Digidexo.com

Slik Cure Kvinne skallethet

Hårtap kan påvirke både menn og kvinner. Vanligvis hårtap hos en mann oppstår på kronen av hodet og begynner som en vikene. Kvinner som opplever hårtap vanligvis har tynning som er mest fremtredende på toppen av hodet, men kan spre seg til sidene. Kvinner vanligvis ikke mister alt av håret, men kan miste nok til å forårsake forlegenhet. Behandling ved første tegn til hårtap kan begynne å bremse ned eller stoppe tynning.

Slik Cure Kvinne skallethet

•  Finne ut årsaken til hårtap vil peke ut veien mot riktig behandling. Flere tester kan brukes til å fastslå årsaken. I strekkprøve, er et par dusin hår trukket på samme tid å se hvor mange komme ut. Skin avskraping blir brukt til å analysere i hodebunnen for å utelukke infeksjon. I en stanse biopsi, er en del av huden i hodebunnen skåret bort for å identifisere lagene av huden hvor hår tap oppstår. Du kan også være skjermet for visse sykdommer som kan føre til hårtap. Besøk din lege for en riktig diagnose.

Nonprescription medisiner som Minoxidil kan brukes til å behandle hårtap. Minoxidil kommer i form av en sjampo, skum eller olje og anvendes på hodebunnen. Med sjampo, vaske håret ditt med en kvart stor mengde sjampo, massere det inn i hodebunnen og la den forbli i 15 minutter før du skyller. Med oljen, du også bruke en kvart stor mengde og massere inn i hodebunnen, men ikke skyll. En liten håndfull av skum påføres på samme måte. Kvinner bør utføre disse behandlingene daglig, eller hårtap kan begynne på nytt.

Et annet alternativ er kortikosteroid injeksjoner i hodebunnen. Din lege vil gi injeksjoner månedlig. Ny hårvekst kan vanligvis sees en måned etter injeksjonene begynne. Kortikosteroider kan også gis som en pille eller aktuell salve. Salven er gnidd direkte videre til flekker av hodebunnen flere ganger om dagen i opptil 12 måneder. Piller som prednison, tilgjengelig kun på resept, kan også tas for håravfall og bør tas så nøyaktig som foreskrevet av legen din.

Spør legen din om eventuelle medisiner du tar som kan være årsaken til hårtap. Du og legen din kan avgjøre om du bør bytte medisiner eller slutte å bruke. Hvis medisinen er årsaken, vil håret begynne å sakte vokse tilbake når du slutter å ta det.