Digidexo.com

Prevensjon og overgangsalder

Hvis du er ganske sikker på at du har inngått peri-menopause, er den fasen av livet ditt som står foran overgangsalder dette er ikke tiden for å gi avkall på prevensjon. Mange kvinner i 40-årene og 50-årene har blitt gravid, fordi de ikke trodde de var fortsatt fruktbar. En kvinne er ikke offisielt ansett overgangsalderen før hun har gått ett helt år uten en menstruasjon. Helst før det, kan du fortsatt være fruktbar.

Fordeler

Ifølge en artikkel i St. Petersburg Times kalt "P-piller kan hjelpe Mask menopause symptomer," mange peri-menopausale kvinner fortsette å ta p-piller og også dra nytte av det i andre enn graviditet forebygging måter. Ifølge Dr. Catherine Lynch, direktør i General obstetrikk og gynekologi ved University of South Florida, College of Medicine i Tampa, en kvinne får samme mengde hormoner mens på p-pille som eggstokkene, da fungerer optimalt, produsere. På grunn av dette, kan en kvinne ikke engang vet at hun har inngått peri-menopause fordi hun ikke er å ha noen symptomer. P-pillen quashes symptomer som nattesvette, irritabilitet og hetetokter. Hvis kvinnen er å ta pillen i den konvensjonelle mote, tre uker på, en uke av, hun kan merke noen menopausale symptomer uken at hun er pillefri. Imidlertid kan hun fortsatt ikke klar over at hun nærmer seg overgangsalderen fordi hun fortsatt har en regelmessig menstruasjonssyklus, og er å få tilstrekkelige mengder av østrogen på grunn av p-piller.

Ekstra Perks

Dr. Lynch bemerker de ekstra fordelene ved å ta p-pillen mens i 40-årene eller 50-årene inkluderer reduksjon i bentap og muligens også en økning i bentetthet. Kvinnene skal oppleve mindre anemi, og det antas at p-piller kan beskytte mot kreft i eggstokkene, livmorkreft og godartet brystsykdom. Centers for Disease Control og National Institute of Child Health and Human Development foretok Kreft og steroidhormon Study, som fant at det er et gjennomsnitt 40 prosent nedgang eggstokkreft hos kvinner som hadde tatt p-pille. Risikoen er imidlertid var relatert til tid på pillen. Hvis, for eksempel, hadde en kvinne tatt pillen i mer enn syv år, ble risikoen for eggstokkreft redusert med 60 til 80 prosent.

Risiko

Det er risiko forbundet med å ta prevensjon, spesielt hvis du er en røyker og over 35 år å ta pillen øker risikoen for å utvikle blodpropp, som kan resultere i et strøk. Hvis en kvinne har høyt blodtrykk, hun trenger å ta hensyn til dette fordi du tar pillen er ikke tilrådelig hvis du har dette problemet.

Prevensjon Pill vs HRT

P-piller gir fem til syv ganger mer østrogen enn en kvinne får hvis hun tar hormonbehandling (HRT), ifølge Dr. Lynch. Pillen gir nok hormoner å stenge eggstokkene, som ikke er nødvendig i et fullstendig menopausal kvinne som allerede har stoppet eggløsning. HRT gir en tilstrekkelig mengde hormoner for å etterligne hva eggstokkene var produsere før de stenge. Men det er farer forbundet med HRT, inkludert en økt risiko for brystkreft og hjertesykdom. Mange kvinner velger å gi avkall HRT grunn av disse risikoene.

Uplanlagt svangerskap

Spør legen din om du skal fortsette å ta pillen på dette stadiet av livet ditt. Noen kvinner foretrekker å bruke barriere former for prevensjon (kondom, cervical cap eller svamp) eller bestemmer seg for å få en tubal ligation, som steriliserer dem. Deres partnere kan også melde deg på vasectomies. Ifølge Epigee.org, er 60 prosent av de ikke-planlagte graviditeter som oppstår hos kvinner over 40 år avsluttet. Mer enn 50 prosent av kvinner mellom 45 og 49 ikke bruker prevensjon og må. Epigee.org enig at bruk av lavdose p-piller er trygt og kan gi beskyttelse mot livmor kreft, samt eggstokkreft og livmorkreft, og vil bidra til å eliminere mange av symptomene forbundet med overgangsalderen.