Digidexo.com

Er det noen bivirkninger til massasje?

I motsetning til det mange tror, ​​er massasje handler om mye mer enn bare å "gni huden" for en avslappende effekt. Massasjeterapi har et antall bivirkninger på nesten hvert system i kroppen.

Bivirkninger av Massasje på Integumentary System

Massasje terapi har en svært direkte innvirkning på integumentary system (aka huden). Den friksjon forårsaket av massasje øker kroppens temperatur og forårsaker utvidelse av blodårer, som i sin tur gjør at næringsrikt blod til å nå overflaten. Massasje stimulerer både talg (olje) og sudoriferous (svettekjertler), som fører til en forbedring i den generelle tilstanden til huden og den naturlige avkjøling av kroppen.
Massasjeterapi er ikke riktig for alle med hudsykdommer. Personer som lider av følgende lidelser bør diskutere med sin terapeut om massasje er hensiktsmessig. I noen tilfeller massasje er kontraindisert (eller ikke lov), mens det i andre massasje kan tilpasses. Dette inkluderer, men er ikke begrenset til akne, fotsopp, blemmer, brannsår, sår, eksem, herpes, impetigo, lus, psoriasis, ringorm, rosacea, skabb og vorter.

Bivirkninger av massasje på muskel-skjelettsystemet

Enkeltpersoner ofte søker massasje terapi på grunn av effekten det har på muskelsystemet. De mest åpenbare bivirkningene er lindring av muskelspenninger, reduksjon av sårhet og tretthet, og økt fleksibilitet. Fordi enkelte massasjeteknikker manuelt skille fibrene i musklene, noen individer opplever en reduksjon i hyppigheten og alvorlighetsgraden av muskelkramper. Personer som mottar hyppige massasjer noen ganger se en bedring i motorisk funksjon, og de med svake muskler finner at på grunn av den økte spindel aktivitet musklene begynner å trekke seg sammen, noe som fører til bedre muskel tone. Effekter på skjelettsystemet inkluderer økt mineral oppbevaring og fremme raskere tilheling av brudd på grunn av den økte blodsirkulasjonen til blodårene rundt bruddet.
Massasje har vært anvendt for å hjelpe til i behandlingen av en rekke muskulære tilstander, selv om det må være tilpasset for noen. Disse inkluderer fibromyalgi, hypertrofi, muskeltretthet eller kramper, muskeldystrofi, shin splinter, muskel stammer, senebetennelse, plantar fasciitt, ​​leddgikt, frakturer, kyfose, lordose, skoliose, ligamentskader, TMJ og whiplash.

Bivirkninger av Massasje på nervesystemet

Bivirkningene av massasjeterapi på nervesystemet er mange også. De inkluderer en reduksjon i stress og angst, og avslapning. Personer som mottar hyppige massasje rapporterer også en reduksjon i nivået av smerte de føler på en jevnlig basis, en bivirkning forårsaket av økningen av endorfiner i kroppen. I sin tur, kan de også redusere dosen og hyppigheten av analgetisk bruk. Massasje reduserer beta bølgeaktivitet og øker både delta og alfabølgeaktivitet i hjernen. Redusert beta bølgeaktivitet fremmer avslapning, mens økte delta og alfa bølger bidra til avslapning og mer avslappet søvn.

Det er flere medisinske tilstander som kan bli hjulpet med vanlig massasje terapi. Disse inkluderer carpal tunnel syndrom, multippel sklerose (mellom flareups), nerve entrapment, Bell og cerebral parese, lammelser, isjias, thorax utløp syndrom, og selv forbigående iskemisk anfall (slag).

Bivirkninger av Massasje på endokrine systemet

Massasje terapi utløser frigjøring av visse hormoner i kroppen. En økning i dopamin, for eksempel, fører til reduserte nivåer av stress eller depresjon. Økt serotonin og noradrenalin nivåer også utløse avslapning. Massasje bidrar til å redusere kortisolnivå i kroppen, som igjen senker stressnivået og øker funksjon av immunsystemet.
På grunn av effektene massasje har på det endokrine systemet, er det viktig å diskutere eventuelle sykdommer du har med din massasje terapeut fordi du kan trenge medisinsk klarering før du fortsetter. Disse forholdene omfatter, men er ikke begrenset til akromegali, Cushings sykdom, diabetes, hypertyreose, hypoglykemi og hypotyreose.

Bivirkninger av Massasje på sirkulasjonssystemet

Massasje terapi har en rekke utrolige fordeler på sirkulasjonssystemet, inkludert lymfesystemet og immunsystemet. Massasje bidrar til å fremme lymfesirkulasjonen, noe som vanligvis er avhengig av kroppens naturlige bevegelse for å skylle den gjennom kroppen. Hevelse forårsaket av lymfødem kan bli redusert, og som sådan, føre til vekttap som kroppen slutter å beholde væsker. Massasje er også kjent for å stimulere antall lymfocytter i blodet, og dermed øke funksjonen av immunsystemet.
Personer med følgende tilstander kan ha nytte av massasje, men bør diskutere sine forhold med sine leger og massører først. Vilkårene omfatter anemi, angina, hjertesvikt, kontrollert hypertensjon, migrene (mellom angrep, ikke under), slag (under rehabilitering), kronisk utmattelsessyndrom, lupus (mellom flareups) og lymfødem.

Bivirkninger av Massasje på luftveiene

Massasje terapi antas å ha en rekke langsiktige fordeler på luftveiene i tillegg. Hyppig massasje bidrar til å styrke pustemuskulaturen, og dermed fører til en generell forbedring i lungefunksjonen (dvs. vitalkapasitet av lungene, ekspiratorisk volum, og peak expiratory flow). Massasje bidrar også til å fremme fluidutløps fra lungene og reduserer spenningen i den laryngeale regionen.
Følgende luftveislidelser er kjent for å ha nytte av massasje terapi: apnea, astma, bronkitt, laryngitt og bihulebetennelse.

Bivirkninger av Massasje på fordøyelses & Urin Systems

Fordøyelsessystemet og urin systemer også stå å dra nytte av massasje terapi. For fordøyelsessystemet, hjelper massasje for å fremme riktig funksjon av tykktarmen, kan avlaste forstoppelse og gass, og kan stimulere den generelle fordøyelsesprosessen. For urinveiene, kan massasje bidra til å øke urinmengde, mens på samme tid å øke nivåene av metabolsk avfall som finnes i urinen, og dermed rensing av kroppen.
Personer med følgende fordøyelses og urin forhold kan ha nytte av massasje: anoreksi og bulimi (på grunn av redusert angst fordeler), forstoppelse, diverticulosis, hemorroider, hepatitt (etter den smittsomme fasen slutter), fedme, magesår, urinsyregikt (etter den akutte fasen) og urininkontinens.