Digidexo.com

Cure for Benign Posisjonens Vertigo

Benign paroksysmal posisjonsvertigo er en vanlig lidelse. Det fører til intermitterende svimmelhet forbundet med endringer i stillingen av hodet. Det er ikke alvorlig. Behandlingen innebærer en prosedyre som kalles canalith reposisjonering, ofte brukt i forbindelse med vestibular rehabilitering terapi. For alvorlige tilfeller kan kirurgi være nødvendig.

Årsak

Inne i øret er strukturer kalt otolith organer som tjener til å overvåke bevegelse av hodet. Inne i disse organene er små krystaller som er ansvarlige for følsomhet for bevegelse. Til tider disse krystallene kan bevege seg fra den otolith organer og angi den halvsirkelformede kanaler i øret som er ansvarlig for overvåking av posisjonen til hodet. Når dette skjer, får personen svimmel.

Alder er en faktor; tilstanden er vanlig i de eldre enn 60. skader i hode og øre operasjoner kan også forårsake tilstanden. Mens finne årsaken er nyttig, er behandling fortsatt tilgjengelig for de hvor ingen årsak er funnet.

Canalith Reposisjonering

Benign paroksysmal posisjonsvertigo er vanligvis behandles gjennom en prosedyre som kalles canalith reposisjonering. Det involverer langsomme, gjentatte mønstrede bevegelser av hodet. Fremgangsmåten er ment for å bevege partikler fra den halvsirkelformede kanaler i en meget liten sac som huser en otolith organ som kalles utricle. Når her partiklene ikke forårsake noen problemer og vertigo vanligvis går unna.

Prosedyren kan gjennomføres på et legekontor og vanligvis bare krever ett eller to forsøk på å rydde opp i vertigo. Etter at prosedyren er fullført, må hodet forblir forhøyet (over skulderen) for å tillate at partikler tid til å slå seg og bli absorbert av de fluider som ligger i det indre øret. Legen din kan vise deg hvordan å fullføre hjemme.

Kirurgi

I noen tilfeller der canalith reposisjonering prosedyre har vist seg å være ineffektive, kan kirurgi vurderes. Kirurgi er vellykket omtrent 90 prosent av tiden. En liten plugg laget av benet er satt inn i det indre øret, hindrer partiklene fra å kommunisere og å svare til hodet bevegelser og den halvsirkelformede kanaler.

En mulig bivirkning av denne prosedyren er langsiktig hørselstap, selv om dette skjer i bare ca 5 prosent av dem som mottar operasjonen.

Vestibulær rehabilitering terapi

Avbrudd i kommunikasjonen mellom hjernen og vestibular system (indre øret) kan lede til overdrevet eller utilsiktede bevegelser for å kompensere for svimmelhet. Disse igjen kan føre til muskelsmerter, hodepine og en generell følelse av tretthet. Eksempler er å flytte hele kroppen i motsetning til hodet for å se på noe eller stirrer på bakken for å undertrykke svimmelhet.

Vestibulær rehabilitering terapi innebærer betingelse og pasientspesifikke øvelser og bevegelser for å hjelpe omskolere hjernen til å behandle signalene som sendes fra det vestibulære systemet. Det er ofte brukt sammen med canalith prosedyrer og kirurgi og har en høy suksessrate hvis det gjøres riktig. Som canalith prosedyrer, kan det bli undervist til pasienten slik at det kan gjøres hjemme.