Digidexo.com

Bifokale Linser Vs. Progressive glass

Bifokale Linser Vs.  Progressive glass


Briller som gir mer enn ett korreksjon i samme par briller er vanligvis utstyrt med progressive glass eller bifokale linser. Hver serverer en lignende formål, men det er forskjeller både funksjonelt og estetisk.

Søknader

Som mennesker alder, de ofte oppleve at armene er ikke helt lenge nok til å lese eller vise objekter lukke opp --- en tilstand som kalles presbyopi. Andre medisinske årsaker som resulterer i behov for progressive eller bifokale linser omfatter over konvergens, når visjonen blir uskarp fordi øynene flytte for langt innover i forsøket på å se opp-nære objekter.

Bifokale

Bifokale linser er den vanligste resept for på nært hold og avstand synskorreksjon i samme øye slitasje. De kan identifiseres i de fleste tilfeller med en linje der de to resept krumninger ligger an mot hverandre. Dette rimeligere alternativ er den mest populære fler fokallinsen.

Progressives

Progressive briller, også kjent som ingen linjer bifokale eller progressive, gi korreksjon for mer enn en visuell uorden i samme øye slitasje uten avslørende linje av en bifokale linsen og med en mykere og mer naturlig overgang. Progressive linser gir soner av visjon for fjern og nær, så vel som en mid-avstand etter behov for aktiviteter som dataarbeid.

Betraktninger

Det finnes en rekke progressive linse alternativer, hver med sin egen utforming fokus med soner av klarhet og forvrengning basert på overflaten av linsen. Nye brukere noen ganger oppleve "svømme og svaie" i tilpasningsprosessen som øyet blir vant til å bruke progressive.

Historie

Benjamin Franklin oppfant den første bifokale linsen i de tidlige 1760-årene.