Digidexo.com

Første tegn på blindtarmbetennelse

Vedlegget er et organ hvis funksjon har gått tapt i fremdriften av menneskelig evolusjon. I dag, bare synes tillegget for å gjøre seg kjent ved å forårsake alvorlige problemer i menneskekroppen. Kjenne de tidlige tegnene på sin infeksjon kan bidra til å unngå alvorlige skader.

Fakta

Blindtarmbetennelse er en infeksjon av vedlegg som resulterer i hevelse og magesmerter. Slimet skapt av tillegget blir sikkerhetskopiert og forstørrer organ, noe som gjør det nødvendig å fjerne den før den sprekker. Hvis det ikke sprekke, kalles en tilstand peritonitt oppstår, hvor flere andre abdominale organer ville bli infisert. Heldigvis tillegget tjener ingen viktig formål i kroppen, så dens fjerning er grei.

Første tegn

Den viktigste og mest merk tidlig tegn på blindtarmbetennelse er plutselig og uventet magesmerter. Smerten oppstår nær midten av magen, etterhvert til nedre høyre, og det er sterkt forverret av plutselige bevegelse, hoste eller nysing. Andre symptomer kan omfatte forstoppelse, hevelse i magen, tap av appetitt eller kvalme og oppkast.

Advarsel

Dessverre, vil bare rundt 50 prosent av de påført med blindtarmbetennelse oppleve tidlige symptomer. I tillegg er infeksjonen vanskeligere å oppdage i meget gamle og unge, og de med visse andre betingelser. Den potensielt dødelig sykdommens art gjør det maktpåliggende å fange den så tidlig som mulig, så se en lege hvis stille eventuelle faresignaler.

Typer

Blindtarmbetennelse utvikler seg i to forskjellige typer: kroniske og akutte. Med kronisk blindtarmbetennelse, er infeksjonen mindre påvisbare og fører til en mer generell smerte i magen, men symptomene vise seg tidligere. Med akutt, symptomene manifesterer seg tydeligere, men de gjør det på et langt senere tidspunkt, når infeksjonen er mye mer dødelig.

Forebygging / løsning

Hvis de tidlige varseltegn er fanget og diagnostisert som blindtarmbetennelse, en blindtarm, eller fjerning av tillegget, kan utføres. Catching symptomene tidlig og snakke med en lege er det beste forsvar mot blindtarmbetennelse, så noen alvorlige magesmerter, skal rapporteres umiddelbart.