Digidexo.com

Hva slags mat inneholder Sodium?

Sammen med kalorier, fett og kolesterol, er natrium ofte regnet som en av de store tabuene som vi bør bruke med måte i våre dietter. Dessverre, er ganske vanskelig å unngå natrium. De fleste matvarer inneholder spormengder av natrium, og mange inneholder natrium nivåer høyt over hva FDA anbefaler for et daglig inntak.

Betydning

Sodium spiller en viktig rolle i vår overordnede organ helse. For mye natrium kan sette oss i fare for mange sykdommer, mens ikke nok kan hindre visse organer evne til å fungere skikkelig.

Foods høy i natrium

Foods høy i natrium inkluderer spekemat som bacon, saltet nøtter, hermetisert bønner, soyasaus og potetgull.

Matvarer lav i natrium

Mat lavt i natrium inkluderer usaltet friske grønnsaker, mest frisk frukt, usaltet kjøtt og selv de fleste egg-fri iskrem.

Risiko

Dietter med høyt natrium kan føre til høyt blodtrykk, som i sin tur kan føre til slag, hjerteinfarkt, nyresykdom og andre helse komplikasjoner.

Fordeler

Kroppen trenger en viss mengde natrium til å fungere på riktig måte, og opprettholde en sunn balanse mellom syre og vev vann.

Forebygging / løsning

Den beste måten å redusere natrium uten helt å kutte ut mat du liker er å gå for lav-natrium alternativer, for eksempel en lav-natrium potetgull og ikke å legge til salt til maten.