Digidexo.com

Hvordan identifisere matsmitte

Mat forurensning er resultatet av mat og drikke kommer i kontakt med bakterier og miljøgifter og opplever bivirkninger som forringer kvaliteten. Forekomster som feil stekt kjøtt som biff og kylling, og vann som er forurenset med skitt og miljøgifter, er noen årsaker til matsmitte. Dessverre, dette er veldig vanlig og ofte ganger uunngåelig på grunn av mat som håndteres, pakket og behandles før den når forbrukeren.

Hvordan identifisere matsmitte

Se etter bulker og punktering hull i hermetisk mat som grønnsaker, fisk og potte kjøtt. Hull og bulker utsetter maten til forurensninger i luften og forårsake sykdommer som botulisme. Når du kjøper hermetisk mat, alltid sørge for at kan er glatt uten tegn til bulker, hull eller dårlig håndtering. Denne praksisen bør også brukes til å tørke matvarer som korn, ris, nudler, ost og brød. Brød og oster som enten igjen i kjøleskapet for lenge, eller utsettes for luft, kan vokse grønn eller svart mold flekker som er klare tegn til matsmitte. Det er viktig å kaste disse matvarene bort umiddelbart, og sterilisere beholderen dersom du ønsker å beholde den.

Sjekk farge og tekstur av kjøtt. Mange mennesker liker å spise kjøtt som er litt mindre enn godt gjort eller er middels sjeldne, og dette er en akseptabel praksis hvis maten oppfyller kvalitet matlaging standarder. Men å spise mat som ikke oppfyller riktig matlaging standarder kan forårsake matforgiftning. Hvis fargen på kjøtt du spiser er mørkere enn rosa eller veldig rød, eller ser "bløt" eller våt så er det trygt å anta at det er forurenset. Klikk på Resources linken nedenfor for å vise riktige temperaturer for matlaging kjøtt.

Se etter uvaskede frukt og grønnsaker og uhygieniske overflater som skjærebrett og kjøkkenbenkeplater. Unwashed frukt og grønnsaker, så vel som kjøtt, kan bære bakterier slik som E. coli. Matlaging overflater som ikke er rengjort mellom næringsmidler er også avl grunnlag for krysskontaminering, eller en sak der bakterier fra én mat har blitt overført til en annen gjennom urene overflater. Salmonella er et eksempel på mat kryssforurensning som er svært vanlig, fordi det for det meste oppstår i kylling og egg, to matvarer som er regelmessig fremstilt og forbrukes.

Se for fysiske symptomer etter inntak av mat eller drikke. Selv om ikke alle tilfeller av matforgiftning produserer symptomer, mange av dem gjør. Tegn på sykdom umiddelbart eller kort tid etter å ha spist kan vanligvis vise til matsmitte, og inkluderer, men er ikke begrenset til magesmerter eller kramper, svetting, nauseousness og svimmelhet. Sjekk linken tittelen "Mat Forurensning og symptomer" for en liste over symptomer og mulige behandlinger.

Hint

  • Hvis du spiser på en restaurant, se deg rundt etter tegn på skadedyr eller helsefarer som kan påvirke kvaliteten på maten.