Digidexo.com

Blastomycosis i Humans

Blastomycosis i Humans


Blastomycosis er en soppsykdom forårsaket av Blastomyces dermatitidis sopp funnet hyppigst i Mississippi, Missouri, Ohio, og andre store elvedalene i Nord-Amerika. Denne soppen trives i råtnende vegetasjon og våt jord.

Personer med nedsatt immunforsvar, og bobiler, bønder og jegere som tilbringer mye tid i utendørsmiljøer hvor det er en vekst av soppen er mest sannsynlig å bli smittet.

Frekvens

Mens blastomycosis er en alvorlig sykdom, er det ikke en hyppig en. The University of Maryland Medical Center anslår at bare 1 eller 2 personer i hver 100.000 bor i deler av Nord-Amerika hvor soppen trives stadig kontrakt sykdommen. Enda færre folk i andre deler av landet er berørt.

Symptomer

Folk opplever ikke symptomer for mellom 3 og 15 uker etter å ha blitt smittet. Blastomycosis begrenset til lungene kan være asymptomatiske, men denne soppen sjelden forblir i lungene hvis den ikke behandles.

Halvparten av de smittede, sier CDC, vil oppleve symptomer. De omfatter pustevanskeligheter, hoste, overdreven svetting, frysninger, feber og leddsmerter. Alvorlig infeksjon kan produsere skinn og bein lesjoner og urinveiene, genital, og prostata komplikasjoner.

Hvis blastomycosis når nervesystemet, kan det føre til hjernehinnebetennelse med hodepine og forvirring.

Diagnose

Legen din vil biopsi din infisert vev eller ta en kroppsvæskeprøve for å undersøke for blastomycosis prøven. Men blodprøver for blastomycosis er ikke pålitelige.

Noen leger kan bruke røntgenundersøkelse for å diagnostisere sykdommen.

Behandling

Mens infeksjoner begrenset til lungene ikke kan kreve behandling, blastomycosis som sprer seg til andre vev kan forårsake alvorlige eller dødelige komplikasjoner. Soppdrepende medisiner er standard blastomycosis behandling. De omfatter den muntlige medisiner ketokonazol, itrakonazol og flukonazol, og for sta infeksjoner, IV medisinering Amphortericin B.

Hver av disse medikamentene, men kan ha alvorlige bivirkninger. Amphortericin B er giftig for nyrene, og de muntlige medisiner kan forårsake leverskader og gastrointestinale problemer.

Prognose

Personer med mild Blastomycosis lunge infeksjoner eller hudlesjoner har en utmerket sjanse til å utvinne helt med behandling.

Forebygging / løsning

CDC sier at folk som bor i områder der blastomycosis sopp er vanlig kan ikke være i stand til å unngå eksponering. Den beste måten å gjøre dette på er å holde seg borte fra steder med våt jord og råtnende vegetasjon.