Digidexo.com

Hvordan lindre Emosjonelle PMS symptomer

PMS eller premenstruelt syndrom, er en tilstand som rammer mange kvinner rett før menstruasjonen. Mens det er vanlige fysiske symptomer forbundet med PMS, er det også følelsesmessige symptomer som kan være milde til alvorlige. Disse inkluderer irritabilitet, et ønske om å isolere seg selv, nedsatt konsentrasjon, depresjon og uforklarlig gråt. Det er noen personer med emosjonelle symptomene er så alvorlige at de selv har selvmordstanker mens du går gjennom PMS. Det er flere måter du kan bekjempe disse problemene gjennom bruk av både konvensjonelle og alternative løsninger.

Bruksanvisning

•  Spør legen din om forskrivning antidepressiva. Vanligvis disse medikamentene bare trenger å bli tatt to uker før menstruasjonen begynner; hvis din emosjonelle symptomene er mer alvorlig, men du kan rettes til å ta dem regelmessig. Noen eksempler på antidepressiva legen din kan foreskrive for å hjelpe er Zoloft, Paxil og Prozac. Hvis du opplever noen uønskede bivirkninger mens de tok disse medikamentene, informere legen din umiddelbart.

Pass på hva du spiser. Mens du kan ha en trang til å tilfredsstille visse mat cravings når du går gjennom PMS, må du opprettholde et sunt kosthold. Kutte ned på matvarer som inneholder for mye natrium eller sukker, og unngå alkoholholdige og koffeinholdige drikker. Når du spiser, spise flere små måltider i løpet av dagen i stedet for tre store måltider.

Exercise. Trene regelmessig har mange fordeler for helsen din generelt, herunder bidra til å løfte humøret og eliminere følelser av depresjon. Gå, gjør vannaerobic, ta en treningsøkt sammen med en øvelse DVD eller en annen form for fysisk aktivitet 3 til 5 dager i uken i minst 30 minutter per økt.

Vurdere å ta B6 på en jevnlig basis. Bare å ta 100 mg hver dag kan hjelpe til med å stoppe irritabilitet og andre følelsesmessige symptomer forbundet med PMS. Ikke ta B6 uten først å rådføre deg med legen din dersom du er gravid, ammer eller tar reseptbelagte legemidler fenytoin, fenobarbital eller amiodaron, på grunn av risikoen for legemiddelinteraksjoner.

Gjør dype pusteøvelser. Disse kan bidra til å bli kvitt stress, redusere angst og hjelpe deg i å føle seg mer avslappet.

Vær sikker på at du får nok søvn, som ikke får tilstrekkelige mengder søvn kan bidra til emosjonell angst og irritabilitet når du går gjennom PMS. En varm dusj eller varmt bad en halv time før du går til sengs om kvelden kan hjelpe deg å sovne lettere. Hvis det ikke fungerer, kan du prøve en over-the-counter produkt som hjelpemidler i å lindre søvnløshet. Før du tar den, men snakk med legen din.

Tips og advarsler

  • Unngå stress så mye som mulig når du går gjennom PMS. Hvis du opplever vedvarende tanker om selvmord, bør du oppsøke lege så snart som mulig.