Digidexo.com

Dårlige matvarer som er bra for vekttap

Det er så mye forvirring om hvilken mat som er "dårlig", og hvilke matvarer er "godt" at noen ganger perfekt god mat får et dårlig rykte. Overraskende, noen av de matvarer som ekspertene hadde overbevist oss var dårlig for vår helse har vist seg å være gunstig for vekttap.

Red Meat

En fersk studie i Australia fant at kvinner som spiste kosthold rikt på magert rødt kjøtt protein, for eksempel mørbrad biff, mistet mer vekt enn de som spiste dietter som var lavere i protein og høyere i karbohydrater. Fordi protein tar lengre tid å fordøye, vil det hjelpe deg til å føle fyldigere lenger og redusere sultfølelse som fører til overspising.

Hele melk og ost

Selv om det var en gang antatt å være for høy i fett for alle som prøver å gå ned i vekt, er faste hel-melk melkeprodukter nå anses å være et hjelpemiddel for slankere. Forskere i Sverige fant at kvinner som spiste minst en porsjon av hel-fett meieriprodukter per dag fått mindre vekt enn kvinner som ikke gjorde. Forbindelsen konjugert linolsyre finnes i melk] er den skjulte vekttap booster.

Egg

På midten av 1980-tallet, ble egg forvist fra den amerikanske frokostbordet på grunn av sin høye kolesterolinnhold og en forutsetning om at de øker kroppens kolesterol. Nå har videre forskning vist at denne forutsetningen var falsk, og dieters oppfordres til å konsumere egg med sine frokoster igjen. Proteinet i egg reduserer sult og øker følelsen av metthet. Egg inneholder også alle de åtte essensielle aminosyrene.

Peanut Butter

Studier har vist at enumettet fett, som de fant i peanøttsmør, hjelp i vekttap. I tillegg er enumettet fett er sunt for hjertet og kan redusere nivået av LDL ("dårlig") kolesterol. Se etter merker av peanøttsmør som ikke inneholder unhealthful transfett.

Sjokolade

Sjokolade kan faktisk være bra for deg, forutsatt at du holder deg borte fra sukkerholdig, over-behandlet slag. Ren sjokolade, eller kakao, inneholder antioksidanter og kjemikalier som øker nivåene av serotonin i kroppen din. Disse feel-good kjemikalier forbedre humøret og undertrykke appetitten. Det kan også øke energinivået og bidra til å gi deg så mye tiltrengte ettermiddag boost for å komme gjennom resten av dagen.