Digidexo.com

Hva er årsakene til Spotting i en Beard?

Hva er årsakene til Spotting i en Beard?


Bare flekker i en manns ansiktshår er en kilde til irritasjon for mannen som ønsker å vokse et skjegg, bart eller fippskjegg. Generelt er disse hårløse flekker ikke grunn til alarm med mindre skallethet sprer seg til andre områder av kroppen, spesielt i hodebunnen eller øyebryn. De fleste bare flekker i ansiktshår er forårsaket av en vanlig tilstand som kalles alopecia areata.

Alopecia areata

Alopecia areata er en type hårtap som skallethet utvikler, noen ganger veldig raskt, i form av små, runde flekker i hodebunnen eller i ansiktet. Selv om forskerne ikke har pekt hva som utløser alopecia areata, er det tenkt å være symptomatisk for en autoimmun sykdom der immunsystemet "angrep" hårsekkene, tenker de er et fremmedlegeme. Hvis du oppdager en skallet flekk der håret en gang vokste, har du sannsynligvis er rammet av alopecia areata. Hvis du bare har en liten flekk eller to på skjegget uten andre betydelige håravfall, har du sannsynligvis ikke har en alvorlig sak som fortjener legehjelp.

Arvelig Link

Alopecia areata kan være arvelig i noen tilfeller. Ifølge hudlege Dr. Norman Goldstein, har én av fem personer som lider av alopecia areata hadde et familiemedlem med tilstanden. De mest utsatte kan ha familiemedlemmer som har lidd eksem, astma, høysnue eller andre autoimmune sykdommer.

Behandlinger og prognose

En mildt tilfelle av alopecia areata behandles vanligvis ved å gjøre ingenting. Tilstanden ofte går bort av seg selv. Håret vil vokse tilbake etter flere måneder. I noen tilfeller, rubbing Minoxidil på de berørte områdene har blitt sagt å fremme ny hårvekst, men det kan ta flere måneder å se resultater. Hvis skallet oppdateringen blir større eller du merker bare flekker i andre områder av hodet og ansiktet, bør du kontakte lege.