalme og oppkast, furry tungen, svimmelhet, feber, tørr munn og forvirring. Denne medisinen skal ikke brukes hvis pasienten er i første trimester av svangerskapet. Metronidazole er vanligvis tatt hver åttende time for sju til ti dager.

Ceftriakson

Ceftriaxone, eller Rocephin, sammen med metronidazol, er gitt gjennom en IV når divertikulitt symptomene ikke bedres innen 72 timer, eller når feber er til stede. De vanligste bivirkningene er kvalme og oppkast, svette, utflod og svimmelhet. Det kan også forårsake sjeldne alvorlige bivirkninger som hudsykdommer, beslag, pankreatitt og gulsott. Ceftiaxone kan ikke brukes av pasienter som er allergiske mot cefalosporinantistoffer. Det er vanligvis gitt en gang om dagen.

Piperacillin / tazobaktam

Den sekundære IV behandling er en piperacillin / tazobaktam kombinasjon solgt under merkenavnet Zosyn. Det bør ikke brukes av de som er allergisk mot penicillin. Denne medisinen kan føre til utslett, kløe, hevelse, økt blodtrykk, diaré, hodepine, søvnløshet, angst og feber. Alvorlige komplikasjoner omfatter lever-og nyreskader, kramper og blødninger. Det gis hver sjette time gjennom IV.

Pain Relief

Paracetamol eller annen over-the-counter medisin er vanligvis anbefales for mild til moderat ubehag forbundet med divertikulitt. Hvis sterke smerter er til stede, kan legen forskrive en sterkere narkotiske smertestillende. Men disse medikamentene ofte forårsaker forstoppelse, som kan forverre tilstanden.