Digidexo.com

Barretts øsofagus Disease

Barretts øsofagus sykdom oppstår som en komplikasjon av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) i en kronisk eller langvarig tilstand. Mange pasienter med Barretts øsofagus innser ikke at de har sykdommen før symptomer på GERD ikke forbedre eller flere komplikasjoner presentere seg selv. Da funnet i de tidlige stadier, kan de fleste tilfeller av Barretts øsofagus overvåkes og kontrolleres i mange år.

Betydning

Sykdommen er funnet hovedsakelig i kaukasiske menn der foring og celler av spiserøret endring og danner en versjon av intestinal og gastrisk celler. Mens sjeldne, presenterer dannelsen av disse celler en økning i risikoen for kreft for pasienten. De fleste pasienter diagnostisert med Barretts øsofagus er over en alder av 60 år.

Symptomer

Symptomene på Barretts øsofagus er lik de av GERD og omfatter halsbrann og tilbakeløpskjøling av syre i magen. Reflux er når syre er regurgitated opp gjennom spiserøret og inn i munnen. Ytterligere komplikasjoner gi symptomer inkludert utbruddet av voksen astma, kronisk hoste, og reoccurring sår hals. Pasientene vil ofte ha heshet på grunn av acid reflux.

Årsaker

Årsakene til sykdommen stammer fra GERD komplikasjon og inkluderer magesår og esophageal innsnevring fra arrdannelse i spiserøret. Arrdannelse resulterer i spiserøret blir smale og tape elastisitet. De langsiktige effektene av syre skrive inn spiserøret be utbruddet av Barretts øsofagus.

Diagnose

En øvre endoskopi undersøkelse brukes til å diagnostisere Barretts øsofagus. Denne undersøkelse krever at pasienten skal bedøvet mens lege setter inn et tynt, fleksibelt endoskop for å studere magen og spiserøret. Vevsprøver oppsamles under prosedyren, og undersøkt for å bestemme om cellene er unormal og kreft. Hvis endringer i cellene ikke kan bestemmes, vil testing bli gjennomført hvert halvår for å overvåke eventuelle endringer.

Behandling

Det er ingen behandlinger tilgjengelig som vil reversere Barretts øsofagus. En lege vil behandle GERD å bremse de komplikasjoner som oppstår. Medisiner i dag blir tatt av pasienten vil bli undersøkt, som noen kan gjøre den nedre esophageal sphincter svak, slik at syre og mageinnhold opp i spiserøret. En pasient skal spise mindre måltider og ikke spise tre timer før sengetid. Røyking og alkohol bør unngås, sammen med å spise fet, krydret og høy syre matvarer som sitrus og tomatprodukter. Overvektige pasienter bør gå ned i vekt, da det reduserer stress og press på magen og sphincter. Syrereduserende medikamenter kalt protonpumpeinhibitorer kan hjelpe til med å redusere syreinnholdet i magen. Disse medikamentene er prilosec, Prevacid, Nexium, Zantax og Tagamet. Kirurgi for å begrense mengden av syre inn i spiserøret er gjort i ekstreme tilfeller.