Digidexo.com

hvit overflste tunge

Hvit tunge Vs. Thrush

Hvit tunge Vs.  Thrush


Hvit tunge er en lite attraktiv, muligens smertefulle belegg av smuss, bakterier og døde celler på tungen. En av de vanligste årsakene til tilstanden er trøske, en gjær infeksjon, også kjent som candidiasis.

Symptomer

Hvit tunge kan være ledsaget av dårlig ånde, smerte på tungen, tap av smak og en sykelig utseende tungen. Symptomer på trost kan utvikle plutselig og inkluderer kremet hvite lesjoner på tungen, kinn eller taket av munnen.

Årsaker

Hvitt tungen er karakterisert ved en inflammasjon av tungen. Det kan være forårsaket av dehydrering, høyt alkoholforbruk, eller mer alvorlige faktorer som trost, oral lichen planus (en auto-immun sykdom) og leukoplaki, som kan være forstadier. Thrush og lignende infeksjoner er forårsaket av en svekket immunsystem.

Risiko

Trost og andre årsaker til hvit tungen vanligvis er harmløse. Imidlertid kan tilstanden indikerer et alvorlig problem, slik som diabetes, kreft eller AIDS. Det kan være farlig hvis du har et svekket immunsystem og trost sprer seg til spiserøret eller tarmen.

Forebygging

Drikk rikelig med vann. Ikke drikk for mye alkohol eller røyk. Prøv å puste gjennom nesen mens du sover. Thrush kan forebygges ved å unngå mat med høyt sukker og gjær.

Behandling

Pusse tennene minst to ganger og tanntråd en gang per dag trolig vil hjelpe bli kvitt hvit tungen. Gargling med salt vann er også nyttig.

Hvit tunge Behandlinger

Hvit tunge Behandlinger


Ser i speilet og ser en hvit tungen kan være oppsiktsvekkende og bekymringsfull, men hvit tunge er som regel ufarlig og lett behandles med hjem rettsmidler. Imidlertid kan en hvit tungen signalisere mer alvorlige tilstander som krever medisinsk behandling.

Årsaker

En hvit tungen kan oppstå fra flere årsaker, blant annet en opphoping av matrester og spytt, en ubalanse mellom gode og dårlige bakterier som forårsaker en gjær infeksjon eller celleskade på grunn av tobakk eller alkohol.

Symptomer

Dårlig munnhygiene kan føre til en hvit tungen og dårlig ånde. En muntlig gjær infeksjon gir en hvit, kremet cottage cheese-lignende stoff på tungen, mens overforbruk av tobakksprodukter kan forårsake leukoplakia, en vedvarende hvit flekk.

Mat Debris

Pusse tungen med tannbørsten eller opphugging den med en tunge skraper kan kvitte deg med både en hvit tungen og halitosis. Skylling med munnvann kan hjelpe drepe bakterier.

Fungus

Hvis hvit tungen er forårsaket av en overvekst av candida (gjær), en tilstand som kalles trøske, er det bare å børste eller skrape tungen vil ikke hjelpe. Du er nødt til å se legen din for anti-fungal medisiner.

Leukoplaki

Hvis du har en hvit flekk på tungen som ikke vil tørke av, kan det være på grunn av overdreven røyking eller drikking. Denne patchen kan forsvinne når du stoppe disse usunn atferd, men kirurgi kan være nødvendig å fjerne muligens pre-cancerous patch.

Hvit tunge Sykdommer

Ifølge Mayo Clinic, mesteparten av tiden hvit tunge sykdommer er ufarlig. Din lege eller tannlege kan diagnostisere tilstanden, finne årsaken, og hjelpe deg å behandle problemet så effektivt som mulig.

Typer

Oral trost og lichen planus er to sykdommer som kan gjøre tungen hvitt. Trøske er en soppinfeksjon; Lichen planus er en inflammatorisk hudsykdom. Noen ganger kan folk utvikle en hvit tungen som en reaksjon på en betennelse i papiller, de små humper på tungen.

Symptomer

Den hvitt belegg på tungen kan være flat, hevet eller humpete, avhengig av årsaken. Du kan oppleve smerte og sårhet av tungen din, spesielt hvis du har lichen planus eller trøske.

Farene

Folk som utvikler noen former for hvit tungen kan ha risiko for å utvikle kreft i munnhulen, ifølge Netwellness, en online ressurs i forbindelse med The Ohio State University, Case Western Reserve University og University of Cincinnati.

Behandling

Avhengig av årsaken til hvit tunge, kan behandlingen ikke være nødvendig. Thrush er behandlet med anti-fungal medisiner. Drikkevann kan bidra til å fjerne og hindre noen former for hvitt belegg. Aktuelle medisiner kan lindre lichen planus smerte.

Forebygging

Noen sykdommer som manifesterer seg gjennom en hvit tungen kan forebygges. The American Academy of Dermatology slår fast at folk som bruker tobakk og alkoholprodukter er mer utsatt for lichen planus. The Mayo Clinic sier at røyking øker risikoen for papiller irritasjon. Kutte ned på sukkerholdige matvarer kan forhindre at enkelte tilfeller av trøske.

Hva er geografisk tunge?

Geografisk tunge er en godartet tilstand som påvirker tungen. Selv om det er uvanlig å se på, er det vanligvis helt ufarlig, selv om det kan være litt urovekkende første gang du ser den. Selv om det kan føre til at noen kosmetiske problemer, utgjør geografisk tunge ingen alvorlige helseproblemer.

Betydning

Geografisk tunge oppstår når noen av papilla, de små humper på toppen av tungen din, faller av. Legene vet ikke hvorfor dette skjer. Noen forskere tror at geografisk tunge kan være genetisk, men det er ingen bevis den ene eller den andre.

Funksjoner

Geografisk tunge er preget av glatte, uregelmessig formede flekker på tungen. Disse flekkene gjør tungen ligne på et kart, noe som førte til tilstanden navn. Tungen ser ut til å ha et utslett, men faktisk de røde områdene er bare deler av tungen som ikke lenger har støt på dem. Disse oppdateringene kan endre størrelse, form og plassering i løpet av bare noen få timer.

Effekter

Mens geografisk tunge har ingen helsemessige konsekvenser, har det noen bivirkninger. Den mest alvorlige er angst om tungen utseende. Personer med geografisk tunge kan også være følsomme for krydret mat og føler sporadisk brenning på tungen.

Identifikasjon

Du kan identifisere geografisk tunge av den glatte, røde flekker på tungen. Noen ganger er disse oppdateringene vil bli skissert av en hevet, kremet eller hvit ramme. Tilstanden har en tendens til å komme og gå over tid, og den endrer form og plassering på tungen, bør så raske endringer ikke skremme deg.

Forebygging / løsning

Det finnes ingen kur for geografisk tunge. Heldigvis finnes det også noen alvorlige bivirkninger forbundet med tilstanden. Men hvis tungen din får deg ekstremt ubehag, kan legen være i stand til å foreskrive smertestillende midler, anti-inflammatoriske eller selv medisinert munnskyllevann for å kontrollere tilstanden.

Teorier / Spekulasjoner

Kjenne mulige årsaker til et utbrudd kan gjøre deg i stand til å unngå denne tilstanden i sin aktive form. Stress, hormonelle endringer, systemisk steroid bruk og ukontrollert eller ubehandlet psoriasis alle synes å være relatert til utbrudd av geografisk tunge i folk som har tilstanden.

Hva er årsakene til en hvit tungen?

Hver nå og da vil du kanskje legge merke til at tungen --- vanligvis en sunn rosa --- er belagt i hvitt. Mens en hvit tungen er vanligvis et tegn på at noe er off-kilter i kroppen din, er det ingen grunn til bekymring. Mesteparten av tiden, er årsaken til hvit tunge ufarlig og lett utbedret. I sjeldne tilfeller, men det kan være et tegn på alvorlig sykdom eller sykdom.

Betennelse

Overflaten av tungen er dekket med finger-lignende anslag kalt papiller. Hvis tungen er helt belagt i hvitt, har du mest sannsynlig har en betennelse i papiller. Den hvite utseende forårsakes av døde bakterier, rusk og døde celler blir sittende fast mellom papiller. Røyking, overdreven munn pusting og dårlig munnhygiene kan føre til at papiller å bli betent. Denne type hvite tungen kan behandles ved å børste tungen eller bruke en tungeskrape, slutte å røyke, drikke mer vann eller spise mer fiber, noe som bidrar til å skrape rusk fra tungen.

Oral Thrush

Hvis tungen er hvit i tykke, cottage cheese-lignende flekker, kan du ha trøske. Oral trost er en slags soppinfeksjon (Candida albicans), og oftest er sett hos spedbarn, eldre, diabetikere, rusmisbrukere, personer med immundefekter og astmatikere som blir behandlet med inhalasjonssteroider. Bruk av antibiotika eller cellegift kan også resultere i trøske. Behandlingen for trøske varierer avhengig av den underliggende årsaken, men er vanligvis behandlet med oral soppdrepende medisiner.

Leukoplaki

Hvite flekker på tungen (og munnen) kan også være forårsaket av en tilstand som kalles leukoplaki. I dette eksempel, ble cellene i munnen blir overdrevet, forårsaker de hvite flekker. Leukoplaki er ofte sett hos røykere og brukere av andre tobakksprodukter. Tilstanden er vanligvis ufarlige, men noen ganger muntlig kreftformer i de områdene der leukoplakia vises, og patcher selv kan også havn kreft. Vanligvis vil avslutte bruk av tobakksprodukter rydde opp tilstanden, men hvis ikke, kan en lege bruke en skalpell eller barberblad for å fjerne flekker. Selv da bør en person være årvåken om tilsynekomsten av patcher på grunn av økt risiko for kreft i munnhulen.

Oral Lichen planus

Hvis tungen har en Lacy utseende eller mange hevet hvite linjer, er du sannsynligvis til å ha oral lichen planus. Selv om ingen vet sikkert årsaken til oral lichen planus, har det vært noen linker til pasienter som har en autoimmun tilstand. Generelt, er det ingen behandling og tilstanden vil trolig gå bort av seg selv (men ofte er det kronisk, og vil dukke opp igjen til slutt).

Advarsel

Hvis hvit tunge er ledsaget av smerter, tap av følelse inni munnen eller sår som ikke leges etter flere dager, bør du oppsøke lege. Visse symptomer som følger med en hvit tungen kan være et tegn på kreft i munnhulen eller andre alvorlige sykdommer.

Hva er årsaken til geografisk tunge?

Hva er årsaken til geografisk tunge?


Også kjent som "vandrende glossitt," geografisk tunge er en godartet tilstand hvor tungen mangler de små hvite nupper (papiller) som normalt strøk tungen. Dette resulterer i utviklingen av glatte, røde flekker som kan se rart ut, men er ikke farlig. Mange mennesker med geografisk tunge ikke lider noen dårlig effekt, selv om noen kan oppleve ubehag eller en følsomhet for visse matvarer. Det er ingen kjent årsak til geografisk tunge, men flere faktorer kan bidra til tilstanden.

Genetikk

Geografisk tunge kan kjøre i familier, så ifølge Mayo Clinic, genetikk spiller en rolle i den tilstanden.

Hormoner

En studie publisert i spørsmålet februar 2005 av "Journal of Contemporary Dental Practice" indikerer at kvinner er dobbelt så stor sjanse for å bli diagnostisert med tilstanden som menn, og at hormoner kan ha en rolle i den tilstanden.

Psoriasis

Ingen definitive forbindelse er etablert mellom psoriasis og geografisk tunge, selv om geografisk tunge er oftere diagnostisert hos personer med psoriasis enn i den generelle befolkningen.

Allergier

Allergier kan også være assosiert med en geografisk tunge.

Tongue Fisures

Ifølge Mayo Clinic, er det en høyere forekomst av geografisk tunge i personer som også har en oppsprukket tunge. En spaltet tunge er en benign tilstand der tungen har dype riller eller spor.

Stress

The Mayo Clinic bemerker at stress kan bidra til utvikling av geografisk tunge.

Geografisk tunge i babyer

Geografisk tunge i babyer


Geografisk tunge er en tilstand som oppstår i 0,1 til 14,3 prosent av den friske befolkningen. De lider av denne tilstanden kan være ellers veldig sunt. Babyer som utvikler denne tilstanden er generelt sunt, og deres foreldre ofte merke tilstanden bare på grunn av en endring i farge eller struktur på babyens tungen.

Symptomer

De synlige symptomer på geografisk tunge inkluderer en glatt, rød lapp på babyens tungen. Dette er vanligvis omgitt av en sirkel av hvite perler på tungen. Denne lapp kan være trykket inn, og det kan være mer enn en av gangen. Disse vises ofte ganske plutselig.

Årsaker

Det er ingen kjent årsak til geografisk tunge. Det er teorier om at den er relatert til psoriasis gjennom samme kromosom mønstre. Det er også bevis for at tilstanden kan være genetisk, som det kan sees i sammenheng med andre genetiske forstyrrelser og sykdommer. En hormonelle endringen kan også forklare geografisk tunge, selv om dette ennå ikke er bevist. Ideen om at tilstanden skyldes krydret eller varm mat har blitt avkreftet.

Behandling

Det er for tiden ingen anbefalte behandling for geografisk tunge. Dette er fordi tilstanden er selvbegrensende, og løser seg selv. Tungen kan ikke helbrede fullstendig på en eneste gang, med en ny depresjon eller lesjonen som danner en gammel en leges. Dette kan skje flere ganger daglig, og kan fortsette i et tidsrom mellom en dag til en måned. I det siste, var en aktuell versjon av Retin-A funnet å ha noen effekt, selv om dette ikke er vanlig foreskrevet lenger.

Forebygging

Siden det er ingen kjent årsak til tilstanden, det er ingen kjent måte å forebygge tilstanden. Hindre ubehag mens geografisk tunge er aktiv er mulig skjønt. Matvarer for å unngå er svært sure eller krydret mat. Disse matvarer kan irritere lesjoner på tungen og forårsake smerte. Så ha dette i bakhodet når du begynner å introdusere barnet for nye matvarer.

Navn

Tilstanden geografisk tunge er så kalt på grunn av kart-lignende figurer på tungen at tilstanden forårsaker. I tillegg, siden lesjonene danne og helbrede så raskt, gir dette et stadig skiftende landskap, minner om noen flytter over et kart.

Hvordan bli kvitt dårlig ånde fra en hvit Tongue

Hvordan bli kvitt dårlig ånde fra en hvit Tongue


Halitosis, ellers kjent som dårlig ånde, er en vanlig pinlig klage. Årsaker til dårlig ånde spenner fra fordøyelseskanalen lidelser, inkludert esophageal diverticuli, til soppinfeksjoner i munn og bakterier på tungen og på baksiden av munnen. En hvit tungen kombinert med dårlig ånde er en tilstand som krever vurdering og behandling, men er ofte godartet i naturen.

Hvordan bli kvitt dårlig ånde fra en hvit Tongue

•  Isoler årsaken til dårlig ånde. En medisinsk profesjonell kan hjelpe avgjøre om etiologi av dårlig ånde er sopp, bakterier, mat-relatert eller på grunn av en annen medisinsk tilstand.

Unn trøske hvis det blir oppdaget. En tannlege eller lege kan gjøre denne diagnosen ved bare å børste det hvite området. Vanligvis det lett røyter og avslører en rød, blødende området under. Legen din kan foreskrive anti-fungal medisiner for å behandle trost og resulterende dårlig ånde.

Bruk en antiseptisk munnvann hvis bakteriell overvekst er oppdaget. Slike munnskyllevann drepe bakterier i munnen i stedet for bare å maskere lukt så mange munnskyllevann gjør.

Unngå lukt-forårsaker matvarer. Løk og hvitløk er beryktet for å forårsake dårlig ånde. Sukker og gjær holdige matvarer gir også rik plass for bakterier å formere seg.

Slutte å røyke, hvis det er aktuelt. Røyking kan føre til dårlig ånde og andre orale helseproblemer. Se din lege for å utelukke eventuelle langsiktige helsemessige konsekvenser.

planlegge et besøk med en medisinsk faglig hvis du ikke kan bli kvitt dårlig ånde. Visse sykdommer som tørr munn eller spiserør diverticuli kan føre til bakterie proliferasjon i munnen, en hvit tunge og dårlig ånde.

Hint

  • Tyggegummi og pust mints midlertidig masker dårlig ånde, men å løse det underliggende problemet, må du identifisere den.
  • For å hindre trost og andre forhold fra retur, øve sunne vaner. Puss tennene og tungen to ganger daglig, bruke tanntråd en gang per dag, og ha regelmessige tann helsen.
  • Ikke overse kronisk dårlig ånde som ikke går bort. Det kan være et tegn på et underliggende helseproblem.

Hva gjør en hvit tungen Angi?

Hva gjør en hvit tungen Angi?


Har du noen gang sett på tungen, og fant det var en annen enn normal rosa farge? En endring i fargen på tungen kan være en indikasjon på flere forskjellige medisinske problemer, de fleste av disse er mindre problemer som helbrede seg selv eller kan lett behandles. Her vil vi diskutere hva en hvit tungen indikerer.

Thrush

Trost, også kjent som en soppinfeksjon eller Candida, skjer når soppen Candida albicans vokser inne i munnen. Det fører hvite humper på tungen og kinnene. Denne tilstanden rammer hovedsakelig babyer og protese wearers, og det er lett behandles hos ellers friske individer.

Leukoplaki

Leukoplakia er forårsaket av konstant irritasjon av slimhinne i munnen. Det fører til hvite flekker som utvikler seg på munnen og tungen. Tobakksbruk, irriterende tannfyllinger, og overeksponering av leppene til solen kan føre til denne lidelsen. Leukoplakia forsvinner gjerne av seg selv.

Oral Lichen planus

Oral Lichen planus er preget av hvite blondelignende flekker på tungen. Det finnes ingen kjent årsaken til denne tilstanden. Det kan vare i noen uker eller bli et kronisk problem som voks og synker i årevis. Det finnes ingen kur for denne tilstanden, men det kan opprettholdes med medisiner.

Betennelse i papiller

Tungen er dekket med hundre av humper kalt papiller. Noen ganger er disse humper bli betent og samle døde hvite blodceller og bakterier, gir inntrykk av en hvit tungen. Dette skjer med dårlig munnhygiene, overdreven åpen munn pusting og med overdreven eksponering for tobakksprodukter. For å eliminere dette problemet, forbedre de nevnte praksis.

Alvorlig sykdom

I sjeldne tilfeller kan en hvit tungen indikere en alvorlig sykdom, som kreft eller HIV. Hvis du opplever en misfarget tunge ledsaget av smerte eller andre ubehage medisinske problemer, ta kontakt med din lege for en riktig diagnose.

Slik Cure hvit tungen

Slik Cure hvit tungen


En hvit tungen kan være et tegn på noen sykdommer, inkludert leukoplakia, trøske og muntlig lichen planus. Leukoplaki er en reaksjon på irritasjon av slimhinner. Oral trost er gjær som vokser på tungen og i munnen. Og oral lichen planus er en betennelse i munnen og tungen. Selv om du ikke kan være sikker på om du har noen av disse forholdene til du ser en lege, er det noen ting du kan gjøre hjemme for å behandle disse forholdene før legetimen.

Slik Cure hvit tungen

•  Spis usøtet yoghurt. Hvis du lider av trøske, vil de aktive kulturer i usøtet yoghurt normalisere bakterier i munnen for å hjelpe deg å bekjempe infeksjonen. Spis en kopp vanlig, usøtet yoghurt minst en gang om dagen.

Fjern eventuelle irritanter fra munnen. Hvis du har fyllinger som subber mot tungen eller kinnet, eller bukseseler som er cutting inn i munnen din, bruker tann voks for å forsegle irritasjon. I de fleste tilfeller, når munnen helbreder, vil den stoppe symptomene på leukoplakia.

Bestem eventuelle andre symptomer du opplever. Hvis du har munnsår eller irritasjoner i tillegg til en hvit tunge, du sannsynligvis har oral lichen planus eller leukoplakia. Hvis du har hvite, usammenhengende områder ligner cottage cheese i andre områder i munnen, du sannsynligvis har trøske. Hvis du har en kløende munn, du sannsynligvis har oral lichen planus.

Se en lege for å fastslå diagnosen din. Legen din kan vattpinne munnen hvis hun er usikker på tilstanden din, og vil sende en skraping eller vattpinne til laboratoriet for å teste for din sykdom. Når du har en diagnose, kan legen forskrive medisiner.

Ta medisinen din før det er ferdig, selv om symptomene dine rydde opp. Trøske kan behandles med en soppdrepende skylling eller oral medisin. Selv om det er ingen kur for oral lichen planus, kan en lege foreskrive oral kortikosteroider for å forebygge langtids kløe.

Ha en tann trukket ut eller en fylling erstattet, hvis legen din finner det nødvendig. Hvis du lider av leukoplaki, er det sannsynligvis på grunn av en slik irriterende å kutte i munnen. Når irritasjon har grodd, bør leukoplakia rydde opp innen tre uker.

Hint

  • Hold tennene dine og munnen ren for å unngå lidelse fra en hvilken som helst oral sykdom.
  • Se en lege umiddelbart dersom du får høy feber, utslett eller hevelse i munnen.

Hvordan bli kvitt Hvit film på Tongue

Hvordan bli kvitt Hvit film på Tongue


Hvitt belegg på tungen kan føre til tap av smak, sterke smerter og forlegenhet. Den hvite utseende av tungen er hideously skjemmende og kan også føre til dårlig ånde. En hvit tungen kan være forårsaket av mange forskjellige ting, men de vanligste årsakene til hvit tungen kan lett bli kurert. Dessverre, kan hvit tungen også indikere en alvorlig underliggende helseproblem.

Hvordan bli kvitt Hvit film på Tongue

Bli kvitt Hvit film på Tongue

En praksis god munnhygiene. Puss tennene minst to ganger om dagen og tanntråd minst en gang per dag. Når du pusser tennene, sørg for å grundig børste alle områder på tennene samt tannkjøttet. Bruk også en tunge skraper for å fjerne all den gule gunk av tungen til den er normal farge. Hvis skraping tungen forårsaker alvorlig smerte eller blødning, stoppe umiddelbart. Hvis den hvite filmen på tungen er bare oppbygging av rusk eller svovel forbindelser fra bakterier, bare børsting og skraping bør kvitte seg med den. Også være sikker på ikke å bruke munnvann fordi den også dreper nyttige bakterier i munnen som hjelper balansere den "gode" og "dårlige" bakterier. En god bakteriebalanse vil hindre trøske (en svært vanlig årsak til hvitt belegg på tungen) fra utviklingsland.

Prøv å gurgle saltvann. Trøske kan vanligvis kureres med denne teknikken. Løs opp ca 1/2 ts salt i en kopp (237 ml) med varmt vann, og deretter swish skylling i 30 sekunder. Når du er ferdig, spytte skylle ut og prøve ikke å svelge noen av løsningen.

Rydd opp noen dårlige vaner hvis du har noen. Både røyking og drikking overdrevet kan forårsake hvit tungen. Røyking er en vanskelig vane å bryte, men det er andre kilder til nikotin som nikotinplaster og tyggegummi som kan hjelpe deg å slutte uten å oppleve alvorlige uttak. Du kan drikke alkohol i moderate mengder, men bare ikke drikke det til et punkt der det dehydrerer kroppen din.

Tweak kostholdet litt. Unngå mat som har sukker og gjær i dem fordi de fremmer vekst av Candida albicans sopp (sopp som forårsaker trøske) i munnen. Også drikke rikelig med vann; dehydrering bidrar til å bringe om mange av de tingene som kan forårsake hvitt belegg på tungen. En annen måte å bekjempe trøske er å spise sukkerfri yoghurt. Sukkerfri yoghurt bidrar til å gjenopprette bakteriebalansen i munnen, noe som bidrar til å hindre trøske.

Finn den underliggende årsaken til den hvite filmen på tungen hvis ingen av de ovennevnte behandlinger som fungerer. Det er mange andre mulige årsaker til hvit tungen som Leukoplakia, oral lichen planus og syfilis. Legen din kan ha å kjøre en rekke tester på deg til å finne ut hva den eksakte årsaken er av hvit tunge, slik at du kan finne den riktige behandlingen. Dessverre, kan hvit tungen også være et tegn på noe så alvorlig som diabetes, AIDS eller kreft.

Hint

  • Jo tidligere problemer som AIDS, kreft og diabetes oppdages, jo mer effektiv behandling være. Hvis du har hvitt belegg på tungen og kan ikke bli kvitt det, ikke anta det er en ufarlig tilstand som ikke trenger medisinsk behandling.

Hva som forårsaker en hvit belegg på tungen i Kids?

Hva som forårsaker en hvit belegg på tungen i Kids?


Hvis du har lagt merke til et hvitt belegg på barnets tunge, kan du være bekymret - og med rette. Selv om de fleste hvite belegg skyldes ufarlige tilstander, kan andre årsaker til hvit tungen være farlig, men kan behandles. Utseendet av belegget er nøkkelen til å identifisere årsaken.

Oral Thrush

Kanskje den vanligste årsaken til et hvitt belegg tungen i barna er trøske, eller candida. Det vises som hvite flekker, som ofte vises ostemasse-liknende, som ligner teksturen og utseendet av cottage cheese. Babyer og småbarn har ofte denne tilstand, som er forårsaket av en opphoping av gjærorganismer i munnen.

Dehydrering og feber

Dehydrering og feber kan tørke ut spytt som bader barnets tunge. Når tungen er tørr, mange celler nær overflaten dør og blir avleiret mellom papiller. Det er viktig å sørge for at barnet ditt er å drikke rikelig med væske, enten det hvite belegget er på grunn av dehydrering eller feber.

Inflammatorisk sykdom

Oral lichen planus er en autoimmun lidelse, som vanligvis er kronisk. Det fører til hvite flekker vises på kinnene, og noen ganger på tungen og andre områder av munnen. Selv om det kan være smertefull eller ubehagelig, oral lichen planus vanligvis kan styres med medisiner eller hjemme rettsmidler.

Harmløse betingelser

En hvit tungen belegg kan også skyldes godartede, eller relativt harmløse, forhold. Geografisk tunge er en tilstand som fremstår som glatte røde flekker ispedd et hvitt belegg. Selv om dette er relativt ufarlig, kan det føre til noe ubehag. Leukoplakia, en tilstand der hvite flekker på innsiden av barnets munn, er vanligvis godartet, så vel, men i sjeldne tilfeller kan merke et tidlig stadium av kreft. I tillegg, hvis barnet ditt tar visse medisiner eller puster overdrevet gjennom munnen, kan enten føre til et hvitt belegg som skal vises på tungen.

Geografisk tunge rettsmidler

Geografisk tunge rettsmidler


Geografisk tunge eller vandrende glossitt, presenterer en noe skremmende utseende, men er faktisk ganske ufarlig. Det gjør tungen ser litt som et kart, derav navnet. Merkelig, helbreder tilstanden på ett område av tungen, men da vandrer til et annet, noe som kan være spesielt oppsiktsvekkende til offeret.

Årsaker til Geographic Tongue

Tungen overflate er normalt dekket med et lag av små støt eller papiller. Når deler av tungen mangler deler av dette laget, glatt SMF uregelmessig formet røde flekker form, tilsynelatende rett ut av det blå. De røde områdene kan eller ikke kan være skissert med kremfargede eller hvite kanter.

Det egentlig ikke er kjent hvorfor tunger noen individer kan miste oppdateringer av papiller. Imidlertid er det antatt at geografisk tunge ser ut til å kjøre i familier. Det er også tenkt at det kan være noen forbindelse til diabetes hos noen individer.

Andre muligheter inkluderer allergi, psoriasis, hormonelle endringer, atopisk dermatitt, bruk av systemiske steroider og enda mye stress. Denne irriterende tilstand kan forekomme i mennesker i alle aldre, og kan være noe mer vanlig hos kvinner.

De fleste forskningsstudier på geografisk tunge har vært mangelfulle, og selv motstridende, slik at forholdet mellom tilstanden og andre faktorer er ukjent.

Ikke få panikk

Geografisk tunge er vanligvis smertefri, selv om enkelte personer kan oppleve ubehag, eller enda noen sårhet eller brenning når de utsettes for sure eller krydret stoffer. Den midlertidige tilstanden er ikke smittsom eller smittsomt, og forårsaker ikke noen sykdom, helserisiko, skade eller arrdannelse.

Du kan forvente de røde flekker å endre farge, størrelse eller plassering, ofte i løpet av timer eller minutter, som berørte områder helbrede og forsvinne. Dette kan streiken frykt eller angst i ditt hjerte, men gjør ditt beste for å holde seg rolig. Symptomene på geografisk tunge bør ikke vare mer enn ca 10 dager, men gjør oppmerksom på at tilstanden er kjent for å gjenta seg.

Hjem Rettsmidler

Noen tannkremer kan forverre eventuelle sårhet stede på grunn av geografisk tunge. De som inneholder tunge smakstilsetning, tartar kontroll eller whitening agenter som er mest sannsynlig å irritere geografisk tunge. Et utmerket alternativ er å legge til litt vann til natron for å danne en tykk pasta. Bare bruk det for å pusse tennene og tungen før alt klarner opp.

Løs opp en spiseskje salt i 4 gram av svært varmt vann for å forberede en helbredende muntlig skyll for bruk opp til et halvt dusin ganger daglig. Ikke spis eller drikk i ca 30 minutter etter skyllingene.

Hvis du opplever smerter fra geografisk tunge, kjøp over-the-counter muntlig eller hals bedøvelse. De er lett tilgjengelig på apotek som væsker, pastiller, spray eller strimler. Disse kan alle bidra ved lammende det berørte området. Over-the-counter Benadryl produkter er svært nyttig for mange mennesker, også.

Brygge en mugge med sterk kanel te og avkjøl den. Skjenke deg en kopp og tilsett en spiseskje honning til det og drikke flere ganger daglig. Honning er beroligende og kanel har blitt sagt å redusere størrelsen og mengden av røde flekker i noen mennesker. Dessuten er te selv trøstende og vil hjelpe deg til å slappe av, og dermed redusere stress.

En isbit holdt på det berørte området kan gi midlertidig lindring av brennende følelse.

Unngå å røyke tobakk eller andre stoffer som kan forårsake ubehag. Hold deg unna sure, varme eller krydret mat og drikke fordi de kan produsere en brennende følelse. Noen mennesker finner også at drikker som inneholder alkohol er irriterende.

Hva gjør en hvit tungen Mean?

Ifølge leger av tradisjonell kinesisk medisin (TCM), kan tungen fortelle mye om helsen din. Utøvere vanligvis observere form, farge, belegg og noen sprekker eller flekker på pasientens tunge. Du bør ikke forsøke å selv-diagnostisere din helse basert på tungen og bør søke en profesjonell mening. Det skal bemerkes at en normal tungen er en rosa farge, og har et tynt hvitt belegg som er ensartet.

Thrush

Thrush, også kjent som Candida eller gjær infeksjon, er en vanlig årsak til en hvit tungen.

Qi / Blood Deficiency

En blek, hvit tungen kan tyde på at en person har en Qi eller blodmangel. I TCM, er hvit farge av metall og refererer til lungene og kolon. Denne personen er trolig lite energi.

Leukoplaki

Leukoplakia kan oppstå på tungen, så vel som andre områder av munnen og er hvite flekker som kan vises "hårete". Leukoplakia kan klare seg på egen hånd og i sjeldne tilfeller kan føre til kreft. Leukoplaki er vanlig hos røykere.

Organ Helse og funksjon

Hvert område av tungen refererer til et spesifikt organ, og en hvit flekk på et område som kan tyde på at dysfunksjon i organet.

Mage

Hvit pels som ligner cottage cheese refererer til varme i magen.

Slim

Et tykt, hvitt belegg på tungen betegner retensjon av slim og fluid inne i kroppen.

Sår tunge rettsmidler

En sår tunge kan være forårsaket av en rekke faktorer, hvorav noen krever medisinsk råd til å utbedre. Mesteparten av tiden, vil dette problemet klare seg på egen hånd i løpet av et par dager til en uke, og det er noen enkle løsninger for å hjelpe i lindrende sårhet.

Årsaker

Mange ulike forhold kan forårsake sår tunge. Den skyldige kan være noe enkelt, som tungen gni over en taggete tann eller spise noe som var for varmt og svidd den sensitive fôr. Canker sår kan også føre til sårhet av tungen.

Hvis sårheten er over tungen, kontakt lege. Tungen kan bli betent, eller du kan være lider av en allergi av noe slag. Du må kanskje bli testet for matallergi eller vitaminmangel.

Hvis tungen har hvite flekker er årsaken trolig trost eller en muntlig gjær infeksjon. Dette kan være forårsaket av et svekket immunsystem eller ved å ta antibiotika. Smertefulle gule flekker ledsaget av feber kan være et tegn på en infeksjon. En lege kan gi råd dermed hvordan man kan behandle disse forholdene, som hjemme rettsmidler ikke kan klare det opp helt.

Enkle løsninger

Det finnes mange enkle løsninger for å hjelpe lindre smerten av en sår tunge:

Spise fersk yoghurt vil berolige sårhet og bidra til å rydde opp trøske, noe som kan være en årsak.

Plasser en våt tepose på tungen i noen minutter. Den antioksidanter i te vil bidra til å helbrede tungen og kjøle sårhet.

Suge på isbiter. Dette vil redusere eventuelle betennelser og rolig smerte.

Øk inntaket av vitamin C, da dette vil øke immunforsvaret og bekjempe symptomer eller infeksjoner raskere.

Drikk rikelig med vann for å holde deg hydrert. Tungen er en god indikator på ulike problemer i kroppen vår, og man er ofte bare en enkel mangel på vann.

Regelmessig pusser tenner og tunge og opprettholde god munnhygiene.

Ta noen enkle smertestillende, for eksempel ibuprofen.

Hvis symptomene vedvarer i mer enn en uke, søke medisinsk hjelp, da det kan være en mer alvorlig, underliggende problem.

Hvordan bli kvitt en hvit tungen

Mens det er mange årsaker til hvit tunge, de fleste årsaker til det er på grunn av mangel på skikkelig munnhygiene og kan lett korrigeres. Hvit tungen kan også manifestere seg som hvite flekker på tungen, en hårete hvit tungen, eller en hårete hvitt belegg på tungen.

Bruksanvisning

•  Finn ut om din type hvit tungen skyldes av dårlig hygiene eller noe mer alvorlig som trøske eller tungen kreft. Mens dårlig hygiene eller trøske kan rettes opp, må tungen kreft konsulteres gjennom en onkolog.

Bruk tungen skrape to ganger om dagen før du pusser tennene. Begynn i ryggen eller base av tungen din og gå videre. Gjenta denne prosessen opp til fire ganger for å frigjøre så mye rusk som mulig fra foldene av tungen.

Børst tennene som du regelmessig ville. Etter å pusse tennene prøve og børste tungen også. Ikke bruk for mye press som dette er unødvendig. Pensle så lenge du kan uten å skyve brekningsrefleksen for langt.

Skyll munnen med en alkoholbasert munnen vask. Alkohol vil bidra til å drepe bakterier bygge opp i foldene av tungen. Dette bygger opp av bakterier er den vanlige årsaken til hvit tunge.

Slutte å røyke. Røyking fører til smak knopp betennelse og fører også til dehydrering i munnen. At kombinasjonen gir spredning av bakterier som ellers ikke ville bli gitt en sjanse til å vokse i en ikke-røyker.

Spis sunn mat som ikke-sukker yoghurt og grønnsaker minst en gang om dagen. Yoghurt (helst usøtet) vil bidra til å gjenopprette balansen av bakterier og sopp i munnen som vil redusere mengden av hvit tungen stede. Å spise rå grønnsaker skrubber av mat akkumulering, bakterier og rusk på tungen.

Tips og advarsler

  • Kontakt lege hvis hvit tungen ikke går bort etter gjentatte forsøk. Du kan ha en mer alvorlig tilstand.
  • Tongue sår, tunge flekker, hårete tunge, og andre farger på tungen kan være en annen tilstand som også kan kreve medisinsk konsultasjon.

Hjem rette for en hvit Betent Tongue

Hjem rette for en hvit Betent Tongue


En hvit, betent tungen er vanligvis et tegn på oral eller munn trost. De hvite, kremet lesjoner som vises på tungen vil vanligvis blør når de blir berørt. Trøske er normalt forårsaket av et svekket immunforsvar, ifølge artikkelen "Oral Thrush" ved Mayo Clinic ansatte. Det kan være forårsaket av overforbruk av antibiotika og kortikosteroider. Selv om anti-fungal medisiner er ofte foreskrevet av leger for denne tilstanden, det er også noen svært effektive hjem rettsmidler for å bli kvitt trøske.

Komme i gang

Siden trøske er forårsaket av en sopp som heter Candida albicans, er det første du bør gjøre å fjerne sukker og gluten fra kostholdet ditt. Sukker og gluten vil mate soppen og gjør det nesten umulig å behandle. Mange kommersielle matvarer inneholder gluten som brød, melk og korn. Erstatter er tilgjengelig i helse midtgangen i de fleste butikker. Trøske kan raskt spre seg til halsen og selv spiserøret. I tillegg til endringer i kostholdet, kan du blande 1/2 ts. salt i 3 oz. med varmt vann. Rør concoction i noen sekunder, og deretter gurgle med det i 45 sekunder. Swish salt vann rundt munnen og tungen grundig før spytter det ut. Gjenta denne prosedyren to ganger til.

Skraping Tongue

Etter gurgle, måle ut en annen 1/2 ts. av salt og dryss det på tungen. Børste tungen med salt og en tannbørste. Du trenger ikke å børste så vanskelig som bust av tannbørsten din vil makulere de hvite humper ganske enkelt. Du kan oppleve litt ubehag. Fortsett å grundig børste alle områder av tungen. Gurgle med vann og undersøke tungen din. Legg merke til de områdene som trenger mest oppmerksomhet. Børste tungen to ganger, skylle munnen med vann etter hver børsting. Til slutt skylle tannbørsten av og bruke det, eller en tunge skraper, for å fjerne furry hvite rester som er igjen på tungen. Gjenta alle trinnene over etter behov hver dag. Når du blir kvitt den trøske, sørg for at du pusser tennene regelmessig og bruke munnen vask.

Oppfølging Care

Gradvis gå tilbake på ditt vanlige kosthold, men prøver å begrense inntaket av sukker og gluten. Unngå å ta for mange reseptbelagte medisiner og kortikosteroider. Du kan også være lurt å ta probiotika, som er "vennlige bakterier" som kan hjelpe fylle den naturlige bakterier i fordøyelseskanalen. Dine naturlige bakterier er hva kamper av candida overvekst, som er den primære skyldige av trøske. Spis yoghurt i stedet for probiotika for en helsefordøyelseskanalen. Yoghurt inneholder også kulturer av bakterier. Opprettholde et fornuftig kosthold og helse fordøyelseskanalen vil bidra til å forhindre eventuelle tilbakevendende utbrudd av oral eller munn trost.

Hva er årsakene til en hvit Milky Tongue at Night?

Hvit Tongue

I dette tilfellet refererer en hvit melkeaktig tungen til hele tungen som belegges. Hvis tungen bare har hvite flekker eller bare er hvit noen steder, er det sannsynlig at en annen diagnose. Hvis du våkner opp om morgenen med en hvit melkeaktig belegg på tungen som ikke var der kvelden før, har en metallisk smak i munnen og dårlig ånde at børsting vil ikke kurere, så årsakene er ganske enkel. Denne hvite belegget er ufarlig skjønt ubehagelig, og det kan forebygges med god munnhygiene.

Årsaker

Når en tunge tar på seg en melkeaktig hvitt belegg over natten, er grunnen enkel. Papiller, som er de små humper som har smaksløkene mellom dem, bli opphisset over natten og svelle. Som de vokser større, kan papiller fange døde hud celler, bakterier og rusk. Dette er enda sannere om du puster gjennom munnen mens du sover. Disse rester fører til symptomer på en metallisk smak og dårlig ånde, så vel som melkeaktig hvitt belegg på tungen. Med riktig børsting og bruken av munnvann, belegget kan ofte lett kan fjernes.

Forebygging

Forebygging av en hvit, melkeaktig tungen er ganske enkel. Puss tennene regelmessig slik at munnen er ren. Prøv å kutte ned på røyking eller slutte helt. Drikk rikelig med vann og ikke andre drikker som te eller kaffe som har sukker og koffein. Til slutt, øke fiber inntaket. Crunchy matvarer som epler, popcorn, gulrøtter, selleri og brokkoli har en tendens til å skrape rester av tungen når de spises og kan bidra til å hindre utviklingen av en hvit melkeaktig lag gjennom natten.

Slik unngår du at hvit substans endringer

Hvit substans endringer, også kjent som leukoaraiosis, er ofte funnet på hjernen imaging studier hos eldre individer. Disse radiografiske endringer er trolig et resultat av kronisk småkarssykdom i hjernen samt asymptomatiske iskemisk slag. Tilstedeværelsen og alvorlighetsgraden av hvit substans endringer i hjernen har blitt en viktig markør i å hjelpe leger til å forutsi hvilke pasienter som har størst risiko for funksjonell og kognitiv svikt, tap av selvstendighet og død. Har en reduksjon i hvit substans endringer sette til bedre livskvalitet? Hvordan kan vi potensielt hindre hvit substans endringer og det er forbundet helsemessige konsekvenser?

Bruksanvisning

•  Slutte å røyke for å hindre hvit substans endringer eller leukoaraiosis! Røyketobakk er en ledende årsak til små fartøy sykdom i hjernen. Puste i andre hånden røyk er også en risikofaktor.

Vurdere å ta en kolesterolsenkende medisiner som Lipitor eller Crestor å hindre hvit substans endringer eller leukoaraiosis. Disse statin medisiner sannsynlig redusere iskemisk slag og små fartøy hjernesykdom ved å redusere dårlige kolesterolet og betennelse samt ved å stabilisere plakk bygge opp på veggene i blodårene.

Hold blodtrykket under kontroll for å hindre hvit substans endringer eller leukoaraiosis. Hvis du har høyt blodtrykk så trofast ta blodtrykket medisiner som instruert. En beskjeden fem millimeter reduksjon i systolisk blodtrykk kan redusere iskemisk hjerneslag risiko med nesten 40 prosent.

Hold blodsukkeret godt kontrollerte hvis du er en diabetiker å hindre hvit substans endringer. Dårlig kontrollert diabetes er en viktig årsak til blodkar innsnevring som kan føre til små fartøy sykdom og iskemisk slag. Diabetikere har en tre ganger større risiko for iskemisk slag enn ikke-diabetikere.

Unngå tunge alkoholforbruk for å hindre hvit substans endringer eller leukoaraiosis. Overdreven alkohol kan ha negativ effekt på platefunksjon samt fremme upassende blodpropp i små blodkar.

Hvis du er en kvinne mellom 55 år og 79 vurdere å ta en baby aspirin om dagen for å forebygge iskemisk hjerneslag og hvit substans endringer.

Gå ned i vekt for å hindre hvit substans endringer og hjerneinfarkt. Kombinasjonen av et hjerte sunt Middelhavet og regelmessig trening kan redusere risikoen for hvit substans endringer og hjerneinfarkt. I tillegg disse enkle livsstilsendringer kan redusere blodtrykk, blodsukker og serum kolesterol nivåer.

Fordeler med hvit vaselin

Fordeler med hvit vaselin


Hvit myk parafin er et farmasøytisk ingrediens som vanligvis finnes i mange topiske hud behandlinger. Den brukes som et bløtgjøringsmiddel og en tung fuktighetskrem. Når påføres huden, er det en veldig rotete, fettete sammensatte. Et annet begrep for hvit vaselin er hvit vaselin, og det finnes i slike produkter som vaselin, Aquaphor, Eucerin, samt en rekke aktuelle antibiotika og kortikosteroid behandling. De fleste aktuelle rettsmidler som inneholder whit vaselin kan kjøpes over disk. Imidlertid er denne samme stoffet også brukt i en rekke reseptpliktige hud behandlinger i tillegg. Hvit vaselin må ikke forveksles med den type av parafinvoks som anvendes i skjønnhetsbehandlinger.

Moisturization

Beholde fuktigheten i huden er trolig en av de mest utbredte bruken av hvit vaselin. Fordi det er en rik mykgjørende, har hvit vaselin evnen til å trenge dypere inn i huden enn andre kremer eller forbindelser. Også tykkelsen av forbindelsen danner en barriere på huden som ytterligere hindrer ytterligere vann fra å slippe ut den øverste lag av huden. Dette er spesielt nyttig for mennesker med ekstrem tørr hud og relaterte tilstander som eksem eller dermatitt. Ikke bare kan hvit vaselin hjelpemiddel under en oppblussing av disse typer forhold, men de beskyttende komponenter av forbindelsen kan også bidra til å forhindre fremtidig utbrudd. Vaselin er også funnet i en rekke leppe ordbøker og brukes som behandling for sprukne lepper. Et lite antall personer har rapportert en allergisk reaksjon ved bruk av produkter som inneholder hvit vaselin, men det er uklart om disse reaksjonene var på grunn av den myke, hvite parafin selv eller andre ingredienser i enkelte produkter. Produkter som inneholder hvit vaselin er kun til utvortes bruk, og bør aldri brukes inne i kroppen.

Beskyttelse

Hvit vaselin har også vist seg å være fordelaktig som en hud-beskyttende middel. Hvit vaselin er en hydrofob forbindelse som frastøter vann. Noen bileiere bruke hvit vaselin å belegge sine hjul for å forhindre rust. Folk som jobber i industrielle innstillinger eller som ofte er utsatt for hud irritanter kan bruke hvit vaselin for å beskytte sine hender og armer. Hvit vaselin har også blitt brukt på skinn elementer som møbler, sko og baseball hansker for å hindre fukt og hjelpe skinn mykne. I fotball og noen andre typer friidrett, kan hvit vaselin også bidra til å holde rusk ut av øynene.

Smøring

Hvit vaselin og vaselin gang ble fremmet som en personlig smøremiddel, men farmasøytisk og kosmetikk produsenter rygget bort fra dette etter at det ble oppdaget at denne forbindelsen kan faktisk forringe latex brukes i kondomer. Likevel, fortsetter hvit vaselin for å brukes som et smøremiddel for en rekke medisinske prosedyrer, og er også anbefalt for anvendelse i pasienter med hemorroider eller alvorlig forstoppelse. Utenfor helseindustrien, er vaselin også brukt av mekanikere for smøring små deler som brukes i motorer eller girkasser.