Digidexo.com

Hvorfor små Nyrestein ikke passerer

Hvorfor små Nyrestein ikke passerer

Grunnleggende

En nyrestein er en liten, solid rock-lignende objekt består av materialer som finnes i en persons urin. Nyrestein inne i nyrene og kan være svært smertefullt for en person som kroppen forsøker å sende dem gjennom nyrene, ut i urinveiene og ut av kroppen ved urinering. Generelt er små steiner har en tendens til å passere ut av legemet uten store vanskeligheter eller smerte. Men noen ganger små steiner kan sette seg fast i en rekke steder som kan føre en person til å oppleve mye smerte og med blokkere urin fra spennende kroppen.

Størrelser

Hvis en liten nyrestein passerer ikke på egen hånd, er det fordi det er rett og slett ikke liten nok til å gjøre det. Til tross for det som blir klassifisert som "liten" i størrelse, er det likevel stor nok til å bli fanget i en rekke steder i kroppen, blant annet nyrene og urinblæren. Ettersom disse steinene er fortsatt liten, er det visse ting en pasient kan gjøre for å hjelpe dem å flytte sammen med større letthet. Å drikke vann vil bidra til å skylle kroppen av mye av det materiale som utgjør nyrestein. Drikkevann nok vann over en tidsperiode kan også bidra til å oppløse en liten nyrestein til et punkt hvor det blir liten nok til å passere ut av kroppen på egen hånd uten hjelp av ytterligere behandling.

Behandlinger

Hvis en liten nyrestein fortsatt ikke vil passere av seg selv, kan en lege utføre kirurgi for å fjerne det. Dette kan være svært smertefulle, men det er en standard prosedyre. En lege kan også ansette en trykkbølge behandling der soniske bølger sendes direkte til steinen, som kan bryte den opp i enda mindre steiner som vil passere på egenhånd lettere. En annen metode for behandling er å bruke en ureteroscope, som er en lang trådlignende enhet som er satt direkte inn i urinrøret. Den ureteroscope har et kamera på enden som tillater legen å se nyrestein. Et bur festet til ureteroscope tillater legen å ta tak i nyre stein og trekk den ut.