Digidexo.com

Hvordan identifisere nyrecellekarsinom

Hvordan identifisere nyrecellekarsinom


Nyrecellekarsinom er den vanligste typen av nyrekreft som vanligvis rammer voksne. Når nyrecellekreft er dannet, sin tidlige symptomer mild og er ofte uoppdaget, eller de kan selv bli mistenkt for å være noe annet. Disse kreftcellene vanligvis forbli usett før de har vokst seg store nok til å forårsake komplikasjoner - en sak som er ansett som alvorlig, spesielt hvis de har spredning (spread) rundt naboorganer.

Hvordan identifisere nyrecellekarsinom

Merknad om fargen på urinen din vises forskjellig fra vanlig. Om lag 40 til 50 prosent av personer med nyrecellekreft erfaring smertefri vannlating av blod, ellers kjent som hematuri. Her kan urin virke mørk, rød eller rustne.

observere noen eksistensen av smerter i siden. Denne smerte er følt på den ene side av legemet, mellom buk og rygg-området. Pasienter vanligvis klager over stadig å ha denne type smerte. Noen ganger kan smertene kan være lokalisert på den side av bukhulen.

Palpate eller undersøke flanke området. En opplagt masse eller klump kan muligens bli følt på området mellom mage og rygg.

Hold øye med din vekt og appetitt. Vekttap kan være sekundært til mangel på matlyst. Men i mange tilfeller er en slik vekttap ofte uforklarlig og utilsiktet. Som et resultat, kan pasienter ser altfor tynn eller kan ha en Haggard, underernært utseende.

Sjekk din temperatur. Tilbakevendende feber forekommer i om lag 20 prosent av nyrekreftpasienter.

Tenk på hvor ofte du føler deg sliten og svak. Overdreven tretthet er typisk, noe som skyldes en forstyrret balanse i immunsystemet forårsaket av tilstedeværelsen av kreftceller.

Stadig sjekke blodtrykket. Nyrecellekarsinom kan komme med høyt blodtrykk, spesielt i avanserte tilfeller.

Se legen din om noen tegn på blodmangel. Pasienter som lider av alvorlig stadium av nyrekreft er mer utsatt for å ha blodmangel.

ser eller føler om testiklene er av normal størrelse. I sjeldne tilfeller kan menn som lider av nyrecellekreft oppleve utvidelse av en testikkel (vanligvis på venstre side) på grunn av en hindret testikkel blodåre.

Hint

  • Når noen av symptomene presentert ovenfor er observert, ikke nøl med å kontakte legen din med en gang. Umiddelbar behandling kan hindre ytterligere komplikasjoner fra å ta sted.
  • Inne i nyrene er dens funksjonelle enhet kjent som nevronet. Den er omgitt av bittesmå tubuli (små rør) som hjelp i å filtrere blodet ved å omdanne en regulert mengde vann og salt at kroppen trenger og skille ut de overflødige de i form av urin. Nyrecellekarsinom, ellers kjent som nyrekreft, vokser vanligvis rundt disse tubuli. De noen ganger invaderer andre deler av nyren og muligens kan angripe begge nyrer samtidig.