Digidexo.com

Hemorrhoid Blood Clot Behandling

Hemorroider er ikke uvanlig, og er generelt godartet i naturen, og de i hemorroider svært sjelden føre til alvorlig helserisiko, og er vanligvis behandles som et poliklinisk prosedyre. Selv om noen tilfeller av intern hemorrhoid vekst krever kirurgi, er det flere typer behandlinger tilgjengelig for å korrigere eventuelle tilstand der en hemorrhoidal blodpropp har oppstått. Utvinningen fra denne type kirurgi er vanligvis gratis fra noen alvorlige komplikasjoner.

Typer Hemorroider

Hemorroider kan danne internt eller eksternt. Eksterne hemorroider oppstå under anorektalt linje, der slimhinnen i endetarmen endres til en slimete-type membran som linjer i analregionen. Blodstrømmen i venene i binde (coetaneous) vev mellom anus og endetarm kan bli forstyrret, forårsaker vekst av hemorroider. En blodpropp (trombose) kan utvikle så vel, forårsaker en utvekst. Innvendige hemoroider oppstår over linjen mellom anus og rektum. Disse kan forstørre og prolaps, synkende under anal sfinkter.

Årsaker

Hemorroider er oftest forårsaket av for stort trykk i anorektal årer. Dette presset kan være på grunn av mange tunge løft, graviditet, regelmessige lengre perioder med sittende eller kronisk straining under avføring, som ofte er forårsaket av forstoppelse. I noen tilfeller, økt blodtrykk i portvenen (venen som går mellom fordøyelsesorganer og leveren) kan forårsake vekst av hemorroider. Hvilken som helst av disse tilstander kan bidra til utviklingen av en blodpropp (trombosert hemoroide).

Symptomer

Mange mennesker kan ha hemoroider og ikke vise symptomer. Ifølge National Library of Medicine, de generelle symptomer på interne hemorroider er lyse rødt blod i avføringen, på toalettpapir, eller i toalettet etter avføring. De kan stikke gjennom anus og bli smertefullt og irritert.
Eksterne hemorroider er preget av en hard klump eller smertefull hevelse i anal området som kan utvikle seg til en thrombosed hemorrhoid. Omfattende rubbing og renhold i området kan indusere kløe eller blødning, som kan føre til hemorrhoid vekst. Imidlertid er generell kløe ikke nødvendigvis et tegn på hemorroider.

Behandling

Generelt kan hemoroide vekst kan unngås ved å redusere stivelser og øke inntaket av vann og næringsmidler som er rike på fiberinnholdet. Avføring myknere og avføringsmidler som inneholder psyllium er nyttig for å redusere anstrengt avføring. Soaking anal regionen regelmessig i varmt vann, for eksempel i en sitz bad, også vil lindre symptomene. Flere alvorlige hemorrhoid vekster, spesielt tromboserte hemorroider, kan fjernes ved ligering, der en gummistrikk er plassert rundt hemorrhoid, forårsaker den til å visne bort og faller av. Lasere, infrarødt lys og elektrisk strøm kan også brukes for å ødelegge hemorroider. Kirurgi kan være nødvendig i enkelte tilfeller.

Diagnostisering

Ifølge Merck Håndbøker Medisinsk Bibliotek, kan hovne eller stakk hemorroider lett oppdages i en fysisk eksamen. I andre tilfeller kan en anoscope eller et sigmoidoscope brukes til å undersøke de indre områder av anus, rektum og tykktarmen. En koloskopi kan være nødvendig i noen tilfeller også. Disse typer interne undersøkelser er nyttig for å bestemme graden av hemoroide vekst, så vel som å detektere eventuelle tegn på hemoroide blodpropp.