Digidexo.com

Menopause Treatment Options

Menopause oppstår når den naturlige produksjonen av østrogen i den kvinnelige kroppen bremser ned. Som østrogenproduksjonen bremser ned, stopper kroppen å produsere egg og livmorslimhinnen stopper Shedding. Menstruasjonen begynner å bli uregelmessig, og når du har gått i 12 måneder eller lenger uten en menstruasjon, er du sies å være postmenopausal. Overgangsalderen kan ha en rekke ulike symptomer, mens du kommer gjennom det, og post-menopausale kvinner kan ha høyere risiko for osteoporose, siden høyere østrogennivå i kroppen kan hjelpe avverge osteoporose.

Hetetokter

Hetetokter er en av de vanligste symptomer på overgangsalder. Det finnes en rekke forskjellige behandlinger for behandling av hetetokter. Hormonbehandling, inkludert østrogentilskudd, kan bidra til å forhindre hetetokter (samt andre symptomer på overgangsalder inkludert irritabilitet og depresjon). Hormonbehandling har noen bivirkninger, skjønt, inkludert vaginal blødning og en økt risiko for visse kreftformer.

Serotonin reopptakshemmere (SRI-tallet) også kan bidra til å behandle hetetokter. Disse SRI medikamenter blir vanligvis benyttet i behandlingen av depresjon, og de påvirker nivået av serotonin som produseres av kroppen. Noen av disse lav dose antidepressiva, inkludert venlafaksin, fluoksetin, paroksetin, citalopram og sertralin er anbefalt av Mayo Clinic til å behandle hetetokter.

Vaginal Tørrhet

Vaginal tørrhet er en annen vanlig bivirkning forbundet med overgangsalderen. Denne bivirkningen kan være spesielt problematisk for noen kvinner fordi det kan også resultere i en lavere sexlyst. Østrogen kremer kan brukes til å behandle vaginal tørrhet, men disse kremene kan bære de samme risikoene som orale hormontilskudd. Østrogen kremer kan komme i form av topiske kremer eller en ring eller tablett settes inn i skjeden. Disse østrogen kremer kan også bidra til å lindre urin vanskeligheter som kan være forbundet med menopause.

Osteoprosis

Når østrogennivået faller i overgangsalderen, er risikoen for osteoporose stiger dramatisk. Østrogen kosttilskudd kan bidra til å redusere dette økt risiko for osteoporose, men igjen er det en risiko for både vaginal blødning og en økt risiko for kreft. Ifølge Mayo Clinic, flere andre medisiner er tilgjengelige for å bidra til å forhindre menopause-relaterte osteoporose og håndtere den økte risikoen. Bisfosfonater og selektive østrogenreseptormodulatorer er både muntlig stoff som kan bidra til å forhindre benbrudd og opprettholde bein styrke. Verken medisiner har bivirkninger som ofte er forbundet med østrogenbehandling, og ifølge Mayo Clinic, har de erstattet østrogen som stoffet for osteoporose risikostyring.