Digidexo.com

nerver i ansiktet

Kan en klemt nerve Årsak Nummenhet i ansiktet?

Hva er en klemt nerve?

En klemt nerve er en som er under press og ute av stand til å fungere skikkelig på grunn av kraften som utøves. Klemte nerver kan bli presset av vev, knokler og muskler. Når den fornærmende vev, sener eller bein legger press på nerve, kan nerven svarer med smerter, tap av følelse eller svakhet i muskler eller sener det sender svar til. Nerver kan komme i klem på grunn av omkringliggende vev hevelse fra skade og traumer.

Symptomer på ansikts nummenhet og nerveproblemer

Ansikts nummenhet er tap av følelse og følelse på den ene siden av ansiktet. Dette kan føre til skjevheter i tale, hevelse i ansiktet, ømhet i ansiktet og ansikts svakhet. Ansikts nummenhet og ansikts lammelse er også symptomer på Bells parese. To ansikts nerver håndtere muskelkontroll i ansiktet. De er også ansvarlig for følelse og følelse. Hvis ansikts nerver er i klem, har de ikke kommunisere signaler riktig og føre til ansikts lammelse, nummenhet og tap av følelse.

Behandling

Klemte nerver blir ofte behandlet med hvile av det berørte området. Et korsett eller skinne brukes til å begrense eller stoppe musklene fra å flytte. Fysisk terapi er også brukt for å øke styrken og fleksibiliteten i musklene klemming nerve og forårsaker nummenhet. Medisiner foreskrevet for å hjelpe til å senke klemte nerver til ansiktet inkluderer anti-inflammatoriske medisiner for å senke hevelsen som er presse nerve. Direkte injeksjoner av streoid Kortikosteroid inn i problemområdet kan også hjelpe til å senke hevelsen.

Eye Følsomhet grunn av helvetesild i ansiktet

Eye Følsomhet grunn av helvetesild i ansiktet


Helvetesild er forårsaket av en gjentakelse av varicella zoster-virus (VZV), et av de humane herpes virus. Når det reaktiverer i en nerve i ansiktet, kan det føre til øye følsomhet og andre relaterte symptomer.

Typer

To typer av helvetesild, kan føre til øyet følsomhet: herpes zoster ophthalmicus (helvetesild i øyet) og Ramsay Hunt syndrom, eller shingel som berører øret og ansiktet.

Herpes Zoster Ophthalmicus

Herpes zoster ophthalmicus kan gjøre øyet altfor følsom for lys (et symptom kalt fotofobi), ifølge Merck Manuals.

Andre symptomer

Ifølge Merck Manualer, andre symptomer på herpes zoster ophthalmicus inkluderer pannen prikking og utslett, smerte, hevelse i øyelokket og hornhinnen, og overflødig blod i mange lag av øyet.

Ramsay Hunt syndrom

Ramsay Hunt syndrom kan gjøre det vanskelig å lukke øyet på den berørte side av ansiktet. Ifølge Mayo Clinic, andre symptomer inkluderer smertefulle utslett rundt øret eller munn, svakhet i ansiktsmusklene, øresmerter og ringing, hørselstap, en følelse av spinning og endringer i smak.

Behandlinger

Behandlinger for herpes zoster ophthalmicus og Ramsay Hunt syndrom inkluderer muntlige antivirale medikamenter og kortikosteroider, ifølge Merck Håndbøker og Mayo Clinic. Andre behandlinger for Ramsay Hunt syndrom inkluderer diazepam for svimmelhet og smertestillende, ifølge Mayo Clinic.

Trigeminusnevralgi & tann smerter

Trigeminusnevralgi & tann smerter


Trigeminusnevralgi er en nerve lidelse som fører til en forstyrrelse i trigeminal nerve i ansiktet som kan resultere i uutholdelig ansikts smerte og tann smerter. Tann smerter kan ha andre årsaker og bør vurderes av en tannlege.

Tann smerter

Ifølge MedlinePlus, kan tannsmerter resultere fra en abscessed tann, tannråte eller en skade i munnen eller kjeve.

Trigeminusnevralgi Symptomer

Ifølge Mayo Clinic, kan pasienter med trigeminusnevralgi oppleve alvorlige skyting smerter i tennene og ansiktet, milde twinges av ansikts smerter eller smerter på den ene siden av ansiktet. Smerte kan vare i noen få sekunder, og episodene kan vare i dager eller uker av gangen.

Trigeminusnevralgi Triggers

Smerter fra trigeminusnevralgi kan utløses ved å børste tennene, spise eller drikke. Barbering, stryke ansiktet eller sette på makeup kan bringe på smerte fra denne lidelsen.

Trigeminusnevralgi Testing

En lege kan utføre en fysisk undersøkelse for å fastslå de utløser av smerter i ansiktet hos en pasient, og han kan bruke en magnetisk resonans imaging test for å finne kilden til smerte.

Trigeminusnevralgi Treatment

Leger kan foreskrive medisiner for å redusere smerte fra trigeminusnevralgi angrep som antiepileptika eller antispasticity agenter. Kirurgi eller strålingsbehandling av det trigeminus kan anvendes til å behandle alvorlige tilfeller av denne lidelse.

Hvordan diagnostisere PHN

Hvordan diagnostisere PHN


PHN står for for post postherpetisk nevralgi. Det farmasøytiske selskapet Novartis, forklarer at tilstanden er preget av dvelende nerve smerter etter et utbrudd av helvetesild eller varicella zoster virus. Smertene kan vare i måneder eller år. Risikofaktorer for utvikling av PHN inkluderer å være eldre enn 50 år, smerte før utseendet av helvetesild utslett, mer alvorlig smerte under en helvetesild utbrudd, smerter i en nerve i ansiktet og mangel på følelse i det området av huden påvirkes av herpes utbrudd. På grunn av disse sekundære symptomer, trenger du ikke kliniske tester for å diagnostisere tilstanden.

Hvordan diagnostisere PHN

•  Ta kontakt med en lege. Prøv å huske omtrentlig dato for din helvetesild utbrudd og datoen helvetesild utslett løst. Spill den første dagen du opplevde smerter etter helvetesild utslett løst. Dette vil gi legen en idé om omfanget av nerveskader. Sørg for at du forteller ham det området av kroppen påvirkes av smerte. Hvis smertene er først og fremst lokalisert til området av den forrige utbrudd, kan legen din vurdere din dvelende smerte til et resultat av post postherpetisk nevralgi.

Forklar symptomene dine i detalj. I stedet for å bare si at du føler smerte, beskrive din smerte med adjektiver som skyting, svie eller verkende. Endo Pharmaceuticals forklarer at denne smerten kan kan komme og gå. Husk å fortelle legen din om din nerve smerte er følsom for berøring, et utkast av vind eller en endring i temperatur. Andre hud symptomer inkluderer noen svette i området av smerte, tap av muskelmasse og endring i farge eller temperatur på det berørte området.

Lag en liste over alle medisiner og inngrep du har prøvd å kurere smertene. Husk hvordan smerten forstyrrer dine daglige aktiviteter. Dette gjør at din lege for å vurdere alvorlighetsgraden av din tilstand. Skriv ned eventuelle andre medisiner du tar enten foreskrevet eller kjøpt over disk. Registrere mengden og hyppigheten av medisiner forbrukes. Inkluder noen diett kosttilskudd du tar for eksempel vitaminer eller urter. I tillegg til forskrivning en behandling for nervesmerter, kan din lege kreve en endring eller reduksjon i noen narkotika eller supplement som kan forstyrre helbredelsesprosessen.

Maxillaris Sinus Mucosal Disease

Maxillaris Sinus Mucosal Disease


Overkjevens bihulene er plassert under øynene og på hver side av nesen. Sinus maxillaris mucosal disease (MSMD) oppstår når sinus slimhinner - slimhinnene i bihulene - absorberer luft raskere enn den kan bevege seg gjennom sinus åpninger, trekke væske fra sinus-fôr vev, som fører til infeksjon.

Medvirkende faktorer

Allergier eller anatomiske faktorer som septum avvik og gamle ansikts frakturer kan hemme luftstrømmen gjennom bihulene og forårsake infeksjon. Dårlig tannhelse kan føre til bakterievekst som sprer seg inn i sinus hulrom, i henhold til de tilsluttede Otolaryngologer hjemmeside.

Symptomer

Lunger, smerter i kjeven og kinnene, hevelse i ansiktet, og smerter i øvre eller bakerste tennene som øker ved å bøye deg ned er alle klassiske symptomer på MSMD, melder Mesothelioma-Asbestosis.info.

Bivirkninger

MSMD kan forårsake alvorlig sykdom, inkludert hodepine, post-nasal drenering og nesepolypper. Ifølge Affiliated Otolaryngologer, kan det føre til "ansikt, øye og hjerne abscesser, nerveskader hos noen av de hjernenerver (nerver i ansiktet og hodet) i nærheten av bihulene, lokal bein ødeleggelse, spinalvæskelekkasje og noen ganger til og med døden. "

Behandling

Anti-inflammatoriske medisiner og decongestants, samt nasal vanning, behandle MSMD. I alvorlige tilfeller kan operasjon være nødvendig.

Forsiktighetsregler

Kjeve smerter eller andre symptomer på MSMD bør ikke ignoreres. En tannundersøkelse kan eliminere muligheten for oral infeksjon.

Virkningene av Helvetesild

Helvetesild er en tilstand forårsaket av en gjentakelse av varicella-zoster virus (VZV), det samme viruset som forårsaker vannkopper. VZV er et herpes virus som blir latent i nerveceller. En gjentakelse forårsaker smerte og utslett langs banen av nerve hvori viruset var latent. I tillegg til smerte og utslett, kan en gjentakelse av VZV føre til alvorlige og kroniske smerter kjent som postherpetisk nevralgi og andre smertefulle tilstander slik som Ramsay Hunt syndrom.

Pain

Den første og mest karakteristiske symptomet på helvetesild er smerte som oppstår langs banen av nerve der VZV ble latent etter vannkopper. Denne smerte, som vises langs en side av kroppen, generelt på setet eller på den midtre del av legemet, kommer før et utslett utvikler og varierer i intensitet fra mild til sterk.

Utslett

Etter smerten av helvetesild vises, de fleste opplever et rødt utslett som blemmer; disse blemmer inneholder væske og til slutt bryte, skorpedannelse over. Utslett vises også på banen for de berørte nerve, ifølge Mayo Clinic.

Noen mennesker opplever helvetesild uten utslett; Dette er kjent som zoster sinus herpete. Andre opplever en svært liten utslett som kan gå oversett; denne tilstanden kalles zoster cum herpete minimo. Mangelen på en betydelig utslett gjør shingles mer vanskelig å diagnostisere.

Postherpetisk nevralgi

Noen mennesker opplever fortsatt helvetesild smerte selv etter utslett og blemmer har ryddet opp; Dette er kjent som postherpetisk nevralgi (PHN), og smerten kan være ganske alvorlig. Ifølge Mayo Clinic, andre symptomer inkluderer følsomhet for berøring og temperatur, nummenhet eller kløe i det berørte området, samt hodepine.

Ramsay Hunt syndrom

Ramsay Hunt syndrom er en reaktivering av VZV i en nerve av ansiktet. I tillegg til svært sterke smerter, rapporterer Mayo Clinic at Ramsay Hunt kan føre til skader på både hørsel og syn, samt til musklene i ansiktet.

Andre komplikasjoner

En reaktivering av VZV kan påvirke andre organer, inkludert øynene, hjernen og ryggmargen. Ifølge Seth John Stankus, MAC, MC et al., Okulær (øye) helvetesild kan føre til konjunktivitt med slimete og puss, og betennelser i deler av øyet kjent som episclera, hornhinne og uvea. The National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag (ninds) forteller at da VZV påvirker hjernen og ryggmargen, mulige effekter inkluderer hjernehinnebetennelse og hjerneslag.

Helvetesild med øret Pain

Helvetesild med øret Pain


Helvetesild er forårsaket av tilbakevendende infeksjon med varicella-zoster-virus (VZV). Når viruset reaktiveres i en nerve i ansiktet og påvirker øret, er det kjent som Ramsay Hunt syndrom.

Symptomer

Ramsay Hunt syndrom kan føre til hørselstap, et sviende utslett på trommehinnen eller i munnen, svimmelhet og svakhet i ansiktsmusklene, ifølge Medline Plus. Symptomene for Ramsay Hunt (og av helvetesild) generelt oppstå på kun en side av kroppen.

Identifikasjon

En diagnose for Ramsay Hunt kan gjøres gjennom en fysisk undersøkelse og ved å teste for VZV i fluid fra øret eller i blod, i henhold til Mayo Clinic.

Komplikasjoner

Ramsay Hunt syndrom kan skade ansikts nerver og kan føre til merkelige ansikts bevegelser og skade på øyet og øyelokket, kan spre seg til hjernen eller andre nerver, og kan forårsake postherpetisk nevralgi, en tilstand der smertene varer etter helvetesild utslett har gått bort, ifølge Mayo Clinic.

Behandlinger

Behandling for Ramsay Hunt inkluderer antivirale medisiner, den kortikosteroid prednison, smertestillende tabletter for øret og andre smerte, og iført en øyelapp å hindre øyeskader, ifølge Medline Plus.

Forebygging

Helvetesild vaksine kan beskytte mot helvetesild, Ramsay Hunt syndrom og relaterte tilstander forårsaket av VZV. Vaksinen kan brukes på voksne eldre enn 60 år, ifølge Mayo Clinic.

Hvordan virker Aspirin lindre hodepine?

History of Aspirin

Aspirin er laget av salisylsyre. Salisylsyre finnes i white willow anlegget, som har vært brukt gjennom tidene av folk healere å redusere smerte, hevelse og feber. Forskere studerte kjemiske reaksjoner av salisylsyre i mange år før produsere aspirin slik vi kjenner det i dag.

Årsaker til hodepine

Når du har hodepine, har du mest sannsynlig vil ta en over disk smertestillende medikamenter. Aspirin er et ideelt medikament fordi det eliminerer smerte gjennom undertrykkelse av kjemiske prosesser i kroppen. Hodepine er forårsaket av en rekke grunner, inkludert miljøfaktorer, matallergier og stress. Smerten kan oppstå hvor som helst rundt og på innsiden av hodet ditt. Noen mennesker lider av alvorlige former for hodepine som kalles migrene.

Biology av en hodepine

Smerten av hodepine stammer fra nervene løper over hele hodebunnen, så vel som nerver i ansiktet. De fleste av disse nerver kjøres direkte fra hjernen til hodet, bare på grunn av sin nære beliggenhet. Smertereseptorer ligge innenfor hver nerve. Reseptorene fungerer som kanaler som bærer smerte meldinger fra nerve til hjernen. Når hjernen mottar en smerte-melding, den registrerer dette. Det er hvordan du oppfatter smerte i kroppen din, og i dette tilfellet, som en hodepine.

Prostaglandiner

Den sentrale nervesystemet produserer kjemi - prostaglandiner - som reaksjon på visse stimuli. Disse kjemikaliene bekjempe infeksjoner og traumer til kroppen. Prostaglandiner er umettede, fettsyrer som, når de arbeider, skaper symptomene på smerter og betennelser.

COX-2 enzymer

Alle celler inneholder enzymer. Enzymer er katalysatorer som bidrar til å produsere kjemiske reaksjoner. COX-2-enzymer er en viktig del av immunresponsen. Reaksjonen av en COX-2-enzymet fører til en vertscelle til å skille ut meldinger. Disse meldingene be sentralnervesystemet for å produsere prostaglandiner. Prostaglandiner i sin tur føre til at symptom på smerte.

Hvordan Aspirin Works

Aspirin inhiberer prostaglandin-produksjon ved å hemme COX-2 enzymet. Aspirin molekyler fester seg til COX-2 enzymer. Denne binding handlings blokkerer enzymet fra å skape kjemiske reaksjoner. Når ingen kjemiske reaksjoner produseres, kan meldinger ikke sendes langs neuropathways som ber om prostaglandin produksjon. Med handlingen av prostaglandin i sjakk, din smerte er enten helt lettet eller sterkt redusert.

Aspirin Doser

Doser av aspirin varierer i henhold til hvor mye smerte du føler. Vanligvis er en normal dose 324 mg hver fjerde time. For en sterk hodepine, kan du ta opptil 648 mg aspirin hver fjerde time uten noen negative effekter. Det anbefales at du ikke overstige 48 tabletter i en tjuefire timers periode. Kvinner i sitt tredje trimester av svangerskapet rådes til å søke annen smertebehandling som aspirin kan påvirke fosteret. Barn under tolv år bør konsultere lege før du tar aspirin. Hvis du gjenoppretter fra influensa eller vannkopper, er det ikke anbefalt at du får i deg aspirin.

Kjennetegn på Cluster Hodepine som man blir eldre

Den første cluster hodepine du får er litt forvirrende. Smerten er vanskelig å beskrive - skyting, jabbing smerter på den ene siden av ansiktet. Det kan begynne i overkjeven eller kinnbenet og utstråle for øyet og øret. Siden smerten er begrenset til bare den ene siden av ansiktet, mange mennesker tror de har en abscessed tann og lage en dental avtale. Når røntgenstrålene kommer tilbake negativ for alle typer dental problem, begynner mysteriet å utdype.

Kjennetegn på Cluster Hodepine

Menn er fem ganger mer sannsynlig å lide cluster hodepine enn kvinner. Videre, ifølge en studie publisert i New York Times i september 2008, frekvensen av selvmord hos menn som lider av cluster hodepine er høyere enn de som ikke har disse hodepine, noe som gir lidelse kallenavnet: "selvmords hodepine. " Cluster hodepine er kjent som den mest smertefulle typen ansikts-og hodesmerter. De er episodisk og kronisk. De kommer på uten forvarsel og helt debilitate den lidende.

Som navnet tilsier, cluster hodepine kommer i grupper. Episoder inneholde en klynge av hodepine, og lengden av en episode varierer fra noen dager til flere uker, noen ganger til og med måneder. Antallet hodepine per dag, klyngen, varierer også. Like plutselig som den episode begynner, vil det ende, og det vil være en periode uten hodepine som kan vare i et år eller mer. Deretter fortsetter syklusen.

Det finnes to typer klase hodepine. Den vanligste typen kalles episodisk. Personer med episodisk cluster hodepine lider to eller tre hodepine per dag for inntil to måneder. Da vil det ikke være mer hodepine for omtrent et år. Kroniske cluster hodepine er like bortsett fra det er ingen episode frie perioden.

Årsaker

Cluster hodepine er så stor et mysterium for den medisinske fellesskapet som de er for de som lider av dem. Noen nevrologer abonnere på teorien om at cluster hodepine begynne i trigeminusnerven, den viktigste sensoriske nerve i ansiktet. Andre mener hodepinen stammer fra blodårene i hodet.

Aktuell forskning på årsakene til klyngen hodepine fokuserer på teorien om at klyngen hodepine lider oppleve en plutselig utløsning av seratonin eller histaminer før et angrep. Det finnes også teorier om at døgnrytmen, eller intern biologisk klokke, av syke kan være unormal.

Utløser et angrep kan inkludere alkohol, visse matvarer, stress og skarpt lys. Noen hevder at endringen av årstider vil bringe på en episode.

Symptomer

Den mest signifikante symptom på clusterhodepine, er at den begynner plutselig og med smerter i den øvre kjeve, på siden av nesen eller i øyet, på den ene siden av ansiktet. Smerten har blitt beskrevet som eksplosiv og dyp, ".. .as Hvis noen prøver å rive ansiktet mitt av." For folk flest, slår hodepine midt på natten. Smerten fortsetter å bygge, med en topp i fem eller ti minutter, men som varer fra 30 minutter til to timer. Øynene vanligvis rive, og nesen går. Ofte vil det oppstå overdreven svette, sammen med kroppstemperatur.

Personer som lider av cluster hodepine ofte reagere på samme måte under en hodepine; vugger frem og tilbake, holder på siden av hodet og stønne er alle vanlige reaksjoner. En endring av posisjon gjør ingenting for smerte, så de fleste lider forbli sittende oppreist under et angrep.

Behandling

Det er ingen behandling for cluster hodepine, så leger behandle symptomene. For mange vil puste 100 prosent oksygen fra en tank avbryte en hodepine. Ergotamin er et stoff som har vist seg å avbryte eller forkorte en klynge hodepine. Legen kan også foreskrive steroid medisiner som prednison. Smertestillende midler er vanligvis ikke foreskrevet som de tar for lang tid å arbeide for å være effektiv på å lindre smerten av en klynge hodepine.

Forebygging

Leger minne pasientene å unngå hendelser som utløser deres hodepine. Forskere studerer ulike medisiner som skal brukes for å hindre cluster hodepine. Litium, vanligvis foreskrevet for bipolar lidelse, har vært vellykket i en rekke forsøk.

Prognose

Utsiktene for cluster hodepine pasienter er bra. Forskere har funnet ut at som lider alder, angrepene opphøre. Dessverre ingen er i stand til å forutsi nøyaktig når det vil være.

Fibromyalgi øye problemer

Fibromyalgi øye problemer


Fibromyalgi, en kronisk, svekkende, autoimmune syndrom forårsaker sterke smerter i muskler og vev samt tretthet i over 6 millioner mennesker i USA alene, fører ofte diverse andre problemer, inkludert øyne og synsproblemer. Fibromyalgi påvirker nervesystemet, og derfor kan påvirke synet. Det kan føre til at øynene til å bli følsomme for både lys og berøring, og kan indusere tørre øyne, tåkesyn, og med blindhet.

Lysfølsomhet

Noen ganger, de som lider av fibromyalgi blitt altfor følsomme for ulike lyskilder. For eksempel kan noen finne det umulig å arbeide under blende av lysrør eller å se en lysende TV eller dataskjerm. Noen til og med synes det er umulig å se en live sports spill i en sterkt opplyst felt eller å være i sterkt sollys uten å ha på mørke briller.

Tørre øyne

Fibromyalgi lider kan oppdage at de ikke lenger kan bruke kontaktlinser fordi linsene forårsake smerte og ubehag. Denne følsomheten er ofte forårsaket av Sicca syndrom, en nært beslektet autoimmun syndrom som resulterer i tørre øyne, så vel som tørr munn og nese.

Berøringsfølsomhet

Noen av de som lider av fibromyalgi kan ikke tolerere iført briller fordi vekten av briller på nesen utløser sensoriske nerver i ansiktet og halsen, og disse smertene kan stråle ut til ørene, tenner, og nesen.

Blurred Vision

I noen tilfeller kan føre til fibromyalgi lider å produsere et tykt slim på øynene. Dette tykke belegg svekker synet, og kan gjøre noen aktiviteter, som for eksempel mørkekjøring, farlig. Dobbeltsyn og tåkesyn er også symptomer vanlig hos de som har fibromyalgi, og disse symptomene er ofte knyttet til andre symptomer, inkludert svimmelhet og postural svimmelhet.

Blindhet

Hos enkelte pasienter med revmatoid artritt, fibromyalgi kan føre til arteritt, en inflammasjon i den ene eller begge lige arteriene. Uten rask behandling med høye doser av steroider, kan betennelsen spre seg til synsnerven og føre til delvis eller fullstendig blindhet i det berørte øyet.

Sykdommer i ørene

De mange typer av sykdommer i ørene omfatte et bredt utvalg av symptomer og behandling. Ear sykdommer kan påvirke ulike deler av øret og forårsake en betydelig mengde av smerte, ubehag, og noen ganger til og med tap av hørsel. I tilfelle av hørselstap, er det vanlig å oppleve problemer med å kommunisere og enda en forsinkelse i utvikling.

Acoustic neuroma

Akustikusnevrinom er en tumor som vokser mellom hjernen og det indre øret. Den kan vokse sakte og forårsaker problemer med hørselen, svimmelhet, tap av hørsel og kan også skade nerver i ansiktet. Som det vokser, kan en akustisk neuroma skade nerver, vev eller andre strukturer. En MR er vanligvis brukes til å avgjøre om en pasient har en akustisk neuroma og for å bestemme størrelsen. Avhengig av størrelsen, pasientens alder og andre helsefaktorer, kan en neuorsurgon og neurotologist fjerner svulsten umiddelbart eller vente.

Cholesteatoma

Hvis hudceller begynne å vokse i gale områder av mellomøret og mastoid, er det et resultat av kolesteatom. Noen ganger, kan cellene også inn i det indre øret eller hjernen, ødelegge området som det vokser og eroderer bein fra mellomøret til det indre øret. De som har kolesteatom kan oppleve hørselstap, renning fra øret, puss eller væske som kommer fra øret. Selv om dette ikke er en kreftvekst, bør det fjernes for å unngå ytterligere skade, og stoppe cellene fra å spre seg.

Ménières sykdom

Ménières er når væsken i sekker rundt øret og kan forårsake en plutselig innsettende hørselstap, svimmelhet, øresus, og smerte eller press. Dette kan komme plutselig eller gradvis, men hvis den ikke behandles riktig, kan døvhet forekomme. Diagnosen Meniere'd sykdommen er vanligvis gjort etter andre muligheter er eliminert via MR eller CT scan og er laget etter en fysisk undersøkelse, som vil innebære tester av både hørsel og balanse. Medisiner som kan være foreskrevet inkluderer anti-kvalme medisiner, reisesyke medisiner, dieuretics å redusere væskeretensjon og endringer i kostholdet. I noen tilfeller kan øret injeksjoner bidra til å forbedre svimmelhet, og normalt inneholder en kombinasjon av antibiotika og steroider. Dersom svimmelhet er alvorlig, kan kirurgi være nødvendig å redusere væskeproduksjon.

Ostosclerosis

Ostosclerosis er når benet av øret er erstattet med mykt ben i forskjellige deler av øret, noe som kan føre til lyd å passere gjennom øret på en annen måte, noe som forhindrer lyd anerkjennelse. Fordi revisor behandlingen blir hindres, kan det skape hørselstap og tinnitus. Hvis nervene er skadet, kan det ikke være i stand til å bli reparert og hørselstap kan være permanent. En hørselstest vil bidra til å fastslå omfanget av skaden og en CT scan kan bidra til å eliminere andre muligheter. For noen pasienter med ostosclerosis, kan kirurgi hjelpe ved å fjerne en del av øret og erstatte den med en protese. Symptomer kan bli løst gjennom medisinering og et høreapparat.

Otitis Media

Mellomørebetennelse er et resultat av feil eustacian tube-funksjon der mellomøret ikke fungerer godt. Hvis luften ikke kan reise gjennom røret, fyller fluidet området og fører til tap av hørsel. Dette er vanlig i tilfeller av infeksjon eller betennelse på grunn av en sår hals, forkjølelse eller annen sykdom. Symptomer kan inkludere irritabilitet, søvnproblemer, slite på den smertefulle øret, endringer i balansen eller koordinasjon, problemer hørsel, væske og feber. En Fastlegen kan vanligvis diagnostisere mellomørebetennelse ved å se i øret med et otoskop for å se om det er infeksjon. De fleste leger vil behandle problemet med antibiotika og kan anbefale en smertestillende for å redusere infeksjon og smerte. I noen tilfeller kan belastningen være resistent mot ett antibiotikum og kan ha behov for flere typer for å eliminere infeksjon.

Holistisk Nervesmerter Pain Cures

Holistisk medisin er et forebyggende og naturlig metode for å håndtere helsemessige problemer, og det omfatter mange behandlinger som inkluderer urte, homeopatisk, meditasjon, akupunktur og hypnose. Holistisk utøvere behandle hele personen i stedet for å peke ut spesifikke organer. Mange alternative behandlinger kan lette nervesmerter.

Årsaker og Typer

Blant de mange årsaker til nervesmerter er viral infeksjon, betennelse og traumer. Smerten kan være intens og skarp, som varer fra noen sekunder til timer, og kan ofte tilbake. Postherpetisk nevralgi er fra herpes virus og ofte er assosiert med smerte fra helvetesild. Trigeminusnevralgi, den vanligste nervesmerter, forårsaker en skarp smerte på trigeminal nerve i ansiktet.

Herbal Treatment

Urter har ofte blitt brukt til å behandle smerte fra nervesmerter. Noen av de populære urter er johannesurt, som er anti-inflammatorisk og tilgjengelig i kapsel og skjær form. Pasjonsblomst beroliger nervene og er tilgjengelig i skjær. Jamaicanske Dogwood er en anodyne og er tilgjengelig som skjær og kapsel.

Akupunktur

Akupunktur har vist seg nyttig i behandling av trigeminusnevralgi, og er en ikke-invasiv måte å lindre smerte. Den kinesiske teori er at energien flyter gjennom kroppen på stier kalt meridianer. Når banene blir blokkert, vil både smerte og sykdom følge.

Andre tilnærminger

Nervesmerter kan avhjelpes ved å følge en anti-inflammatorisk diett av hele matvarer med lav-fett protein, høy-fiber karbohydrater og en overflod av frukt og grønnsaker. B-kompleks vitaminer kan være nyttig i kampen mot nervesmerter. Flere homeopatiske midler blir brukt til å lindre nervesmerter. Capsaicin, en aktuell krem ​​laget av chilipepper, kan bringe smertelindring.

Er Bells Parese Arvelig?

Oppkalt etter skotske kirurgen 19. århundre Sir Charles Bell, som først beskrev tilstanden, er Bells parese er den vanligste årsaken til ansikts lammelse. Ved første øyekast, på grunn av symptomene, ville man antar en person hadde hatt slag. Imidlertid påvirker Bells parese bare de ansiktsmusklene, i motsetning til et slag. De som oftest rammes er mellom 15 og 60, selv om denne tilstanden kan oppstå i alle aldre.

Hva er Bells parese?

Bells parese er en tilstand som forårsaker midlertidig ansikts lammelse. Det resulterer fra skade eller traume til en av de to nerver i ansiktet som styrer ansiktsmusklene. Når nervefunksjonen er avbrutt, som forstyrrer meldinger som sendes til hjernen. Bells parese sjelden påvirke begge sider av ansiktet.

Symptomer

Symptomene kan variere fra mild til alvorlig. Kanskje den vanligste symptomet på Bells parese er plutselig svakhet eller lammelse på den ene siden av ansiktet. Ansiktet ditt kan føles stiv, det heisekupeer være vanskelig å smile, du kanskje merke øyelokket hengende. Det kan være betydelige rive på det ene øyet og lokket kanskje ikke ønsker å lukke. Du legger kanskje merke tørrhet i munnen, eller enda et tap av smak. Noen ganger er det hodepine, svimmelhet, øresus i ett eller begge ørene, eller svekket tale.

Årsaker

Når nerven som styrer ansiktsmusklene blir hoven eller betent, forårsaker den svakhet eller lammelse forbundet. Selv om forskerne ikke vet sikkert hva som forårsaker denne skaden, de tror det kan være en virusinfeksjon, for eksempel herpes simplex, som forårsaker forkjølelsessår. Det har også vært knyttet til virus som forårsaker influensa, vannkopper og helvetesild, og middels øret infeksjoner, for å nevne noen. På ingen måte er denne tilstanden arvelig eller smittsom.

Diagnose

Selv om det ikke er noen laboratorieprøver for å bekrefte denne tilstanden, kan legen din diagnose tilstanden basert på en ansikt-til-ansikt-presentasjon. Etter å ha gransket det berørte området, kan han bestille en test kalt en elektromyografi, eller EMT, for å bekrefte alvorlighetsgraden og omfanget av nerveskader. En MR eller CT scan er andre tester som kan utelukke andre årsaker til press på ansikts nerve.

Behandlinger

I de fleste tilfeller er resultatet for pasienter med ansiktslammelse meget god. Lengden av gjenvinning er generelt basert på skaden. Mange pasienter trenger ikke noen behandling, og tilstanden deres begynner å bli bedre på så raskt som to uker.

Det finnes behandlinger for de som ikke svare så raskt. Antivirale medikamenter, noe som bidrar til å bekjempe infeksjonen, er kombinert med anti-inflammatoriske legemidler, som bidrar til å redusere hevelse. Ibuprofen eller aspirin kan anvendes for å lindre smerte. Varm komprimerer brukt til området kan også redusere smerte. Ofte er øyedråper i løpet av dagen og øyesalve i løpet av natten anbefales å holde øyet fuktig og forhindre synstap. For å holde øye fra å bli ripete, hjelper det å bruke briller i løpet av dagen og lapp over et øye på kvelden.

Alltid søke råd fra din fastlege eller annet helsepersonell hvis du har noen lammelser eller ansikts svakhet. Hun kan finne årsaken til tilstanden og riktig behandling.

Risiko og Komplikasjoner av Bells parese

Bells parese er en tilstand som forårsaker nerve i ansiktet å bli hovne eller komprimert. Bells parese påvirker mer enn 40.000 mennesker i USA hvert år, ifølge Mayo Clinic. Tilstanden oppstår vanligvis mellom alderen 15 og 60, men det er hovedsakelig diagnostisert i de 40 eller eldre. Med tid og ofte ingen medisinsk behandling, klarner Bells parese vanligvis på egen hånd. De fleste mennesker gjenopprette fra symptomer på tilstanden i løpet av noen uker til seks måneder. Symptomene vil gjenta seg i omtrent 10 prosent av folk, sier Mayo Clinic, og noen vil ha symptomer resten av sitt liv.

Risiko

Folk er mest utsatt for Bells parese er de med svekket immunforsvar, for eksempel mennesker med hiv eller aids, eller de som er gravide eller har diabetes. En vanlig årsak til Bells parese er herpes simplex virus; andre vanlige virus knyttet til tilstanden inkluderer vannkopper, helvetesild og mononukleose, ifølge Mayo Clinic. Andre risikofaktorer som kan anspore utbruddet av Bells parese inkluderer en bakteriell infeksjon, som for eksempel Lyme sykdom eller tuberkulose; nevrologiske lidelser; skade i hodet eller ansiktet; svulster som presser på ansiktsnerven; og virus som influensa eller forkjølelse.

Komplikasjoner

Kortsiktige komplikasjoner av Bells parese er muskel lammelse på den ene siden av ansiktet som får den til å henge ned, tørre øyne, manglende evne til å blinke, hevelse i ansiktet, sikling, smerter i øret på den berørte side, forvrengt smak, rennende nese og problemer med å snakke og spise. I noen tilfeller, Bells parese årsaker bivirkninger som varer livet ut, blant annet produsere en unormal mengde tårer når ler, eller sikle på utilbørlig ganger, ifølge National Institutes of Health. Bells parese kan også føre til permanent ansikts disfiguration, som oppstår når musklene i ansiktet atrofi. Bells parese lider kan ha problemer med å smake. De kan også lider av hornhinnen sår og infeksjoner i øyet.

Betraktninger

Det medisinske miljøet har ingen måte å måle om noen vil utvikle Bells parese før utbruddet av tilstanden. Tester for å forutsi Bells parese eller dens komplikasjoner ikke eksisterer. Ifølge Mayo Clinic, kan symptomene noen ganger forveksles med et slag, en svulst eller en annen type infeksjon. Hvis en person mener hun kan være utsatt for tilstanden basert på en bestemt risikofaktor, bør hun snakke med legen sin.

Behandling

Mange ganger, de med Bells parese gjenopprette uten medisinsk behandling. Hvis legehjelp er nødvendig, kan en lege anbefaler en av flere medisiner, inkludert kortikosteroider eller antivirale midler. Fysioterapi kan bidra til å styrke ansiktsmusklene. I sjeldne tilfeller kan kirurgi lindre trykket på nerven som fører inn i ansiktet.

Time Frame

Komplikasjoner fra Bells parese fremgang raskt. Mange ganger, vil en person våkner opp og oppdager at han har utviklet Bells parese over natten. En kriblende leppe i morgen kan avansere til en full tilfelle av Bells parese av samme kveld. I andre tilfeller kan symptomene viser over et par dager. Bells parese komplikasjoner vil være mest alvorlig innen to til tre uker etter utbruddet. Mer enn halvparten av de med tilstanden vil komme innen seks uker, og 85 prosent vil komme i løpet av et år.

Årsaker til en kald sår flareup

Årsaker til en kald sår flareup


Cold sår er forårsaket av herpes simplex virus (HSV-1). Det er smittsom, og overføres fra en person til en annen ved infisert spytt eller direkte kontakt med en aktiv kaldt sår. Etter en kald sår helbreder, HSV-1 forblir sovende uten symptomer innen klynger av celler i endene av nerver i ansiktet. Disse klyngene kalles ganglier, og viruset er i stand til å reise ned igjen en nerve fra en ganglion når reaktivert gjennom eksponering for visse triggere. En kald sår kan blusse opp uten forvarsel, men det er omstendigheter som oppmuntrer infeksjonen skal gjentas.

Den kalde eller Flu Virus

Forkjølelse og influensa virus senker kroppens immunforsvar, noe som gjør den mer utsatt for smitte fra andre kilder. I en sunn kropp, antistoffer holde herpes simplex virus i en sovende tilstand, men hvis en annen infeksjon er til stede i kroppen kan ikke være i stand til å produsere nok antistoffer til å holde begge forholdene under kontroll, og en kald sår vil være i stand til å blusse opp.

Too Much Sun

Overeksponering for ultrafiolett stråling fra sola kan utløse herpes simplex virus. UV-stråler stimulere sovende HSV-1 inn i en aktiv tilstand, oppmuntre den til å reise ned igjen en nerve fra den infiserte ganglion til det ytre hudlaget, produsere en kald sår blemme.

Stress og Worry

Lengre perioder med bekymring og stress hemmer immunsystemet, noe som gjør deg utsatt for smitte. Stress produserer fysiske symptomer, som nedsatt immunforsvar og endringer i hormonnivået, og disse fysiske endringene er triggere for en kald sår flareup, som herpes simplex virus har en sjanse til å reaktivere når kroppens naturlige forsvar er lave.

Skrubbsår eller Skin Trauma

Skrubbsår, kviser eller flekker rundt munnen la huden åpen for infeksjon eller reinfeksjon fra sovende herpes simplex virus. Hudskader i samme område som en kald sår utvikler vanligvis gjør infeksjonen til å blusse opp, noe som resulterer i en nylig aktiv og smittende forkjølelsessår.

PHN Alternativ

PHN Alternativ


Postherpetisk nevralgi (PHN) er smerte som fortsatt lenge etter at utslett og blemmer av en helvetesild utbrudd er grodd. Smerte er forårsaket av skade på nervefibrene som et resultat av varicella zoster virusaktivering. Helvetesild som påvirker en nerve i ansiktet og utbrudd forekommer hos personer over 50 år er mer sannsynlig å skape langvarig smerte som kan vare fra 30 dager til over et år. Medisinsk behandling dreier seg om bruk av steroider, antidepressiva og smertestillende medikamenter.

TI Enheter

Skadde nervefibre kan ikke riktig overføre signaler til hjernen. Det antas at forvirrede eller blandede signaler blir tolket som smerter i tilfeller av PHN. Transkutan Elektriske nervestimulering (TENS) enheter er pocket-sized batteridrevne apparater med elektroder som avgir milde elektriske impulser. Når den er festet til huden rundt det berørte området, impulser fra elektrodene blokkere smertesignaler. En TENS enheten kan brukes under daglige aktiviteter. Lettelse kan være umiddelbar eller gradvis, varig eller kun tilstede mens enheten er i bruk. Titalls enheter er rimelig og uten resept er nødvendig; men de bør ikke brukes av personer med implanterte pacemakere.

Capsaicin

En komponent som finnes i røde chili peppers, capsaicin ble studert av forskere som fant det reduserer substans P, et signalstoff som bærer smerte meldinger langs nervebaner. Med fortsatt bruk, uttømming av substans P resulterte i langsiktig lettelse. Capsaicin krem ​​er tilgjengelig over disk; ser for konsentrasjoner mellom 0,025% og 0,075%. Det skal påføres ubrutt hud, ikke blemmer, tre eller fire ganger om dagen. Capsaicin er trygt å bruke med andre medisiner. Den aktive ingrediensen i capsaicin vil føre chili pepper-lignende brenning i øyne eller slimhinner.

DMSO

Dimetylsulfoxid, eller DMSO, er et biprodukt av treforedling, tilgjengelig som et industrielt løsemiddel i helsekostbutikker i USA. Det har blitt grundig studert for sine anti-inflammatorisk og smertestillende egenskaper. En mild hvitløkslukt på pusten er en ufarlig bivirkning av DMSO. I tillegg til å lindre smerter, har DMSO evnen til å transportere resept lidokain eller andre numbing medisiner gjennom huden til nervefibrene hvor de kan gjøre mest godt.

Andre naturlig rettsmidler

Brenning, kløe og skyting smerter av postherpetisk nevralgi kan bli midlertidig lettet ved bruk av kalde omslag, 15 minutter på og 15 minutter av.
Vitamin B 12 injeksjoner eller sublingual methylcobalamine kan forbedre energi og hjelpe noen lider.
Grapeseed og furu bark ekstrakter inneholder pycnogenols, kraftige antioksidanter fytokjemikalier som kalles oligomeriske proantocyanidiner. Siden disse substansene kan krysse blod-hjerne-barrieren, beskytte nerver de mot skade og moderate inflammatoriske prosesser. Følg anvisningene på etiketten.

Helvetesild Behandling

Hvis du noen gang har hatt vannkopper, kan du få helvetesild. Faktisk er helvetesild forårsaket av samme virus som forårsaker vannkopper, varicella zoster. Den ene store forskjellen i å ha vannkopper og helvetesild, kan helvetesild være svært smertefullt. Det er antatt at hvert år minst 1 million mennesker vil komme ned med helvetesild. Heldigvis finnes det ulike behandlingstilbud tilgjengelig, når du arbeider med helvetesild.

Årsaker

Når en person har hatt vannkopper, blir varicella zoster virus inaktive, men er fremdeles i systemet. I utgangspunktet er viruset latent i nervecellene som er ved siden av ryggmargen. Viruset kan være inaktiv i flere tiår før en person vil vise symptomer på å ha helvetesild. Når viruset aktiveres, flytter den ned fibrene i nervene utvidet til huden din, forårsaker et utslett. Forskere vet ennå ikke nøyaktig hva som forårsaker et utbrudd å skje, men mener at en svekker immunsystemet kan være den skyldige.

Behandlinger

Hvis du tror du kan ha helvetesild, er det best å søke medisinsk behandling så snart som mulig. Jo tidligere behandlingen starter, desto raskere helvetesild vil avta. Behandlingen fungerer best hvis pasienten blir behandlet i løpet av de tre første dagene av utbruddet av utslett. De ulike behandlinger for helvetesild bruker orale antivirale medisiner for å behandle infeksjonen, anti-inflammatoriske medisiner, smertestillende midler, samt anti-depressiva. Studier har vist at folk tar en muntlig antiviral medikament ved utbruddet av helvetesild, generelt har kortere varighet periode ha tilstanden.

De grunnleggende mål i behandling av helvetesild er å forkorte tiden span av utslett, påskynde helingsprosessen av lesjoner og lindre ubehag eller smerte personen er følelsen.

Postherpetisk nevralgi

De fleste som har hatt et anfall av helvetesild, klager over at håndteringen av smertene var verre del. Postherpetisk nevralgi skjer når infeksjonen har skadet nervene. Dette er en smertefull komplikasjon av å ha helvetesild og kan noen ganger vare lenger enn utslettet seg selv. Dette er en annen grunn til at få behandling tidlig er avgjørende. Når postherpetisk nevralgi har utviklet, anti-inflammatoriske medisiner og smertestillende medikamenter er vanligvis foreskrevet for å håndtere symptomene. Denne komplikasjonen kan vare alt fra uker til år. Hvis det er noe godt om helvetesild, når du har hatt dem, deres trolig aldri dukke opp igjen.

Identifikasjon

Helvetesild skje i to etapper, den prodromal stadium og eruptive scenen. I prodromal stadium, ca 2-5 dager før noen tegn til utslett utvikler, en person kan lide hodepine, kvalme og frysninger, samt en nummenhet, prikking, svie, kløe, eller en skyting smerte til den ene siden av ansiktet eller legeme.

I eruptive scenen, uansett hvor personen følte smerte, rødhet, hevelse og klynger av blemmer vises. Disse blemmer er fylt med en klar væske og vil fortsette å dukke opp i inntil fem dager. Utslettet vil vanligvis bare vises på den ene siden av kroppen og kan dukke opp i ansiktet, overkroppen, armer, ben, eller midjen. Mens utslett er i denne fasen, er det mulig å være smittsom til noen som aldri har hatt vannkopper. Du kan ikke gi noen helvetesild skjønt. Etter ca to uker, blir blemmer fylt med puss og er ikke lenger smittsom. Utslettet varer vanligvis i ca 2-5 uker.

Komplikasjoner

Postherpetic neualgia ble omtalt ovenfor, men det kan være flere andre komplikasjoner fra å få helvetesild. Takspon blemmer som vises på tuppen av nesen, indikerer at viruset har nå invadert oftalmisk nerve, som er en tilstand som kalles Hutchinson sin Sign. Denne tilstanden fører til hevelse av øyet som er svært smertefullt og kan forårsake midlertidig blindhet. Det er best å se en øyelege hvis du oppdager helvetesild har forårsaket blemmer på enden av nesen.

En annen komplikasjon av helvetesild kan være Ramsay Hunt syndrom. I denne tilstanden viruset har spredd seg til nerver i ansiktet, forårsaker sterke smerter i øret. I dette tilfelle kan utslett vises enten på innsiden eller utsiden av øret, inne i munnen, eller hvor som helst på ansiktet eller nakkeregionen av legemet. Denne tilstanden kan føre til hørselstap, svimmelhet og selv lammelse til ansiktet ditt. Hvis lidelse med helvetesild utslett i noen av disse områdene av kroppen din, søke medisinsk hjelp så snart som mulig slik at et kurs i behandling kan startes.

Hva er farene ved Helvetesild på Face?

Shigles, en tilstand forårsaket av en oppblussing av varicella-zoster virus (VZV) (som også forårsaker vannkopper), skjer for det meste på midtpartiet av kroppen. Imidlertid kan det også påvirke en nerve i ansiktet, som noen ganger kan føre til varige komplikasjoner.

Typer

Avhengig av hvilken del av ansiktet er påvirket av VZV, kan øyne, ører og musklene i ansiktet bli påvirket. Ifølge Mayo Clinic, kan noen mennesker selv utvikle hjernebetennelse, som er hevelse i hjernen.

Effekter

Ansiktshelvetesild kan føre til problemer med hørsel, balanse, syn, og svakhet eller tap av bevegelse i ansiktsmusklene.

Betraktninger

Ramsay Hunt er et beslektet ansikts infeksjon med VZV. Det kan føre til helvetesild-lignende utslett, smerter i det ene øret, problemer med å lukke det ene øyet, hørselstap, tinnitus (en ringelyd i øret), vertigo og endringer i smak, ifølge Mayo Clinic.

Identifikasjon

Folk som utvikler smerter og rødt utslett med blemmer på den ene siden av ansiktet burde søker rask legehjelp. Riktig behandling med antivirale medikamenter og kortikosteroider kan redusere symptomer og komplikasjoner.

Advarsel

For ansikts involvering av helvetesild, kan pasienten bli henvist til spesialister, slik som øyeleger (øye leger) som bedre kan behandle komplikasjoner av ansikts helvetesild.

Test for trigeminusnevralgi

Trigeminusnevralgi er en nerve lidelse som fører til brå, intense smerter i ansiktet. Smerten blir beskrevet som sviende, verkende, bankende eller stikkende, og kjennes i pannen, kjeven, kinn, øyne og lepper. Smerte triggere kan inkludere noe så enkelt som å tygge eller tannpuss. Trigeminusnevralgi synes å favorisere kvinner over en alder av 50. Fordi det er ofte feildiagnostisert, er det ingen harde statistikk på hvor mange mennesker lider av sykdommen, selv om eksperter sier det kan være så få som fem av 100.000 personer per år.

Årsaker til trigeminusnevralgi

Trigeminusnerven er den viktigste sensoriske nerve i ansiktet. Forskere tror at de fleste tilfeller av trigeminusnevralgi er forårsaket av noe pressing på trigeminusnerven. Vanligvis kompresjonen er forårsaket av årer eller en arterie. I sjeldne tilfeller kan det være en svulst. Andre årsaker inkluderer flere sklerose og skader på nerve, enten fra infeksjon eller skade.

Diagnose

Det finnes ingen spesifikke tester tilgjengelig for å avgjøre om man har trigeminusnevralgi. Eventuelle tester som er utført, slik som en MR, er bare for å utelukke nærværet av underliggende faktorer slik som multippel sklerose eller en svulst.

Å bestemme tilstedeværelsen av trigeminusnevralgi legen vil foreta en full medisinsk undersøkelse. Etter en diskusjon av type og plassering av smerte legen vil da forsøke å eliminere andre mulige årsaker. Dental smerte er vanligvis det første elementet, deretter svulster og bihuleproblemer vil bli vurdert. Hvis eksamen garanterer videre etterforskning, vil pasienten mest sannsynlig gjennomgå en MR.

MR

En MR kan ikke fortelle legen om pasienten har trigeminusnevralgi; Det benyttes som et verktøy for å utelukke tilstedeværelsen av en tumor eller multippel sklerose.

Behandling

Behandling for symptomene på trigeminusnevralgi inkluderer smertestillende medikamenter, som karbamazepin, og krampestillende legemidler som Baclofen.

Kirurgiske prosedyrer for å avlaste trigeminusnevralgi har blitt ganske sofistikert. Flere neurosurgeons argumentere en endoskopisk tilnærming som er referert til som et nøkkelhull tilnærming. Dette innebærer å sette inn et endoskop gjennom en svært liten åpning bak øret. Gjennom denne endoskop, kan kirurger skille trigeminusnerven fra blodkar trekker ned på den og sette inn en liten disk mellom dem. Ifølge nevrokirurger ved Cedars-Sinai, bringer denne prosedyren umiddelbar lindring.

En annen behandling for trigeminusnevralgi innebærer injisere trigeminusnerven med glyserol.

Mikrovaskulær dekompresjon er en annen kirurgisk metode som, ifølge forskere ved Mayo Clinic, er ganske vellykket på å redusere smerte. Denne prosedyren innebærer å faktisk fjerne noen blodårer som er komprimere trigeminusnerven.

Aktuell forskning

I det siste, de fleste trigeminusnevralgi forskningsprogrammer var hjelpeprosjekter vedrørende generell smerteforskning. National Institutes of Health, har imidlertid belastet National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag med å være den primære organisasjonen for forskning på trigeminusnevralgi.

Nyere studier har funnet noen lovende nye medikamenter for å lindre smerten av trigeminusnevralgi.

Bruxism Drug Treatment

Bruxism er navnet gitt til sliping tennene, en tilstand som har potensial til å skade tennene dine og forårsake alvorlige hodepine og ansikts smerter i alvorlige tilfeller. Leger og til bruker reseptbelagte medisiner injeksjoner for å behandle bruxism.

Identifikasjon

Å behandle bruxism, botulinum toxin, eller Botox, er den mest vanlige behandling, ifølge Mayo Clinic. Leger vanligvis forbeholder bruk av medisiner for alvorlige tilfeller der andre behandlinger som for eksempel munnen vakter eller atferdsterapi har sviktet.

Funksjon

Når injisert i kinnet ditt område, hemmer botulinum toxin aktiviteten av nerver i ansiktet. Dette fører deg til å slappe av kjeven og ikke har muligheten til å slipe tennene.

Time Frame

En botulinum toxin medikamentell behandling for bruxism tar vanligvis fire til fem minutter å fullføre og kan stoppe eller redusere sliping for opptil fire måneder, ifølge plastisk kirurg Alexander Rivkin of California.

Etter behandlingen

Når du har mottatt botulinumtoksin injeksjoner for bruxism, er det vanlig å oppleve hodepine for de første timene etter behandling. Unngå å gni kinnene i løpet av denne tidsperioden, fordi det kan føre til at botulinum toxin å migrere eller flytte til andre deler av ansiktet og mister effektivitet, advarer Mayo Clinic.

Risiko

Sjelden, botulinumtoksin behandlinger føre til vanskeligheter med å svelge eller dødelige allergiske reaksjoner, ifølge RxList.