Digidexo.com

Hvordan du får en sprukket tann fastsatt av tannlegen

Hvordan du får en sprukket tann fastsatt av tannlegen


Hvis du får en sprukket tann, er det viktig for deg å vite at tannlegen har et par forskjellige måter å fikse det, avhengig av den spesifikke naturen av skaden. Les denne artikkelen for å lære de forskjellige måtene en tannlege kan bruke til å fikse din sprukket tann.

Bruksanvisning

Tannlegen vil sannsynligvis ønske å X-ray de berørte tann (eller tenner) for å finne ut nøyaktig hvordan tannen fikk sprukket eller skadet i første omgang. (Måten en tann fikk chipped og omfanget av skaden er to viktige bestemmende faktorer i tannlege beslutning om nøyaktig hvordan du skal fikse det.)

Når en tann har bare blitt sprukket litt, og hvis de røntgen indikerer at det ikke er noen signifikant root skade, er ett alternativ at tannlegen har rett og slett å file ned tannen ved hjelp av spesielle tann filing instrumenter.

Hvis brikken i tannen din er mer enn overfladisk, kan filing ikke være hensiktsmessig og tannlegen kan derfor velge å fikse sprukket tann på en annen måte. Nærmere bestemt kan tannlegen bestemme seg for å påføre en finer til det berørte tann. Teknikken at tannlegen benytter for å få finer for å holde på den sprukket tann kalles binding.

Noen ganger ingen av disse alternativene er aktuelle. Hvis tannlegen bestemmer etter å se på dine dental røntgen at verken innlevering eller lime en finer til tannen ville fungere, kan en krone være den mest passende alternativ. Tenk på en krone som en slags dental "cap" at tannlegen steder over skadet tann for å skjule chipped området og beskytte tannen fra å bli skadet ytterligere.

Hvis en sprukket tann er skadet utover reparasjon, kan tannlegen din til slutt må trekke og erstatte tannen. Vær oppmerksom på at dette utvinning alternativet er ikke veldig sannsynlig, men det er av og til nødvendig. Tannlegen vil gi deg beskjed så snart som mulig hvis dette kurset av behandling vil være nødvendig i tilfelle av din sprukket tann.

Hint

  • Selvfølgelig, når det gjelder å få din sprukket tann fastsatt av tannlegen din, hjelper det hvis du har tillit til din tannlege trening, erfaring, beslutningstaking ferdigheter, og evnen til å analysere dental røntgen nøyaktig.