Digidexo.com

Fruit & Fruktose

Fruit & Fruktose


Fruktose er også noen ganger referert til som "fruktsukker" og finnes naturlig i frukt, noe som gir frukt den søte smaken som folk har vokst til å kreve. Fruktose kan finnes i dagligvarebutikker i form av ren fruktsukker, og det er også kunstig konsentrert for å gjøre høy-fruktose maissirup, et additiv som brukes i mange matvarer.

Betydning

Frukt er noen ganger referert til som "naturens godteri", og med god grunn. Naturlig sukker, fruktose, innen frukt skaper den karakteristiske sødme som kan gjøre en appelsin eller en banan virker så mye mer tiltalende enn en pastinakk. Noen grønnsaker kan også inneholde høye nivåer av fruktose. Over tid, mennesker slutt innså sammenhengen mellom naturlig søt, behagelig-smake mat og ernæringsmessige fordeler.

Betraktninger

Grunnen til at folk generelt ikke bekymre deg om fruktose nivåer i et stykke frukt er at den ernæringsmessige verdien av frukt har en tendens til å balansere ut sukker. Frukt er en viktig kilde til fiber, vitaminer og mineraler, og mens det kan være naturens godteri, inneholder frukt generelt langt mindre sukker enn produsert Confections.

Advarsel

Så lenge frukt er konsumert i sin helhet form, fruktose nivåene er ikke mye av et problem. Men når frukten blir behandlet for å gjøre juice eller juice drikker, nivåene av fruktose blir mye høyere, og noen av de ernæringsmessige fordeler innenfor et helt stykke frukt er tapt. Halvparten en halvliter appelsinjuice kan inneholde tre ganger så mye fruktose finnes innenfor en hel appelsin.

Identifikasjon

Når solgt som "fruktsukker" på matbutikken, har fruktose utseendet fint-granulert hvitt sukker. Det er noen ganger valgt i stedet for bearbeidet hvitt sukker fordi det er omtrent dobbelt så søt som stokk eller bete sukker, slik at mindre er nødvendig i oppskrifter. Fruktose har samme mengde kalorier, men.

Spekulasjoner

Noen helsepersonell blir bekymret for bruken av fruktose som et tilsetningsstoff i prosessert mat, der den er kombinert med mais sirup å danne høy-fruktose mais sirup. De fleste selskaper som produserer brus bruke høy-fruktose mais sirup som søtningsmiddel, og det kan bli funnet i mange andre elementer også. Dietter høy i fruktose kan være knyttet til stigende fedme nivåer og generelt dårlig helse. Dietter inkludert slike mat og drikke valg gi langt mer fruktose enn én hvori fruktose oppnås hovedsakelig fra frukt.