Digidexo.com

Rettsmidler for Vertigo

Rettsmidler for Vertigo


Vertigo er en medisinsk tilstand der det sentrale nervesystemet mottar motstridende meldinger fra det indre øret, øyne og muskler. Pasienten føler seg svimmel på grunn av en svekket følelse av balanse og likevekt. Vertigo kommer fra det latinske ordet "vertere", som betyr "å slå." Pasienter kan føle rommet spinning eller at de spinner seg selv. Selv om det er ingen magisk kur, det er kjente løsninger som vil bidra til å redusere ubehag.

Grunnleggende

Vertigo kan streiken plutselig, poserer symptomer i minutter til timer, og er ikke en sykdom i seg selv, men et symptom på en annen lidelse. Det er mange forskjellige lidelser som kan inkludere svimmelhet. Sammen med svimmelhet og spinning, er vertigo noen ganger ledsaget av kvalme, unormale øyebevegelser og hørselstap. Konklusjoner om hva som forårsaker en pasients vertigo kan bli diagnostisert av leger etter å ha utført et batteri av tester.

Medisiner

Det finnes medisiner som kan tas oralt, flekker på huden, eller ved intravenøs injeksjon. De vanligste stoffene for vertigo inkluderer meclizine hydroklorid (Antivert), diazepam (Valium), difenhydramin (Benadryl), prometazin hydroklorid (Phenergan), og skopolamin depotplaster (Transderm-Scop). Disse medikamentene bør tas bare under tilsyn av en lege.

Legg deg ned og Focus

Hvis du begynner å føle symptomer på svimmelhet, finne et sted å legge seg ned, propping hodet på puter, og fokusere på et stillestående objekt i rommet. Ser vi på en fortsatt objektet vil hjelpe hjernen desensitize fra spinning og symptomet skal passere i løpet av kort tid.

Epleys manøver og vestibulær Øvelser

Noen ganger vertigo er forårsaket av forskyvningen av kalsium krystaller som kalles otolitter, hvilken linje det indre øret membraner. Dette blir ofte sett i Benign paroksysmal posisjonsvertigo (BPPV). Den Epleys manøver er en serie med hodebevegelser utført av fagfolk som kan hjelpe reposisjonere krystaller i de indre øreganger og lindre symptomene på svimmelhet.

Vestibular øvelser er posisjonelle endringer som er lært til pasienter i håp om omskolering hjernen til å kompensere for følelser av ulikevekt (tap av balanse). Disse øvelsene utføres daglig for å avlaste svimmelhet og holde den fra å komme tilbake.

Diett

Fluidet som bader det indre øret kalles endolymph og må inneholde stabile konsentrasjoner av elektrolytter slik som natrium, kalium og klorid. For å regulere fluid balanserer i det indre øret, diett modifikasjoner er nødvendig. Det er viktig å holde seg hydrert og drikk rikelig med vann daglig. Unngå mat og drikke som har høye konsentrasjoner av sukker, salt, koffein og alkohol.

Det er også ikke-kosttilskudd triggere som kan øke symptomer på vestibulære lidelser, for eksempel aspirin, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) og nikotin.