Digidexo.com

smertefull blære ryggsmerter

Topimax bivirkninger

Topimax bivirkninger


Topimax er merkenavnet for topimirate, laget av Ortho-MacNeil-Janessen Pharmaceuticals, som eies av konglomerat Johnson & Johnson. Når det først ble solgt i 1995, ble det opprinnelig laget for å behandle epileptiske anfall og Lennox-Gastaut syndrom, som fører til anfall hos små barn. Selv om det fremdeles klassifisert som et antikonvulsivt middel, er for det meste topiramat er foreskrevet for behandling av migrene og noen ganger som et antidepressivt middel.

Funksjoner

Topimax positive bivirkninger tendens til å inkludere vekttap, bedre søvn og mindre hodepine. En nøytral bivirkning er vekttap, noe som kan eller ikke kan være ønsket. Negative bivirkninger inkluderer fødselsskader, glaukom, nyrestein, mangel på konsentrasjon, forvirring, depresjon, mareritt, selvmordstanker og psykose. Mindre vanlige bivirkninger er kvalme, oppkast, økt urinmengde, smertefull vannlating, alvorlige ryggsmerter, besvimelse og anfall.

Advarsel

Den mest alvorlige bivirkningen er en plutselig smerte rundt øynene og synsproblemer. Dette krever umiddelbar sykehusinnleggelse fordi du kan utvikle glaukom. Men hvis du får noen av bivirkningene som er nevnt ovenfor, bør du kontakte legen din umiddelbart. Med mindre symptomene er alvorlige, ikke slutte å ta Topimax med mindre legen din forteller deg. Plutselig stopper kan føre til smertefulle abstinenssymptomer og beslag.

Time Frame

Vanligvis, hvis du kommer til å få glaukom fra Topimax, vil du utvikle øyesmerter og plutselige synsproblemer innen 1 måned for å ta den. Nyrestein kan utvikle etter måneder eller år med fortsatt Topimax bruk. De fleste av de andre negative reaksjoner kan starte umiddelbart med det første par doser. Noen symptomer som døsighet vil gå bort i et par uker. Hvis de ikke gjør det, kan du kontakte legen din.

Betraktninger

Før du begynner å bruke Topimax, la dine betrodde venner og familie vet at du vil være på denne nye, kraftige medisiner. Spør legen din kontor for å ringe på deg for å være sikker på at du høres greit. De kan se på deg, siden Topimax kan føre til selvmordstanker, et ønske om å bli isolert fra andre og mental forvirring. Med symptomer som disse, kan du ikke være klar over at du har en bivirkning. Personen ser på deg kan sørge for at du får hjelp.

Teorier / Spekulasjoner

Topimax blir studert for bruk i vekttap og for å behandle alkoholikere (se Ressurser). Dette kan gjøre Topimax mer utbredt og dermed gjøre Topimax bivirkninger oftere sett.

Størrelse

Ifølge en studie fra 2006 av Dion Greybeal, MD, bare 1,5 prosent av voksne Topimax takers få nyrestein forårsaket av Topimax. Menn er mer sannsynlig å få dem enn kvinner. Fra 825.000 pasienter, ca 23 Topimax brukere fikk glaukom.

Hvordan Løft Med Middle Back Pain

Hvordan Løft Med Middle Back Pain


Løft med en sår midten bak er en smertefull opplevelse. Ryggsmerter er en av de vanligste grunnene til at folk savner arbeid eller besøke en lege, ifølge Mayo Clinic. Det er flere måter ryggsmerter kan oppstå - ulykker, stammer, skader eller dårlige holdning vaner. Lære hvordan du skal løfte når du har midt ryggsmerter kan hindre fremtidig skade.

Bruksanvisning

•  Strekk midten og nedre del av ryggen før du løfter tunge gjenstander. Gå rundt og bruke bakover bøye eller mageliggende posisjoner før eller etter tunge løft, anbefaler Back.com. Også bruke en varmepute i 15 minutter på sår del av midtre tilbake for å løsne musklene før løfting.

Hold ryggen rett og bøy i knærne for å plukke opp en gjenstand fra bakken. Dette gir ryggraden med et solid fundament for løfting. Bruk en gardintrapp for å løfte gjenstander høyere enn skulderhøyde.

Fest elementet i armene dine, holder det tett inntil kroppen. Bruk begge hender når du løfter en tung gjenstand. Sentrer vekten av objektet ikke mer enn 8 inches fra kroppen din før du løfter - å holde ryggen rett. Også sentrere vekten av objektet i armene dine før du løfter for å unngå en ubalansert last.

Løft elementet sakte, løft med beina i stedet for armer eller rygg. Hold ryggen vertikalt rett når du løfter. Prøv å ikke vri eller nå til siden når du løfter.

Tips og advarsler

  • Spør noen andre til å hjelpe løft hvis elementet er tungt eller vanskelig.
  • Søk råd av helsepersonell for diagnose og behandling av ryggsmerter. Din helsepersonell kan foreslå iført en spenne for støtte når du løfter eller som en del av behandlingen.
  • Bruk is til sår område av midt tilbake hvis smerter oppstår umiddelbart etter løft.
  • Unngå å løfte tunge gjenstander i en lang tidsperiode.

Terapi for kroniske ryggsmerter

Kroniske ryggsmerter påvirker millioner av mennesker over hele verden. Alt fra enkle sårhet og irritasjon til alvorlig, invalidiserende smerter, har kroniske ryggsmerter mange ansikter og kan alvorlig forstyrre livene til lider. Det finnes behandlinger tilgjengelig for å håndtere en kronisk ryggsmerter tilstand.

Rest

Hviler en smertefull tilbake er en fin måte å redusere ryggsmerter og hastighet helbredelse av betente ryggmuskulaturen. Unngå og / eller sterkt redusere deltakelse i aktiviteter som krever overdreven tilbake bevegelser kan hjelpe behandle kroniske ryggsmerter og også bidra til å forhindre stikkflammer. Ofte en kort periode med hvile er alt som er nødvendig for å avgjøre en kroniske ryggsmerter blusse opp.

Heat Therapy

Bruke varme til en smertefull tilbake blusse opp kan bidra til å øke blodsirkulasjonen til musklene i ryggen, noe som kan bidra til å øke tilbake fleksibilitet og redusere ryggsmerter. Varme terapi kan brukes til smertefulle rygg områder ved hjelp av en elektrisk oppvarming pad og / eller en microwave oppvarming plate. Heat bør brukes på de smertefulle områder i flere minutter (15 til 20 minutter om gangen), flere ganger per dag om nødvendig.

Smerte medisiner

Det finnes ulike smertestillende medisiner tilgjengelig for å behandle kroniske ryggsmerter. Disse medikamentene spenner fra grunnleggende over-the-counter-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) til kraftigere opiat / narkotiske reseptbelagte legemidler. Disse medikamentene er generelt godt tolerert, og har potensial til å drastisk forbedre kroniske ryggsmerter nivåer. Normalt er mindre kraftige over-the-counter medisiner som brukes først før du går videre til de mer kraftige reseptbelagte smertestillende medikamenter. Smertestillende terapi er ofte brukt i forbindelse med aktivitet modifisering og / eller injeksjonsterapi for å behandle en kronisk ryggsmerte tilstand.

Injection Therapy

Mange tilfeller av kroniske ryggsmerter ikke klarer å svare adekvat på aktivitet endring, hvile og / eller smertestillende medikamenter terapi. I disse er vanskelige å håndtere tilfeller er injeksjonsbehandling ofte brukt som en effektiv metode for behandling. Injeksjonsterapi involverer injisering av små mengder av et kortikosteroid, som er et kraftig anti-inflammatorisk middel, direkte inn i den smertefulle rygg områder, vanligvis i eller rundt ryggskiver og nerver. Kortison er den mest populære kortikosteroid anvendes for rygg og / eller spinal injeksjoner, og den har potensial til å drastisk redusere ryggsmerter.

Fysioterapi

Fysioterapi, som normalt inkluderer ulike stretching og omfanget av bevegelse øvelser i tillegg til accupuncture og massasje terapi er en effektiv behandlingsform for å behandle kroniske ryggsmerter. Mange tilfeller av kroniske ryggsmerter er forårsaket eller forverret av stive, stramme ryggmuskler og irriterte spinalnerver. Ulike fysioterapi øvelser og behandlinger kan bidra til å øke fleksibiliteten i ryggmuskulaturen og reduserer irritasjon og betennelse i spinal nerver i ryggen, som alle kan bidra til å redusere og / eller eliminere kroniske ryggsmerter.

Hvordan henge opp ned for å lindre ryggsmerter

Hvordan henge opp ned for å lindre ryggsmerter


De som lider av ryggsmerter ofte står overfor en frustrerende virkelighet: effekten av tyngdekraften alene kan føre til intensivert skade og smerte. Den nedadgående trekk på ryggraden kan føre til smertefull kompresjon i ryggraden, forårsaker mer smerte og ubehag for tidligere plager. Inversjon terapi, eller det handler om å henge opp ned, kan bidra til å reversere effekten av tyngdekraften på ryggraden, som fører til dekompresjon og lettet smerte.

Bruksanvisning

Juster høyden på inversjon bordet slik at det riktig passer din kropp. Skru eller sikkerhetsbryteren som låser ryggen på plass trekke ut; metoden for å låse opp sikkerheten vil variere avhengig av merke. Skyv høyden bar opp eller ned etter behov for å imøtekomme din høyde. Stram sikkerhet igjen, slik at baren ikke glir under bruk.

Plasser føttene på fotstøtter og fest dem på plass. Noen tabeller vil bruke stropper, mens andre vil inneholde polstret støtter. Sørg for at alle støtteverktøy er låst på plass før snu.

Ta tak i håndtakene på inversjon tabellen og sakte snu deg selv i den grad som du er komfortabel. Vinkelen der du inverterer kan bestemmes av legen din, eller ved din egen komfort nivå. Mange nye brukere kan ikke bli helt omvendt, men vil i stedet jobbe seg oppover.

Strekk armene over hodet forsiktig for å strekke musklene i ryggen. Du vil føle dekompresjon i ryggraden og skuldre som tyngdekraften trekker i en annen retning.

Hold vinkelen så lenge du har diskutert med legen din, eller så lenge du er komfortabel. Hvis du begynner å føle svimmelhet, ubehag eller andre negative effekter, ikke opprettholde en invertert posisjon.

Trekk deg tilbake til en horisontal posisjon med styret. Hold en vannrett posisjon i minst 30 sekunder slik at blodgjennomstrømningen i kroppen din for å gå tilbake til det normale.

Vend tilbake til din vanlige posisjon og unstrap selv fra bordet. Gjenta denne prosessen som er nødvendig for ryggsmerter, eller som anvist av legen din.

Tips og advarsler

  • Det kan være lurt å ha en venn eller et familiemedlem hjelpe deg med bruk av inversjon bord på først, som inversjon kan være forvirrende, og du kan trenge hjelp til å komme ut av tabellen.
  • Husk at alle er forskjellige. Hyppigheten av inversjon, vinkel på inversjon og tidsbruk invertert vil variere fra person til person.
  • Aldri begynne en inversjon diett uten først å kontakte legen din. Noen medisinske tilstander kan bli forverret ved å henge opp ned.

Ryggsmerter og urinveisinfeksjon

Urinveisinfeksjoner er ganske vanlig. De påvirker kvinner mer enn menn, og kan være en reell hindring på ditt daglige liv. Som blir sagt, du trenger ikke å gi etter for en UTI og ryggsmerter som kan komme sammen med den, så mange behandlingsalternativer er tilgjengelige.

Definisjon

En urinveisinfeksjon er også kjent som en UTI og er i utgangspunktet en infiltrasjon av bakterier på noe punkt langs urinveiene, som inkluderer nyrer, blære, urinrøret og urinlederne. De fleste urinveis infiserer involverer urinrøret og blæren bare. Imidlertid kan mer alvorlige infeksjoner spre seg til urinlederne og nyrene, forårsaker alvorlige ryggsmerter, feber, frysninger og til og med oppkast.

Årsaker

Urinveisinfeksjoner kan være forårsaket av en rekke ting. Å være en kvinne predisponerer deg til denne tilstanden, fordi urinrøret er kortere hos kvinner enn hos menn. Bakterier kan lettere reise fra anus inn i urinrøret også. Holder urinen for lenge, og ikke tømme blæren helt kan også føre til en UTI. Unnlate å drikke nok vann og drikker sure drikker som appelsinjuice eller kaffe og føre til betennelse. Samleie kan tvinge bakterier inn i urinrøret i tillegg.

Back Pain

For noen ryggsmerter er et fremtredende trekk ved deres urinveisinfeksjoner. Dette skjer vanligvis når infeksjonen har spredd seg til nyrene. Lider vil merke en murrende smerte i korsryggen, samt smerter i flankene og sidene av kroppen. Smerte kan oppstå på den ene eller begge, og kan variere i alvorlighetsgrad. Imidlertid opplever ryggsmerter sammen med andre UTI symptomer er et signal om at du trenger øyeblikkelig legehjelp.

Andre symptomer

Foruten ryggsmerter, kan urinveisinfeksjoner produsere en rekke symptomer. For eksempel kan du legge merke til en smertefull brennende følelse når du tisser, trang til å urinere ofte og med stor haster bare å ha en liten mengde urin utvist og blodig eller klart utseende urin. I noen tilfeller vil en feber og frysninger utvikle sammen med kvalme, oppkast og magesmerter.

Behandling

Behandling av en urinveisinfeksjon er vanligvis ganske grei. En runde med antibiotika vil vanligvis gjøre utslaget. Noen ofte foreskrevet antibiotika for dette formålet inkluderer doksycyklin, amoxicillin og kinoloner. For å oppmuntre til rask helbredelse, drikke rikelig med vann og unngå å spise krydret mat, drikker syrlig juice, alkohol, kaffe eller brus og gå på do ofte.

Årsaker til kronisk eller alvorlige ryggsmerter

Smerte kan oppleves hvor som helst på ryggen, med det nederste området er mest vanlig. Ifølge American Chiropractic Association, er det noen interessante fakta kretser rundt ryggsmerter. Det er den nest vanligste årsaken til besøk til legen; andre bare til øvre luftveisinfeksjoner. Den ene halvdelen av befolkningen er berørt av ryggproblemer hvert år, og amerikanerne bruker ca $ 50 milliard i året på å prøve å lindre ryggsmerter. Å være at baksiden er en så kompleks struktur som innebærer mye muskler, bein og leddbånd, er smerte ganske vanlig. Om smerte er kronisk eller akutt, kan det være forårsaket av mange forskjellige ting.

Betennelse

Leddgikt er en tilstand som fører til at leddene blir betent, hoven og smertefull. Selv om det er mer vanlig i andre leddene i kroppen, kan den også finne sted i ryggraden. Det finnes flere forskjellige typer som kan forårsake smerte. Den nedre del av ryggen kan lide smerter fra slitasjegikt. En type kalles cervical spondylose foregår i livmorhalsen området, som er den øvre del av ryggen. En annen type som kan føre til smerter i korsryggen kalles lumbosakralskiver leddgikt.

Trakk Muscle

Ofte, muskler og leddbånd i ryggen blir anstrengt, forstuet eller trekkes fra løfte gjenstander som er for tunge eller vrir for fort forbi en gitt bevegelsesutslag. Dette kan føre til skarpe, sterke smerter. Det kan også sees i kontaktidretter som fotball når spillerne blir truffet på et dårlig vinkel.

Degenerasjon

Smerter i ryggen kan også oppstå fra en annen tilstand som kalles degenerative plate sykdom. Dette er da brusk i leddene mellom de slites bort og benene begynner å gni mot hverandre. Smerten er vanligvis mild og konstant, men det er flareups som også kan oppstå som ville være mer alvorlig.

Organ Disease

De organer i kroppen kan også forårsake smerte i ryggen, vanligvis det nedre området. Nyrene er blant de organer som kan gjøre dette. De er plassert på bunnen av brystkasse mot baksiden av legemet. Nyrestein, som er forekomster av kalsium, fosfat og oksalat som har klumpet seg sammen, kan utvikle seg. Når de beveger seg, kan alvorlig smerte bli følt på den siden av legemet som stråler ut til baksiden området.

Tarm Obstruksjon

Forstoppelse er en tilstand der tykktarmen blir støttet opp med fekal matterl. Ikke bare kan denne ha en negativ innvirkning på fordøyelseskanalen, men det kan også føre til den nedre tilbake for å bli sår. Dette kan være enten akutt eller kronisk avhengig av hvor lenge den forstoppelse varer.

Identifikasjon

Personer som er stillesittende og overvektige ofte utvikler kroniske smerter i korsryggen. Det er et par grunner til at dette skjer. Når du setter deg ned for lange perioder av gangen, trenger muskler og leddbånd i ryggen ikke blir flyttet, noe som kan føre til dårlig fleksibilitet og sårhet. Å beslaglegge problemet, ha ekstra vekt på magen overbelaster musklene i nedre del av ryggen, noe som fører til smerte. Gravide kvinner kan også lider ryggsmerter på grunn av dette.

Ryggsmerter Ledelse Behandlinger

Ryggsmerter kan skyldes en skade, klemte nerver, muskelkramper, og dessverre er det ofte en kronisk tilstand. Å leve med smerter kan være vanskelig og senke en persons livskvalitet. Heldigvis finnes det mange medisinske teknikker spesielt utviklet for å behandle kroniske ryggsmerter. Disse behandlingene virker kanskje ikke for alle, og pasienter ofte må prøve mer enn én behandling for å finne en som fungerer for dem. Noen av de mest kjente teknikker for ryggsmerter forvaltning inkluderer farmakologiske teknikker, invasive teknikker og naturlige teknikker.

Farmakologisk Smertebehandling

Over-the-counter og reseptbelagte legemidler kan brukes til å redusere kroniske ryggsmerter, for å lette rehabilitering øvelser og til å håndtere smerte etter operasjonen. Det er fem hovedkategorier av medisiner som brukes for ryggsmerter ledelse. Analgetika, for eksempel acetomenophen, og ikke-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs), som ibuprofen, er over-the-counter medisiner som vanligvis brukes for ryggsmerter som er mindre alvorlige. Muskelavslappende kan brukes til å behandle smerter fra spasmer i ryggmuskulaturen og narkotika er ofte foreskrevet for å hjelpe en pasient gjennom smerten ved å utvinne fra kirurgi. I noen tilfeller kan antidepressiva eller antikrampemidler benyttes hvis ryggsmerter blir opplevd er nerverelaterte.

Invasiv Smertebehandling

Det finnes flere teknikker for populære å redusere smerte, som involverer innsetting av noen type av medisinsk instrument inn i kroppen. Den første av disse er injeksjoner, der en medisinsk faglig leverer en dose av smertestillende medikamenter direkte til det berørte området gjennom en nål. En type injeksjon, kalt prolotherapy, injiserer medikamenter som stimulerer vev reparasjon og øker blodsirkulasjonen for å lindre smerte. En annen, mer radikal teknikk, kalt radiofrekvens radioblation innebærer å drepe en nerve som fører til smerte ved anvendelse av varme. Andre muligheter er implantasjon av enheter, som leverer elektrisk stimulering til de berørte nerver, samt implantasjon av pumper, som leverer narkotiske medisiner direkte til berørte områder.

Natural Smertebehandling

For de som foretrekker å ikke bruke medisiner eller motta smertefulle injeksjoner eller kirurgi for kroniske ryggsmerter, ikke-invasive metoder er tilgjengelige. Trening er en av de mest anerkjente anbefalinger for ryggsmerter fordi det har en tendens til å øke blodsirkulasjonen og styrke, noe som gjør bevegelsen enklere og mindre smertefull. Massasje og kiropraktikk behandling også kan gi lindring. Andre ikke-invasiv, ikke-farmakologiske behandlinger inkluderer bruk av kulde eller varme til områder der smerten oppleves og avslapping teknikker for å hjelpe en pasient avtale med smerten mentalt. Transkutan elektrisk nervestimulering (TENS) er teknikk som innebærer stimulering av smertefulle områder på kroppen med elektriske pulser. Selv om TENS terapi lindrer smerte, er lindring ofte bare midlertidig.

Nedre ryggsmerter Problemer

Nedre ryggsmerter Problemer


Åtti prosent av voksne oppleve noen ryggsmerter i livet; og en stor prosentandel av deres problemer er i den nedre ryggen. Nedre ryggsmerter kan være forårsaket av mange ting - både muskel- og strukturelle. Folk kan skade deres korsryggen under fysisk aktivitet, ved å falle eller bare løfte gjenstander i en vanskelig måte. Heldigvis finnes det mange måter å behandle smerter i korsryggen.

Betydningen av Nedre ryggsmerter Problemer

Ifølge en artikkel av Jennifer Thomas i US News & World Report, "nedre ryggsmerter utgjør mellom 20 prosent og 25 prosent av medisinske påstander og overstiger $ 34 milliard i årlige direkte medisinske kostnader." Dette tallet er ventet å vokse som median alder av befolkningen øker. Lavere tilbake smerte problemer kan begrense din evne til å fungere. Det kan også føre til at du går glipp av arbeid i lengre perioder av gangen.

Typer av Nedre ryggsmerter Problemer

Den vanligste typen av smerter i korsryggen er en muskel belastning. Folk er aktive i dag, og ivrig engasjert i idrett og fysisk form. De kan stamme tilbake sine til enhver tid. Folk som jobber i bygg og anlegg eller arbeidere kan stamme sine tilbake arbeidsmiljø. Som du alder, musklene blir strammere. Dette kan føre til at du har lavere tilbake smerter. Du kan også potensielt press leddbånd eller forverre nerveender i korsryggen. Alle disse forholdene kan forårsake mild til alvorlig smerter i korsryggen.

Andre typer Nedre ryggsmerter Problemer

Folk kan ha smerter i korsryggen av deres korsryggen. Dette er de fem største og sterkeste virvlene i ryggsøylen, men de er sårbare for skader. Lumbale smerter kan være forårsaket av herniated disker, en erosjon av brusk mellom diskene, klemte nerver og til og med brudd. Kroniske smerter i korsryggen problemer kan være forårsaket av fibromyalgi, en smertefull autoimmun sykdom. Det er også mulig å ha smerter i den nedre ryggen på grunn av kreft.

Typer behandling

De fleste anstrengt musklene i nedre del av ryggen bør behandles med is de første 48 timene. Dette fører til vasokonstriksjon som reduserer betennelse ved å begrense blodtilførselen til området. Kronisk smerte forårsaket av strukturell skade på korsryggen kan behandles med varmeputer og varme bad. Når hevelsen har gått ned, kan helbredende egenskaper i blodet fremme utvinning. Anti-inflammatoriske medisiner som ibuprofen kan være foreskrevet for smerter i korsryggen. Og kortison kan være nødvendig for sterke smerter. Folk går ofte til chiropracters eller fysioterapeuter å komme seg fra lavere tilbake skader. Kirurgi kan være nødvendig i noen tilfeller.

Forebygging / løsning

Mange av lavere ryggsmerter problemer kan forebygges ved å strekke eller styrke musklene i dette området. Bare ligge på ryggen (med knærne opp) og trykke på ryggen på gulvet kan styrke korsryggen. Trekke ett eller begge knærne mot brystet mens utvide ditt andre er et par av effektive tøyningsøvelser. Du bør også styrke tilstøtende muskler som mage og rumpeballe muskler. Disse musklene vil bidra til å støtte korsryggen under fysisk aktivitet.

Pain Management Techniques for ryggsmerter etter operasjonen

Utvinne fra ryggoperasjon kan være en smertefull prøvelse for noen pasienter. Avhengig av hvilken type kirurgi og suksessen av prosedyren utføres, kan varigheten og intensiteten av postoperativ smerte varierer fra mild kortsiktig ubehag til alvorlig smerte som henger i måneder eller år. Medisiner og tøyningsøvelser vil hjelpe noen utvinne tilbake kirurgi pasienten komme forbi smerten av operasjonen.

Scar Tissue

En av de vanligste kildene til smerte etter ryggoperasjon er utvikling av arrvev rundt området hvor operasjonen ble utført. Hvis dette vevet bygger seg opp, og presser mot nerveroten, er resultatet en alvorlig smerte som kan spre seg over hele baksiden og ned benene. Medisiner og strekking kan lindre smerten i noen tilfeller, i henhold til Spine-Health.com.

Stretching

I løpet av de første seks til 12 uker med utvinning, mesteparten av arrvev blir dannet. Stretching løpet av denne tiden vil holde nervene i ryggen mobil som sårene leges. Dette, i teorien, vil forhindre nerve fra å bli bundet av arrvev, og skal hindre utvikling av de problemer som forårsaker ryggsmerter. Ikke forsøk å trene hvis det er for smertefullt å gjøre det, og aldri strekke utover det punktet av smerte da dette kan inflame nerve og forverre problemet.
Strekninger bør gjøres et par ganger om dagen, og bør involvere pumping av anklene mens du strekker hamstrings fra en liggende posisjon, ifølge Spine-Health.com. Turgåing er en lav-effekt trening som vil naturlig strekke de aktuelle områdene.

Is, Varme og komfort

Ifølge InnovationMedical.com, kan iført komfortable klær og være bevisst på komfortabel kroppen posisjonering være en betydelig hjelp med smertebehandling etter ryggoperasjon. Dessuten er den enkle bruken av is og varme for å lindre smerte effektiv.
Bruke isposer ofte i løpet av de to første dagene av utvinning og etter å ha gått eller stretching. Bruk av varme etter operasjonen vil øke blodstrømmen til det oppvarmede området og kan redusere smerte, men bør brukes senere som tidlig bruk kan føre til hevelse i området.

Medisinering

Leger ofte anbefaler over-the-counter-steroide antiinflammatoriske midler (NSAIDs) i løpet av postoperative å håndtere smerte. Mer potente reseptbelagte versjoner kan også være tilgjengelig basert på legens anbefalinger.
Legemidler som kan gi lindring i over-the-counter kategorien er naproxen (Aleve), paracetamol (Paracet) eller ibuprofen (Advil). Resept styrke naproxen som Naprosyn kan også anbefales. Resept styrke paracetamol kombinert med oksykodonhydroklorid (Percocet) er også ofte foreskrevet, ifølge Cure-Back-Pain.org.

Nedre ryggsmerter vs nyre smerte

Når du opplever smerter i korsryggen, er det normalt å føle seg bekymret for at du kan være lider av en nyre infeksjon, men de to forholdene er faktisk lettere å skille fra hverandre enn du kanskje tror. Nyreproblemer gjøre seg kjent på mange måter som ryggproblemer ikke. Ved å kontrollere for noen kjennetegn, kan du føle deg trygg i å vite om du trenger å bli undersøkt for en mer alvorlig tilstand.

Beliggenhet

Nyrene er plassert nederst på ryggen, langs sidene og over hoftene.

Back Pain

Hvis du har en kjedelig, verkende smerter som blir verre når du beveger deg rundt, er det sannsynligvis ryggsmerter. Denne typen smerte vanligvis blir bedre med en varm pack eller en massasje.

Trykk

Hvis et lett trykk på området der du føler smerte gjør det verre, kan smertene komme fra nyrene. I dette tilfellet, vil du ønsker å få sjekket for en nyre infeksjon.

Symptomer

Hvis du har nyreproblemer, er du svært sannsynlig å ha andre symptomer i tillegg til ryggsmerter. Du kunne ha en feber, frysninger, kvalme eller smertefull vannlating, eller du kan finne blod i urinen.

Nyrestein

Det er ingen forvirrende en nyrestein med ryggsmerter. Nyrestein smertene kommer i bølger, og er svært alvorlig. Det kan være så ille at folk har sammenlignet passerer en nyre stein til fødsel. Hvis din smerte er en konstant verke, er det sannsynligvis ikke en nyrestein.

Ryggsmerter forårsaket av prostata

Ryggsmerter

Selv om de fleste tilfeller av ryggsmerter er direkte knyttet til en skade eller abnormitet til plater eller vertebrae av ryggraden, det er mulighet for at ubehaget du opplever er faktisk grunn til noen sak som involverer prostata. Dette er i stor grad på grunn av plasseringen av prostata og effekten det kan ha på nerver av ryggraden din når du opplever noen form for utvidelse av denne kjertelen.

Prostatitt

En mulig gjerningsmann av ryggsmerter er en tilstand som kalles prostatitt. Og avhengig av typen av prostatitis som påvirker helsen, kan prostatakjertelen begynner å lide av en betennelse. Denne utvidelsen ikke bare kan hindre urinrøret, forårsaker en endring i frekvens, konsistens og haster av vannlating, men det kan også øke trykket i bekkenet, spørre smerte å manifestere i korsryggen av ryggraden (også kjent som korsryggen ). Men for prostatitt å være årsaken til smerter i korsryggen, du mer enn sannsynlig opplever andre symptomer på tilstanden, for eksempel bekkensmerter og urin endringer.

Prostata infeksjon

En annen mulig årsak til ryggsmerter på grunn av prostata er en bakteriell infeksjon. Og mye som prostatitt, kan denne infeksjonen forårsake betennelse i prostata, øke trykket i bekkenet av kroppen din. Vanligvis utløser trykket noen grad av ubehag i bekkenet samt din perineum, som er området mellom pungen og anus, men det kan også diffuse opp i korsryggen.

Prostate Cancer

Prostatakreft, spesielt i senere stadier av sykdommen, kan være årsaken til ryggsmerter. I denne situasjonen er smerte slutt et resultat av en spinal kompresjon forårsaket av metastase av kreftceller. Hvis kreften utvikler seg inn i etapper III eller IV, unormale celler som er knyttet til sykdommen er ikke lenger inneholdt innenfor veggene i prostata. De kan begynne å invadere nærliggende vev, for eksempel ryggmargen, og forårsake dannelse av en ondartet vekst som legger press på nervene i ryggraden.

Hvordan finne årsaken til et barns ryggsmerter

Hvordan finne årsaken til et barns ryggsmerter

Ryggsmerter er vanlig hos voksne, men barn blir sett av leger oftere klaget over ryggsmerter. Problemer med ryggraden som skoliose kan føre til ryggsmerter. Medisinske tilstander som ikke er relatert til ryggraden som nyreproblemer kan også være årsaken til et barns ryggsmerter. Noen smerter kan ha blitt forårsaket på grunn av skader fra sport eller traumer. Det er viktig å finne årsaken til et barns ryggsmerter slik behandling kan starte.

Hvordan finne årsaken til et barns ryggsmerter

•  Se en pediatrisk ortopedisk spesialist. En spesialist vil gjøre en fysisk undersøkelse for å se etter strukturelle unormalt i justeringen av ryggraden. En medisinsk historie vil også bli tatt. Legen vil sjekke ditt barns holdning og utføre tester for å sjekke for skader på nerver i ryggen.

2 Se symptomer. Ryggsmerter kan være ledsaget av andre problemer som for eksempel endringer i holdning eller smerter i nakke og skuldre. Be barnet ditt å beskrive smerten. Spørre om det er en brennende eller stikkende smerter. Husker når smertene startet, og avgjøre om det blir verre.

Spot alvorlige medisinske tilstander. Visse medisinske tilstander som svulster kan føre til ryggsmerter. Selv om de ikke kan være vanlig er det viktig å utelukke alvorlige problemer. Finn ut om barnet hadde feber eller problemer med å gå. Andre symptomer å være klar over er nummenhet i ben eller problemer med å kontrollere tarmer eller blæren.

har de nødvendige testene. Barnets lege vil trolig bestille en rekke røntgenbilder og muligens et bein scan. En CT-skanning eller MR kan også bestilles for mer detaljert informasjon. Barnets lege kan bestemme blod arbeid er nødvendig for å utelukke en infeksjon. Snakk med barnet ditt, og forklare hvilke tester eller prosedyrer han blir nødt til å bidra til å lindre frykten.

Finn ut om ditt barns ryggsekken er for tung. Mange barn har problemer med ryggen på grunn bære en ryggsekk som er for tung. Look for holdning endrer seg når barnet ditt går med ryggsekk. Avrundede skuldre og smerter i nakken er også symptomer et barns ryggsekk kan være for tung.

Hvordan hjelpe en lavere side Ryggsmerter

Hvordan hjelpe en lavere side Ryggsmerter


Amerikanerne bruker ca $ 50 milliard hvert år på behandlinger for smerter i korsryggen, inkludert smerte som oppstår på sidene av ryggen, ifølge National Institute of nevrologiske lidelser og hjerneslag. Smerter i sidene av korsryggen varierer fra mildt irriterende for ødeleggende og vil forstyrre en persons hverdag, inkludert å ta vare på barn, jobber og nyter livet. Det er flere måter å behandle nedre side ryggsmerter for å komme tilbake til virksomheten for å leve.

Hvordan hjelpe en lavere side Ryggsmerter

•  Bo i seng for én til to dager eller lenger hvis rådet til å gjøre det av en lege, hvis nedre side ryggsmerter er forårsaket av et traume. Legg deg ned på den siden som ikke er berørt, hvis mulig. I løpet av denne tiden, komme ut av sengen noen få timer og gå rundt i 15 til 20 minutter.

Ta over-the-counter smertestillende medikamenter i henhold til pakken retninger eller en legens ordre. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler eller NSAIDs, for eksempel naproxen natrium eller ibuprofen vil redusere eventuell hevelse som ledsager den nedre ryggsmerter.

•  Påfør varme til området i form av en varmematte eller et varmt bad. Bruk en varmepute på det berørte området for 15 til 20 minutters intervaller hver tredje til fjerde time. Denne terapi er brukt alene eller i forbindelse med daglige varm dusj eller bad.

Bruk is i mellom økter av varme. Etter at varmeputen er fjernet, anvende en pakkisen etter 20 til 30 minutter. Den vekslende is og varme kan også gi en viss lettelse.

Utfør lette øvelser så snart som mulig etter skaden oppstår. Svømming, gå eller sykle alle er måter å strekke musklene i korsryggen og hjelpe deg å unngå å gjøre skaden verre eller forårsaker sekundære problemer, for eksempel muskelsvakhet og blodpropp.

Snakk med en lege hvis nedre ryggsmerter forverres eller varer lenger enn tre måneder. Ifølge WebMD, ryggsmerter som vedvarer i mer enn tre måneder anses kronisk og er behandlet med andre former for terapi, for eksempel fysioterapi, sterke medisiner, massasje, akupunktur, kirurgi eller biofeedback. Biofeedback er en prosedyre som tillater folk å kontrollere muskler og kroppsfunksjoner som ellers er ufrivillig, for eksempel blodtrykk, puls og hud temperatur.

Smertefull vannlating hos barn

Smertefull vannlating hos barn


Barn kan ha problemer med å late vannet fra tid til annen. Denne tilstanden kan være svært smertefullt for barnet og plagsom for den overordnede. Selv om smertefull vannlating hos barn er ikke smittsom, er det likevel viktig å finne årsaken.

Effekter

Barn som har smertefull vannlating vil oppleve brennende og stikkende når du prøver å passere urin. De kan gråte og føler behov for å urinere ofte.

Årsaker

Årsaker til smertefull vannlating hos barn inkluderer betennelse i urinrøret samt nyre og blære infeksjoner.

Identifikasjon

Å identifisere hva som forårsaker smertefull vannlating hos et barn, vil en lege stille spørsmål som medisinsk historie og hendelser som fører til symptomene. Legen vil samle en urinprøve for å sjekke for bakterier.

Behandling

Behandling for smertefull vannlating hos barn inkluderer smertestillende medikamenter, økt væskeinntak og soaking i et bad med natron.

Forebygging / løsning

Smertefull vannlating kan forebygges hos barn ved å ha god hygiene. Dette inkluderer jenter tørke forfra og bakover når du er ferdig på toalettet og gutter tørke av tuppen av penis når du er ferdig vannlating.

Hjem Løsning for Smertefull Maxillary bihulebetennelse

En maxillaris bihulebetennelse påvirker sinus maxillaris, som ligger i den øvre kjeven regionen bak kinnbena. Noe som holder slimete fra skikkelig drenering fra overkjevens bihulene kan føre til en smertefull infeksjon. Det er en mer dypt forankret infeksjon og kan være vanskelig å behandle.

Noen av de vanligste årsakene til denne typen bihulebetennelse er kaldt og influensa, merkelig septum, soppinfeksjoner og tannproblemer som infiserte tannkjøtt og tenner. Jeg noen tilfeller vil et godt hjem rette for smertefull maxillaris bihulebetennelse ha deg følelsen bedre på kort tid.

Neseskylling

Neseskylling er en god og naturlig måte å kurere en smertefull maxillaris bihulebetennelse. Du vil trenge en 10 ml plastikksprøyte, 100 ml natriumbikarbonat-pulver, en teskje, og en kopp. Bland en teskje av pulveret i koppen med en liten mengde vann. Fyll sprøyten med den blandede løsning. Lene seg over en vask med hodet over bollen, vippet til side og injisere innholdet i sprøyten inn i det ene neseboret slik at det går inn i nesegangene og kommer ut av det andre neseboret. Forsiktig blåse ut eventuelle gjenværende løsning og slimete fra neseboret. Gjenta den samme fremgangsmåten med det andre neseboret.

Du kan også bruke en neti potten for å utføre Neseskylling. Den eneste forskjellen er at du vil helle væske inn i nesebor i stedet for å injisere det, og du vil bruke halvparten av vannet i potten for det ene neseboret og halvparten for den andre.

Diet

Noen ganger kan en matallergi kan forårsake en bihulebetennelse. En ting du kan vurdere er å eliminere visse matvarer fra kostholdet ditt. Dette kan rydde opp tilstanden. Kronisk syke bør unngå å spise meieriprodukter, hvete, fjærfe, egg, sjokolade, peanøtter, bananer og mais.

Du kan gjøre en avtale med en lege som er spesialist på allergi å ha en diagnostisk blodprøve for å avgjøre hvorvidt du har matallergier. Unngå matvarer som utløser en infeksjon er den enkleste hjem rette for en smertefull maxillaris bihulebetennelse.

Hvitløk

Hvitløk sies å ha antibakterielle og soppdrepende egenskaper. Bihulebetennelse kan være enten bakterier eller sopp i naturen, slik at hvitløk kan være den beste kur. Du kan ta det i kapselform, bratt ett fedd i en kopp varmt vann som en te eller slippe et par knuste fedd i en gryte med varmt vann, hold hodet over det og inhalerer dampen to til tre ganger om dagen.

Apple Cider Eddik

Apple cider eddik er et naturlig resept for alle typer plager. Som hvitløk, den har antibakteriell og soppdrepende egenskaper. Det hjelper også redusere slimproduksjon. Bland 2 ts. av økologisk eple cider eddik i en kopp varmt vann. Drikk dette concoction tre ganger om dagen.

Vaporizers

Varm damp damp kan gi umiddelbar lettelse for en bihulebetennelse. Du kan holde ansiktet over en bolle med varmt vann og få de samme fordelene. Pust damp i ca 2-5 minutter. Dette hjelper tynn tykke slimet som kommer med bihulebetennelse. Det lindrer også membranene. Ved hjelp av en damp vaporizer om natten fungerer på samme måte.

Smertefull sex etter overgangsalderen

Smertefull sex etter overgangsalderen


Tørrhet i skjeden og tynning av vaginal veggene i overgangsalderen kan øke friksjonen under samleie, og kan føre til smerter.

Lindring fra vaginal tørrhet kan innebære bedre kommunikasjon med sin partner, en endring i medisinering, hormonbehandling eller en kombinasjon av behandlinger.

Smøremidler

Vannbasert glidemiddel kan gi midlertidig lindring fra vaginal tørrhet ved å tilføre fuktighet og redusere friksjon forårsaket under samleie. Unngå olje og petroleumsbaserte smøremidler, som kan havnen bakterier som kan føre til en vaginal infeksjon.

Østrogen Kremer

Østrogen kan brukes direkte til vaginalområdet i form av en krem ​​som er påført topisk. Kremer øke blodgjennomstrømningen når de er brukt til vagina. Den økte blodstrømmen bidrar til å øke følsomheten som kan føre til lettere orgasmer.

Vaginal Setter

Vaginal østrogen kan også bli administrert i en vaginal tablett eller en ring som er satt inn i vagina. Østrogen frigjøres sakte og absorberes gjennom skjedeveggen.

Hormon kremer og innsatser kan brukes i forbindelse med over-the-counter smøremidler for å lette system av smertefulle kjønn etter menopause.

Hormonbehandling

Østrogennivået faller under overgangsalderen, noe som fører til vaginal vev å bli tynnere og tørrere. Denne smerten kan variere fra mildt ubehagelig å ekstremt smertefullt.

Hormonbehandling, ofte referert til som HRT, kan bidra til å redusere symptomer som fører til smertefull sex etter overgangsalderen.

Medisiner

Noen medisiner, for eksempel kaldt og allergi medisiner, noen antidepressiva og anti-østrogen medisiner, kan senke sexlysten og forårsake vaginal tørrhet. Legen kan være i stand til å foreskrive en mindre tørking alternativ eller komme med forslag for å lindre tørr skjede.

Kommunikasjon

Mangel på opphisselse kan også føre til tørrhet i skjeden som kan forårsake smertefulle sex etter overgangsalderen. Menopausal kvinne bør diskutere måter å øke opphisselse, slik som utvidet forspill og hyppigere seksuell aktivitet, med sin partner.

Er herpes sår Smertefull i tidlige stadier?

Tre typer herpesvirus (viral familie Herpesviridae) Årsak sår, også beskrevet som blemmer. Disse blemmer, som er væskefylt, pause og deretter danne en skorpe. Før disse blemmer form, symptomer kjent som prodrom oppstå; en type herpes prodrom er tydelig smertefullt, mens de to andre kan forårsake brennende eller lignende ubehagelige inntrykk.

Oral Herpes

Oral herpes er forårsaket av infeksjon med virus HSV-1, også kjent som HHV-1; Det er noen ganger også forårsaket av HSV-2, viruset vanligvis ansvarlig for genital herpes. Oral herpes prodrom fører til en følelse i området som vil bli påvirket av den kalde sår. Denne følelsen kan svie, kløe eller smertefull. I tillegg rapporterer Mayo Clinic at forkjølelsessår kan selv være smertefullt. En typisk utbrudd av oral herpes varer en uke eller litt mer.

Genital Herpes

Genital herpes er vanligvis forårsaket av HSV-2 (HHV-2), men kan også være forårsaket av HSV-1. Det også, fører til prodromatic symptomer som kan inkludere, ifølge Mayo Clinic, smerter eller kløe i det berørte området. Sår utvikle seg senere og kan også føre til smerte og kløe.

Helvetesild

Helvetesild (herpes zoster) er en gjentakelse av varicella-zoster-virus (VZV, også kjent som HHV-3). Dette viruset forårsaker vannkopper under førstegangsutbrudd og forårsaker helvetesild når det oppstår på nytt, noe som er flere år eller tiår etter smitte med vannkopper.

Herpes zoster prodrom er smertefull og forekommer langs linjen av nerve hvor viruset har igjen blir aktiv. Dette er generelt langs setet eller stammen av kroppen, og skjer på kun en side av kroppen. Denne smerten fortsetter som rødt utslett og blemmer utvikle; for noen mennesker, kan smerten være uutholdelig og kan noen ganger vare selv etter at utslettet klarner opp.

Behandling

Hovedlinjen av behandlingen for alle tre av disse herpetic forhold er et kurs av antivirale medikamenter. Disse stoffene inkluderer acyclovir, Valacyclovir og famciclovir. En lege kan anbefale andre, aktuelle behandlinger for forvaltningen av oral herpes, selv om det ikke anbefales at aktuelle behandlinger brukes for genital herpes.

I tillegg til antivirale midler, er helvetesild administrert med kortikosteroider for å redusere svelling, så vel som muligheten for komplikasjoner. Smertestillende og aktuelle agenter som Calamine lotion og capsaicin krem ​​sammen med lidokain patcher er også ansatt for å administrere helvetesild smerte.

Effekt av behandling

Antiviral behandling for herpetic forholdene er mest effektiv når den er påbegynt under prodrom. Personer som har kroniske utbrudd av oral eller spesielt genital herpes kan bli satt på daglig undertrykkende terapi; dette kurset av behandling innebærer å ta antivirale legemidler på en daglig basis for å redusere antallet og alvorlighetsgraden av utbrudd.

Halsbrann & Ryggsmerter Symptomer

Halsbrann er en smerte vanligvis forbundet med å spise og drikke mat med høyt syreinnhold. Ryggsmerter er en generalisert begrep som folk lenker til en rekke rygg sykdommer. Smerter fra begge kan variere fra mild til uutholdelig. Disse medisinske tilstander har spesifikke årsaker og symptomer.

Halsbrann

Smerten av halsbrann faktisk ikke medfører hjertet, til tross for uttrykket. Smerten er vanligvis følte rundt hjerteområdet, konsentrert på brystbenet. Magesyre blir kastet opp i spiserøret er den viktigste årsaken til halsbrann. Når åpningen mellom spiserør og mage ikke lukkes etter at maten passerer, er overdreven magesyre tvunget inn i spiserøret. Dette er hva som er kjent som tilbakeløp. Også, spise mye eller sure matvarer, som frukt, kan utløse halsbrann med over stimulere magesyre.

Backaches

Ryggsmerter, som navnet indikerer, refererer til smerter som kommer fra baksiden. Ryggsmerter ikke stammer fra ett bestemt sted; Snarere kan det komme fra muskler, bein og nerver som ligger i ryggen regionen. Dessuten kan smerten kommer fra flere områder av baksiden, slik som den nedre del av ryggen, den øvre del av ryggen og halebenet området. Smerte kan også stråle ut til halsen. Årsaker til ryggsmerter varierer. Tilbake traumer, muskelbetennelse, skivebrokk, kramper i musklene, skadet ryggvirvler og anstrengt tilbake muskel kan alle være årsaker til ryggsmerter.

Symptomer på halsbrann

Det er ulike symptomer for halsbrann. Prime symptomet er varm, brennende følelse som oppleves av brystbenet. Andre symptomer er brystsmerter, svie i halsen, og følelsen av mat setter seg fast i brystkassen, hoste, svelgeproblemer, øker brystsmerter når fastsetter, sår hals, mage kvalme og konstant hikke.

Symptomer på Ryggsmerter

Ryggsmerter symptomene er som følger-stivhet i korsryggen og hoftene, manglende evne til å bøye uten smerter i ryggen eller manglende evne til å bevege seg uten ryggsmerter, kronisk stikkende smerte, nummenhet i rygg og ben, prikking (stikking følelse) i ben, smerte når du hoster eller nyser, svakhet i bena, kvalme, oppkast og ryggrad kurvatur.

Konklusjon

Når det gjelder enhver medisinsk tilstand, er det alltid best å søke råd fra en profesjonell lege. En lege vil gi behandling, medisiner for å lindre smerte og diagnostisere for å fastslå om det er en underliggende medisinsk tilstand. Medisinsk behandling kan være nødvendig for å hindre ytterligere komplikasjoner også.

Hvorfor er Acid Reflux Smertefull?

Hvorfor er Acid Reflux Smertefull?


Acid reflux kan slå til enhver alder og være en smertefull lidelse å håndtere hovedsakelig etter å ha spist eller drukket.

Årsaker

Mellom magen og spiserøret er et sphincter som åpner for å tillate mat å passere til magen. Når denne lukkemuskelen er svak, kan det åpne også slik at mageinnholdet til å flytte tilbake opp i spiserøret.

Symptomer

Acid reflux kan forårsake en brennende følelse i brystet, spiserør og svelg. Noen mennesker vil regurgitate og har en bitter smak i baksiden av deres munn.

Outcome

Acid reflux er smertefullt fordi syre i magen forårsaker en brennende følelse når den går inn i spiserøret. Over tid kan dette føre til at spiserøret for å bli irritert og betent, noe som fører til mer smerte når acid reflux streik.

Behandling

Apotek har en rekke over-the-counter rettsmidler til å behandle acid reflux. Hvis disse medikamentene ikke hjelper, kan en lege foreskrive en medisin med høyere doser for å hjelpe på problemet.

Betraktninger

Etter spiserøret har blitt irritert og betent, kan det ta flere uker å helbrede. Acid produksjonen må kontrolleres i løpet av denne tid med syre reduksjonsgir og stopper for å tillate helbredende tid.

Smertefull halsbrann og tegn på hjertesykdom hos kvinner

Smertefull halsbrann og tegn på hjertesykdom hos kvinner


Smertefull halsbrann kan være en av de tegn på hjertesykdom hos kvinner og en varseltone av en pågående hjerteinfarkt. Kvinner opplever ofte ulike tegn på koronar nød.

Identifikasjon

Et hjerteinfarkt ofte maskerer seg som smertefulle halsbrann eller fordøyelsesbesvær. Leger oppfordrer feilende på siden av forsiktighet og søker krisehjelp bør et hjerteinfarkt vises den sannsynlige årsaken.

Betydning

"Hvis halsbrann synes verre eller forskjellig fra vanlig - særlig hvis det skjer under fysisk aktivitet eller er ledsaget av kortpustethet, svetting, svimmelhet, kvalme eller smerter som stråler inn i skulderen og armen - få akutt hjelp umiddelbart,» sier The Mayo Clinic.

Kvinner

Kvinner er mer utsatt enn menn til å oppleve mindre vanlige symptomer på hjerteinfarkt som halsbrann, tap av matlyst, tretthet, hoste eller en flagrende hjerte.

Betraktninger

En av fire dødsfall hvert år i amerikanske kvinner skyldes hjertesykdom. "Jo eldre en kvinne blir, jo mer sannsynlig at hun er å få hjertesykdom", ifølge The US National kvinner Health Information Center. "Både menn og kvinner har hjerteinfarkt, men flere kvinner som har hjerteinfarkt dø fra dem."

Advarsel

P-piller øker sannsynligheten for hjertesykdom hos kvinner over 35 år, samt de som røyker eller har høyt blodtrykk, diabetes, eller høyt kolesterol.