Digidexo.com

Riktig Fish Oil Dosering for barn

Riktig dosering av fiskeolje eller omega-3 fettsyrer kosttilskudd for barn avhenger av barnets aldersgruppe, helsetilstand og hvor mange porsjoner fisk et barn forbruker per uke.

Hva er fiskeolje

Fiskeolje er et naturlig middel som inneholder Omega-3 fatty flerumettet, noe som kan senke triglyserider som fører til hjertesykdom hos voksne. Fiskeolje er avledet fra kaldtvannsfisk som laks og tunfisk. Den er lastet med vitamin A. Fiskeolje reduserer triglyserider nivåer. Høye triglyserider kan føre til hjertesykdom hos voksne. Det er bedre å få fiskeolje fra fisk i stedet for fiskeolje kosttilskudd. To fettsyrer i fiskeoljen er EPA og DHA. Forskning har vist at mange barn lider av en mangel på DHA i kostholdet.

Ifølge Journal of American Dietetic Association, Volume 109, Issue 4:
"Den store kostkilde dokosaheksaensyre (DHA) er fisk, som ikke er allment brukt av barn. Det er bekymring derfor at barn ikke kan få tilfredsstillende DHA og det kan ha nytte av kosttilskudd."

Fordelene med fiskeolje

Det er mange fiskeolje fordeler hos barn, inkludert riktig utvikling av hjernen og hjernefunksjon, mental årvåkenhet, forbedret syn og bedre konsentrasjon. Studier har vist at fiskeolje bidrar til å lindre symptomer hos barn som lider av psykiske problemer som ADHD, depresjon og hyperaktivitet.

Riktig dosering av fiskeolje

Bestemme hvor mye fiskeolje å gi barn avhenger av noen få faktorer. Fiskeolje kosttilskudd er relativt trygt for barn hvis en lav dose administreres. Unngå å gi en voksen dose til barn. Foreldre til barn som lider av en medisinsk tilstand bør konsultere en barnelege først.

Barn som konsumerer fisk to eller flere ganger i uken bør ikke ta en høy dosering av fiskeolje. Det er svært liten risiko for overdosering fra fiskeolje kosttilskudd, men for mye fiskeolje kan føre til en urolig mage hos barn.

På grunn av populariteten og helsemessige fordelene av fiskeolje for barn, er det mange selskaper som selger flavored chewables og smakstilsatt væske. Riktig dosering for barn er notert på supplement etiketten. Foreldre bør nøye følge doserings retninger.

Ifølge Tilstrekkelig inntak (AI) for Omega-3 fettsyrer (Food and Nutrition Board, USA, 2002), her er en liste med anbefalinger:

Barn 1- 3 år 0,7 gram
Barn 4- 8 år 0,9 gram
Barn 9- 13 år gamle 1,2 gram

Hva slags?

Ikke all fiskeolje er skapt like, inneholder noen fiskeolje giftstoffer, som kan være skadelig for små barn. Farmasøytisk kvalitet fiskeolje med en høy konsentrasjon av EPA og DHA er den beste type av fiskeolje for å tilby til barn. På grunn av den fishy smak, kan du skjule smaken ved å blande fiskeolje i juice eller kjøp barns flavored fiskeolje kosttilskudd.

I Konklusjon:

Fiskeolje er trygt og gir mange helsemessige fordeler for barn, hvis det er tvil om riktig dosering, så kontakt lege eller apotek.