Digidexo.com

Forskjellen mellom kasein og Whey Protein

Forskjellen mellom kasein og Whey Protein


Kasein og myse er proteiner i melk. Kasein komponerer 80 prosent, whey 20 prosent. Populært blant kroppsbyggere, kasein og myse hjelpemiddel i muskel-building prosess. Begge er av høy kvalitet proteiner men varierer i absorption rate, effekter og fordeler og ulemper.

Absorption Rate

Kasein og myseproteiner er inntatt som kosttilskudd, slik som pulvere og væsker. Kasein tar lengre tid å fordøye og absorbere enn whey. Myse er lett fordøyes og absorberes av kroppen. Whey påvirker muskel-building prosess for omtrent en time; kasein tre til fire timer.

Effekter

Kasein øker langsomt aminosyrer i blodet og senker hastigheten av proteinnedbrytning. Whey resulterer i en rask, men kortvarig, topp i blod aminosyrer og proteinsyntesen, med ingen effekt på proteinnedbrytningen.

Fordeler og ulemper

Kasein er bra for beinhelse fordi den inneholder meieri kalsium, men kan forårsake fordøyelsesbesvær. Myse, i isolatet form, er bra for vektkontroll, fordi den inneholder en liten mengde fett, men fettøkning i konsentratform. Kasein er egnet til å ta med måltider og ved sengetid; whey er å bli tatt med treningsøkter.