Digidexo.com

Bivirkninger av Stoppe Plavix

Plavix, også kalt klopidogrel, er et stoff som foreskrevet til pasienter etter et hjerteinfarkt, hjerneslag, ustabil angina, stent eller andre hjerteproblemer. Legemiddelet foreskrives for 1 år etter den medisinske hendelsen. I løpet av denne tiden, er det mange pasienter som ikke opplever noen annen betydelig medisinsk situasjon. Men ved å stoppe narkotika, pasienter kan faktisk være å doble deres risiko for en påfølgende hjerteproblemer for inntil 3 måneder og potensielt lenger. Leger og forskere er nå innser dette fenomenet og ser på pasienterfaringer. Det er ingen bestemmelse om hvorfor dette kan skje eller hvordan å hindre det, men leger og forskere er klar over bivirkningene av å stoppe Plavix og undersøker alternativer.

Heart Attack

Et hjerteinfarkt kan skje til pasienter stopper tablettene i løpet av kort tid, vanligvis 90 dager. Dette kan være på grunn av en arterie bli tilstoppet eller på annen effekt som ennå ikke er fastslått.

Stroke

Strokes er også mer vanlig i løpet av de 90 dager etter opphør av Plavix. Leger og forskere mener dette kan være på grunn av endringen i blodplater og måten de fungerer når Plavix er ikke lenger i systemet og fungerer som en blodet tynnere.

Blood Thickening

Plavix er et stoff som tynner ut blodet. Når pasienter avslutte bruken av stoffet, da deres blod vil begynne å tykne til en normal konsistens. Dette jevning kunne gjøre det vanskeligere for blodet å strømme gjennom allerede begrenset arterier, som kan øke blodtrykket og til slutt føre til et hjerteinfarkt.

Blodpropp

I noen tilfeller kan blodpropper dannes, noe som kan føre til hjerteinfarkt, slag eller annen medisinsk nødstilfelle. Dette skyldes det faktum at blodplater ikke lenger har stoffet påvirker hvordan de opererer. Når stoffet er stoppet, kan blodplater begynne å holde sammen og kan danne en blodpropp.

Død

Det verste bivirkning av å stoppe Plavix godt kan være døden. Innen de første 90 dagene av å stoppe Plavix, noen pasienter oppleve en annen hjerteproblemer de ikke kan komme seg fra og dø.