Digidexo.com

Hva er årsakene til kronisk nedre høyre magesmerter?

Hva er årsakene til kronisk nedre høyre magesmerter?


Nedre høyre magesmerter kan være et tegn på noe enkelt som gass, menstruasjonssmerter, overspising eller forstoppelse. Imidlertid, hvis den er kronisk smerte, er det sannsynlig at noe mer alvorlig.

Om

Ordet "kronisk" betyr "langvarig" eller "tilbakevendende." Hvis en smerte oppstår på grunn av mat-følsomhet, og deretter forsvinner når maten er fordøyd, er det ikke en kronisk smerte.

Typer

Det finnes to typer av kronisk nedre høyre magesmerter: langvarig smerte og tilbakevendende smerter. Langvarige smerter er alltid til stede; det kan føles som en verke som forverres ved berøring. Tilbakevendende smerter kommer og går. Slike smerter kan ha en utløser som setter den av for eksempel angst eller depresjon.

Årsaker

En langvarig eller tilbakevendende smerter i dette området kunne vise til irritabel tarm syndrom. Dette er en lidelse hvor symptomene vil gjenta seg i respons til spisevaner. En brokk eller nyrestein kan også forårsake smerte til å vedvare eller gå tilbake.

Behandling

En diett kan være anbefalt for visse lidelser eller antibiotika kan være foreskrevet i tilfelle av infeksjon. Hvis diagnosen omfatter brokk, kan kirurgi være nødvendig. Muskel-og skjelettplager kan også være årsaken til smertene. I dette tilfellet kan en anti-inflammatoriske medisiner anbefales.

Fakta

Smerter i nedre høyre mageregionen er ikke nødvendigvis et problem med organer plassert i dette området. Svært ofte smerter vil utstråle fra andre områder av magen eller fra brystet.