Digidexo.com

Pannen Håravfall behandlinger

Skallethet kan være pinlig for de menn og kvinner som opplever det, og panne håravfall er vanskelig å skjule. Heldigvis finnes det flere tilgjengelige behandlinger.

Fakta

Menn og kvinner kan både erfaring pannen hårtap. Skallethet kan være forårsaket av en rekke faktorer, fra arvelig skallethet til hodebunnen infeksjoner og hormonelle ubalanser. De som opplever skallethet hos en spesielt merkbar område som pannen ofte til sine leger for en løsning. Avhengig av årsaken til hårtap, kan legen forskrive en av et bredt utvalg av behandlinger.

Medisinsk

Hvis pannen håravfall er forårsaket av mønster skallethet, så er det ikke-kirurgisk behandling. Medisiner er tilgjengelig som nedgang androgen aktivitet, hormoner som er ansvarlige for pannen skallethet, og er vanligvis en lege førstevalg for behandling. Menn og kvinner både kan bruke Rogaine, en aktuell medisin tilgjengelig i både over-the-counter og reseptbelagte styrker som har en tendens til å fungere bedre for kvinner. Menn har også muligheten til å bruke den oral medisin Propecia å behandle pannen hårtap.

Kirurgisk

Hvis medisinsk behandling ikke virker, kan legen din foreslå kirurgiske alternativer for å behandle pannen hårtap. I hårtransplantasjon kirurgi, tar legen din donor hårsekker fra baksiden og sidene av hodebunnen og plasserer dem i hodebunnen på pannen din. En nyere kirurgisk behandling er skalp reduksjon kirurgi, der legen fjerner skallet skalp fra pannen og strekker hodebunnen som har hår til å dekke det området der huden er fjernet. Dette er ofte kombinert med hårtransplantasjon kirurgi for å skape et mer naturlig hårfestet.

Ubalanser

Håravfall, blant annet i pannen regionen, kan være forårsaket av underliggende medisinske problemer som for eksempel et hormon eller endokrin ubalanse. Kvinner og menn som opplever hypotyreose kan miste håret på forsiden av hodebunnen sin, og kvinner med polycystisk ovariesyndrom opplever en økning i androgener, det samme hormon involvert med mønster skallethet. I disse tilfeller vil søker behandling fra legen din for disse underliggende ubalanser bidra til å rydde opp hårtap.

Annet

Pannen hårtap som er forårsaket av en altfor stram frisyre, slik som cornrows eller hestehale, kan behandles ved å endre hvordan du style håret.
Skallethet kan også være forårsaket av en soppinfeksjon i hodebunnen, og behandle infeksjonen vil behandle skallethet også.

Av og til, kan pannen håravfall være forårsaket av psykologiske triggere, inkludert høyt stress eller trikotillomani, en impulskontrollforstyrrelse som kan føre en person til å trekke hårene ut med roten. Rådgivning er nødvendig i dette tilfellet, men hvis det lykkes vanligvis reverserer hårtap.