Digidexo.com

Hva er årsakene til Hårtap rundt hårfestet?

Selv ikke en farlig medisinsk tilstand, kan håravfall forårsake misnøye med ens utseende og påvirke selvtillit. Avhengig av hvilken type hårtap, kan det være effektive behandlinger tilgjengelig.

Håravfall

Sjampo som kan forekomme i ulike mønstre: Individer kan miste håret diffust, med det tynnere over hele hodebunnen, eller i et bestemt sted, for eksempel hårfestet.

Mann mønster baldness

Mann mønster baldness er en årsak til hårtap rundt hårfestet. Hårsekkene reagerer på hormoner ved ikke lenger voksende nye hår på stedet, som vanligvis forsvinner i form av bokstaven "M."

Traction Alopecia

Hårtap rundt hårfestet kan også være forårsaket av traction alopecia, som typisk oppstår når håret er trukket tilbake i trange frisyrer, for eksempel fletter eller hestehale. Over tid konstant trekke skader hårsekkene, som fører til skallethet langs hårfestet.

Behandling

Mann mønster skallethet kan behandles med medisiner som Minoxidil og finasterid eller med hårtransplantasjon kirurgi. Traction alopecia kan reverseres så lenge det er fanget tidlig.

Betraktninger

Når medisinen brukes til å behandle hårtap rundt hårfestet det må ikke avbrytes, som når den er stoppet regrown håret vil opphøre å trives og videre balding kan forekomme.