Digidexo.com

Nikotin Products 'Effekt på blodårer

Nikotin kan påvirke blodkarene i det menneskelige legeme på flere måter. For det meste, er nikotinets virkning på blodårene negativt; men, kanskje overraskende, er det også en positiv effekt at i fremtiden kan føre til nikotin som skal anvendes som et terapeutisk medikament.

The Bad

For brukere av produkter som inneholder nikotin, nyhetene er det meste dårlig. Nikotin påvirker blodårene negativt i både en kortsiktig og en langsiktig måte.

Nikotin hjelper til med å heve nivået av LDL-kolesterol, noe som er det "dårlige" kolesterol. Over tid vil dette øke i hvilken grad fôr av de innvendige veggene i blodårene blir belagt med plakk. Som plakett bygger opp gjennom årene, gradvis innsnevring av blodårene øker risikoen for hjerteinfarkt. Opphopning av plakk øker også risikoen for hjerneslag.

Nikotin fører også blodkarene seg sammen. Den resulterende begrensning av blodstrømmen gjennom innsnevret fartøyer fører til en økning i blodtrykket og en heving av hjertefrekvensen. Den sammentrekkende effekt av nikotin forstørrer risikoer plakkakkumulering.

Disse skadelige effektene av nikotin er medvirkende faktorer i statistikken som viser at tobakksbrukere har større risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag og til og med erektil dysfunksjon.

The Good

I 2000 foretok forskere ved Stanford University Medical Center en studie designet for å bevise de negative effektene av nikotin ved blodkar. De gjorde bekrefte at nikotin spiller en rolle i oppbygging av plakk i blodårene, men i prosessen lærte de noe helt overraskende: Nikotin fremmer faktisk ny vekst blodåre.

Det er ikke helt gode nyheter. Forskerne rapporterte at denne evne til å fremme vekst av blodkar, kalt angiogenese, kunne bidra til å stimulere veksten av tumorer. Lungekreftceller vokste raskere etter å ha blitt implantert i mus som ble forbruker nikotin.

Men denne uventede effekt av nikotin kan i fremtiden bli brukt som en behandling for en rekke tilstander og sykdommer. I Stanford studien, for eksempel, fant forskerne at nikotin evne til å vokse nye blodkar bidro til å gjenopprette oksygen til lemmer av mus som hadde vært kunstig fratatt oksygen.

En dag, kan nikotin bli brukt i en rekke gunstige anvendelser. Det kan brukes til å hjelpe sår leges raskere. Det kan være i stand til å bidra til å gjenopprette skadede sirkulasjon til hjerteinfarkt og slagpasienter. Og nikotin er også studert som en potensiell behandling for personer som lider av Parkinsons og Alzheimers.