Digidexo.com

Bivirkninger av Nimodipine

Nimodipin er en resept legemiddel som brukes for å lindre og minske symptomer på blødning i hjernen (slik som subaraknoidalblødning). Medikamentet er klassifisert som en kalsiumkanalblokker, og slapper snevret blodkar inne i hjernen for å lette blodstrømmen. Det er flere mulige bivirkninger som kan skje fra å ta Nimodipine.

Vanlige bivirkninger

Det finnes en håndfull vanlige bivirkninger av Nimodipine. Disse bivirkningene har ofte oppleves av nimodipin brukere, og har en tendens til å avta raskt. Hvis du finner ut at bivirkningene er spesielt langvarig eller problematisk, bør du la legen din vite. Disse bivirkningene er hodepine, diaré, kvalme og spyling.

Alvorlige bivirkninger

Noen mennesker kan ha alvorlige bivirkninger som følge av å ta Nimodipine. Hvis du tror at du kanskje opplever en alvorlig bivirkning av medisinen, må du øyeblikkelig legehjelp. Disse bivirkningene er hendene eller føttene blir hovne, unormal svakhet eller trøtthet, ekstrem svimmelhet, dvelende eller ekstrem forstoppelse, blodig eller mørk avføring, treg, uregelmessig eller rask hjerterytme, depresjon, kortpustethet og gulfarging av hud eller øyne.

Allergiske Reaksjoner

Av og til, kan alvorlige allergiske reaksjoner skje med Nimodipine. Disse allergiske reaksjonene kan være farlig, så er det veldig viktig å få øyeblikkelig medisinsk hjelp for dem. Noen tegn på Nimodipine allergisk reaksjon er brystet tyngde eller tetthet, hudutslett, kløe, elveblest og vanskeligheter med å puste.

Forsiktig

Det er ekstremt viktig å være forsiktig når du vurderer å bruke dette legemidlet. Du må diskutere eventuelle medisinske tilstander som du har med legen din, fordi det ikke kan være egnet for deg å bruke Nimodipine, eller du trenger en endring av dose eller spesialisert testing. Dette er spesielt relevant for medisinske tilstander som hjertesvikt, hjerteinfarkt, langsom hjertefrekvens, leversykdom, høyt blodtrykk eller lavt blodtrykk.

Overdose

Hvis du har tatt store mengder Nimodipine, du må, uten å nøle, søke akutt hjelp. Overdose kan ha svært skadelige konsekvenser. Tegn på Nimodipine overdose inkluderer brystsmerter, svimmelhet, unormalt langsom eller rask hjerterytme, svakhet, sløret tale, forvirring, desorientering, kortpustethet eller faller i koma.