Digidexo.com

Er økologisk honning noe bedre enn vanlig?

Er økologisk honning noe bedre enn vanlig?


Honning er et naturlig biprodukt av prosessen pollinering av honningbier. Honning brukes som søtningsmiddel i mange matvarer og som et helhetlig rette for sår hals og hoste. Hvorvidt en honning er sertifisert "økologisk" kan ikke påvirke sin smak, men noen mener det kan være mer gunstig for kroppen enn vanlig honning.

Identifikasjon

En matvare er merket med "organisk" er en som har blitt produsert, dyrket, eller behandles så naturlig som mulig, uten bruk av plantevernmidler eller insektmidler, kjemisk endret til dyrefôr, eller miljømessig påtrengende produksjons tiltak. Sertifiserte økologiske matvarer følge standarder regulert av National Organic Program.

Fordeler

Organisk og konvensjonelt laget honning inneholder karbohydrater og proteiner, som har blitt funnet å være effektive i "muskel rekreasjon," ifølge Dr. Richard Kreider som sitert på Foodreference.com. Alle honning inneholder små mengder av flere vitaminer og antioksidanter som er gunstig for kroppen.

Betraktninger

Selv om økologisk honning inneholder tilsynelatende ingen spor av plantevernmidler eller antibiotika som kan eller ikke kan være til stede i mikroskopiske mengder i vanlig honningproduksjon, har det ikke vært noen harde bevis som tyder på at økologisk honning er sunnere eller bedre for kroppen enn vanlig, tradisjonell honning.